Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі з ананасами
Якщо ви хочете внести різноманітність у своє повсякденне меню або незабаром у вас намічається зустріч з друзями, родичами або свято, то ви напевно замислювалися про те, яке частування зробити. Можна звернутися до китайської кухні і зробити смачну свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами.
Соус і ананаси відмінно доповнюють м'ясо, роблять його соковитим і ароматним. Зазвичай це блюдо подають у багатьох китайських ресторанах, але якщо знати рецепт приготування, то його можна зробити самостійно. Тим більше в домашніх умовах воно виходить по-домашньому смачне і поживне.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини - | половина кілограма |
консервованих ананасів - | 300 грам |
соєвого соусу - | 4-5 великих ложок |
борошна вищого сорту - | 25 грам |
крохмалю - | 25 грам |
томату - | 100 грам |
укусу 9 %-ного - | 50 мл |
цукрового піску - | 40 грам |
кропу і петрушки - | кілька гілочок |
солі - | на свій смак |
перцю чилі - | трохи |
масла рослинного - | для смаження |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Спосіб приготування свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами:
- Шматок м'яса потрібно добре сполоснути під струменем холодної води, видаляємо надлишки жиру, плівку;
- Потім розрізаємо м'ясо невеликими шматочками розміром 2 см на 2 см;
- Розрізані на шматочки потрібно присипати борошном, картопляним крохмалем і залити соєвим соусом;
- Шматочки в маринаді ретельно перемішуємо, по консистенції маринад повинен бути густим і нагадувати вид сметани;
- Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин;
- Відкриваємо банку з ананасами, виймаємо і викладаємо на друшляк;
- Злегка споліскуємо ананаси під прохолодною водою і залишаємо трохи постояти в друшляку, щоб стекла зайва рідина;
- Розрізаємо ананаси на невеликі шматочки, за розміром вони повинні нагадувати шматочки м'яса;
- Підливаємо трохи олії в сковорідку і ставимо на вогонь;
- На прогріте масло кладемо ананаси і обсмажуємо на сильному вогні близько 3-4 хвилин;
- Викладаємо ананаси з сковороди. Для того щоб з ананаса стік зайвий жир, шматочки можна загорнути в рушник з паперової основи;
- Далі на сковорідку з олією, в якій до цього обсмажувалися ананаси, викладаємо промаринованное м'ясо і обсмажуємо, при цьому постійно перемішуємо;
- Обсмажуємо свинину до утворення рум'яної скоринки;
- У миску викладаємо томат, додаємо оцет і трохи цукру. Ретельно змішати до однорідного стану;
- Потім заливаємо соус в сковорідку зі свининою, перемішуємо;
- Далі викладаємо обсмажені ананаси, додаємо сіль, перець чилі і змішуємо;
- Зверху накриваємо кришку, залишаємо готуватися приблизно 15-20 хвилин;
- Зелень споліскуємо і нарізаємо на дрібні шматочки;
- Як тільки свинина буде готова, її потрібно посипати посіченою зеленню;
- Подаємо на стіл разом зі спеціальними паличками в якості приладів.
Що таке білорибиця — як її правильно готувати читайте в нашій статті.
Як правильно чистити гранат: 2 способи, які зроблять процес легким і забавним.
Коржики на сметані — рецепт з дитинства. Навчіться готувати цю смачну і ароматну випічку для ваших дітей.
Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами і грибами в мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- свинина м'якоть – 1 кг;
- ананас – 500 грам;
- гриби печериці – 500 грам;
- рослинна олія;
- перець чилі – на свій смак;
- зелень кілька гілочок.
Компоненти для маринаду:
- жовток яєчний – 1 штука;
- соус соєвий – 50 мл;
- 1 велика ложка картопляного крохмалю;
- 2 ч. ложки протертого імбиру.
Для кисло-солодкого соусу:
- соус соєвий 100 мл;
- сік лимона – 80 мл;
- кетчуп або томат – 3 великі ложки;
- часникові часточки – 6-7 штук;
- тертий імбир – 5-6 ч. ложок;
- вода – 1 стакан.
Інгредієнти для кляру:
- 100 грам борошна;
- 100 грамів картопляного крохмалю.
Період приготування – 1,5 години.
Калорійність – 210 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку потрібно підготувати маринад для м'яса. У невелику миску викладаємо яєчний жовток, підливаємо соєвий соус, додаємо протертий імбир і засипаємо картопляний крохмаль;
- Всі компоненти потрібно добре перемішуємо;
- М'якоть свинини гарненько промиваємо, зрізаємо жир, плівки;
- Розрізаємо свинину на невеликі смужки товщиною 0,7 см і довжиною до 3 см;
- Потім нарізане м'ясо викладаємо в миску з маринадом, перемішуємо і відставляємо в сторону на півгодини;
- У тарілку насипаємо борошно, крохмаль і розмішуємо;
- Обвалюємо в сухої суміші шматочки свинячого м'яса;
- В мультиварку підливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Смаження» і гріємо;
- У розігріте масло викладаємо свинину в паніровці, засмажуємо з двох боків до появи рум'яної скоринки;
- Смажити м'ясо потрібно протягом 15-20 хвилин, після цього викладаємо його на тарілку, мультиварку вимикаємо;
- Далі Свіжий ананас очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Гриби споліскуємо, капелюшки очищаємо від шкірки і ріжемо пластинками або шматочками;
- Включаємо мультиварку в режим «Смаження» або «Випічка», якщо потрібно підливаємо рослинна олія;
- Викладаємо ананас і гриби, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин;
- Викладаємо ананас і гриби масла;
- Далі у каструлю наливаємо воду, додаємо в неї томат або кетчуп, добре розмішуємо до повного розчинення томата;
- Підливаємо соєвий соус, сік лимона і залишаємо готуватися в режимі «Випічка/Смаження»;
- Часникові часточки очищаємо і пропускаємо через прес;
- Імбир протираємо дрібної теркою;
- У соус додаємо часник, імбир, розмішуємо;
- Хвилин через 10, коли соус почне кипіти, викладаємо м'ясо, гриби, ананаси;
- Тушкуємо все компоненти в соусі ще близько 15 хвилин;
- В кінці посипаємо нарубаної зеленню і подаємо на стіл.
Готуємо м'ясо без ананасів по-китайськи
Інгредієнти, з яких будемо готувати:
- 500 грам м'якоті свинячого м'яса;
- цибулина – 1 штука;
- два болгарських перцю;
- 100 мл соєвого соусу;
- томатна паста – 100 грам;
- 25 грам цукру;
- 1 велика ложка соку зі свіжого лимона;
- 30 грамів картопляного крохмалю;
- 1 маленька ложка меленої паприки;
- ½ Ч. ложки спецій для м'яса;
- оливкова олія;
- сіль на свій смак.
Приготування займе 70-80 хвилин.
Калорійність – 195 кккал.
Метод приготування свинини в кисло-солодкому соусі без ананасів по-китайськи:
- Першим ділом потрібно зробити кисло-солодкий соус. У миску необхідно налити соєвий соус;
- Потім викладаємо томатну пасту і розмішуємо;
- Засипаємо цукровий пісок, підливаємо сік лимона;
- Гарненько розмішуємо всі інгредієнти, що соус став однорідним;
- Для того щоб соус став густим, в нього слід насипати картопляний крохмаль і перемішати до повного розчинення крупинок крохмалю;
- Далі промиваємо болгарський перець, зрізаємо плодоніжку і виймаємо розетки з насінням;
- Нарізаємо перець соломкою або півкільцями;
- З лука прибираємо лушпиння і шаткуємо половинками кілець;
- М'якоть свинини моєму над струменем холодної води, прибираємо надлишки жиру, плівки;
- Розрізаємо м'якоть на маленькі скибочки у вигляді кубиків;
- у сковорідку підливаємо оливкове масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- На гаряче масло викладаємо шматочки свинини і обсмажуємо з двох сторін;
- Засмажуємо свинину до напівготовності, вона повинна покритися скоринкою. Готувати м'ясо потрібно приблизно 10 хвилин;
- Потім викладаємо до м'яса шматочки цибулі та болгарського перцю;
- Посипаємо м'ясо з овочами сіллю, спеціями;
- Ще раз ретельно розмішуємо овочі та свинина;
- Далі заливаємо всі компоненти підготовленим кисло-солодким соусом;
- Посипаємо паприкою, добре розмішуємо;
- Готуємо під кришкою приблизно 8 хвилин;
- Після цього можна викладати на тарілки і подавати на стіл.
Ради в допомогу кулінарам
- обов'язково під час або після приготування потрібно насипати перець чилі. Це блюдо повинне мати гострий присмак;
- ананас можна використовувати свіжий або консервований;
- при подачі м'ясо можна присипати кунжутом;
- томатну пасту можна замінити кетчупом.
Ну ось, виявляється, не так вже й складно приготувати смачне частування китайської кухні – свинину в кисло-солодкому соусі. Додатково можна додати гриби, болгарський перець, цибуля, ці інгредієнти додадуть приємний аромат і пропитают м'ясо соками. Головне, при приготуванні, точно слідувати інструкції, тоді можна зробити справжній шедевр, який часто подають у багатьох китайських ресторанах.