30 апрель 2019 2 253

Як спекти завитки з сиром в сметанною заливці

Завитки з сиром в сметанною заливці, можливо, кому-то нагадують знамениті синнабоны, але між ними є схожість лише в способі формування. Готові сирні завитки виходять дуже м'якими, не мокрими, але просоченими ніжною сметанною заливкою. Існує два варіанти цієї випічки: з солодкою і солоною начинкою, тому вона сподобається не тільки ласунам.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Для дріжджового тіста: -
коров'ячого молока - 250 мл
цукру - 90 г
сухих дріжджів - 14 г
яєць - 2 шт.
вершкового масла (або маргарину для випічки жирністю 72%) - 150 г
пшеничного борошна - 500 г
Для солодкої сирної прошарку: -
ніжного жирного сиру 9% - 500 г
яєць - 1 шт.
білого кристалічного цукру - 100 г
Для ніжної кремової сметанною заливки: -
густий (краще домашнього) сметани - 250 мл
цукрового піску - 100 г
ваніліну - за смаком
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал

Для солодких булочок-завитків потрібно буде підготувати тісто начинку і заливку.

Покрокова інструкція випічки:

  1. Розтоплений, але не гарячий маргарин змішати з теплим молоком, цукром, збитими яйцями і дріжджами. В отриману суміш всипати 150 грам просіяного борошна, розмішати і залишити в теплі підходити приблизно 40 хвилин;
  2. Після того, як тісто підійшло перший раз, ввести в нього решту борошно і старанно вимісити на столі. Сформувати з нього колобок і відправити на годину на другу расстойку в теплі;
  3. Для начинки змішати сир, цукор і куряче яйце. Щоб маса вийшла більш однорідна, її можна перетерти через сито або пробити блендером;
  4. Тісто розкачати в прямокутник, товщина якого повинна бути приблизно 5 мм По поверхні прямокутника рівномірним шаром розподілити начинку і згорнути його по довжині в рулет. Край тіста уздовж рулету защипнути;
  5. Нарізати заготівлю поперек на булочки, висота яких буде близько 3-4 див. укласти їх на деко, змащене маслом або застелений пергаментом (силіконовим килимком для випічки). Зверху накрити харчовою плівкою, щоб завитки не обвітрилися, і дати їм підрости ще хвилин 15-20;
  6. Після расстойки спекти вироби при 180-190°C протягом півгодини на середньому рівні духовки. Поки завитки будуть дбати, треба збити сметану з цукром і ваніллю, до повного розчинення кристалів;
  7. Гарячі булочки рясно змастити сметанним кремом, зверху накрити фольгою і повернути в вимкнену духовку, де вони повинні залишатися до повного охолодження.

Хліб на заквасці — прекрасний рецепт смачної і корисної домашньої випічки з пшеничного або житнього борошна.

Спробуйте приготувати пасту зі щупальцями кальмара — це дуже смачно, ситно і корисно.

Ми підготували відео і покроковий рецепт ароматної лагмана з баранини — дивіться, пробуйте, готуйте разом з нами!

Рецепт солоних завитків з сиром в сметанною заливці

Солоні сирні завитки можуть виступати в якості доповнення до чашки чаю або кави, а так само і як самостійне гостину. Особливу роль у складі грають пряні трави, які додадуть випічці чарівне і збудливий апетит аромат.

Для тіста, начинки і заливки знадобляться:

  • 250 мл рідини (молока або води);
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 30 г цукрового піску;
  • 3 курячих яйця;
  • 90 мл соняшникової олії без запаху;
  • 550 г борошна;
  • 600 г сиру;
  • 200 мл сметани;
  • 60 г свіжої зелені кропу;
  • сіль за смаком.

На цей варіант несолодкої випічки піде від півтора до двох годин.

Калорійність завитків – 260,3 ккал/100 р.

Послідовність процесів приготування:

  1. В підсолодженому молоці або воді розчинити сухі дріжджі. Залишити їх у спокої на деякий час до появи пінної шапочки, потім додати соняшникову олію, два яйця і борошно. Масу досить вимішати і залишити в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі;
  2. Для сирної прошарку змішати протертий через сито сир, що залишився куряче яйце, половину подрібненого свіжого кропу, посолити все вп смаком і дуже добре перемішати;
  3. Тісто ще раз вимісити, скачати з нього кулю, на якій зробити два глибоких хрестоподібних розрізу. Взятися руками за діагональні кути нарізів у центрі і розгорнути тісто в прямокутник. З допомогою качалки надати прямокутника потрібну товщину;
  4. Зверху на тісто рівномірним шаром викласти всю начинку. Згорнути рулет, який нарізати на завитки не більше 5 см завдовжки. Укласти заготовки зрізом вниз на деко і спекти до готовності при 180°C (або температури, рекомендованої виробником духовки для дріжджового тіста);
  5. Гарячі булочки полити сметаною, змішаною з іншим дуже дрібно подрібненим кропом, накрити фольгою і залишити до охолодження. Подавати завитки в холодному вигляді.

Корисні поради

Крім солодкої і солоної сирної начинки, можна приготувати булочки з сирно-горіховою прошарком, додавши до основного інгредієнта склянку обсмажених і пропущених через м'ясорубку волоські (або будь-яких інших) горіхів.

Ще один солодкий варіант начинки, який підійде для завитків в сметанною заливці – це сир з шоколадною крихтою, для якої достатньо натерти на крупній тертці плитку шоколаду.

Якщо сир занадто вологий, то щоб начинка не витікала із заготовок, потрібно виключити з її складу яйце, а замість нього додати трохи борошна для в'язкості.

Сметанна заливка може збентежити деяких господинь, які бояться, що через неї випічка розкисне і занадто розм'якне. Підстрахуватися, щоб цього не сталося, можна, змастивши поверхню булочок збитим яйцем. Тоді щільна хрустка скоринка не дасть заливці нашкодити випічці, а тільки зробить її неймовірно ніжною.

Зберігати завитки з сиром в сметанною заливці при кімнатній температурі можна не більше шести годин, а ось у щільно закритому контейнері в холодильнику термін зберігання випічки складе 1-2 дні.

Що ще почитати: