Як спекти завитки з сиром в сметанною заливці
Завитки з сиром в сметанною заливці, можливо, кому-то нагадують знамениті синнабоны, але між ними є схожість лише в способі формування. Готові сирні завитки виходять дуже м'якими, не мокрими, але просоченими ніжною сметанною заливкою. Існує два варіанти цієї випічки: з солодкою і солоною начинкою, тому вона сподобається не тільки ласунам.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Для дріжджового тіста: - | |
коров'ячого молока - | 250 мл |
цукру - | 90 г |
сухих дріжджів - | 14 г |
яєць - | 2 шт. |
вершкового масла (або маргарину для випічки жирністю 72%) - | 150 г |
пшеничного борошна - | 500 г |
Для солодкої сирної прошарку: - | |
ніжного жирного сиру 9% - | 500 г |
яєць - | 1 шт. |
білого кристалічного цукру - | 100 г |
Для ніжної кремової сметанною заливки: - | |
густий (краще домашнього) сметани - | 250 мл |
цукрового піску - | 100 г |
ваніліну - | за смаком |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 287 Ккал |
Для солодких булочок-завитків потрібно буде підготувати тісто начинку і заливку.
Покрокова інструкція випічки:
- Розтоплений, але не гарячий маргарин змішати з теплим молоком, цукром, збитими яйцями і дріжджами. В отриману суміш всипати 150 грам просіяного борошна, розмішати і залишити в теплі підходити приблизно 40 хвилин;
- Після того, як тісто підійшло перший раз, ввести в нього решту борошно і старанно вимісити на столі. Сформувати з нього колобок і відправити на годину на другу расстойку в теплі;
- Для начинки змішати сир, цукор і куряче яйце. Щоб маса вийшла більш однорідна, її можна перетерти через сито або пробити блендером;
- Тісто розкачати в прямокутник, товщина якого повинна бути приблизно 5 мм По поверхні прямокутника рівномірним шаром розподілити начинку і згорнути його по довжині в рулет. Край тіста уздовж рулету защипнути;
- Нарізати заготівлю поперек на булочки, висота яких буде близько 3-4 див. укласти їх на деко, змащене маслом або застелений пергаментом (силіконовим килимком для випічки). Зверху накрити харчовою плівкою, щоб завитки не обвітрилися, і дати їм підрости ще хвилин 15-20;
- Після расстойки спекти вироби при 180-190°C протягом півгодини на середньому рівні духовки. Поки завитки будуть дбати, треба збити сметану з цукром і ваніллю, до повного розчинення кристалів;
- Гарячі булочки рясно змастити сметанним кремом, зверху накрити фольгою і повернути в вимкнену духовку, де вони повинні залишатися до повного охолодження.
Хліб на заквасці — прекрасний рецепт смачної і корисної домашньої випічки з пшеничного або житнього борошна.
Спробуйте приготувати пасту зі щупальцями кальмара — це дуже смачно, ситно і корисно.
Ми підготували відео і покроковий рецепт ароматної лагмана з баранини — дивіться, пробуйте, готуйте разом з нами!
Рецепт солоних завитків з сиром в сметанною заливці
Солоні сирні завитки можуть виступати в якості доповнення до чашки чаю або кави, а так само і як самостійне гостину. Особливу роль у складі грають пряні трави, які додадуть випічці чарівне і збудливий апетит аромат.
Для тіста, начинки і заливки знадобляться:
- 250 мл рідини (молока або води);
- 7 г сухих дріжджів;
- 30 г цукрового піску;
- 3 курячих яйця;
- 90 мл соняшникової олії без запаху;
- 550 г борошна;
- 600 г сиру;
- 200 мл сметани;
- 60 г свіжої зелені кропу;
- сіль за смаком.
На цей варіант несолодкої випічки піде від півтора до двох годин.
Калорійність завитків – 260,3 ккал/100 р.
Послідовність процесів приготування:
- В підсолодженому молоці або воді розчинити сухі дріжджі. Залишити їх у спокої на деякий час до появи пінної шапочки, потім додати соняшникову олію, два яйця і борошно. Масу досить вимішати і залишити в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі;
- Для сирної прошарку змішати протертий через сито сир, що залишився куряче яйце, половину подрібненого свіжого кропу, посолити все вп смаком і дуже добре перемішати;
- Тісто ще раз вимісити, скачати з нього кулю, на якій зробити два глибоких хрестоподібних розрізу. Взятися руками за діагональні кути нарізів у центрі і розгорнути тісто в прямокутник. З допомогою качалки надати прямокутника потрібну товщину;
- Зверху на тісто рівномірним шаром викласти всю начинку. Згорнути рулет, який нарізати на завитки не більше 5 см завдовжки. Укласти заготовки зрізом вниз на деко і спекти до готовності при 180°C (або температури, рекомендованої виробником духовки для дріжджового тіста);
- Гарячі булочки полити сметаною, змішаною з іншим дуже дрібно подрібненим кропом, накрити фольгою і залишити до охолодження. Подавати завитки в холодному вигляді.
Корисні поради
Крім солодкої і солоної сирної начинки, можна приготувати булочки з сирно-горіховою прошарком, додавши до основного інгредієнта склянку обсмажених і пропущених через м'ясорубку волоські (або будь-яких інших) горіхів.
Ще один солодкий варіант начинки, який підійде для завитків в сметанною заливці – це сир з шоколадною крихтою, для якої достатньо натерти на крупній тертці плитку шоколаду.
Якщо сир занадто вологий, то щоб начинка не витікала із заготовок, потрібно виключити з її складу яйце, а замість нього додати трохи борошна для в'язкості.
Сметанна заливка може збентежити деяких господинь, які бояться, що через неї випічка розкисне і занадто розм'якне. Підстрахуватися, щоб цього не сталося, можна, змастивши поверхню булочок збитим яйцем. Тоді щільна хрустка скоринка не дасть заливці нашкодити випічці, а тільки зробить її неймовірно ніжною.
Зберігати завитки з сиром в сметанною заливці при кімнатній температурі можна не більше шести годин, а ось у щільно закритому контейнері в холодильнику термін зберігання випічки складе 1-2 дні.