Свинина по-китайськи — незвично, швидко і дуже смачно!
Якісно приготована в китайському стилі свинина повинна поєднувати в собі чудовий аромат і смак, при цьому зобов'язана бути м'якою і соковитою. Досягти таких результатів не так складно, з завданням впорається і початківець кулінар.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинина (м'якоть) - | 500 грам |
Ананаси (цілком згодяться консервовані) - | 150 грам |
Болгарський перець - | 2 штуки |
Крохмаль із картоплі - | столова ложка |
Соєвий соус - | 6 столових ложок |
Мелений імбир - | чайна ложка |
Часник - | два зубчики |
Масло рослинне - | близько 4 столових ложок |
Сіль і червоний мелений перець - | за смаком |
6% оцет - | столова ложка |
Кетчуп - | 2 столових ложки |
Цукор - | столова ложка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 304 Ккал |
Як бачимо, нічого надприродного тут немає, інгредієнти з легкістю купуються в найближчому продуктовому магазині.
Порядок приготування свинини по-китайськи в кисло-солодкому соусі:
- Спочатку свинина ретельно промивається і нарізають шматочками. Тут кожен форму підбирає індивідуально (кубики, смужки і так далі), головне різати упоперек волокон;
- Нарізаний продукт поміщається в зручну миску і посипається імбиром, сіллю, крохмалем;
- Далі в хід йде соєвий соус (половина приготованого), після чого м'ясо ретельно перемішують і залишають у такому вигляді на півгодини;
- В цей час дрібно нарізаємо часник, вичищаємо насіння болгарського перцю. Колір овоча значення не має, можна навіть використовувати два різних кольори для пікантності. Після чого перець нарізати шматочками, порівнянними за розміром з м'ясом;
- Готуємо соус:
- Змішуються в окремому посуді (зазвичай чашка) кетчуп, цукор і друга половина соєвого соусу, оцет. Склад солиться;
- Процес перемішування триває до отримання повністю однорідної маси;
- На сковороду наливаємо олію і розігріваємо її;
- На гарячу поверхню викладається м'ясо для смаження. Після появи золотистого кольору свинина виймається і поміщається в окрему тару;
- На сковороду засипається часник з болгарським перцем. Обсмажування відбувається 3 хвилини;
- Повертаємо на сковороду м'ясо і заливаємо блюдо соусом;
- Додаються ананаси (форма відповідає м'яса), червоний перець, сіль за необхідності. Всі інгредієнти добре перемішуються;
- Заливаємо половину склянки окропу, закриваємо кришку. Нагрівання перемикається в мінімальне положення. Ловлення проводиться до повної готовності свинини. Процес смаження і томління займає близько 30 хвилин.
Як приготувати свинину по-китайськи з овочами
Ще один різновид відомого страви, яка користується великою популярністю серед любителів смачних страв.
Для приготування знадобиться:
- М'якоть свинини – 500 грам;
- Морква, ріпчаста цибуля середніх розмірів – по одній штуці;
- Болгарський перець – 1 штука (можна використовувати по половині овоча різних кольорів);
- Баклажан – 1 штука. Розмір підбирається індивідуально, чим більше буде інгредієнт – тим більше вийде обсяг готової страви;
- Часник – 3 зубчики;
- Соєвий соус – 3 столових ложки;
- Крохмаль – 1 столова ложка;
- Соняшникова олія – 3 столових ложки;
- Паприка – близько столової ложки (можна трохи менше, смак тоді буде менш насичений);
- Чорний мелений перець з сіллю – індивідуально;
- Зелений цибулю з кунжутом служать прикрасою страви, кількість за смаком.
Готування займає близько сорока хвилин. Калорійність в перерахунку на одну порцію становить близько 300 кілокалорій.
Приготування китайської свинини з овочами:
- Нарізана брусками свинина (поперек волокон) обсмажується на сковороді з соняшниковою олією до появи золотистого відтінку;
- Додаємо дрібно нашатковану цибулю і смажимо ще 3 хвилини;
- Висипаємо морква (краще півкільцями). Всі складові смажаться на сильному нагріванні знову 3 хвилини;
- Готуємо баклажани:
- Шаткуємо півкільцями шириною близько сантиметра;
- Обсмажуємо їх окремо до появи скоринки;
- Засипаємо в сковороду з м'ясом:
- Підготовлений баклажан;
- Соєвий соус;
- Половину болгарського перцю (подрібнюємо до кубиків);
- Часник (дрібно нарізаний);
- Розведений в половині склянки води крохмаль;
- Сіль, чорний перець;
- Все це перемішуємо, залишаємо на середньому вогні з закритою кришкою на 5 хвилин;
- Додаємо другу половину болгарського перцю, знову закриваємо кришку і вимикаємо нагрівання;
- Через десять хвилин блюдо переміщається в підходящу ємність, прикрашається зеленою цибулею з кунжутом. Рецепт свинини з овочами по-китайськи на цьому завершено.
Візьміть на замітку нашу добірку рецептів салатів з куркою і печерицями.
Як приготувати яловичину в духовці у фользі читайте тут.
Курячі шлунки в мультиварці — читайте як приготувати субпродукт смачно, наш рецепт.
Кілька секретів від досвідчених кулінарів
Для отримання страви з класичним смаком необхідно враховувати кілька нюансів:
- Початкова обсмажування м'яса проводиться на сильному вогні, навіть не всі відразу (краще в два заходи). Так не виділиться багато соку, що призводить до відсутності рум'яної скоринки;
- Свинина вибирається не жирна, після промивання її необхідно висушити;
- Найкращим чином блюдо поєднується з відвареним рисом;
- Свинина по-китайськи втрачає свій смак при повторній термічній обробці. Розігріти страву без втрати смакових якостей вже не вийде.
Ось такі докладні рецепти приготування свинини по-китайськи в кисло–солодкому соусі з овочами, сподіваємося, що вони вам знадобляться. Не забудьте в процесі готування звернути увагу на секрети успішних кулінарів.
Приємного апетиту!