Як приготувати яловичий мову в мультиварці
Яловичий язик – один з найбільш улюблених делікатесів у багатьох людей. Якщо він приготовлений правильно, то в такому разі можна буде подавати його не тільки своїм рідним, але й гостям на святковий стіл. У цьому продукті міститься багато корисних мікроелементів, які обов'язково повинні бути присутні в організмі кожної людини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
мова - | 1 шт. |
сіль - | за смаком |
морква - | 1 штука |
цибулю - | 1 штука |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 Ккал |
В мультиварці мова готується легко і просто, хоч і не дуже швидко, як би цього хотілося.
- Перед початком приготування мови, його обов'язково потрібно замочити на півгодини в холодній воді – це дозволить видалити всілякі забруднення. Після цього, він чиститься звичайним ножем, щоб видалити кров, жир, слиз і інший, можливий сміття;
- Коли з нього будуть видалені всілякі забруднення, він ще раз добре миється і поміщається в чашу, заливається водою;
- Моркву і цибулю почистити, відправити у воду;
- Готувати 3,5 години в режимі «гасіння»;
- За 15 хвилин до кінця приготування посолити;
- Готовий язик дістати з води, охолодити у воді і зняти з нього шкіру.
Щоб страва став більш ароматним, разом з сіллю до нього можна додати часточки часнику, інші овочі.
Як зварити язик яловичий для нарізки і салату
Приготувати смачний яловичий язик для нарізки дуже просто і легко. За цим рецептом, можна використовувати його не тільки для нарізки, але і холодцю, а також салатів, холодних та гарячих бутербродів.
Інгредієнти:
- невеликий мова;
- лавровий лист;
- 3 горошини запашного перцю;
- сіль – 1 чайна ложка;
- 3 зубчики часнику.
Час приготування: 240 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 178 ккал.
- Мова вагою близько двох кілограмів ретельно промивається, розрізається вздовж і з нього зрізається все непотрібне, ще раз промивається;
- Шматки скручується у вигляді равликів, перекладаються в чашу мультиварки і заливаються водою;
- Готувати в мультиварці 150 хвилин в режимі «суп», потім дістати мову, рідину вилити, а чашу промити;
- Перекласти його назад в чашу, додати лаврові листки, горошини перцю, сіль, часник, залити окропом і варити в режимі «суп» ще 1 годину, потім перекласти в крижану воду, зняти з нього шкіру і поставити на кілька годин у холодильник.
Мова буде краще і акуратніше нарезаться в тому випадку, якщо його попередньо охолодити. Для цього він поміщається в холодне місце на кілька годин, а потім нарізається скибочками.
Читайте як приготувати повітряний омлет на сковороді за французьким рецептом.
Як приготувати маннік на кефірі з родзинками або лимонною цедрою читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати смачні тюфтельки з курячого фаршу в духовці.
Яловичий відварний язик з овочами
Дуже ароматним і ніжним виходить яловичий язик, який готується з овочами, роблять його ще ніжніше.
Інгредієнти:
- мова;
- морква – 100 грам;
- 50 грам цибулі;
- корінь селери – 100 грам;
- сіль;
- часник – 2 зубчики;
- приправи;
- вода;
- лист лавровий.
Час приготування: 4 години.
Калорійність на 100 грам: 179 ккал.
- Мова добре помити, почистити, покласти в чашу мультиварки, залити водою;
- Додати в чашу залатані овочі, сіль, інші спеції і готувати 10 хвилин в режимі «варка на пару»;
- Після звукового сигналу зняти піну і включити мультиварку ще на 210 хвилин вибрати функцію «гасіння»;
- Гарячий мову опустити в крижану воду на хвилину, зняти білу плівку, поставити в холодильник до повного охолодження.
Якщо страва охолодити, то під час нарізки воно буде добре тримати форму.
Рецепт тушкованого яловичого мови з картоплею
Тушкована картопля – ситне блюдо, яке припаде до смаку і гостям і членам сім, але на його приготування знадобиться досить багато часу, тому потрібно запастися терпінням.
Інгредієнти:
- 750 грам картоплі;
- літр води;
- вершкове масло – 15 грам;
- сіль;
- 500 грам мови;
- вершки – 100 мл;
- 30грамм борошна;
- приправи.
Час приготування: 270 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 210 ккал.
- Мова добре миється, перекладається в чашу мультиварки, потім наливається вода і готується 3,5 години в режимі «суп»;
- Після приготування, відлити 0,5 літра бульйону;
- Масло розтопити на вогні, додати в нього борошно і готувати на невеликому вогні одну хвилину, постійно помішуючи, потім поступово ввести бульйон і готувати ще 3 хвилини;
- У загустілий соус влити вершки, додати спеції, сіль, добре перемішати;
- Картоплю порізати кружальцями і перекласти його в чисту чашу, залити соусом і готувати півгодини, вибравши на панелі функцію «гасіння»;
- Мова почистити, порізати скибочками завтовшки 1 сантиметр, додати до картоплі, перемішати і готувати в режимі «випікання» ще 40 хвилин.
Зверху, картопля трохи підрум'яниться, але залишиться при цьому м'яким і ніжним. Подавати таку страву потрібно гарячим, а зверху прикрашається порізаною зеленню.
Субпродукт під соусом в мультиварці Редмонд
В мультиварці фірми «Редмонд» можна приготувати будь-яку страву, навіть найскладніше.
Інгредієнти:
- лавровий лист;
- мова;
- запашний перець – 3 горошини;
- сіль;
- 15 грам борошна;
- 100 мілілітрів з бульйону;
- морква – 100 грам;
- 125 мл червоного сухого вина;
- цибуля – 1 штука;
- 25 грам вершкового масла;
- цукор.
Час приготування: 180 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 205 ккал.
- Мова помити, почистити, помістити в чашу мультиварки, залити водою і варити 2 години в режимі «гасіння»;
- Через годину після початку приготування, відкрити кришку і додати сіль, а також інші спеції за смаком;
- Після закінчення варіння дістати мову, перекласти на три хвилини в крижану воду і очистити від шкіри;
- Чаша добре миється, просушується, у неї викладається шматочок вершкового масла і мультиварка вмикається на 10 хвилин в режим «смаження»;
- Цибулю нарізати невеликими кубиками, середнього розміру морква натерти і викласти все в чашу і смажити, поки овочі не стануть золотистими, додати борошно, мелений перець, сіль і готувати ще пару хвилин, влити бульйон, вино;
- Мова порізати скибочками, викласти його в соус і готувати 40 хвилин в режимі «гасіння».
Це блюдо дуже смачне, ароматне і хоча і готується протягом тривалого часу, результат того вартий.
Корисні поради
Яловичий язик – продукт, на приготування якого необхідно досить багато часу. Правильно приготувати його не так складно, але іноді люди роблять прості помилки, із-за яких смак готового блюда може бути вже зовсім не тим.
Під час приготування мова збільшується, тому чаша мультиварки повинна бути хоча б у три рази більше в об'ємі за нього. Час варіння залежить також і від його розміру. Чим він більше, тим більше потрібно часу – від 3 до 4,5 годин. На приготування маленького язичка потрібно приблизно 2-2,5 години, але після варіння необхідно обов'язково розрізати його і подивитися, приготувався він чи ні.