Легкий пористий пиріг: манник в мікрохвильовці
Досить використовувати мікрохвильову піч тільки для розігрівання готових страв і приготування гарячих бутербродів! Розумна техніка здатна на більше. Можна, наприклад, спекти розкішний манник в мікрохвильовці. Робиться це надзвичайно просто і дуже швидко. А тортики виходять мегавкусными!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру (% жирності будь -), борошна, цукру-піску, манної крупи - | по половині склянки |
яєць - | 1 шт. |
будь маргарину/вершкового масла - | 100 г |
розпушувача - | 1 ч. л. |
ванільного цукру - | ½ Пакетика |
жирної сметани для крему - | 200 г |
цукру для крему - | ¼ Ст. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 283 Ккал |
Варто спробувати приготувати цей десерт хоча б з «спортивного інтересу». Рецепт настільки легкий, що торт виходить відмінно навіть у тих, хто з випічкою «на ви».
Як приготувати маннік на кефірі в мікрохвильовці:
- Кефір підігріваємо. Заливаємо їм манку, перемішуємо. Відставляємо на 20 хвилин, щоб крупа розбухла;
- Маргарин (масло вершкове) ставимо на 30 сек. в мікрохвильовку. Змішуємо з цукром;
- Віночком збиваємо яйце. Вливаємо в манку. Перемішуємо;
- Борошно просіваємо, з'єднайте з розпушувачем і ванільним цукром. Поступово вводимо в основу. Перемішуємо міксером, поки маса не стане до однорідності;
- Виливаємо тісто у скляну (змастити маслом) або силіконову форму з високими бортами. Переносимо в мікрохвильовку;
- Виставляємо потужність 600 Вт, включаємо піч на 6 хвилин;
- Поки тортик печеться, робимо крем із збитої сметани і цукру.
Готовий, трохи остиглий пиріг розрізаємо впоперек навпіл, змащуємо кремом. Всі. Можна подавати до столу.
При бажанні класичний кефірний манник можна зробити шоколадним, додавши в тісто ложку какао-порошку. Не карається використовувати рослинне масло замість вершкового. Ніжний крем-просочення зробити з йогурту, джему.
Рецепт лепешняку на молоці у мікрохвильовці
Випічка готується не на кефірі, а на свіжому молоці. У тесті немає борошна. Але якщо заміс робити строго за рецептом, манник в мікрохвильовці добре піднімається, повністю пропікається за 6 хвилин і буквально тане в роті.
Відміряємо:
- по 200 грамів манної крупи і цукру;
- 200 мл теплого молока;
- 3 яйця;
- 50 г розтопленого вершкового масла (маргарину);
- 1/3 ч. л. соди (погасити оцтом).
Час – 30 хвилин. Калорійність 100 г лепешняку на молоці – 267 ккал.
Рецепт покроково:
- Манку заливаємо теплим молоком. Залишаємо набухати 20 хвилин;
- Яйця збиваємо з цукром;
- Вводимо в набряклу крупу тепле масло, яєчну масу, гашену соду. Перемішуємо;
- Викладаємо тісто у силіконову форму з високими бортами. Ставимо в мікрохвильовку;
- Виставляємо потужність 600 Вт. Випікаємо 6 хвилин.
Прошарок з будь-якого крему в цьому тортику буде до речі. Хоча, якщо немає часу, можна подавати повітряну випічку до чаю і просто так.
Покрокові рецепти смачних млинців на пиві в нашій статті.
Пиріг з мойвою і картоплею — ця випічка отличаетсясытностью і може бути окремим перекусом.
Їжачки в томатному соусі — рецепт, від якого діти без розуму.
Шоколадний десерт пористий
Ідеальний варіант випічки для любителів солодкого на швидку руку. Насичений шоколадний смак і чудовий аромат цього простого тортика полонить.
Візьмемо:
- по 200 грамів манної крупи і цукру;
- 230 г сметани;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. какао;
- 1 ч. л. розпушувача.
Час – 50 хвилин. Калорійність 100 г сметанного шоколадного лепешняку – 283 ккал.
Як приготувати шоколадний маннік на сметані:
- Яйця збиваємо з цукром. З'єднуємо зі сметаною;
- Виливаємо суміш у манну крупу. Відставляємо на 40 хвилин.
- Додаємо в тісто какао і розпушувач;
- Виливаємо тісто в силіконову форму. Переносимо в мікрохвильовку;
- Випікаємо 6-8 хвилин на потужності 600 Вт.
Остиглий пиріг присипаємо стружкою з білого шоколаду.
Манник «Пісний» без яєць з бананами
Бюджетний варіант дуже смачного ароматного пирога. Ідеально підходить для адептів вегетаріанської кухні, а також для людей, суворо дотримують пости.
Відміряємо:
- по склянці манної крупи, цукру і кип'яченої води;
- ½ Склянки пшеничного борошна;
- ½ Год. л. гашеного питної соди;
- 5 ст. л олії;
- 1 банан;
- за дрібку ваніліну та кухонної солі;
- 1 ч. л. тертого або сухого меленого кореня імбиру.
Час – 80 хвилин. Калорійність 100 г пісного лепешняку – 350 ккал.
Як зробити манник без яєць в мікрохвильовці:
- В одній ємності змішуємо манку, цукор, ванілін, сіль, імбир;
- Додаємо олію. Перемішуємо;
- Заливаємо теплою водою. Залишаємо на 60 хвилин;
- Вводимо в тісто гашену соду і просіяне борошно. Замішуємо тісто, схоже на домашню сметану;
- Банан ріжемо кружечками;
- У силіконову форму для випікання виливаємо половину тіста. Викладаємо шар бананів. Заливаємо рештою тестом. Ставимо манник в мікрохвильовку;
- Випікаємо 6-8 хвилин на потужності 600 Вт.
Незважаючи на відсутність яєць, пісний манник виходить напрочуд смачним і красивим. Пекти пиріг з прошарком з банана необов'язково. Можна взяти грушу або яблуко, будь-які ягоди. Або зробити зовсім без начинки.
Корисні поради
Рецепти та технологія приготування лепешняку в мікрохвильовці прості і зрозумілі. І все ж, щоб випадково не зробити помилку, варто запам'ятати кілька важливих моментів:
- Для мікрохвильовки не можна використовувати металеві форми для випікання. Підійдуть тільки силіконові або скляні ємності;
- Якщо в мікрохвильовці передбачений режим «Випічка», рекомендується скористатися ним;
- Не можна піч манник в мікрохвильовій печі довше вказаного в рецепті часу. Тісто пропечеться, ноне буде пишним;
- Замість кефіру можна замішувати тісто на будь-якому кисломолочний напій (ряжанка, кисле молоко, кисле молоко, йогурт);
- Тісто на манці буде виглядати апетитніше, якщо додати йому кольору, наприклад, куркумою.
Не можна різати і подавати до столу манник, поки він гарячий. Пирогу краще дати охолонути – так він буде смачнішим і пишніше. Урізноманітнити смак випічки без прошарку з крему можна родзинками, шматочками сушеного абрикоса, чорносливом, цедрою лимона. Подати зі свіжими ягодами, згущеним молоком, варенням, джемом, медом.