28 май 2019 1 907

Як приготувати яловичий мову в мультиварці

Яловичий язик – один з найбільш улюблених делікатесів у багатьох людей. Якщо він приготовлений правильно, то в такому разі можна буде подавати його не тільки своїм рідним, але й гостям на святковий стіл. У цьому продукті міститься багато корисних мікроелементів, які обов'язково повинні бути присутні в організмі кожної людини.

Скільки часу варити
Інгредієнти Кількість
мова - 1 шт.
сіль - за смаком
морква - 1 штука
цибулю - 1 штука
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 Ккал

В мультиварці мова готується легко і просто, хоч і не дуже швидко, як би цього хотілося.

  1. Перед початком приготування мови, його обов'язково потрібно замочити на півгодини в холодній воді – це дозволить видалити всілякі забруднення. Після цього, він чиститься звичайним ножем, щоб видалити кров, жир, слиз і інший, можливий сміття;
  2. Коли з нього будуть видалені всілякі забруднення, він ще раз добре миється і поміщається в чашу, заливається водою;
  3. Моркву і цибулю почистити, відправити у воду;
  4. Готувати 3,5 години в режимі «гасіння»;
  5. За 15 хвилин до кінця приготування посолити;
  6. Готовий язик дістати з води, охолодити у воді і зняти з нього шкіру.

Щоб страва став більш ароматним, разом з сіллю до нього можна додати часточки часнику, інші овочі.

Як зварити язик яловичий для нарізки і салату

Приготувати смачний яловичий язик для нарізки дуже просто і легко. За цим рецептом, можна використовувати його не тільки для нарізки, але і холодцю, а також салатів, холодних та гарячих бутербродів.

Інгредієнти:

  • невеликий мова;
  • лавровий лист;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • 3 зубчики часнику.

Час приготування: 240 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 178 ккал.

  1. Мова вагою близько двох кілограмів ретельно промивається, розрізається вздовж і з нього зрізається все непотрібне, ще раз промивається;
  2. Шматки скручується у вигляді равликів, перекладаються в чашу мультиварки і заливаються водою;
  3. Готувати в мультиварці 150 хвилин в режимі «суп», потім дістати мову, рідину вилити, а чашу промити;
  4. Перекласти його назад в чашу, додати лаврові листки, горошини перцю, сіль, часник, залити окропом і варити в режимі «суп» ще 1 годину, потім перекласти в крижану воду, зняти з нього шкіру і поставити на кілька годин у холодильник.

Мова буде краще і акуратніше нарезаться в тому випадку, якщо його попередньо охолодити. Для цього він поміщається в холодне місце на кілька годин, а потім нарізається скибочками.

Читайте як приготувати повітряний омлет на сковороді за французьким рецептом.

Як приготувати маннік на кефірі з родзинками або лимонною цедрою читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати смачні тюфтельки з курячого фаршу в духовці.

Яловичий відварний язик з овочами

Дуже ароматним і ніжним виходить яловичий язик, який готується з овочами, роблять його ще ніжніше.

Інгредієнти:

  • мова;
  • морква – 100 грам;
  • 50 грам цибулі;
  • корінь селери – 100 грам;
  • сіль;
  • часник – 2 зубчики;
  • приправи;
  • вода;
  • лист лавровий.

Час приготування: 4 години.

Калорійність на 100 грам: 179 ккал.

  1. Мова добре помити, почистити, покласти в чашу мультиварки, залити водою;
  2. Додати в чашу залатані овочі, сіль, інші спеції і готувати 10 хвилин в режимі «варка на пару»;
  3. Після звукового сигналу зняти піну і включити мультиварку ще на 210 хвилин вибрати функцію «гасіння»;
  4. Гарячий мову опустити в крижану воду на хвилину, зняти білу плівку, поставити в холодильник до повного охолодження.

Якщо страва охолодити, то під час нарізки воно буде добре тримати форму.

Рецепт тушкованого яловичого мови з картоплею

Тушкована картопля – ситне блюдо, яке припаде до смаку і гостям і членам сім, але на його приготування знадобиться досить багато часу, тому потрібно запастися терпінням.

Інгредієнти:

  • 750 грам картоплі;
  • літр води;
  • вершкове масло – 15 грам;
  • сіль;
  • 500 грам мови;
  • вершки – 100 мл;
  • 30грамм борошна;
  • приправи.

Час приготування: 270 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 210 ккал.

  1. Мова добре миється, перекладається в чашу мультиварки, потім наливається вода і готується 3,5 години в режимі «суп»;
  2. Після приготування, відлити 0,5 літра бульйону;
  3. Масло розтопити на вогні, додати в нього борошно і готувати на невеликому вогні одну хвилину, постійно помішуючи, потім поступово ввести бульйон і готувати ще 3 хвилини;
  4. У загустілий соус влити вершки, додати спеції, сіль, добре перемішати;
  5. Картоплю порізати кружальцями і перекласти його в чисту чашу, залити соусом і готувати півгодини, вибравши на панелі функцію «гасіння»;
  6. Мова почистити, порізати скибочками завтовшки 1 сантиметр, додати до картоплі, перемішати і готувати в режимі «випікання» ще 40 хвилин.

Зверху, картопля трохи підрум'яниться, але залишиться при цьому м'яким і ніжним. Подавати таку страву потрібно гарячим, а зверху прикрашається порізаною зеленню.

Субпродукт під соусом в мультиварці Редмонд

В мультиварці фірми «Редмонд» можна приготувати будь-яку страву, навіть найскладніше.

Інгредієнти:

  • лавровий лист;
  • мова;
  • запашний перець – 3 горошини;
  • сіль;
  • 15 грам борошна;
  • 100 мілілітрів з бульйону;
  • морква – 100 грам;
  • 125 мл червоного сухого вина;
  • цибуля – 1 штука;
  • 25 грам вершкового масла;
  • цукор.

Час приготування: 180 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 205 ккал.

  1. Мова помити, почистити, помістити в чашу мультиварки, залити водою і варити 2 години в режимі «гасіння»;
  2. Через годину після початку приготування, відкрити кришку і додати сіль, а також інші спеції за смаком;
  3. Після закінчення варіння дістати мову, перекласти на три хвилини в крижану воду і очистити від шкіри;
  4. Чаша добре миється, просушується, у неї викладається шматочок вершкового масла і мультиварка вмикається на 10 хвилин в режим «смаження»;
  5. Цибулю нарізати невеликими кубиками, середнього розміру морква натерти і викласти все в чашу і смажити, поки овочі не стануть золотистими, додати борошно, мелений перець, сіль і готувати ще пару хвилин, влити бульйон, вино;
  6. Мова порізати скибочками, викласти його в соус і готувати 40 хвилин в режимі «гасіння».

Це блюдо дуже смачне, ароматне і хоча і готується протягом тривалого часу, результат того вартий.

Корисні поради

Яловичий язик – продукт, на приготування якого необхідно досить багато часу. Правильно приготувати його не так складно, але іноді люди роблять прості помилки, із-за яких смак готового блюда може бути вже зовсім не тим.

Перед приготуванням він попередньо замочується на 30 хвилин у воді, добре промивається і відварюється. Щоб він став більш ароматним, до нього в процесі варіння можна додати перець горошком, лаврове листя, цибулю, моркву, селеру.

Під час приготування мова збільшується, тому чаша мультиварки повинна бути хоча б у три рази більше в об'ємі за нього. Час варіння залежить також і від його розміру. Чим він більше, тим більше потрібно часу – від 3 до 4,5 годин. На приготування маленького язичка потрібно приблизно 2-2,5 години, але після варіння необхідно обов'язково розрізати його і подивитися, приготувався він чи ні.

Що ще почитати: