14 апрель 2019 2 524

Як приготувати смачний пісний пиріг з картоплею

Якщо ви давно мрієте про дійсно смачний пиріг, який можна приготувати в будь-який час року, то ви в правильному напрямку. Сьогодні будуть пісні пироги, які максимально актуальні і перед Великоднем.

Рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
борошна - 370 г
лука - 2 головки
паприки - 20 г
рослинної олії - 80 мл
картоплі - 4 бульби
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 232 Ккал

Як готувати пісний пиріг з картоплею і цибулею:

  1. Борошно пропустити крізь сито, з'єднати з сіллю і паприкою. За смаком можна додати подрібнені сушені трави;
  2. З'єднати 70 мл рослинного масла і 70 мл холодної води;
  3. Змішати рідкі компоненти з сипучими і замісити м'яке тісто;
  4. Вимішувати його протягом п'яти хвилин і дати йому відпочити;
  5. Картопля вимити, покласти в сотейник і залити його водою;
  6. Прибрати на плиту і відварити до готовності;
  7. З готових коренеплодів злити воду і дати їм охолонути;
  8. Після охолодження очистити, порізати часточками;
  9. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати сухі коріння і вимити голівку, щоб змити виділився сік;
  10. Цибулю нарізати дрібними кубиками або півкільцями;
  11. Розігріти залишки масла на сковороді і підсмажити до м'якості на ньому цибулю;
  12. Змішати цибулю з картоплею, додати солі і перцю, перемішати;
  13. Відпочиле тісто розділити на більшу частину і на маленьку;
  14. Велику розкачати в якості дна і викласти зверху начинку;
  15. Маленьке тісто розкачати і закрити начинку всередині;
  16. При 180 за Цельсієм запікати пиріг 35 хвилин, вийняти і дати йому охолонути.

Пісний пиріг з картоплею і грибами

  • 20 г куркуми;
  • 630 г борошна;
  • 15 г цукрового піску;
  • 10 г солі;
  • 60 мл рослинного масла;
  • води на око;
  • 460 г грибів;
  • 20 г коричневого цукру;
  • 3 картоплини;
  • 1 пучок коріандру;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 дрібку мускатного горіха;
  • 1 пучку гвоздики;
  • 1 стакан вареної перловки;
  • 100 мл вина;
  • 2 стебла селери;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • 15 г кропу;
  • 5 часточок часнику;
  • 5 г чебрецю.

По часу – 2 години і 20 хвилин.

По калорійності – 175 калорій.

Приготування:

  1. Борошно, куркуму, сіль і цукор змішати, пропустити через сито;
  2. Поступово почати вливати олію і воду, замішуючи гладке тісто, що не липне до рук;
  3. Тісто загорнути в плівку, прибрати в холодильник;
  4. Картоплю очистити, порізати кубиками, залити водою і відварити до повної готовності;
  5. Цибулини позбавити від лушпиння, видалити коріння, цибулю вимити;
  6. Потім нарізати дрібним кубиком;
  7. Селера промити, очистити і нарізати кубиком;
  8. Грибочкам зачистити капелюшки та ніжки, порізати їх кубиками;
  9. Часник почистити, порізати його кубиками;
  10. Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
  11. Розігріти сковороду, влити олію і дати йому прогрітися;
  12. Всипати цибулю і обсмажити до рум'яності;
  13. Додати селеру, тушкувати разом три хвилини;
  14. Далі додати часник, коріандр, мускатний горіх, гвоздику, кріп і чебрець;
  15. Протушкувати кілька хвилин, додати коричневий цукор, соєвий соус і гриби;
  16. Готувати до тих пір, поки гриби не віддадуть всю вологу;
  17. Додати вино і дочекатися, щоб воно выпарилось;
  18. Додати картоплю і перловку, тушкувати ще кілька хвилин;
  19. Тушкувати до тих пір, поки в сковороді майже не залишиться вологи;
  20. Зняти начинку з вогню, приправити сіллю і перцем за смаком, дати їй охолонути;
  21. Тісто дістати і розділити на дві частини;
  22. Нижню розкачати на дно, укрити начинкою і наверх укатати другу частину тіста;
  23. Зробити на поверхні тіста надрізи, щоб пар зміг виходити;
  24. При 220 за Цельсієм запікати пиріг не більше тридцяти хвилин.

Читайте як приготувати булки на Великдень рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Спробуйте приготувати глазур на желатині, її можна приготувати в домашніх умовах і прикрасити великодні паски.

Читайте , як зробити своїми руками форму для паски з пергаменту.

Малосольна рибка зробить випічку незабутньо смачною

  • 10 г сухих дріжджів;
  • 480 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 15 г цукру;
  • 260 мл води;
  • 430 р малосольної риби;
  • 270 г ріпчастої цибулі;
  • 1430 р картоплі;
  • 60 г соняшникової олії.

По часу – 3 години і 30 хвилин.

По калорійності – 139 калорій.

Як приготувати пісний пиріг з рибою і картоплею:

  1. Воду підігріти до теплого стану;
  2. У глибоку ємність налити її і розвести в ньому дріжджі;
  3. Додати цукор і теж розчинити його, залишити на п'ять хвилин;
  4. Борошно пропустити через сито в дріжджі в кілька етапів, розмішати;
  5. Додати сіль і довести до однорідності;
  6. Зібрати все в кулю і вимішувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
  7. Потім помістити його в миску, накрити і прибрати в тепле місце на півтори години;
  8. Картопля очистити і нарізати його кільцями;
  9. Рибу промити, оглянути на наявність кісток і в разі наявності видалити з допомогою пінцета;
  10. Порізати філе кубиками і приправити за смаком улюбленими спеціями;
  11. Цибулину позбавити від лушпиння, зрізати коріння та вимити;
  12. Далі цибулю нарізати дрібним кубиком;
  13. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, всипати цибулю і спеції;
  14. Тушкувати до м'якості і рум'яного кольору;
  15. Тісто розділити на дві частини – більшу і меншу;
  16. Більшу частину розкачати в якості дна;
  17. Деко накрити пергаментним папером і змастити рослинним маслом;
  18. Укласти зверху тісто, викласти половинку картоплі;
  19. Далі викласти шар риби і потім цибулю;
  20. Останнім шаром викласти другу частину картоплі;
  21. Розкачати другу частину тіста, накрити його і з'єднати дно і верхню частину, щоб вся начинка залишилася всередині;
  22. На верхньому тесті зробити кілька дірок, щоб пар виходив назовні;
  23. Накрити пиріг і дати підійти ще за п'ятнадцять хвилин;
  24. За цей час прогріти духовку до 180 градусів;
  25. Запікати 50-55 хвилин до рум'яності.

Поради на замітку

Щоб дріжджове тісто добре піднялося, його варто тримати тільки в теплому місці, де немає вітру і протягу. Дріжджі дуже люблять таку обстановку і в ній вони працюють в рази швидше.

Щоб цибуля не гірчить в готовому пирозі, його можна залити окропом після подрібнення. Гаряча вода прибере сік, який дає цю саму гіркота в пирозі.

Гриби для пісного пирога промивати не варто, так як вони і без того на 95% складаються з води. Якщо їх ще й вимити, вийде начинка без смаку. Буде дуже водянисто.

Такий пиріг ви зі спокійною душею можете приготувати під час посту. Тут немає молочних продуктів, м'яса, яєць. Але й без цих продуктів пісні пироги з картоплею вийшли просто божевільними!

Що ще почитати: