14 май 2019 2 953

Як смачно варити яловичий мову в бульйоні з овочами на пару

Яловичий мову в незалежності від способу приготування прийнято вважати делікатесом. У цьому продукті міститься величезна кількість вітамінів, мінералів і заліза.

Лікарі зазвичай рекомендують вживати мову в післяопераційному стані для більш швидкого відновлення, при анемії, дітям, а також вагітним жінкам. Але, крім всіх перерахованих достоїнств, він є ще й дуже смачною стравою при правильному приготуванні.

Простий спосіб
Інгредієнти Кількість
мова (яловичий) - 1 кг
сіль, лавровий лист - за смаком
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 146 Ккал

Варити в каструлі мова дуже просто. Важливо враховувати, що для того, щоб блюдо вийшло не жорстким потрібно тривале варіння.

Як варити язик яловичий смачно в каструлі:

  1. Першочергово, мову потрібно залишити в холодній воді температури на 30 хвилин;
  2. Потім, під струменем проточної води вимити його, при цьому за допомогою гострого ножа очищаючи від скопилася крові, жиру;
  3. Наповнити каструлю великих розмірів водою, помістити туди продукт і поставити на вогонь;
  4. Довести вміст ємності до температури кипіння і зменшити інтенсивність вогню до мінімального. Варити в такому режимі протягом 15 хвилин;
  5. Отримати продукт з киплячої води і позначати будь-яку відповідну за розміром ємність. Знову промити його в холодній воді;
  6. Каструлю для варива ретельно вимити, знову наповнити водою холодної температури і розмістити на плиті. Довести воду в ємності до температури кипіння і додати трохи солі;
  7. Опустити підготовлений делікатес у киплячу воду, знову дочекатися досягнення водою температури кипіння, а далі зменшити полум'я до мінімальної інтенсивності;
  8. Каструлю накрити кришкою, залишаючи вільним невеликий простір, і варити протягом 3 годин;
  9. За п'ять хвилин до закінчення процесу приготування на вогні додати потрібну кількість лаврового листа;
  10. Витягти мову з окропу і помістити в ємність з холодною водою температури на 10 хвилин;
  11. Витягти з холодної води і відразу ж зняти верхню шкуру.

Як правильно почистити субпродукт

Очистити готовий продукт дуже просто. Це завдання набагато простіше, ніж у випадку з сирим продуктом. Необхідно виконати кілька нескладних дій:

  1. Відразу після варіння помістити його в дуже холодну воду і залишити на кілька хвилин;
  2. Прибрати з води і приступити до зняття шкіри;
  3. Виконувати це необхідно з урахуванням правильного напрямку: від кореня, поступово прямуючи до загостреного кінчика;
  4. При правильно звареному продукті шкіра знімається дуже просто.

Як варити язик яловичий з овочами для нарізки

Завдяки цьому рецепту з'являється можливість приготування яловичого мови для нарізки, виконаної для м'ясної тарілки. Також можна приготувати різні салати і інші закуски холодного типу. Блюдо, приготоване цим способом, виходить дуже ароматним і смачним. Для цього потрібно:

  • яловичий язик – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста середніх розмірів – 1 шт.;
  • морква середніх розмірів – 1 шт.;
  • корінь молодий петрушки – 1 шт.;
  • горошини запашного перцю – 5 штук;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • сіль – щіпка.

Час приготування – 3 години.

Калорійність – 231 ккал.

Етапи приготування ароматного мови:

  1. Очищений і підготовлений яловичий язик помістити в каструлю і налити туди ж потрібний об'єм води. Поставити на вогонь і довести до температури кипіння;
  2. Зменшити вогонь до мінімальної інтенсивності і зняти зібралася на поверхні води пінку;
  3. Варити на плиті з вогнем мінімальної інтенсивності протягом півтора годин;
  4. Очистити всі підготовлені овочі від шкірки, добре промити під водою і нарізати на великі шматки. Помістити в каструлю. Знову довести до температури кипіння;
  5. Далі додати у воду потрібну кількість солі, горошин запашного перцю;
  6. Продовжувати приготування на плиті не менше 40 хвилин;
  7. Готовність продукту перевіряти гострим ножем;
  8. Вимкнути плиту і додати в каструлю лавровий лист;
  9. Витягти мову з бульйону і занурити у воду холодної температури. Очистити від жорсткої шкури і знову помістити продукт в бульйон з овочами;
  10. Залишити на 30 хвилин. Потім дістати продукт, і можна приступати до його підготовки для подачі до столу.

Як смачно приготувати мова для дитини

Як вже говорилося раніше, страва є дуже корисним для дітей. Для того щоб приготувати його в мультиварці потрібно:

  • язик яловичий – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква середніх розмірів – 1 шт.;
  • сіль, лавровий лист, горошини запашного перцю – на розсуд кулінара.

Час приготування – 4 години.

Калорійність – 212 ккал.

Приготування в мультиварці:

  1. Мова ретельно промити, очистити від крові і викласти в чашу мультиварки;
  2. Налити необхідну кількість води для того, щоб він був повністю покритий їй;
  3. Моркву і цибулю очистити, добре вимити і в цілому змозі помістити також в мультиварочную чашу;
  4. Туди ж додати горошини запашного перцю, сіль;
  5. Поставити прилад на режим «Варка на пару» і залишити на 10 хвилин;
  6. Після закінчення цього часу відкрити мультиварку, зняти утворилася на поверхні води пінку і знову закрити кришку;
  7. Прилад виставити на режим «Гасіння» і залишити на 3 години.

Для дітей також дуже корисно готувати страви на пару. Такий варіант приготування не так простий. Для початку мову необхідно нарізати на шматки невеликого розміру, викласти в чашу пароварки, і варити не менше півтора годин. При цьому необхідно постійно доливати воду в пароварку. Багато воліють попередньо трохи відварити продукт в каструлі, і тільки після цього приступати до приготування на пару.

Варений яловичий язик – це не тільки смачне блюдо, але ще й дуже корисне. З нього можна приготувати безліч різних салатів і інших корисних закусок. Також цей продукт дуже корисний для дітей і вагітних жінок.

Що ще почитати: