01 июнь 2019 3 365

Рецепти апетитних салатів з копченим окорочком

Одне з найпопулярніших страв на святковому столі — салат з копченим окорочком. Його люблять не тільки за багатий смак, але за ситність і простоту приготування. До того ж, куряче м'ясо чудово поєднується з вареними овочами, грибами, сиром, горіхами і навіть фруктами. Тому з ним так легко зробити салат, який сподобається всім.

Салат з копченим окорочком і волоськими горіхами
Інгредієнти Кількість
копчене куряче м'ясо (філе або стегенця) - 200-250 г
солодкий болгарський перець (червоний або жовтий) - 150 г
помідор - 150-200 г
твердий сир - 100 г
горіхи волоські нечищене - 30-40 г
часник - 1-2 зубчики
петрушка або кінза - 1 маленький пучок
сіль, перець, майонез - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал
Волоський горіх здатний надати пікантності та гостроти будь-якої м'ясної страви. У м'ясних салатах горіхи виглядають особливо доречно.

Спосіб приготування:

  1. Стегенця очищають від шкірки і кісточок, так, щоб готового м'яса вийшло близько 200 грам. Після чого м'ясо шаткують на дрібні кубики;
  2. Овочі (помідори та солодкий перець) чистять, перець позбавляють від насіння, помідори — від водянистої серединки. Потім овочі також дрібно нарізають;
  3. Сир натирають на крупній тертці або подрібнюють ножем, а миті і висушені горіхи — подрібнюють у блендері на дрібні шматочки (але не в пил);
  4. Після — всі інгредієнти перемішують в мисці і заправляють майонезом, рубаною зеленню і часником. В самому кінці додають сіль і перець.

Перед подачею на стіл блюдо слід перекласти в салатницю і прикрасити шматочками перцю, горіховою крихтою і зеленню. Солодкий перець і помідор при бажанні можна виключити з рецепту або залишити щось одне, але тоді цей овоч потрібно взяти у великому обсязі.

Зі свіжим огірком

Гості прийшли зовсім несподівано? Щоб їх здивувати і нагодувати смачною стравою, можна приготувати м'ясний салат зі свіжим огірком.

Інгредієнти:

  • копчене м'ясо курки (окіст або філе) — 200 г;
  • свіжий огірок середнього розміру — 2-3 шт;
  • куряче яйце — 3 шт;
  • твердий сир — 50 г;
  • свіжа зелень (кріп або петрушка) — за смаком;
  • майонез, сіль і перець — за смаком.

Час приготування — 10 хвилин.

Калорійність салату в 100 г — 143 ккал.

Послідовність дій:

  1. Куряче м'ясо звільнити від шкірки, хрящів і кісток і нарізати на маленькі шматочки;
  2. Яйця відварити, нарізати дрібними кубиками (це можна зробити ножем, а можна через спеціальну нарізку для овочів і яєць);
  3. Огірки помити, зрізати попки, нарізати дрібною соломкою. При необхідності, якщо шкірка у огірків горьковата, попередньо зняти шкірку;
  4. Сир натерти на крупній тертці або як можна дрібніше нарізати;
  5. Вимиту зелень також дрібно нашаткувати;
  6. Всі інгредієнти змішати в салатниці, заправити спеціями і майонезом.

Це блюдо потрібно відразу ж подавати на стіл, так як при довгому очікуванні салат може стати водянистим з-за огірків. Зберігати салат потрібно тільки в холодильнику. Так він довше буде свіжим.

Рецепт з корейською морквою

Для любителів гострої східної кухні був придуманий м'ясний салат з корейською морквою.

Для приготування корейської моркви необхідно взяти:

  • морква — 3-4 шт;
  • ріпчаста цибуля— 2-3 шт;
  • перець чилі подрібнений — 1 ч. л;
  • коріандр — 1 ч. л;
  • цукор, сіль і оцет — за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування — за смаком.

Для салату потрібно:

  • копчене куряче — 400 г;
  • яйця курячі — 4 шт;
  • сир твердий — 300 г;
  • майонез — 200 г;
  • спеції і свіжа зелень — за смаком.

Час приготування моркви — від 60 хвилин до 48 годин.

Час приготування страви — 15 хвилин.

Калорійність готове салату в 100 г — 130-140 ккал.

Етапи приготування страви:

  1. Моркву потрібно помити, очистити і натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Ріпчасту цибулю почистити і подрібнити;
  2. Нагріти на глибокій сковороді олію, додати туди цибулю і перець Чилі, після чого обсмажувати цибулю до появи легкого золотистого відтінку;
  3. В цей час в моркву потрібно додати цукор, оцет, сіль і коріандр. Добре перемішати, щоб морква рівномірно промаринувалася;
  4. З масла потрібно витягнути цибулю, маслу дати охолонути і влити його в моркву. Після чого все ще раз ретельно перемішати і прибрати в холодильник хоча б на годину, а краще — на два дні;
  5. Очищене від шкірки і кісток куряче м'ясо треба нарізати дрібними кубиками;
  6. Курячі яйця відварити круто, очистити і відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці або нарізати, жовтки — розім'яти або натерти на дрібній тертці;
  7. Сир натерти на дрібній тертці;
  8. Готові продукти викладати на сервірувальну тарілку шарами: м'ясо, майонез, корейська морква, сир, майонез, яєчні білки. Зверху все це потрібно посипати яєчними жовтками і зеленню.

Страву можна залишити на деякий час просочитися соусом, а можна відразу ж подавати до столу. Якщо салат посипати яєчною сумішшю, а не окремими білками і жовтком, то він буде мати трохи інший смак. Час на приготування цієї страви можна істотно скоротити, якщо морква зробити заздалегідь або купити готову в магазині.

Салат з грибами

Для простого в приготуванні, але дуже смачного і ситного салату, гідного бути поданими на святковий стіл потрібно взяти будь-які консервовані гриби. Вони можуть бути маринованими або солоними. Краще всього, якщо це печериці або білі гриби, так як у них не надто яскравий смак, який не переб'є собою смак копченого м'яса.

Інгредієнти:

  • копчений окорочок — 1 шт;
  • консервовані гриби — 300 г;
  • твердий сир (краще гострий) — 100 г;
  • морква середнього розміру — 2 шт;
  • цибуля ріпчаста середнього розміру — 2 шт;
  • рослинна олія для обсмажування — за необхідності;
  • майонез для заправки — за смаком.

Час приготування салату — 30 хвилин.

Калорійність готового страви в 100 г — 180-200 ккал.

Етапи приготування салату:

  1. Гриби потрібно нарізати на невеликі шматочки. Краще всього, соломкою. Овочі почистити, після — цибулю нарізати півкільцями, а моркву подрібнити на тертці. Сир і стегно — нарубати дрібними кубиками, при цьому стегенце можна різати трохи крупніше;
  2. Після чого на розпеченій сковороді на рослинній олії до прозорості обсмажити цибулю, потім додати до нього гриби і смажити ще пару хвилин, помішуючи, до тих пір, поки гриби не стануть повністю м'якими;
  3. Коли гриби будуть готові, їх слід зняти і відправити в салатницю, де вони повинні трохи охолонути, перш ніж до них додаються інші інгредієнти;
  4. Морква також потрібно обсмажити до м'якості. Смажать її окремо від грибів. Коли вона буде готова, її додають до грибів;
  5. Після чого всі інгредієнти змішують в салатниці, туди ж додають сир і стегенце.

Готовий салат заправляють майонезом. За бажанням, перчать за смаком. Сир блюдо можна не додавати. Однак він додасть особливу пікантність і фактуру готового салату.

Рецепт салату з копченим курячим м'ясом, квасолею і сухариками

Варена консервована квасоля — ситний продукт, який чудово поєднується з копченим м'ясом. Не дивно, що салат, в якому є і квасоля, і копчений окорочок, так часто зустрічається на святкових та обідніх столах.

Інгредієнти:

  • копчене м'ясо курки — 400 г;
  • свіжі помідори — 2-3 шт;
  • хлібні сухарики — 80 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • консервована квасоля (будь-який, але краще червона) — 250-300 г;
  • листя салату — на смак;
  • сіль, перець і майонез — за смаком.

Час приготування — 20-30 хвилин.

Калорійність страви в 100 г -151 ккал.

Етапи приготування:

  1. Листя салату промити і нарвати руками, щоб вийшли невеликі шматки. Банку з квасолею відкрити, злити з неї сік, додати квасолю до листя в салатник;
  2. Сир натерти на дрібній тертці і додати в салат;
  3. Помідори звільнити від рідкої м'якоті, а стінки помідори нарізати дрібними кубиками і вмішати до решти інгредієнтів;
  4. Всі продукти добре перемішати, додати сухарики, майонез і сіль за смаком.

Після чого страву можна відразу подавати до столу. Чим твердіше в ньому сухарики, тим воно більше виграє по смаку.

Так як, з-за використовуваних спецій, покупні сухарики завжди мають сильний смак, багато господинь і кухарі воліють готувати сухарики самостійно. Для цього пару шматків батона або білого хліба нарізають ножем на невеликі кубики або соломку, посипають сіллю і перцем, а потім відправляють в гарячу духовку, де тримають кілька хвилин до тих пір, поки сухарики рівномірно не підрум'яняться.

Як приготувати котлети з нуту читайте за посиланням.

Спробуйте приготувати котлети з риби за нашим покроковим фото і з підказками.

Оцініть наші ідеї щодо оформлення бутербродів з червоною ікрою фото-рецепти і підказки кулінарів.

Корисні поради

Досвідчені кухарі та домогосподарки знають, що, якщо слідувати декільком простим радам, то салати з копченою куркою будуть ще смачніше:

  1. За бажанням, стегенця можна замінити іншим копченим курячим м'ясом. Але при цьому потрібно пам'ятати, що грудинка у курки суховата, а в крильцях і спині співвідношення м'яса і кісток інше, тому їх знадобиться більше;
  2. В цілях економії або через проходження дієті копчене м'ясо можна замінити на відварене. Правда смак страви з-за цього втратить в соковитості і яскравості;
  3. При приготуванні салатів допустимо майже будь-яке поєднання овочів, грибів і копченого м'яса. Однак не слід змішувати в одному салаті свіжі помідори і огірки — вони відвернуть увагу від м'яса. Також не варто змішувати квасоля і гриби, так як яскравий смак бобових зробить гриби непомітними;
  4. Для заправки салату замість майонезу можна використовувати легку нежирну сметану або домашній несолодкий йогурт.

Ситний і смачний салат з копченого стегенця не підходить для дієтичного харчування, але він стане гідною прикрасою святкового столу.

Що ще почитати: