Як приготувати класичний маннік на молоці
Манник — ніжний і повітряний десерт, який підвладне приготувати навіть недосвідченим господаркам. До складу тіста входить манка, завдяки якій пиріг відмінно піднімається. Страва не витратне, звичайно, у кожної господині необхідні інгредієнти завжди знаходяться під рукою.
Для виготовлення лепешняку використовують молочні і кисломолочні продукти по можливостям і смаку. А також за бажанням у нього додають шоколад, какао, мак, мед, різні фрукти, цукати, горіхи. Подають до столу з джемом, зі згущеним молоком або посипають цукровою пудрою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
манної крупи - | 250 г |
молока - | 200 мл |
цукру - | 20 г |
яєць - | 2 шт. |
соняшникової олії - | 100 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 321 Ккал |
Класичний пиріг готується без борошна, замінює її манка, і виріб виходить більш розсипчастим.
Потрібно збити 2 яйця з цукром. Налити соняшникову олію вже в набряклу манку. Все перемішати і відставити на 15 хвилин. Форму не забуваємо змастити, після помістити в неї отримане тісто. При бажанні додати родзинки або цукати. Випікати в духовці 45 хвилин не вище 180 р. Посипати пудрою, коли охолоне, перед подачею до чаю.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт лепешняку на молоці з борошном
Несподівано прийшли гості і потрібно швидко приготувати що-то до чаю, манний пиріг чудово підійде. Легкий у приготуванні і смачний десерт обов'язково порадує друзів.
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 250 гр. манки;
- 200 гр. борошна;
- 2 яйця;
- 250 гр. цукру;
- 70 мл соняшникової олії;
- 15 гр. вершкового масла;
- 1 чайна ложка розпушувача.
Витрачений час: 1 година 30 хвилин.
Калорійність: 317 ккал на 100 гр.
Яйця з цукром збити до білої піни, додати соняшникову олію, перемішати.
Налити в невелику каструлю молоко, його потрібно трохи підігріти, покласти вершкове масло, як розчиниться — додати збиті яйця.
В отриману суміш засипати манку, ретельно все перемішати, дати настоятися 30 хвилин.
Взяти борошно просіяти, щоб збагатилася киснем, розпушувач для тіста додати в борошно, після цього акуратно всипати до решти інгредієнтів. Добре перемішане тісто не повинно мати грудочки.
Форму не забуваємо змастити, після потихеньку помістити в неї масу. Випікаємо в духовці 45 хвилин не вище 180 гр. Готовий пиріг полити глазур'ю.
Готуємо в мультиварці
Мультиварка для господинь справжня знахідка. Приготування в ній дуже зручно і корисно, так як готувати можна без жирів, а також не варто переживати, що пригорить. Класичний маннік на молоці в мультиварці виходить пишний і не засмажений, потрібно тільки правильно встановити час до повної готовності пирога.
Інгредієнти:
- 200 мл коров'ячого молока;
- 200 гр. манної крупи;
- 70 мл соняшникової олії;
- 250 гр. пшеничного борошна;
- 200 гр. цукру;
- 15 гр. вершкового масла;
- 2 яйця;
- 15 гр. розпушувача;
- 1 пакетик ваніліну.
Час приготування: 3 години 40 хвилин.
Калорійність: 312 ккал на 100 гр.
Приготування пирога починається з нагрівання молока. У тепле молоко потрібно додати вершкове масло, в цю масу треба висипати манку, і прибрати в сторону на 40 хвилин, в ідеалі 2 години. В результаті манник вийде розсипчастим.
Далі, потрібно взяти містку ємність, за допомогою міксера збити в ній 2 яйця з цукровим піском, влити олію соняшникову і продовжити збивання. Після додати манку, висипати борошно, за бажанням ванілін, для тесту — розпушувач. Всі домішується не поспішаючи, після вилити майбутній десерт у змащену форму.
В мультиварці пиріг випікається при режимі «Випічка» 60 хвилин. Готову страву викласти в прохолодне місце, щоб остигало, після обсипати цукровою пудрою. Прикрашений пиріг свіжою ягодою стане ще смачніше.
Приємного апетиту!
Мойва смажена на сковороді — просте і смачне блюдо, яке приготувати дуже легко.
Читайте як приготувати житні коржі на сковороді в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти булочок «Синабон» — спробуйте цю дивовижну випічку, секрети якої досі зберігаються в таємниці, але ми розкрили їх для вас.
Манний пиріг з какао на молоці
Дуже смачний і незвичайний манник з додаванням какао. Особливість в тому, що він заливається молоком після приготування в духовці. Завдяки такому способу манник стає дуже ніжний.
Інгредієнти:
- 4 шт. курячих яєць;
- 100 гр. цукрового піску;
- 150 гр. манної крупи;
- 1 пакетик ванілі;
- 300 мл молока;
- 3 ст. ложки порошку какао.
Витрачений час: 1 година 20 хвилин.
Калорійність: 180 ккал на 100 гр.
Розділені білки від жовтків необхідно збити окремо і змішати їх з манкою. У готову масу акуратно додати білки, висипати ванілін і потихеньку перемішати. Тісто ділиться на 2 коржа, одну частину змішати з какао.
У обмащений форму акуратно кладемо тісто, пиріг випікається 40 – 45 хвилин, реле на духовці має стояти не вище 180 градусів. Готовий пиріг витягнути, залити молоком і знову повернути в духовку на 8 хвилин. Готовий манник вийняти, отримані кілька коржів можна змастити заварним кремом, або повидлом.
Приємного апетиту!
Корисні поради
Манник на молоці нескладно приготувати, але він вийде ще смачніше, якщо слідувати корисним порадам:
- При виборі та купівлі манної крупи варто звернути увагу, щоб крупа була без грудочок, і не мала затхлого запаху;
- Бажано готувати зі свіжих продуктів, від цього залежить смак виробу;
- Посуд для приготування, безпосередньо випікання, можна використовувати будь-яку, силіконову форму, керамічну, або ж в чашу мультиварки, не забудьте змастити її маслом вершковим або рослинним, щоб уникнути приставання до стінок тіста, пригоранню;
- Щоб готове страви стало ще м'якше, його можна просочити водою з цукром, на 150 мл води 1 столова ложка цукру, а також просочують горілкою або коньяком;
- При бажанні корж можна розділити на дві половинки і змастити повидлом або заварним кремом;
- Щоб акуратно розрізати корж навпіл, замість ножа використовуйте шовкову нитку.
Манник воістину гідний опинитися на святковому столі до чаювання з друзями і гаряче улюбленими домочадцями.