Як приготувати тушковану капусту з м'ясом і картоплею
Капуста тушкована з картоплею та м'ясом – це традиційне слов'янське блюдо, яке можна побачити на кожному столі, як борщ або пельмені. Воно вважається повсякденним, і його їдять на вечерю або обід. Його готують з додаванням великої кількості моркви, цибулі та томатів, можна ще солодкого перцю і зелені.
Для приготування цього овочевого/м'ясного рагу можна використовувати будь-яку капусту на ваш розсуд: пекінську, цвітну, квашену білокачанну. Так само можна сказати і про м'ясо, адже смаки у всіх різні, і в процесі приготування кожна господиня відштовхується від побажань своїх близьких.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молода Телятина - | 700 г |
Картопля - | 1 кг |
Капуста - | 650 г |
Морква - | 1 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Масло рослинне - | 50 мл |
Сіль, спеції - | за смаком |
Томатний морс - | 1 склянка |
Зелень - | пучок |
Масло вершкове - | 100 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Промиваємо і розбираємо м'ясо на невеликі шматки, в процесі не забуваючи вирізати жили і плівку. У казанок наливаємо масло і прогріваємо. Завантажуємо м'ясо і засмажуємо до гарного кольору.
Овочі чистимо від шкірки і шаткуємо: картоплю – кубиками, моркву – шматочками, цибулю – півкільцями, капусту тонкою соломкою. В окремому сотейнику підсмажити всі підготовлені продукти крім картоплі, її обсмажуємо на вершковому маслі.
Перекладаємо всі овочі в чавунець, додаємо спеції, сіль, заливаємо томатним морсом і ретельно вимішуємо. Накриваємо герметично кришкою і протушиваем сорок хвилин. В кінці притрушиваем зеленню і відставляємо з вогню.
Рецепт тушкованої квашеної капусти з картоплею і м'ясом
Це блюдо універсальне, його можна в будь-який сезон приготувати, так як ці овочі доступні завжди. Час на приготування з квашеною капустою трохи довше, ніж зі свіжою, але можна прискорити процес, купивши готову заквашену капусту.
Компоненти:
- Квашена капуста – 500 р.;
- М'якоть свиняча – 600 р.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Перець солодкий – 1 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Олія – для смаження;
- Спеції, сіль – за смаком;
- Картопля – 6 шт.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 120 Ккал/ 100 р.
Для приготування цієї страви краще використовувати чавунну сковороду або казанок, м'ясо не буде приставати і всі продукти добре протушатся. Наливаємо трохи олії в посуд і викладаємо нарізане на кубики м'ясо. Смажимо, помішуючи періодично. Вливаємо трохи води і тушкуємо.
Цибулю і моркву чистимо, шаткуємо півкільцями, відправляємо пассироваться до м'яса. Картоплю добре вимиваємо і спеціальним ножем чистимо шкірку. Нарізаємо скибочками довільно. Помідори і перець подрібнюємо соломкою, попередньо вирізавши середину.
Як тільки цибуля стане прозорого кольору, додаємо картоплю і все перемішуємо.
Виймаємо капусту, добре віджимаємо від соку, видаляємо чорний перець і лист лавра, кладемо в сковороду.
Промешиваем і готуємо двадцять хвилин. Додаємо помідори і перець, присаливаем, посипаємо спеціями і готуємо під кришкою ще п'ятнадцять хвилин.
Тушкована кольорова капуста з м'ясом і картоплею
Компоненти:
- Вирізка свиняча – 450 г;
- Кольорова капуста – 1 головка;
- Сметана – 150 мл;
- Картопля молода – 1.5 кг;
- Олія оливкова – 2 ст. л.;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Цибуля – 2 шт.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 110 Ккал/ 100 р.
Чистимо картоплю і промиваємо в декількох водах, нарізаємо соломкою, обсмажуємо на попередньо прогрітому олії. Вимите в нетеплой воді і обсушенное паперовими кухонними рушниками м'ясо нарізаємо скибочками, додаємо до картоплі і смажимо двадцять хвилин. З лука знімаємо піну і шаткуємо півкільцями.
Розрізаємо капусту навпіл і моєму в теплій воді кожне суцвіття. Розкладаємо на чистому рушнику просохнути. Викладаємо до м'яса і картоплі обсмажуватися цибулю, а потім цвітну капусту. Додаємо сіль і спеції, сметану і все ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою, що герметично і готуємо десять хвилин.
Тушкована капуста з фаршем в мультиварці, рецепт який точно вам сподобається — пробуйте!
Чудова капуста з грибами, приготована в мультиварці на нашу рецептом поразится вас своєю соковитістю і хрустку текстуру. Прекрасне блюдо для щоденного раціону, що приготувати дуже просто.
Візьміть на замітку рецепт курячих котлет з курячого фаршу. Це відмінне доповнення до тушкованої капусти, що зробить ваш обід ще більш ситним.
Корисні поради
- Якщо для цієї страви використовувати свіжу білокачанну капусту, воно часто виходить пресноватое. Варто видавити трохи лимонного соку – і смак значно покращиться. Але зовсім трохи і в кінці;
- Кислі продукти, помідори, томатний соус, сметана, як правило, уповільнюють процес приготування, тому додавати їх потрібно в кінці;
- Картопля буде ще смачніше і не розвалиться, якщо спочатку її обсмажити на олії;
- Непоганим доповненням до основних продуктів будуть цукати, патисон, баклажан, паприка, а також гарбуз. Блюдо відразу заграє новими смаками і ароматами;
- Свіжа зелень, додана в кінці, теж буде незайвою. Підійдуть петрушка, базилік, чебрець;
- Головне побажання для цієї страви – не перетушите продукти, щоб не вийшла каша.
Приємного апетиту!