Як приготувати баклажани по-китайськи
Страви китайської кухні завжди зачаровують своїм яскравим смаком і ароматом. Багато звикли, що різні китайські страви подають у багатьох ресторанах і кафе китайської кухні, адже їх можна зробити самостійно вдома.
От якраз ми і розповімо вам, як зробити самостійно баклажани по-китайськи. Вони виходять дуже соковитими, ароматними і незвичайними. Тим більше їх приготування не забере у вас занадто багато часу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
баклажан - | 2 середніх |
перець солодкий - | 2 штуки |
часник - | 2 зубчики |
крохмаль - | велика ложка |
сіль - | на свій смак |
рослинна олія - | для обсмажування |
вода - | 250 мл |
тертий свіжий імбир - | 1 ч ложка |
соус соєвий - | 40 мл |
оцет винний - | 40 мл |
мед - | 1 ст. ложка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 320 Ккал |
Докладний приготування:
- Першим ділом треба промити баклажани розрізати невеликими шматочками у формі прямокутників з розміром товщини близько 1 см;
- Викладаємо баклажани в чашку, посипаємо сіллю і гарненько перемішуємо до появи соку;
- Залишаємо баклажани постояти хвилин 15, за цей період з овочів вийде вся гіркота;
- Солодкий перець промиваємо, розрізаємо і вичищаємо все насіння;
- Перець розрізаємо не крупною соломкою;
- Далі баклажани потрібно промити прохолодною водою від солі, віджати;
- Викладаємо їх в чашку, посипаємо крохмалем і швидко перемішуємо;
- Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо. Кладемо баклажани і засмажуємо;
- Потім ставимо іншу сковорідку, наливаємо масло і викладаємо перець і також обсмажуємо;
- Тим часом приступаємо до приготування соусу. У миску наливаємо соєвий соус, мед, тертий імбир, рисовий оцет. Всі компоненти перемішуємо;
- Далі наливаємо воду, всипаємо крохмальний порошок і розмішуємо віночком;
- Після цього заливаємо баклажани соусом;
- Готуємо до кипіння, далі зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 5-7 хвилин;
- З зубчиків часнику видаляємо шкірку і рубаємо дрібними шматочками;
- В кінці приготування всі приправляємо часником, перемішуємо і знімаємо з плити;
- Готові овочі з соусом готові.
Рецепт баклажанів з картоплею і солодким перцем
Для готування буде потрібні наступні компоненти:
- два баклажана;
- 2-3 картопляні бульби;
- два-три солодких перцю;
- 1 велика ложка кукурудзяного крохмалю;
- стакан води;
- 80 мл соєвого соусу;
- 3 часникового зубчики;
- лук свіжий зелений – 8-9 пір'я;
- рослинна олія для обсмажування;
- трохи солі;
- цукор-пісок – 30 грам.
Процес приготування займе 1 годину 20 хвилин, калорійність – 345 ккал.
Процес приготування:
- Баклажани потрібно промити, розрізати на кубики;
- Картопляні бульби необхідно очистити від шкірки, промиваємо й розрізаємо на квадратики;
- З солодкого перцю потрібно вичистити насіння, потім він промивається і розрізається квадратиками;
- Промиваємо стебла цибулі, ріжемо тонкими кільцями;
- Ставимо на газ сковорідку, підливаємо масло і розігріваємо;
- Всипаємо в гаряче масло й обсмажуємо з усіх боків до готовності;
- За допомогою шумівки викладаємо картопляні шматочки на тарілку;
- Далі засипаємо в сковорідку баклажани і засмажуємо. Краще всього їх готувати до напівготовності, щоб вони не вийшли у вигляді каші;
- Викладаємо обсмажені овочі на тарілку;
- Якщо потрібно підливаємо ще масло і засипаємо шматочки перцю;
- Перець засмажуємо хвилини 3-4 і викладаємо також шумівкою на тарілку;
- Часник очищаємо і ріжемо дрібними шматочками;
- На гаряче масло спочатку засипаємо кільця цибулі, далі викладаємо шматочки часнику;
- Все перемішуємо і засмажуємо до появи часникового аромату;
- Після цього всі овочі знову викладаємо в жаровню з маслом, цибулею і часником, ставимо на вогонь і тушкуємо. Додаємо 2-3 великі ложки води;
- Тим часом у склянці води розвести крохмаль до однорідності, важливо щоб там не було грудочок;
- У сковорідку з овочами додаємо соєвий соус, цукровий пісок і підсолюємо. Все розмішуємо;
- Потім заливаємо крохмальним розчином;
- Як тільки соус загусне, все можна знімати з плити.
Закуска з баклажанів — спробуйте приготувати, напевно деякі рецепти стануть родзинкою вашого застілля.
Читайте як приготувати ароматну картоплю зі свинячими реберцями в мультиварці.
Візьміть на замітку рецепт смачного пирога, головним інгредієнтом якого є пачка сухого киселю.
Баклажани по-китайськи в клярі
Що нам буде потрібно для готування:
- два баклажана;
- морква – 2 штуки;
- цукіні – 1 штука;
- одна головка цибулі;
- три часникових зубця;
- одне яйце;
- 30 грам крохмального порошку;
- велика ложка цукру-піску;
- трохи соєвого соусу на свій смак;
- рисовий оцет на свій розсуд;
- трохи гірчичного масла на свій смак;
- можна невеликий вилок брюссельської капусти, за бажанням.
Період готування складе близько 75 хвилин, калорійність – 354 ккал.
Процедура приготування:
- Овочі добре промиваємо;
- З морквяного коренеплоду чистимо шкірку і бруд;
- Далі баклажани, цукіні, морква ріжемо соломкою;
- Розбиваємо яйце, поділяємо білок і жовток;
- У чашку викладаємо білок і засипаємо крохмальний порошок. Всі компоненти добре розмішуємо. Це буде майбутнім кляром;
- Далі в тісто наливаємо трохи соєвого соусу змішуємо;
- Готовим кляром заливаємо баклажани, добре все перемішуємо;
- Капусту шаткуємо невеликими шматочками;
- На плиту слід помістити жаровню, підливаємо туди масло і прогріваємо;
- Засипаємо скибочки моркви і засмажуємо до напівготовності;
- Далі на розігріте масло викладаємо шматочки цукіні і капусти. Перемішуємо і готуємо близько хвилини;
- На окрему сковорідку підливаємо масло і ставимо на плиту;
- Обсмажуємо баклажани невеликими порціями до появи рум'яного кольору;
- Після цього всі овочі викладаємо в одну сковорідку, посипаємо цукром і поливаємо соєвим соусом;
- Цибулю ріжемо кубиками й викладаємо в жаровню до інших компонентів;
- Обсмажуємо все на маленькому вогні протягом 20 хвилин, при цьому постійно перемішуємо;
- В кінці очищаємо часник, його слід пропустити через часникодавку і додати до овочів;
- Перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Баклажани з м'ясом з імбиром
Складові компоненти:
- 2 баклажана;
- м'якоть свинини – 300 грам;
- 2 часникові часточки;
- перець чилі — стручок;
- шматочок імбирного кореня;
- 2 морквяних бульби;
- 100 мл соєвого оцту;
- оцет яблучний – 30 мл;
- вода – 80 мл;
- цукор тростинний – 50 грам;
- рослинне масло.
Процес приготування займе не більш 1 години 15 хвилин, калорійність – 370 ккал.
Як готувати:
- Баклажани промиваємо і ріжемо кубиками;
- Морквяні коренеплоди споліскуємо, звільняємо від шкірки і ріжемо соломкою;
- М'ясо промиваємо м'ясо прохолодною водою і протираємо паперовим рушником;
- Розрізаємо м'ясо невеликими прямокутниками;
- Перець чилі споліскуємо і рубаємо тонкими кружечками;
- З кореня імбиру чистимо шкірку і протираємо теркою або розрізаємо ножем дрібними шматочками;
- З зубчиків часнику видаляємо шкірку, пропускаємо через землянку;
- У глибоку жаровню з товстим дном підливаємо рослинне масло і ставимо на плиту;
- У гаряче масло кладемо шматочки м'яса;
- М'ясо обсмажуємо до рум'яного кольору;
- Після цього викладаємо м'ясо в тарілку і відставляємо в сторону;
- Далі викладаємо в жаровню баклажани і засмажуємо до напівготовності. Викладаємо баклажани в тарілку і відставляємо;
- Далі викладаємо в сковорідку морквину, приправляємо її тертим імбиром, гострим перцем і часником;
- Морква перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин;
- Після цього до моркви викладаємо м'ясо і баклажан. Все розмішуємо, смажимо на повільному вогні;
- У глибоку чашку наливаємо соєвий соус, яблучний оцет, цукровий пісок і підливаємо воду;
- Готовим соусом заливаємо всі компоненти в сковороді;
- Всі доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 7 хвилин;
- Після цього знімаємо з вогню, викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню і кунжутом.
Баклажани в соєвому соусі з куркою та яйцями
Що буде потрібно для приготування:
- баклажани – 4 штуки;
- куряче філе на 800 грам;
- 4 великі ложки соєвого соусу;
- винний оцет червоний – 2,5 великі ложки;
- цукор-пісок – 80 грам;
- яйце – 1 штука;
- шматочок імбирного кореня;
- 2 часникових зубця;
- 15 грам крохмального порошку;
- кунжутне насіння – 1 маленька ложка;
- щіпка червоного перцю в молотом вигляді.
Процес приготування займе близько 80 хвилин, калорійність – 370 ккал.
Як виглядає готування:
- Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими смужками;
- Далі баклажани промиваємо і ріжемо кубиками;
- На плиту поміщаємо жаровню, ллємо олію і розжарюємо;
- У прогріте масло кладемо шматочки курячого м'яса і обсмажуємо до готовності;
- Виймаємо куряче м'ясо в чашку і відставляємо в сторону;
- Часник очищаємо і ріжемо дрібними шматочками;
- Очищений корінь імбиру протираємо на дрібній тертці;
- Яйце викладаємо в миску і збиваємо;
- Заливаємо яйце в баклажани і розмішуємо;
- Викладаємо в сковороду кубики баклажанів з яйцем, додаємо до них часник, імбир і 2,5 ложки води;
- Всі накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Уся рідина повинна випаруватися;
- В окрему чашку наливаємо соєвий соус, додаємо оцет, підсипаємо кунжутне насіння, крохмаль, перець і цукровий пісок;
- Всі компоненти розмішуємо;
- Далі до баклажанів поміщаємо шматочки курячого м'яса і заливаємо все соусом;
- Готуємо все на сильному вогні і доводимо до кипіння;
- Потім зменшуємо вогонь і готуємо до загустіння соусу;
- Після цього викладаємо все на тарілку і подаємо на стіл разом з рисом.
Кулінарні тонкощі
- попередньо баклажани слід посолити і дати постояти хвилин 15, щоб з них вийшла вся гіркота;
- після приготування овочі можна посипати посіченою кінзою, петрушкою і кунжутним насінням;
- подавати це блюдо краще всього з відварним рисом.
Баклажани по-китайськи різноманітять ваше повсякденне меню. Це блюдо внесе яскраві відтінки, які точно сподобаються вам і вашим членам сім'ї. Тим більше для того щоб зробити це частування, не потрібно володіти понад здібностями, все просто і легко!