Як посмажити коржі з начинкою на сковороді
Кожен з нас іноді звертається до простим, швидким і в той же час ситний рецептами. Найчастіше це пельмені, смажена картопля або бутерброди. Сьогодні ми тут, щоб врятувати ситуацію!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | за смаком |
рослинна олія - | 30 мл |
сода - | 5 г |
борошно - | 500 г |
кефір - | 0,5 л |
яйце - | 1 шт. |
вершкове масло - | 50 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 Ккал |
Прості і швидкі! Їх можна наповнити будь-якою начинкою зі смаком або подавати замість хліба. Виходять у всіх і з першого разу!
Як приготувати:
- Кефір кімнатної температури змішати з содою.
- Дати настоятися хвилин п'ять і додати яйце, половину рослинного масла.
- Частинами ввести муку через сито, щоразу доводячи тісто до однорідності.
- Присипати його невеликою кількістю борошна і дати настоятися чверть години.
- Коли пройде час, обім'яти його і розділити на десять частин.
- Кожну з них розкачати в корж.
- Покласти начинку за смаком в центр коржі, скріпити краю і знову акуратно розкачати.
- Розігріти сковороду з залишками рослинної олії.
- Обсмажити на ньому коржі під кришкою до золотистого кольору.
- Готові коржі складати в стопку, змащувати маслом і присипати сіллю.
- Прикрити їх, і через десять хвилин можна їсти.
Мексиканська тортілья з начинкою
Якщо ви хоча б раз спробуєте ці коржики, закохаєтесь назавжди! Ця неможлива начинка здатна звести з розуму будь-якого, хто ризикне її спробувати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
солодкий перець | 1 шт. |
сир | 150 г |
розпушувач | 5 г |
спеції | 10 г |
куряче філе | 0,5 кг |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 0,1 кг |
вода | 300 мл |
кабачок | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
борошно | 0,5 кг |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 164 калорії.
Як приготувати:
- Борошно з'єднати в ємності з розпушувачем. Перший компонент при цьому бажано пропустити через сито, щоб не було грудочок.
- Додати сіль за смаком і м'яке вершкове масло. Для цього його попередньо потрібно дістати з холодильника.
- Розтерти до стану крихти і тоді поступово почати вливати воду.
- Все це час вимішувати масу, в підсумку вийде однорідне тісто.
- Розділити отриману масу на кульки розміром з куряче яйце.
- Накрити і дати постояти тридцять хвилин.
- Коли пройде час, розкачати кожен з них в тонкий коржик.
- По одній хлібині викладати в суху сковороду.
- Смажити з кожного боку по хвилині.
- Поки готуються коржі, цибулю почистити і подрібнити його.
- У сковороді нагріти трохи олії і обсмажити на ньому цибулю.
- М'ясо почистити і вимити, нарізати брусками.
- Додати до цибулі, приправити спеціями і смажити до готовності.
- Кабачок почистити і вимити, нарізати соломкою або натерти.
- Солодкий перець подрібнити точно так само.
- Готове м'ясо з цибулею перекласти на тарілку.
- У сковороду покласти овочі і готувати їх хвилин п'ять.
- Сир натерти і відставити його.
- Овочі розподілити по коржах.
- Зверху покласти курку і посипати все сиром.
- Звернути в рулети і подавати.
Порада: щоб м'ясо було більш соковитим, його можна обсмажити до рум'яності, а потім запекти.
Коржі з картоплі з начинкою
Коржик по цьому рецепту буде схожа на великий драник з сиром всередині. Таке можливо! Але це дуже смачно, чому б тоді не спробувати?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
спеції для курки | за смаком |
яйце | 1 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
сир | 70 г |
картопля | 3 бульби |
рослинна олія | 30 мл |
борошно | 30 г |
куряче філе | 150 г |
сіль | за смаком |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 179 калорій.
Як приготувати:
- Філе вимити і очистити від плівок і жилок.
- Нарізати брусками і присипати спеціями, перемішати.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому курку п'ять хвилин.
- Картоплю почистити, вимити і натерти на тертці.
- Віджати від рідини і збризнути олією, перемішати.
- Додати сире яйце, сіль і перець за смаком.
- Все це з'єднати і ввести муку. Змішати все знову.
- У сковороді нагріти залишки масла.
- Викласти туди трохи картоплі і сформувати з нього корж.
- Обсмажити її до рум'яності з усіх боків.
- Зелень вимити і дрібно нарізати, з'єднати з тертим сиром.
- Трохи курки викласти на кожен коржик.
- Присипати сиром із зеленню і накрити порожній половинкою.
Порада: можна полити начинку сметаною або йогуртом, щоб вийшло ще смачніше.
