Як приготувати смачний пісний пиріг з картоплею
Якщо ви давно мрієте про дійсно смачний пиріг, який можна приготувати в будь-який час року, то ви в правильному напрямку. Сьогодні будуть пісні пироги, які максимально актуальні і перед Великоднем.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 370 г |
лука - | 2 головки |
паприки - | 20 г |
рослинної олії - | 80 мл |
картоплі - | 4 бульби |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 232 Ккал |
Як готувати пісний пиріг з картоплею і цибулею:
- Борошно пропустити крізь сито, з'єднати з сіллю і паприкою. За смаком можна додати подрібнені сушені трави;
- З'єднати 70 мл рослинного масла і 70 мл холодної води;
- Змішати рідкі компоненти з сипучими і замісити м'яке тісто;
- Вимішувати його протягом п'яти хвилин і дати йому відпочити;
- Картопля вимити, покласти в сотейник і залити його водою;
- Прибрати на плиту і відварити до готовності;
- З готових коренеплодів злити воду і дати їм охолонути;
- Після охолодження очистити, порізати часточками;
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати сухі коріння і вимити голівку, щоб змити виділився сік;
- Цибулю нарізати дрібними кубиками або півкільцями;
- Розігріти залишки масла на сковороді і підсмажити до м'якості на ньому цибулю;
- Змішати цибулю з картоплею, додати солі і перцю, перемішати;
- Відпочиле тісто розділити на більшу частину і на маленьку;
- Велику розкачати в якості дна і викласти зверху начинку;
- Маленьке тісто розкачати і закрити начинку всередині;
- При 180 за Цельсієм запікати пиріг 35 хвилин, вийняти і дати йому охолонути.
Пісний пиріг з картоплею і грибами
- 20 г куркуми;
- 630 г борошна;
- 15 г цукрового піску;
- 10 г солі;
- 60 мл рослинного масла;
- води на око;
- 460 г грибів;
- 20 г коричневого цукру;
- 3 картоплини;
- 1 пучок коріандру;
- 2 головки цибулі;
- 1 дрібку мускатного горіха;
- 1 пучку гвоздики;
- 1 стакан вареної перловки;
- 100 мл вина;
- 2 стебла селери;
- 15 мл соєвого соусу;
- 15 г кропу;
- 5 часточок часнику;
- 5 г чебрецю.
По часу – 2 години і 20 хвилин.
По калорійності – 175 калорій.
Приготування:
- Борошно, куркуму, сіль і цукор змішати, пропустити через сито;
- Поступово почати вливати олію і воду, замішуючи гладке тісто, що не липне до рук;
- Тісто загорнути в плівку, прибрати в холодильник;
- Картоплю очистити, порізати кубиками, залити водою і відварити до повної готовності;
- Цибулини позбавити від лушпиння, видалити коріння, цибулю вимити;
- Потім нарізати дрібним кубиком;
- Селера промити, очистити і нарізати кубиком;
- Грибочкам зачистити капелюшки та ніжки, порізати їх кубиками;
- Часник почистити, порізати його кубиками;
- Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
- Розігріти сковороду, влити олію і дати йому прогрітися;
- Всипати цибулю і обсмажити до рум'яності;
- Додати селеру, тушкувати разом три хвилини;
- Далі додати часник, коріандр, мускатний горіх, гвоздику, кріп і чебрець;
- Протушкувати кілька хвилин, додати коричневий цукор, соєвий соус і гриби;
- Готувати до тих пір, поки гриби не віддадуть всю вологу;
- Додати вино і дочекатися, щоб воно выпарилось;
- Додати картоплю і перловку, тушкувати ще кілька хвилин;
- Тушкувати до тих пір, поки в сковороді майже не залишиться вологи;
- Зняти начинку з вогню, приправити сіллю і перцем за смаком, дати їй охолонути;
- Тісто дістати і розділити на дві частини;
- Нижню розкачати на дно, укрити начинкою і наверх укатати другу частину тіста;
- Зробити на поверхні тіста надрізи, щоб пар зміг виходити;
- При 220 за Цельсієм запікати пиріг не більше тридцяти хвилин.
Читайте як приготувати булки на Великдень рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Спробуйте приготувати глазур на желатині, її можна приготувати в домашніх умовах і прикрасити великодні паски.
Читайте , як зробити своїми руками форму для паски з пергаменту.
Малосольна рибка зробить випічку незабутньо смачною
- 10 г сухих дріжджів;
- 480 г борошна;
- 5 г солі;
- 30 мл рослинного масла;
- 15 г цукру;
- 260 мл води;
- 430 р малосольної риби;
- 270 г ріпчастої цибулі;
- 1430 р картоплі;
- 60 г соняшникової олії.
По часу – 3 години і 30 хвилин.
По калорійності – 139 калорій.
Як приготувати пісний пиріг з рибою і картоплею:
- Воду підігріти до теплого стану;
- У глибоку ємність налити її і розвести в ньому дріжджі;
- Додати цукор і теж розчинити його, залишити на п'ять хвилин;
- Борошно пропустити через сито в дріжджі в кілька етапів, розмішати;
- Додати сіль і довести до однорідності;
- Зібрати все в кулю і вимішувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Потім помістити його в миску, накрити і прибрати в тепле місце на півтори години;
- Картопля очистити і нарізати його кільцями;
- Рибу промити, оглянути на наявність кісток і в разі наявності видалити з допомогою пінцета;
- Порізати філе кубиками і приправити за смаком улюбленими спеціями;
- Цибулину позбавити від лушпиння, зрізати коріння та вимити;
- Далі цибулю нарізати дрібним кубиком;
- Розігріти сковороду з соняшниковою олією, всипати цибулю і спеції;
- Тушкувати до м'якості і рум'яного кольору;
- Тісто розділити на дві частини – більшу і меншу;
- Більшу частину розкачати в якості дна;
- Деко накрити пергаментним папером і змастити рослинним маслом;
- Укласти зверху тісто, викласти половинку картоплі;
- Далі викласти шар риби і потім цибулю;
- Останнім шаром викласти другу частину картоплі;
- Розкачати другу частину тіста, накрити його і з'єднати дно і верхню частину, щоб вся начинка залишилася всередині;
- На верхньому тесті зробити кілька дірок, щоб пар виходив назовні;
- Накрити пиріг і дати підійти ще за п'ятнадцять хвилин;
- За цей час прогріти духовку до 180 градусів;
- Запікати 50-55 хвилин до рум'яності.
Поради на замітку
Щоб дріжджове тісто добре піднялося, його варто тримати тільки в теплому місці, де немає вітру і протягу. Дріжджі дуже люблять таку обстановку і в ній вони працюють в рази швидше.
Щоб цибуля не гірчить в готовому пирозі, його можна залити окропом після подрібнення. Гаряча вода прибере сік, який дає цю саму гіркота в пирозі.
Гриби для пісного пирога промивати не варто, так як вони і без того на 95% складаються з води. Якщо їх ще й вимити, вийде начинка без смаку. Буде дуже водянисто.
Такий пиріг ви зі спокійною душею можете приготувати під час посту. Тут немає молочних продуктів, м'яса, яєць. Але й без цих продуктів пісні пироги з картоплею вийшли просто божевільними!