28 июнь 2019 1 611

Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі

Страви з свинини в кисло-солодкому соусі відносяться до традиційних страв китайської кухні. Головна хитрість і складність у приготуванні цих страв полягає саме в соусі, з'єднання в соусі і солодкого і кислого відкриває для м'яса зовсім інший смак.

Способів створення соусу безліч, треба тільки дати волю фантазії і використовувати широкий вибір доступних продуктів, щоб знайти ідеальне поєднання, яке відкриє і доповнить смак м'яса. Деякі з них наведено нижче в рецептах.

Корейка в кисло-солодкому соусі: смачно і без клопоту
Інгредієнти Кількість
корейки - 0,5 кг
вичавленого соку апельсина - 200 мл
соєвого соусу - 90 мл
оцту - 30 мл
негострого кетчупу - 50 г
імбиру в порошку - 15 г
цукру - 60 г
часнику - 10 г
крохмалю - 30 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Нарізати м'ясо невеликими пластинками. Змішати разом імбирний порошок, цукор і сушений часник. Окремо з'єднати між собою сік, соєвий соус, оцет і кетчуп. Всипати суху суміш в отриману рідину, ретельно все перемішати.

Приготовленим маринадом залити м'ясо і замаринувати його, витримати в холодильнику близько півгодини. У глибокій сковороді гасити мариноване в соусі мяско 40 хвилин на несильному вогні, не забуваючи помішувати.

Поки воно гаситься, розвести крохмаль з водою, якщо буде осідати, розмішати. В приготоване м'ясо влити крохмальну суміш і довести до потрібної консистенції.

Свинина в соусі з рецептів китайської кухні

Продукти:

  • 750 р. свинини;
  • 50 мл соусу сої;
  • 180 мл оцту;
  • 170 р. цукру;
  • 3 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 2 солодкого перцю;
  • 250 мл будь-якого масла;
  • 400 г крохмалю;
  • 3 часточки часнику.

Готується 2 години без урахування часу маринування.

Калорійність — 144 ккал.

Свинину розрізати невеликими пластинами, розвести в мисці крохмаль і трошки води, обваляти, щоб м'ясо було як у сорочці, залишити на 8 годин, можна приготувати ввечері і відкласти до ранку. Окремо перемішати соус, цукор і оцет.

Розігріти глибоку сковороду, влити олію і почекати поки воно закипить. Шматочки м'яса по черзі смажити в олії до красивого хрусткої скоринки, стежити, щоб шматочки м'яса на сковороді не торкалися один одного для кращої обжарювання і перевертання.

Якщо масло погано нагріти, паніровка стане відшаровуватися, при перегріві м'ясо зовні буде пригорати, в цьому випадку варто знизити температуру нагрівання. Обсмажене м'ясо промокнути від зайвого жиру на паперовому рушнику.

Підготувати овочі: цибулю крупно порізати, моркву нашаткувати соломкою або кубиками, перець нарізати смужками, часник подрібнити.

Викласти овочі на гарячу сковороду і прожарювати до м'якості. Сюди ж влити раніше приготовлену соусную суміш.

Розмішати, дочекатися поки закипить, викласти в сковороду пластини прожареного м'яса, покривши повністю овочевою підливою.

Свинина «Асадо»

Складові:

  • 1 кг свинячої вирізки;
  • 150 мл бульйону;
  • 100 мл соусу сої;
  • 120 г цукру;
  • 60 мл вина;
  • 25 р. солі;
  • 5 р. часнику.

Готується за 1 ч. 30 хв.

Калорійність — 248 ккал.

Часник стовкти, додати бульйон, вино, інші спеції, все викласти в глибоку сковороду або казанок. Вирізку промити і відправити в бульйон з приправами.

Довести до кипіння під кришкою, потім на повільному вогні тушкувати до готовності м'яса. Перевіряти виделкою — м'ясо готове, якщо воно легко проколюється. Готову свинину нарізати і подавати гарячою, полив соусом.

Свинна вирізка під білим соусом

Складові:

  • 800 р. м'яса;
  • 5 р. часнику;
  • 1 шматочок імбиру;
  • 3 великі цибулини;
  • Пір'я цибулі;
  • 60 мл виноградного оцту;
  • 100 мл соусу сої;
  • 100 р. цукру;
  • 120 мл олії;
  • 5 р. солі;
  • 5 р. перцю.

Готується — 1 ч. 30 хв.

Калорійність — 234 ккал.

Промите м'ясо нарізати тонший, заправити сіллю, перцем, оцтом і відправити маринуватися на півгодини. Тим часом подрібнити часник, імбир, нарізати цибулю, зелені пір'я. Обсмажити часник, імбир і цибулю, покласти свинину, теж обсмажити в олії.

Підлити півлітра води і гасити, не накриваючи кришкою, приблизно чверть години. Влити соус, цукор, добре перемішати, потім посипати страву зеленою цибулею.

Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі

Складові:

  • 850 г свинини;
  • 450 г ананасів;
  • 2 різних за кольором солодких перцю;
  • 150 р. цукру;
  • 130 мл оцту;
  • 180 мл кетчупу;
  • 120 мл соусу із сої;
  • 5 г меленого перцю;
  • 300 мл оливкової олії;
  • 2 жовтка;
  • 5 зубків часнику;
  • 30 р. ложка крохмалю;
  • Трошки імбиру.

Час приготування — 2 години.

Калорійність — 150 ккал.

Подрібнений імбир з'єднати з жовтками, оцтом, половиною соєвого соусу і крохмалем. Свинину нарізати соломкою і замаринувати в цьому маринаді чверть години. Після закінчення часу дістати мариноване м'ясо, обвалити добре в крохмалі і відправити в киплячу олію. Обсмажити до золотистої рум'яної скоринки і відкинути на друшляк.

Не гаючи часу, на сковороду з нагрітою олією обсмажити солодкий перець, нарізаний великими пластинами і ананаси. Для приготування соусу обсмажують дрібно рубаний часник і імбир, розбавляють водою і додають цукор, перець і решту соєвий соус кетчуп.

З'єднати разом свинину, перець з ананасами і отриманий соус, ретельно розмішати і тушкувати 10 хвилин. Виходить дуже смачна страва, як в китайському ресторані.

Простий рецепт шоколадної ковбаски з какао, читайте як приготувати цей смачний десерт.

Рецепт просто і смачного печива на швидку руку. Подивіться, напевно у вас в холодильнику є все що для цього потрібно. Так чому б не приготувати до чаю цей смачний десерт.

Запечені яблука з сиром в мультиварці. Читайте як правильно приготувати цей корисний десерт.

Вирізка зі свинини відварна в соусі

Продукти:

  • Півкіло свинячої вирізки;
  • 20 г борошна;
  • 20 р. масла;
  • 300 мл м'ясного бульйону;
  • 1 лимон;
  • 70 г родзинок;
  • 200 мл вина;
  • Сіль, цукор за смаком;
  • Зелень.

Готується — 1 годину.

Калорійність — 254 ккал.

М'ясо відварити цілим шматком. Підсмажити муку до красивого кольору, розвести м'ясним бульйоном, ще трохи поварити, додати всі інші інгредієнти і тушкувати 5-10 хвилин. М'ясо порізати пластинками, залити соусом і прикрасити подрібненою зеленню.

Свинина в кисло-солодкому соусі з овочами — помідорами і спаржею

Інгредієнти:

  • 700 г філейної частини;
  • 30 р. вершкового масла;
  • Перець за смаком;
  • Трішки кайенского перцю;
  • 3 цибулини;
  • 3 томата;
  • 1 лавровий листок;
  • 500 г спаржі;
  • Гілочки петрушки.

Готується — 1 ч. 40 хв.

Калорійність — 126 ккал.

М'ясо обсушити, обсмажити в розігрітій суміші масел. Посолити, поперчити, подрібнений кубиками цибулю покласти в казанок. Обробити окропом, зняти шкірку з помідорів, кубики м'якоті в м'ясо, покласти лавровий лист. Витримати на слабкому вогні 25 хвилин під накритою кришкою.

Спаржу нарізати невеликими шматочками, відправити в казанок і посолити. Тушкувати ще 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. Наприкінці добре переміщати з подрібненою зеленню. Подавати, прикрасивши петрушкою.

Свинина в пиві в мікрохвильовій печі — самий легкий і швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • 250 мл пива;
  • 1 цибулина.

Готується за 15 хв.

Калорійність — 288 ккал.

Свинину помістити в придатну для мікрохвильової печі посуд, вилити туди пиво і додати дрібно нашатковану цибулю. Накрити кришкою і запікати протягом 8 хвилин при максимальному рівні потужності. Готове м'ясо витримати під кришкою ще кілька хвилин, блюдо готове до вживання.

Поради зі зберігання і приготування м'яса

А тепер кілька порад, як поводитися з таким продуктом, як м'ясо, щоб під час готування страва не розчарувало.

  1. Зберігати слід свіже м'ясо в самому холодному місці холодильника, подалі від готової їжі. Потрібно пам'ятати, що сирі м'ясні продукти можуть перебувати в холодильнику всього кілька днів, а заморожене півроку. Готовий фарш не можна зберігати більше 2 діб, а в морозилці збережеться до 3 місяців;
  2. Ніколи не слід заморожувати м'ясо, від цього втрачаються поживні властивості, погіршується його смак;
  3. Обсмажувати м'ясо на сковороді з товстим дном, так воно прожарюється рівномірніше;
  4. При смаженні потрібно використовувати достатню кількість жиру, інакше м'ясо пристане до сковороді і потрібно добре розігріти сковороду перед смаженням;
  5. Не смажити за один раз на сковороді велика кількість м'яса, інакше воно буде варитися, а не обсмажуватися;
  6. Готовність м'яса перевіряють, протикаючи його виделкою.

Гастрономічного вам задоволення від приготованих страв китайської кухні!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: