Як смачно варити яловичий мову в бульйоні з овочами на пару
Яловичий мову в незалежності від способу приготування прийнято вважати делікатесом. У цьому продукті міститься величезна кількість вітамінів, мінералів і заліза.
Лікарі зазвичай рекомендують вживати мову в післяопераційному стані для більш швидкого відновлення, при анемії, дітям, а також вагітним жінкам. Але, крім всіх перерахованих достоїнств, він є ще й дуже смачною стравою при правильному приготуванні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
мова (яловичий) - | 1 кг |
сіль, лавровий лист - | за смаком |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 146 Ккал |
Варити в каструлі мова дуже просто. Важливо враховувати, що для того, щоб блюдо вийшло не жорстким потрібно тривале варіння.
Як варити язик яловичий смачно в каструлі:
- Першочергово, мову потрібно залишити в холодній воді температури на 30 хвилин;
- Потім, під струменем проточної води вимити його, при цьому за допомогою гострого ножа очищаючи від скопилася крові, жиру;
- Наповнити каструлю великих розмірів водою, помістити туди продукт і поставити на вогонь;
- Довести вміст ємності до температури кипіння і зменшити інтенсивність вогню до мінімального. Варити в такому режимі протягом 15 хвилин;
- Отримати продукт з киплячої води і позначати будь-яку відповідну за розміром ємність. Знову промити його в холодній воді;
- Каструлю для варива ретельно вимити, знову наповнити водою холодної температури і розмістити на плиті. Довести воду в ємності до температури кипіння і додати трохи солі;
- Опустити підготовлений делікатес у киплячу воду, знову дочекатися досягнення водою температури кипіння, а далі зменшити полум'я до мінімальної інтенсивності;
- Каструлю накрити кришкою, залишаючи вільним невеликий простір, і варити протягом 3 годин;
- За п'ять хвилин до закінчення процесу приготування на вогні додати потрібну кількість лаврового листа;
- Витягти мову з окропу і помістити в ємність з холодною водою температури на 10 хвилин;
- Витягти з холодної води і відразу ж зняти верхню шкуру.
Як правильно почистити субпродукт
Очистити готовий продукт дуже просто. Це завдання набагато простіше, ніж у випадку з сирим продуктом. Необхідно виконати кілька нескладних дій:
- Відразу після варіння помістити його в дуже холодну воду і залишити на кілька хвилин;
- Прибрати з води і приступити до зняття шкіри;
- Виконувати це необхідно з урахуванням правильного напрямку: від кореня, поступово прямуючи до загостреного кінчика;
- При правильно звареному продукті шкіра знімається дуже просто.
Як варити язик яловичий з овочами для нарізки
Завдяки цьому рецепту з'являється можливість приготування яловичого мови для нарізки, виконаної для м'ясної тарілки. Також можна приготувати різні салати і інші закуски холодного типу. Блюдо, приготоване цим способом, виходить дуже ароматним і смачним. Для цього потрібно:
- яловичий язик – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста середніх розмірів – 1 шт.;
- морква середніх розмірів – 1 шт.;
- корінь молодий петрушки – 1 шт.;
- горошини запашного перцю – 5 штук;
- лавровий лист – 1 штука;
- сіль – щіпка.
Час приготування – 3 години.
Калорійність – 231 ккал.
Етапи приготування ароматного мови:
- Очищений і підготовлений яловичий язик помістити в каструлю і налити туди ж потрібний об'єм води. Поставити на вогонь і довести до температури кипіння;
- Зменшити вогонь до мінімальної інтенсивності і зняти зібралася на поверхні води пінку;
- Варити на плиті з вогнем мінімальної інтенсивності протягом півтора годин;
- Очистити всі підготовлені овочі від шкірки, добре промити під водою і нарізати на великі шматки. Помістити в каструлю. Знову довести до температури кипіння;
- Далі додати у воду потрібну кількість солі, горошин запашного перцю;
- Продовжувати приготування на плиті не менше 40 хвилин;
- Готовність продукту перевіряти гострим ножем;
- Вимкнути плиту і додати в каструлю лавровий лист;
- Витягти мову з бульйону і занурити у воду холодної температури. Очистити від жорсткої шкури і знову помістити продукт в бульйон з овочами;
- Залишити на 30 хвилин. Потім дістати продукт, і можна приступати до його підготовки для подачі до столу.
Як смачно приготувати мова для дитини
Як вже говорилося раніше, страва є дуже корисним для дітей. Для того щоб приготувати його в мультиварці потрібно:
- язик яловичий – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- морква середніх розмірів – 1 шт.;
- сіль, лавровий лист, горошини запашного перцю – на розсуд кулінара.
Час приготування – 4 години.
Калорійність – 212 ккал.
Приготування в мультиварці:
- Мова ретельно промити, очистити від крові і викласти в чашу мультиварки;
- Налити необхідну кількість води для того, щоб він був повністю покритий їй;
- Моркву і цибулю очистити, добре вимити і в цілому змозі помістити також в мультиварочную чашу;
- Туди ж додати горошини запашного перцю, сіль;
- Поставити прилад на режим «Варка на пару» і залишити на 10 хвилин;
- Після закінчення цього часу відкрити мультиварку, зняти утворилася на поверхні води пінку і знову закрити кришку;
- Прилад виставити на режим «Гасіння» і залишити на 3 години.
Для дітей також дуже корисно готувати страви на пару. Такий варіант приготування не так простий. Для початку мову необхідно нарізати на шматки невеликого розміру, викласти в чашу пароварки, і варити не менше півтора годин. При цьому необхідно постійно доливати воду в пароварку. Багато воліють попередньо трохи відварити продукт в каструлі, і тільки після цього приступати до приготування на пару.
Варений яловичий язик – це не тільки смачне блюдо, але ще й дуже корисне. З нього можна приготувати безліч різних салатів і інших корисних закусок. Також цей продукт дуже корисний для дітей і вагітних жінок.