Як приготувати з сиром
Так, саме тісто для наступних коржів буде сирним. Всередині ж буде неймовірна начинка із звичайної шинки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 2 дрібку |
кефір | 0,2 л |
борошно | 400 г |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 40 мл |
сир | 200 г |
цукор | 2 дрібку |
шинка | 0,2 кг |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 291 калорія.
Як приготувати:
- Кефір змішати з содою, цукром і сіллю.
- Сир натерти і всипати його туди ж.
- Ввести муку через сито і добре вимісити інгредієнти до стану тесту.
- Шинку натерти на тертці, порізати соломкою або кубиками.
- Тісто поділити на частини і кожну розкотити в коло.
- У середину покласти начинки і скріпити краї.
- Отримані мішечки розкачати.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому всі коржі до рум'яності.
Порада: в начинку можна покласти все, що вам подобається.
Національний колорит та смак! Дивіться, як спекти справжні узбецькі коржики в тандирі — відмінна заміна звичайного хліба.
Візьміть на замітку рецепт пиріжків з лаваша з різними начинками.
Як приготувати сирники на кефірі для смачного і повноцінного сніданку.
Приготування з м'ясом
Готуємо коржі з соковитим фаршем всередині. Такий рецепт складно подати в якості закуски або перекусу, тому що це цілком собі ситна страва! Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
сіль | за смаком |
фарш | 700 г |
кефір | 0,5 л |
цибуля | 2 головки |
борошно | 1 кг |
сода | 5 г |
рослинна олія | 20 мл |
Піде на приготування – 55 хвилин.
В одній порції – 239 калорій.
Як приготувати:
- Кефір змішати з содою, додати сіль і борошно.
- Борошно обов'язково повинна бути просіяної, щоб вийшло гарне тісто.
- Цибулю почистити і подрібнити, з'єднати його з сирим фаршем.
- Додати спеції і гарненько вимісити компоненти.
- Влити трохи кефіру (буквально 50 мл) і перемішати.
- Тісто розділити на десять частин і розкачати круглі коржі.
- У центр кожної з них покласти трохи фаршу.
- Зібрати все це в кулю, повторити з усіма коржами.
- Після цього кожен з них знову розкачати в корж.
- Проколоти вилкою в декількох місцях.
- Обсмажити їх на сухій сковороді до готовності.
Порада: щоб фарш приготувався, коржі краще смажити під кришкою.
Смачний варіант з картопляним пюре
Тут все жахливо просто! Ви можете приготувати ці коржі навіть із залишків пюре. Трохи цибулі — і все готово!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 30 г |
сіль | за смаком |
картопляне пюре | 300 г |
окріп | 0,2 л |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 70 г |
рослинна олія | 60 мл |
борошно | 0,6 кг |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 246 калорій.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- У сковороду прожарити половину масла і обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору.
- Зелену цибулю помити і нарізати кільцями.
- З'єднати обидва види цибулі з картопляним пюре.
- Борошно пропустити через сито, посолити її і змішати із залишками рослинної олії.
- Влити окріп і вимісити тісто з допомогою ложки.
- Коли вона трохи охолоне, замісити вручну і дати настоятися півгодини.
- Масу розділити на шматочки розміром з куряче яйце.
- Розкачати кожен з них в коржик за розміром сковороди.
- Проколоти коржі і обсмажити на сухій сковороді до рум'яності.
- Викласти на половину кожної з них невелику кількість начинки.
- Накрити порожній половиною і змастити верх коржа вершковим маслом.
Корисні поради
У будь-яку начинку з тих, що ми вам сьогодні запропонували, ви можете додати трохи меленого червоного перцю або подрібненого чилі. Це пікантно й дуже, так що будьте обережні, якщо серед гостей є діти.
Можете приготувати до будь-якого рецепту трохи освіжаючого соусу. У Мексиці, наприклад, такі страви подають тільки з ним. Він може бути приготований на основі томатів, сиру, йогурту, авокадо, сметани, майонезу, зелені, часнику або інших продуктів. Це смачно!
Щоб коржі вийшли максимально апетитними, їх можна обсмажити на сковороді-гриль або прямо на решітці гриля. Тоді цього буде незвично і дуже ароматно!
Коржі можуть бути самих різних кольорів в залежності від того, що ви додасте в тісто. Підійдуть: куркума, паприка, подрібнені в порошок гриби, шпинат або інша зелень. Це оригінально, обов'язково спробуйте!
Коржі з різними начинками вам точно знадобляться хоча б раз у житті. Так що обов'язково збережіть собі наші сьогоднішні рецепти. Вони хороші тим, що готуються неймовірно швидко і виходять дуже поживними! І ще один безперечний плюс – такі коржі настільки люблять все, що від них просто неможливо відмовитися.