Як загасити капусту з картоплею і куркою
Капуста — овоч, який можна приготувати різними способами з багатьма допоміжними інгредієнтами. У цій статті буде описано декілька рецептів приготування капусти в тушкованому вигляді з картоплею та курячим м'ясом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче філе - | 800 г |
морквина - | 1 шт. |
перець (можна не додавати) - | 0,5 ч. л. |
масло (будь-яке рослинне) - | 100 г |
листя лавра сушені - | 3-4 листочка |
капуста - | 600 г або більше |
картопля - | 600 г |
сіль - | до 1 ч. л. |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 111 Ккал |
Базовий рецепт приготування такої страви не повинен містити безлічі додаткових інгредієнтів.
Як готувати тушковану капусту з картоплею і куркою:
- Картоплю нарізати кубиками (стороною близько 1,5 см);
- Морква нарізати дрібними шматочками;
- Філе курки позбавити від жиру і плівок, промити, нарізати шматками квадратної форми;
- Капусту очистити від верхніх листків, обрізати забруднені або підгнилі частини і нашаткувати;
- У великому казані розігріти потрібну кількість масла (в таблиці вказані приблизні цифри, обсяг використовуваного жиру залежить від діаметра посуду);
- У гаряче масло опустити нарізане філе курки і злегка обсмажити;
- Коли м'ясо приготується, додати в казан моркву. Смажити разом близько 3 хвилин;
- Після цього покласти картоплю і капусту, ретельно перемішати вміст каструлі;
- Зменшити вогонь і тушкувати близько півгодини (до готовності). При цьому страву потрібно кожні 7 хвилин помішувати дерев'яною ложкою або лопаткою;
- За п'ять хвилин до зняття з вогню додати всі спеції і лавровий лист. Список використовуваних спецій можна розширити, використовуючи улюблені або ті, які є в наявності;
- Після зняття з вогню страви потрібно настоятися при закритій кришці близько 5 хвилин. Потім потрібно дістати і викинути лавровий лист (згодом він може стати причиною виникнення гіркоти). Блюдо готове до подачі.
Тушковану таким способом капусту потрібно подавати як окрему страву. Можна прикрашати його свіжою зеленню або вживати з додаванням кетчупу.
Як капусту стушкувати з картоплею, грибами і куркою
Гриби — відмінне доповнення до страв з капусти і курячого м'яса. Рецепт досить простий, до того ж готування займає мало часу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля, бульби | 300 г |
перець чорний (можна не додавати, чи використовувати запашний) | за смаком |
олія соняшникова (можна будь-яку рослинну) | для смаження |
філе курки охолоджене | 150 г |
вода (гаряча) | по необхідності |
морквина | 1 шт. |
сіль харчова, бажано класу «Екстра» | за смаком |
томатна паста (концентрат) | 2 ст. л. |
капуста | 500 г |
печериці | 150 г |
цибулина ріпчаста | 1 шт. |
Час, який потрібно виділити на приготування — 50 хвилин.
Калорійність порції (на 100 г) — 85 ккал.
Рецепт тушкованої капусти з картоплею, грибами і куркою по крокам:
- Цибулю і моркву нарізати соломкою;
- Філе курки нарізати на кубики, обсипати перцем і обсмажити;
- До філе додати цибулю і моркву, довести до готовності;
- Печериці очистити і нарізати на часточки, великі — ще дрібніше;
- Гриби додати до курячого філе, туди ж покласти томатну пасту (якщо вона занадто густа, розвести її водою);
- Залишити гриби і курку тушкуватися у томаті (до готовності печериць);
- Тим часом підготувати і нарізати соломкою головку капусти;
- На іншій сковороді залишити її смажитися. Не можна допустити її підгоряння, тому потрібно періодично помішувати;
- Начистити картоплю і нарізати дрібно. Коли капуста буде готова, додати до неї картоплю і смажити ще хвилин 5;
- По закінченню цього часу до картоплі перекласти підготовлені гриби і курку, влити ще трохи води і тушкувати разом вже до повної готовності всіх інгредієнтів;
- В кінці додати спеції — сіль і перець. По завершенню гасіння страву можна відразу подавати.
Запіканка з пельменів «Ледача дружина» — саме просте блюдо, яке можна приготувати з напівфабрикатів.
Візьміть на замітку рецепт цікавих і смачних страв з глухаря.
Читайте як приготувати правильний хрущовське тісто для домашньої випічки.
Тушкована кольорова капуста з курочкою та овочами
Кольорова відрізняється від білокачанної способом обробки і приготування. Тим не менш готувати її дуже просто, до того ж на приготування кольорової капусти йде дуже мало часу. Її можна варити, смажити або тушкувати. Наведений нижче рецепт тушкованої цвітної капусти передбачає використання також додаткових інгредієнтів у вигляді картоплі і курки. Цвітна капуста має особливий смак з додаванням спецій.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цвітна капуста | 1 середній качан |
картопля | 2 бульби |
цибулина ріпчаста | 1 шт. |
приправа «Каррі» | 1 ст. л. |
філе курки | 200 г |
вода питна (окріп) | 1,5 склянки |
гострий часник | 3 зубчики |
олія соняшникова | 70 г |
сіль поварена | за смаком |
Час, який потрібно виділити на приготування — 60 хвилин.
Калорійність порції (на 100 г) — 101 ккал.
Як готувати тушковану цвітну капусту з картоплею і куркою:
- Цибулю очистити і подрібнити;
- Часник дуже дрібно порубати;
- Капусту помити, розібрати на дрібні суцвіття;
- Філе нарізати на дрібні кубики;
- Картопля також нарізати зручною формою;
- Олія рослинна нагріти на сковороді, на ньому обсмажити цибулю і часник, при цьому безперервно помішуючи;
- Додати до них куряче філе і смажити до утворення на ньому гарної скоринки;
- Покласти в сковороду картоплю і смажити ще 10 хвилин, іноді помішуючи;
- Потім додати в сковороду спецію «Каррі», суцвіття, влити воду і перемішати;
- Тушкувати 15 хвилин. При цьому всі інгредієнти повинні стати повністю готовими;
- За 5 хвилин до закінчення готування необхідно додати сіль і ще раз перемішати блюдо. Відразу після приготування його можна подавати.
Поради і секрети від досвідчених кулінарів
Нашаткованої капусти може виявитися більше, ніж поміщається в сковороду або казан, але вона дуже сильно осідає під час гасіння.
Під кінець гасіння можна додати оцет і цукор — тоді смак стане приємно кислим.
Своєрідний смак з'явиться у страви, якщо разом зі спеціями, додати ложку борошна, але її треба попередньо прожарити на сухій сковороді.
Приємного апетиту!