25 апрель 2019 4 674

Свинина по-китайськи — незвично, швидко і дуже смачно!

Якісно приготована в китайському стилі свинина повинна поєднувати в собі чудовий аромат і смак, при цьому зобов'язана бути м'якою і соковитою. Досягти таких результатів не так складно, з завданням впорається і початківець кулінар.

Свинина в кисло–солодкому соусі
Інгредієнти Кількість
Свинина (м'якоть) - 500 грам
Ананаси (цілком згодяться консервовані) - 150 грам
Болгарський перець - 2 штуки
Крохмаль із картоплі - столова ложка
Соєвий соус - 6 столових ложок
Мелений імбир - чайна ложка
Часник - два зубчики
Масло рослинне - близько 4 столових ложок
Сіль і червоний мелений перець - за смаком
6% оцет - столова ложка
Кетчуп - 2 столових ложки
Цукор - столова ложка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 304 Ккал
Цей рецепт був розроблений східними фахівцями і вважається класикою. Метод приготування швидко поширився по всьому і обріс безліччю доповнень.

Як бачимо, нічого надприродного тут немає, інгредієнти з легкістю купуються в найближчому продуктовому магазині.

Порядок приготування свинини по-китайськи в кисло-солодкому соусі:

  • Спочатку свинина ретельно промивається і нарізають шматочками. Тут кожен форму підбирає індивідуально (кубики, смужки і так далі), головне різати упоперек волокон;
  • Нарізаний продукт поміщається в зручну миску і посипається імбиром, сіллю, крохмалем;
  • Далі в хід йде соєвий соус (половина приготованого), після чого м'ясо ретельно перемішують і залишають у такому вигляді на півгодини;
  • В цей час дрібно нарізаємо часник, вичищаємо насіння болгарського перцю. Колір овоча значення не має, можна навіть використовувати два різних кольори для пікантності. Після чого перець нарізати шматочками, порівнянними за розміром з м'ясом;
  • Готуємо соус:
    1. Змішуються в окремому посуді (зазвичай чашка) кетчуп, цукор і друга половина соєвого соусу, оцет. Склад солиться;
    2. Процес перемішування триває до отримання повністю однорідної маси;
  • На сковороду наливаємо олію і розігріваємо її;
  • На гарячу поверхню викладається м'ясо для смаження. Після появи золотистого кольору свинина виймається і поміщається в окрему тару;
  • На сковороду засипається часник з болгарським перцем. Обсмажування відбувається 3 хвилини;
  • Повертаємо на сковороду м'ясо і заливаємо блюдо соусом;
  • Додаються ананаси (форма відповідає м'яса), червоний перець, сіль за необхідності. Всі інгредієнти добре перемішуються;
  • Заливаємо половину склянки окропу, закриваємо кришку. Нагрівання перемикається в мінімальне положення. Ловлення проводиться до повної готовності свинини. Процес смаження і томління займає близько 30 хвилин.

Як приготувати свинину по-китайськи з овочами

Ще один різновид відомого страви, яка користується великою популярністю серед любителів смачних страв.

Для приготування знадобиться:

  • М'якоть свинини – 500 грам;
  • Морква, ріпчаста цибуля середніх розмірів – по одній штуці;
  • Болгарський перець – 1 штука (можна використовувати по половині овоча різних кольорів);
  • Баклажан – 1 штука. Розмір підбирається індивідуально, чим більше буде інгредієнт – тим більше вийде обсяг готової страви;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Соєвий соус – 3 столових ложки;
  • Крохмаль – 1 столова ложка;
  • Соняшникова олія – 3 столових ложки;
  • Паприка – близько столової ложки (можна трохи менше, смак тоді буде менш насичений);
  • Чорний мелений перець з сіллю – індивідуально;
  • Зелений цибулю з кунжутом служать прикрасою страви, кількість за смаком.

Готування займає близько сорока хвилин. Калорійність в перерахунку на одну порцію становить близько 300 кілокалорій.

Приготування китайської свинини з овочами:

  • Нарізана брусками свинина (поперек волокон) обсмажується на сковороді з соняшниковою олією до появи золотистого відтінку;
  • Додаємо дрібно нашатковану цибулю і смажимо ще 3 хвилини;
  • Висипаємо морква (краще півкільцями). Всі складові смажаться на сильному нагріванні знову 3 хвилини;
  • Готуємо баклажани:
    1. Шаткуємо півкільцями шириною близько сантиметра;
    2. Обсмажуємо їх окремо до появи скоринки;
  • Засипаємо в сковороду з м'ясом:
    1. Підготовлений баклажан;
    2. Соєвий соус;
    3. Половину болгарського перцю (подрібнюємо до кубиків);
    4. Часник (дрібно нарізаний);
    5. Розведений в половині склянки води крохмаль;
    6. Сіль, чорний перець;
  • Все це перемішуємо, залишаємо на середньому вогні з закритою кришкою на 5 хвилин;
  • Додаємо другу половину болгарського перцю, знову закриваємо кришку і вимикаємо нагрівання;
  • Через десять хвилин блюдо переміщається в підходящу ємність, прикрашається зеленою цибулею з кунжутом. Рецепт свинини з овочами по-китайськи на цьому завершено.

Візьміть на замітку нашу добірку рецептів салатів з куркою і печерицями.

Як приготувати яловичину в духовці у фользі читайте тут.

Курячі шлунки в мультиварці — читайте як приготувати субпродукт смачно, наш рецепт.

Кілька секретів від досвідчених кулінарів

Для отримання страви з класичним смаком необхідно враховувати кілька нюансів:

  1. Початкова обсмажування м'яса проводиться на сильному вогні, навіть не всі відразу (краще в два заходи). Так не виділиться багато соку, що призводить до відсутності рум'яної скоринки;
  2. Свинина вибирається не жирна, після промивання її необхідно висушити;
  3. Найкращим чином блюдо поєднується з відвареним рисом;
  4. Свинина по-китайськи втрачає свій смак при повторній термічній обробці. Розігріти страву без втрати смакових якостей вже не вийде.

Ось такі докладні рецепти приготування свинини по-китайськи в кисло–солодкому соусі з овочами, сподіваємося, що вони вам знадобляться. Не забудьте в процесі готування звернути увагу на секрети успішних кулінарів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: