26 март 2019 4 311

Як приготувати пісний торт в домашніх умовах

Щоб під час посту не залишитися без солодкого, ми пропонуємо вам насолодитися рецептами наших тортів і окремих кремів, які ми створювали спеціально для вас.

Простий домашній рецепт
Інгредієнти Кількість
цукрового піску - 80 г
м'яти - 1 гілка
банана - ½ Шт.
журавлини - 10 ягід
меду - 30 г
апельсина - 2 шт.
міцного чаю - 260 мл
борошна - 430 г
кураги - 300 г
соди - 3 р
мигдалю - 10 горіхів
соняшникової олії - 30 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 Ккал

Як готувати пісний торт з фруктами в домашніх умовах:

  1. Для початку необхідно заварити чай. Можна взяти будь-по своєму смаку, але, звичайно, бажано чорний;
  2. Остудити до теплого стану;
  3. Банан очистити і порізати кільцями;
  4. У чашу блендера помістити цукор, банани, чай, соняшникову олію і мед;
  5. Масу перебити в однорідну і додати одну склянку борошна через сито;
  6. Тісто знову перебити;
  7. В залишки борошна дати соду і сіль, всипати до банановому тесту;
  8. Отриману масу вилити у форму і запікати 40-45 хвилин при середній температурі розігріву;
  9. Апельсин вимити, зняти цедру з нього і вирізати всю м'якоть;
  10. Курагу промити і потім запарити її окропом;
  11. Порізати шматочками і змішати з цедрою і цитрусом;
  12. Перебити блендером до однорідного пюре;
  13. Готовий бісквіт дістати і остудити;
  14. Потім розрізати на два-три коржа і зібрати торт, змащуючи його яскравим пюре;
  15. Другим апельсином, ягодами журавлини, мигдалем і листочками м'яти прикрасити торт за смаком.

Морквяний пісний торт

  • 230 г цукру;
  • 370 г борошна;
  • 15 мл оцту;
  • 4 г соди;
  • 30 г манки;
  • 15 г розпушувача;
  • 2 склянки тертої моркви;
  • 3 дрібку солі;
  • 35 г цукрового піску (в крем);
  • 30 г мигдальної муки;
  • 5 г імбиру;
  • 500 мл апельсинового соку;
  • 220 мл води;
  • 2 апельсина (цедра);
  • 140 мл соняшникової олії.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорійність – 462 калорії.

Покроковий рецепт приготування морквяного торта в пост:

  1. Борошно пропустити в глибоку миску через сито;
  2. Додати до неї соду і розпушувач теж через сито;
  3. Зняти з двох вимитих цедру апельсинів і додати її до сухих компонентів;
  4. Туди ж відправити ще сіль і імбир;
  5. Воду підігріти в сотейнику, поки вона не стане теплою;
  6. Далі всипати цукор і заважати до розчинення;
  7. Додати соняшникову олію і оцет;
  8. Тепер у «мокрі» інгредієнти потроху всипати сухі, замішуючи тісто віночком або міксером;
  9. Потім додати моркву і масу перемішати;
  10. Дно форми накрити пергаментом і вилити туди тісто;
  11. Розігріти духовку до 175 за Цельсієм;
  12. Фору укрити фольгою і відправити в шафу на тридцять хвилин;
  13. Після цього видалити фольгу зняти і запікати бісквіт ще двадцять хвилин;
  14. Мигдалеву борошно, цукор і манну крупу за цей час з'єднати;
  15. Залити все це апельсиновим соком і варити близько двадцяти хвилин, ніби вариться манна каша;
  16. Коли крем готовий, остудити його і потім збити віночком;
  17. Готовий корж остудити, порізати на частини, змастити їх, прикрасити торт і дати йому настоятися.

Для тих, хто любить шоколад

  • 10 г соди;
  • 620 г борошна;
  • 90 г какао;
  • 5 г ванілі;
  • 160 мл соняшникової олії;
  • 420 мл холодної води;
  • 15 мл оцту;
  • 280 г цукру.

Час – 1 година.

Калорійність – 431 калорія + крем.

Рецепт пісного шоколадного торта по кроках:

  1. Цукор з'єднайте з какао і борошном, пропустити суху масу через сито;
  2. Невеликими порціями вливати воду, весь час заважаючи масу;
  3. Далі додати ваніль, масло і знову перемішати;
  4. Соду погасити і додати до тесту;
  5. Форму крити папером, вилити тісто і запікати 40 хвилин при 180 за Цельсієм;
  6. Готовий бісквіт остудити, розрізати на коржі змастити кремом улюбленим, дати просочитися.

Рецепт чудового десерту на День народження

  • 420 г борошна;
  • 60 г журавлини;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 340 г нерафінованого цукру;
  • 10 г розпушувача;
  • 30 г манки;
  • 220 мл яблучного соку;
  • 340 г брусниці;
  • 120 г какао.

Час – 1 годину і 20 хвилин.

Калорійність – 251 калорія.

Приготування:

  1. Пропустити у велику миску борошно через сито, туди ж какао (90 г) і розпушувач;
  2. До компонентів додати цукровий пісок (110 м), соняшникову олію та яблучний сік;
  3. Збити все міксером або блендером до однорідності;
  4. Залити тісто у форму, укриту пергаментним папером і запікати його тридцять хвилин при 180 за Цельсієм;
  5. У чашу блендера помістити цукор (ще 120 г), брусницю та журавлину;
  6. Перебити в однорідну масу;
  7. З манної крупи зварити кашу, додавши півтори склянки води;
  8. Додати кашу до солодких ягід;
  9. Масу знову перебити і за смаком ще можна підсолодити;
  10. Дати крему охолонути і потім поставити в холодильник ще на тридцять хвилин;
  11. Готовий бісквіт теж остудити, порізати на чотири коржа;
  12. Зібрати торт, змастити коржі ягідним кремом;
  13. Залишки какао помістити в сотейник, додати залишки цукрового піску, 50 мл води і буквально пару крапель (3-4 мл) масла;
  14. Довести глазур до кипіння, і далі помішуючи, варити до густої консистенції;
  15. Остудити глазур до кімнатної температури, полити торт і змастити боки;
  16. Прибрати в холодильник хоча б на дві години.

Оселедець пряного посолу у домашніх умовах — смачна і проста закуска, яку можна приготувати досить легко.

Читайте як приготувати морський салат з креветками і кальмарами.

Як приготувати курячу грудку на сковороді швидко і смачно читайте в нашій статті.

Торт з заварним кремом

  • 220 г борошна;
  • 60 г горіхів;
  • 60 г житнього борошна;
  • 110 г цукрового піску;
  • 80 г нерафінованого цукру;
  • 70 г какао;
  • 40 г варення;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 3 г соди;
  • 420 мл води в крем;
  • 50 г сухого кокосового молока;
  • 35 г меду;
  • 60 г борошна крем;
  • 2 дрібку солі;
  • 230 г яблук;
  • 260 мл води.

Час – 1 годину і 30 хвилин.

Калорійність – 309 калорій.

Приготування пісного торта із заварним кремом:

  1. Змішати борошно з сіллю, какао, цукром і содою;
  2. Пропустити сухі компоненти через сито;
  3. Змішати воду з маслом, варенням та медом;
  4. З'єднати сухі і «мокрі» інгредієнти;
  5. Яблука промити, почистити від шкірки і м'яку частину нарізати кубиками;
  6. Горіхи дрібно порубати і змішати з яблуками;
  7. Додати горіхи і яблука в тісто, добре перемішати;
  8. Форму накрити папером і вилити тісто;
  9. Розігріти духовку до 180 за Цельсієм і запікати бісквіт 45 хвилин;
  10. Готове тісто остудити і розрізати на дві частини;
  11. Половину води для крему змішати з коричневим цукром і прибрати на плиту, довести до кипіння;
  12. Поки вариться сироп, другу половину води змішати з борошном (для крему) і сухим кокосовим молоком;
  13. У киплячий сироп влити отриману борошняну масу і знову довести до кипіння, не перестаючи заважати масу;
  14. Остудити, потім змастити торт всередині і по колу.

Крем для торта: ідеї і рецепти

Заварний

  • 220 мл води;
  • 40 р борошна;
  • 220 г цукрового піску;
  • 10 г ванільного цукру.

Час – 20 хвилин.

Калорійність – 392 калорії.

Приготування:

  1. Воду підігріти до теплого стану;
  2. Борошно підсмажити до рум'яного кольору і дочекатися, поки вона дасть горіховий аромат;
  3. Тоді можна зняти її з вогню;
  4. Змішати воду з цукром, ванільним цукром і борошном;
  5. Збити віночком так, щоб не утворилося грудок;
  6. Заварити крем на водяній бані до густого стану;
  7. Крем готовий.

Манний

  • 60 г манки;
  • 0,5 склянки полуниці;
  • 420 мл води;
  • 60 г чорниці;
  • 1 упаковка ванільного цукру;
  • 70 г цукрового піску.

Час – 20 хвилин.

Калорійність – 211 калорій.

Приготування:

  1. Воду нагріти на плиті, всипати цукор і ванільний цукор, заважати до розчинення кристалів;
  2. Акуратно всипати манку, перемішуючи віночком і варити протягом 6-7 хвилин;
  3. Дати каші охолонути і за цей час вимити ягоди;
  4. Полуницю нарізати шматочками;
  5. Полуниці і чорниці додати в остиглу манку.

Шоколадний

  • 360 мл соняшникової олії;
  • 2 дрібку солі;
  • 160 мл соєвого молока;
  • 60 г какао;
  • 130 г цукру пудри;
  • 1 упаковка ваніліну;
  • 50 мл соку лимона.

Час – 10 хвилин.

Калорійність – 534 калорії.

Приготування:

  1. Молоко і масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб у них була кімнатна температура;
  2. У чашу блендера влити соєве молоко, додати цукрову пудру і масло;
  3. Збивати компоненти до гладкої консистенції;
  4. Додати сік лимона, ванілін, сіль і какао, знову збити;
  5. Вийде шоколадний крем, яким бажано настоятися в холодильнику.

Лимонний

  • 430 г цукрового піску;
  • 2 лимона;
  • 170 г мигдалю;
  • 1600 мл води;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 270 г манки.

Час – 50 хвилин.

Калорійність – 332 калорії.

Приготування:

  1. Мигдаль залити окремої водою (не брати з рецепту), яку попередньо потрібно закип'ятити;
  2. Залишити на півгодини – це допоможе зняти лушпиння;
  3. Помістити горіхи в блендер, перемолоти їх у пасту, потім дати цукор;
  4. Тепер закип'ятити воду (взяти з рецепту), влити туди мигдалеву масу, додати манну крупу і варити до густої консистенції;
  5. Лимони вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою;
  6. Очистити цитруси, вийняти кістки і м'якоть кинути в блендер разом з цедрою;
  7. Перебити цедру з м'якоттю;
  8. Змішати масу з готовим кремом і збити.

Пісний шоколадний крем з сиру тофу

  • 220 г гіркого шоколаду;
  • 280 г сиру тофу.

Час – 30 хвилин.

Калорійність – 279 калорій.

Приготування:

  1. Шоколад поламати на шматочки і помістити на водяну баню;
  2. Розтопити його до рідкого стану;
  3. Тофу нарізати кубиками і тоді шоколад змішати з сиром. За смаком можна додати цукор або цукровий сироп (цукор і вода 1:1).

Нотатки для тих, хто поститься

Нехай в рецептах наших бісквітів і немає дріжджів, а місцями і розпушувача з содою, ви все одно не повинні відкривати духовку, коли вони запікаються. З-за перепаду температури велика ймовірність того, що бісквіт впаде, і пісний торт з нього вже не приготувати.

У першому бісквіті ми замінили яйця половинкою банана. Це також можна зробити, якщо змішати одну столову ложку подрібненого насіння льону і три столові ложки води. Також можна взяти одну столову ложку агар-агару і одну столову ложку води. Або четверту частину склянки яблучного пюре. Або три столові ложки арахісового масла.

В різні рецепти ми додавали різні види ягід. Ви можете доповнювати їх по своєму смаку або ж замінювати їх на інші.

Рослинна олія може бути не тільки соняшниковою. Дуже часто в кулінарії використовується кокосова олія (не пальмове!), кунжутна, макове, лляне і так далі. Дайте волю смаків і ароматів!

Щоб тортик або крем вийшов максимально смачним, обов'язково дайте йому настоятися в холодильнику. Торту потрібно час, щоб крем добре просочив коржі, щоб вони стали соковитими і вологими. А крему потрібно настоятися, щоб смаки і аромати максимально змішалися і в підсумку дали вам божевільний смак і насолоду.

Якщо ви думаєте, що пост – «закон», по якому доведеться залишитися без солодкого, то ви глибоко помиляєтеся. Ми створили для вас кілька пісних тортів і кремів, якими ви зможете спокійно насолоджуватися, поки не настане Великдень. Це так смачно і так само солодко, повірте або перевірте!

Що ще почитати: