24 апрель 2019 1 915

Як посмажити коржі з начинкою на сковороді

Кожен з нас іноді звертається до простим, швидким і в той же час ситний рецептами. Найчастіше це пельмені, смажена картопля або бутерброди. Сьогодні ми тут, щоб врятувати ситуацію!

Коржі на кефірі на сковороді
Інгредієнти Кількість
сіль - за смаком
рослинна олія - 30 мл
сода - 5 г
борошно - 500 г
кефір - 0,5 л
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 50 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Прості і швидкі! Їх можна наповнити будь-якою начинкою зі смаком або подавати замість хліба. Виходять у всіх і з першого разу!

Як приготувати:

  1. Кефір кімнатної температури змішати з содою.
  2. Дати настоятися хвилин п'ять і додати яйце, половину рослинного масла.
  3. Частинами ввести муку через сито, щоразу доводячи тісто до однорідності.
  4. Присипати його невеликою кількістю борошна і дати настоятися чверть години.
  5. Коли пройде час, обім'яти його і розділити на десять частин.
  6. Кожну з них розкачати в корж.
  7. Покласти начинку за смаком в центр коржі, скріпити краю і знову акуратно розкачати.
  8. Розігріти сковороду з залишками рослинної олії.
  9. Обсмажити на ньому коржі під кришкою до золотистого кольору.
  10. Готові коржі складати в стопку, змащувати маслом і присипати сіллю.
  11. Прикрити їх, і через десять хвилин можна їсти.
Порада: замість соди можна використовувати розпушувач.

Мексиканська тортілья з начинкою

Якщо ви хоча б раз спробуєте ці коржики, закохаєтесь назавжди! Ця неможлива начинка здатна звести з розуму будь-якого, хто ризикне її спробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
солодкий перець 1 шт.
сир 150 г
розпушувач 5 г
спеції 10 г
куряче філе 0,5 кг
цибуля 1 головка
вершкове масло 0,1 кг
вода 300 мл
кабачок 1 шт.
рослинна олія 30 мл
борошно 0,5 кг

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 164 калорії.

Як приготувати:

  1. Борошно з'єднати в ємності з розпушувачем. Перший компонент при цьому бажано пропустити через сито, щоб не було грудочок.
  2. Додати сіль за смаком і м'яке вершкове масло. Для цього його попередньо потрібно дістати з холодильника.
  3. Розтерти до стану крихти і тоді поступово почати вливати воду.
  4. Все це час вимішувати масу, в підсумку вийде однорідне тісто.
  5. Розділити отриману масу на кульки розміром з куряче яйце.
  6. Накрити і дати постояти тридцять хвилин.
  7. Коли пройде час, розкачати кожен з них в тонкий коржик.
  8. По одній хлібині викладати в суху сковороду.
  9. Смажити з кожного боку по хвилині.
  10. Поки готуються коржі, цибулю почистити і подрібнити його.
  11. У сковороді нагріти трохи олії і обсмажити на ньому цибулю.
  12. М'ясо почистити і вимити, нарізати брусками.
  13. Додати до цибулі, приправити спеціями і смажити до готовності.
  14. Кабачок почистити і вимити, нарізати соломкою або натерти.
  15. Солодкий перець подрібнити точно так само.
  16. Готове м'ясо з цибулею перекласти на тарілку.
  17. У сковороду покласти овочі і готувати їх хвилин п'ять.
  18. Сир натерти і відставити його.
  19. Овочі розподілити по коржах.
  20. Зверху покласти курку і посипати все сиром.
  21. Звернути в рулети і подавати.

Порада: щоб м'ясо було більш соковитим, його можна обсмажити до рум'яності, а потім запекти.

Коржі з картоплі з начинкою

Коржик по цьому рецепту буде схожа на великий драник з сиром всередині. Таке можливо! Але це дуже смачно, чому б тоді не спробувати?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
спеції для курки за смаком
яйце 1 шт.
чорний мелений перець за смаком
сир 70 г
картопля 3 бульби
рослинна олія 30 мл
борошно 30 г
куряче філе 150 г
сіль за смаком

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 179 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе вимити і очистити від плівок і жилок.
  2. Нарізати брусками і присипати спеціями, перемішати.
  3. У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому курку п'ять хвилин.
  4. Картоплю почистити, вимити і натерти на тертці.
  5. Віджати від рідини і збризнути олією, перемішати.
  6. Додати сире яйце, сіль і перець за смаком.
  7. Все це з'єднати і ввести муку. Змішати все знову.
  8. У сковороді нагріти залишки масла.
  9. Викласти туди трохи картоплі і сформувати з нього корж.
  10. Обсмажити її до рум'яності з усіх боків.
  11. Зелень вимити і дрібно нарізати, з'єднати з тертим сиром.
  12. Трохи курки викласти на кожен коржик.
  13. Присипати сиром із зеленню і накрити порожній половинкою.

Порада: можна полити начинку сметаною або йогуртом, щоб вийшло ще смачніше.

Як приготувати з сиром

Так, саме тісто для наступних коржів буде сирним. Всередині ж буде неймовірна начинка із звичайної шинки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 2 дрібку
кефір 0,2 л
борошно 400 г
сіль за смаком
рослинна олія 40 мл
сир 200 г
цукор 2 дрібку
шинка 0,2 кг

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 291 калорія.

Як приготувати:

  1. Кефір змішати з содою, цукром і сіллю.
  2. Сир натерти і всипати його туди ж.
  3. Ввести муку через сито і добре вимісити інгредієнти до стану тесту.
  4. Шинку натерти на тертці, порізати соломкою або кубиками.
  5. Тісто поділити на частини і кожну розкотити в коло.
  6. У середину покласти начинки і скріпити краї.
  7. Отримані мішечки розкачати.
  8. У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому всі коржі до рум'яності.

Порада: в начинку можна покласти все, що вам подобається.

Національний колорит та смак! Дивіться, як спекти справжні узбецькі коржики в тандирі — відмінна заміна звичайного хліба.

Візьміть на замітку рецепт пиріжків з лаваша з різними начинками.

Як приготувати сирники на кефірі для смачного і повноцінного сніданку.

Приготування з м'ясом

Готуємо коржі з соковитим фаршем всередині. Такий рецепт складно подати в якості закуски або перекусу, тому що це цілком собі ситна страва! Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
фарш 700 г
кефір 0,5 л
цибуля 2 головки
борошно 1 кг
сода 5 г
рослинна олія 20 мл

Піде на приготування – 55 хвилин.

В одній порції – 239 калорій.

Як приготувати:

  1. Кефір змішати з содою, додати сіль і борошно.
  2. Борошно обов'язково повинна бути просіяної, щоб вийшло гарне тісто.
  3. Цибулю почистити і подрібнити, з'єднати його з сирим фаршем.
  4. Додати спеції і гарненько вимісити компоненти.
  5. Влити трохи кефіру (буквально 50 мл) і перемішати.
  6. Тісто розділити на десять частин і розкачати круглі коржі.
  7. У центр кожної з них покласти трохи фаршу.
  8. Зібрати все це в кулю, повторити з усіма коржами.
  9. Після цього кожен з них знову розкачати в корж.
  10. Проколоти вилкою в декількох місцях.
  11. Обсмажити їх на сухій сковороді до готовності.

Порада: щоб фарш приготувався, коржі краще смажити під кришкою.

Смачний варіант з картопляним пюре

Тут все жахливо просто! Ви можете приготувати ці коржі навіть із залишків пюре. Трохи цибулі — і все готово!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 30 г
сіль за смаком
картопляне пюре 300 г
окріп 0,2 л
цибуля 1 головка
вершкове масло 70 г
рослинна олія 60 мл
борошно 0,6 кг

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 246 калорій.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  2. У сковороду прожарити половину масла і обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору.
  3. Зелену цибулю помити і нарізати кільцями.
  4. З'єднати обидва види цибулі з картопляним пюре.
  5. Борошно пропустити через сито, посолити її і змішати із залишками рослинної олії.
  6. Влити окріп і вимісити тісто з допомогою ложки.
  7. Коли вона трохи охолоне, замісити вручну і дати настоятися півгодини.
  8. Масу розділити на шматочки розміром з куряче яйце.
  9. Розкачати кожен з них в коржик за розміром сковороди.
  10. Проколоти коржі і обсмажити на сухій сковороді до рум'яності.
  11. Викласти на половину кожної з них невелику кількість начинки.
  12. Накрити порожній половиною і змастити верх коржа вершковим маслом.
Порада: щоб було більш пікантно, можна обсмажити цибулю з часником.

Корисні поради

У будь-яку начинку з тих, що ми вам сьогодні запропонували, ви можете додати трохи меленого червоного перцю або подрібненого чилі. Це пікантно й дуже, так що будьте обережні, якщо серед гостей є діти.

Можете приготувати до будь-якого рецепту трохи освіжаючого соусу. У Мексиці, наприклад, такі страви подають тільки з ним. Він може бути приготований на основі томатів, сиру, йогурту, авокадо, сметани, майонезу, зелені, часнику або інших продуктів. Це смачно!

Щоб коржі вийшли максимально апетитними, їх можна обсмажити на сковороді-гриль або прямо на решітці гриля. Тоді цього буде незвично і дуже ароматно!

Коржі можуть бути самих різних кольорів в залежності від того, що ви додасте в тісто. Підійдуть: куркума, паприка, подрібнені в порошок гриби, шпинат або інша зелень. Це оригінально, обов'язково спробуйте!

Коржі з різними начинками вам точно знадобляться хоча б раз у житті. Так що обов'язково збережіть собі наші сьогоднішні рецепти. Вони хороші тим, що готуються неймовірно швидко і виходять дуже поживними! І ще один безперечний плюс – такі коржі настільки люблять все, що від них просто неможливо відмовитися.

Що ще почитати: