Як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі
Кисло-солодкий соус використовується для різного м'яса. Це може бути свинина, баранина, баранячі реберця і курячі крила. Найпоширеніший рецепт цієї страви – м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи. Для приготування використовується навіть мультиварка. Там м'ясо може вийти особливо м'яким і соковитим.
М'ясо в кисло-солодкому соусі відноситься до страв східної кухні. У традиційному рецепті використовується тільки свинина, але часто в нашій країні вона замінюється і курячим м'ясо. Все досить просто і незвично.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| свиняче філе - | 500 грам | 
| крохмаль (борошно) - | 100 грам | 
| куряче яйце - | 1 шт. | 
| негострий кетчуп - | 200 грам | 
| соєвий соус - | 50 мл | 
| яблучний оцет - | 75 мл | 
| цукор - | 100 г | 
| рослинна олія - | 100 мл | 
| чорний мелений перець - | за смаком | 
| столове вино - | 75 мл | 
| Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 288 Ккал | 
Поетапне приготування м'яса:
- Дуже важливо правильно порізати м'ясо. Для цього свинина обов'язково ріжеться в поперечному напрямку відносно волокон. Форма шматочків повинна бути схожа на тонкі пластини. Для того щоб м'ясо різалося як можна легше і тонше варто виконувати це тоді, коли воно знаходиться в напівзамороженому вигляді;
 - Викласти порізане м'ясо в ємність, поперчити, полити вином і залишити на кілька хвилин; 

 - Тепер потрібно зайнятися підготовкою кляру. Для цього куряче яйце ретельно збивається. Під час цього процесу потихеньку додається крохмаль (борошно). У результаті повинна вийти суміш, дуже схожа на сметану;
 - Бажано, щоб посуд для приготування володіла достатньо високими бортами, оскільки масло може дуже сильно розбризкуватися;
 - Поставити сковороду на вогонь максимальної сили і налити олію. Його повинно бути досить багато для того, щоб продукт готувався за технологією, що нагадує приготування «у фритюрі». Масло має повністю закипіти;
 - М'ясо необхідно занурювати в кляр, і після цього викладати на сковороду;
 - Обсмажувати не дуже довго – до отримання золотистого кольору; 

 - Далі слід приготування соусу. Для цього чистий сковорода ставиться на максимальний вогонь і промаслюється рослинним маслом;
 - Викласти на розпечену сковороду кетчуп і швидко перемішати з маслом;
 - Потім приходить черга цукру, соєвого соусу, оцту; 

 - Заважати до тих пір, поки не розчиниться весь кількість цукру. Зняти з плити, вилити в м'ясо і добре перемішати.
 
М'ясо яловичина в кисло-солодкому соусі
М'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже м'яким і ніжним. Для приготування необхідно:
- вирізка яловича в кількості 0,5 кг;
 - дві столові ложки меду;
 - сік одного лимона;
 - одна цибулина невеликих розмірів;
 - дві столові ложки томатної пасти;
 - п'ять столових ложок соєвого соусу;
 - один часниковий зубчик;
 - перець у відповідності зі смаком;
 - рослинна олія;
 - вода об'ємом 100 мл;
 - чорний мелений перець.
 
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 316 ккал у 100 грамах.
Приготування яловичини:
- М'ясо порізати на шматочки середнього розміру. Цибулю теж нарізати у формі півкілець;
 - На сковороді обсмажити цибулю і м'ясо протягом 20 хвилин;
 - Для приготування соусу змішати тертий часник, томатну пасту, соєвий соус, мед;
 - Додати суміш до м'яса. Також у цей момент потрібно поперчити і посолити страва;
 - Протягом десяти хвилин тушкувати страву на середньому вогні, додати воду. Після цього продовжити гасіння під кришкою протягом дести хвилин.
 
Салат з капустою, морквою і оцтом — приготуйте цю вітамінну бомбу.
Як приготувати смачні деруни з кабачків читайте рецепт на нашому сайті.
Читайте як запекти курячу грудку в духовці, які дізнайтеся додати прянощі щоб м'ясо вийшло ароматніше.
М'ясо з ананасами в кисло-солодкому соусі
Підготувати наступні складові:
свинина в кількості 400 грамів;- одна банка ананасів, консервованих шматочками;
 - три столових ложки томатної пасти;
 - дві столові ложки цукру;
 - крохмаль у кількості 50 грам;
 - винний (рисовий) оцет в кількості двох столових ложок;
 - половину склянки води;
 - сіль за смаком;
 - рослинна олія;
 - трохи кунжуту.
 
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 312 ккал у 100 грамах.
Покрокове приготування страви:
- М'ясо помити, обсушити і нарізати невеликими шматочками;
 - Посолити, обкачати в крохмалі і трохи обсмажити. Найкращою ємністю буде каструля з товстим дном;
 - Дістати м'ясо і надати можливість для стікання зайвого жиру;
 - Зайнятися приготуванням соусу. Для цього в окремій ємності розвести томатну пасту водою, додати сіль, оцет, цукор. Заважати до отримання однорідної маси;
 - Отриманий соус вилити в глибоку сковороду і довести до кипіння. Додати кубики ананаса, перешкодити і зменшити вогонь до середнього;
 - Додати до соусу свинину, протушкувати кілька хвилин і можна подавати до столу.
 
Баранячі реберця під кисло-солодким соусом в мультиварці
Для приготування знадобиться:
- баранячі реберця в кількості 1,5 кг;
 - одна столова ложка цукрового піску;
 - одна банка консервованих ананасів;
 - столова ложка меду;
 - одна цибулина великих розмірів;
 - три часникового зубчики;
 - столова ложка соєвого соусу;
 - половина одного лимона;
 - дві столові ложки гірчиці;
 - сіль;
 - чорний мелений перець;
 - червоний мелений перець;
 - столова ложка яблучного оцту;
 - чотири столові ложки рослинної олії.
 
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 372 ккал у 100 грамах.
Основні етапи приготування:
- Реберця добре вимити і відокремити кожне реберце окремо. Обсушити;
 - Викласти в глибоку ємність;
 - Підготувати маринад для них. Для цього мед змішується зі столовою ложкою рослинного масла. Вимісити до отримання однорідної суміші. Додати подрібнений часник, соєвий соус, сік, витягнутий з лимона, сіль, чорний і червоний перець, гірчицю. Також необхідно додати сироп консервованих ананасів;
 - Ретельно перемішати всі складові, і в підсумку додати ананаси;
 - Цибулю також дрібно нарізати і змішати з ребрами;
 - Додати до ребрышкам підготовлений соус, все це відправити у каструлю;
 - Поставити режим «гасіння» і залишити на сорок хвилин. Після цього страву можна подавати до столу.
 
Як приготувати курячі крильця в соєвому соусі
Це блюдо готується дуже просто і швидко.
Для цього необхідно підготувати:
- курячі крильця в кількості 800 грам;
 - три столові ложки меду;
 - три столових ложки соєвого соусу;
 - корінь імбиру довжиною 3 см;
 - два часникового зубчики;
 - дві столові ложки оливкової олії.
 
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 188 ккал у 100 грамах.
Етапи приготування страви:
- В першу чергу необхідно приготувати соус. Для цього мед, подрібнений імбир, соєвий соус, оливкова олія і часник змішуються в загальній ємності;
 - Далі до цієї маси додаються крильця;
 - Необхідно накрити це все тарілкою, придавити чимось важким і залишити на 10-15 хвилин;
 - Сковороду з високими бортами поставити на плиту і висипати туди крильця разом з соусом;
 - Розмістити всі крила по сковороді і накрити кришкою. Через деякий час перевернути їх;
 - Коли практично весь соус випарується необхідно прибрати кришку;
 - Блюдо буде готове тоді, коли м'ясо придбає гарний, рівномірний, золотистий колір.
 
Секрети приготування
- Для того щоб м'ясо було соковитим і м'яким, обсмажувати його потрібно протягом двох хвилин з обох сторін. Після цього відразу ж знімати з вогню;
 - Замість піску можна використовувати мед натурального походження;
 - При недостатній густоти соусу варто додати трохи крохмалю, попередньо розведеного у воді.
 
М'ясо в кисло-солодкому соусі – це відмінне блюдо, яке можна подавати навіть до святкового столу. Приготування виконується дуже просто і швидко. Тому великих зусиль не потрібно.






