Як зварити смачний суп з куркою і грибами
В раціоні людини обов'язково повинні бути присутніми перші страви. Супи можна готувати за різними рецептами, з використанням безлічі продуктів на будь-який смак. Особливо смачними і поживними виходять супи з куркою і грибами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вода - | 2 літра |
грудка куряча - | 1 штука |
морква - | 1 штука |
печериці - | 0,3 кілограма |
картопля - | 5 штук |
цибулю - | 100 грам |
сіль - | за смаком |
масло рослинне - | для смаження овочів |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 30 Ккал |
Суп виходить дуже смачним, в ньому ідеально поєднується смак грибів і курячого м'яса.
- Куряча грудка ретельно миється, заливається водою і варять до готовності;
- Приготоване м'ясо дістати з бульйону, видалити кістки і порізати кубиками;
- Овочі почистити, помити;
- Цибулю порізати невеликими кубиками, гриби – пластинами, моркву натерти і все обсмажити на сковорідці;
- Картоплю почистити, помити, нарізати маленькими брусками і викласти його в бульйон разом з м'ясом, довести до кипіння;
- У каструлю додати суміш з смажених овочів, сіль, інші спеції за смаком, перемішати;
- Готувати на невеликому вогні 30 хвилин, поки не звариться картопля.
Перед подачею суп можна присипати зверху зеленню, щоб вийшло красиво і при цьому смачно.
Вершковий, грибний суп з вермішеллю
Правильно приготовлений вершковий суп – справжні ласощі. Його ніжна текстура, легкість, м'якість заворожує людину з кожною новою ложкою. Діти шкільного віку, які не люблять перші страви, оцінять його по достоїнству.
Інгредієнти:
- курячі стегна – 4 штуки;
- вершки жирні – 1 стакан;
- лист лавровий – 1;
- 0,3 кілограма печериць;
- борошно – 1 столова ложка;
- цибуля – 1 штука;
- сіль;
- чебрець сухий – 0,5 чайної ложки;
- 60 грам тонкої вермішелі.
Час приготування страви: 65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 56 ккал.
- У каструлю наливається 1,2 літра води, кладуть курячі стегна, лавровий лист, сіль і все ставиться на вогонь, доводять до кипіння, вариться 35 хвилин;
- М'ясо дістається з каструлі, розбирається і ріжеться шматочками, бульйон проціджують;
- В іншу каструлю викласти порізану кубиками цибулю, трохи олії і смажити 5 хвилин на невеликому вогні, потім додати чебрець, нарізані скибочками шампіньйони, тушкувати 7 хвилин. Коли овочі будуть готові, всипати до них борошно, швидко перемішати і смажити 1 хвилину, влити бульйон, довести до кипіння, варити 10 хвилин;
- У каструлю покласти куряче м'ясо, влити вершки, довести до кипіння і всипати вермішель, проварити суп кілька хвилин, вимкнути.
Вермішель для супу краще всього вибирати ту, яка швидко готується.
Сирний суп з грибами
Дуже ніжним і смачним виходить суп, якщо в нього крім грибів і курячого м'яса додати сир. Всі продукти настільки гармонійно поєднуються між собою, що така страва стане одним з найулюбленіших в сім'ї.
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- 0,6 кілограма картоплі;
- 350 грам шампіньйонів;
- 400 г плавленого сиру;
- 1 морква;
- 3 літри води;
- 1 цибулина;
- олія рослинна;
- 100 грам свіжого кропу.
Час приготування: 75 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 55 ккал.
Приготування першої страви не займає багато часу, потрібно лише заздалегідь відварити м'ясо.
- Куряче філе добре миють, кладуть у каструлю, заливають водою і кип'ятять 30 хвилин;
- Готове м'ясо дістається з каструлі, ріжеться кубиками;
- Морква треться на тертці, картоплю і цибулю порізати кубиками, гриби – пластинами;
- У бульйон покласти картоплю і варити на невеликому вогні 10 хвилин;
- Обсмажити на олії цибулю до золотистого відтінку, додати моркву, почекати 3 хвилини і покласти гриби – готувати, поки рідина не випарується;
- У каструлю покласти м'ясо, смажені овочі, сіль, спеції, варити 20 хвилин, додати плавлений сир і заважати, поки він не розчиниться.
Готову першу страву перед подачею на стіл посипати дрібно порізаним кропом. Незважаючи на всю простоту рецепта суп виходить смачним і ситним.
Оладки з сиром — смачний рецепт десерту, низькокалорійний і корисний.
Як запікати кури в аерогрилі цілком читайте в нашій статті.
Філе палтуса в духовці — візьміть на замітку рецепт цієї риби.
Суп-локшина з курячими стегенцями та білими грибами
Свіжі гриби, домашня локшина і куряче м'ясо – продукти, з яких можна приготувати дуже незвичайне блюдо, яке зацікавить навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 2 штуки;
- 200 грам білих грибів;
- цибуля – 1 штука;
- 1 морква;
- перець мелений;
- сіль;
- масло;
- 0,5 склянки борошна;
- яйце – 1 штука.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 44 ккал.
Домашню локшину готувати не так складно, як це здається на перший погляд. Якщо дотримуватися пропорції і проявити трохи терпіння, вона обов'язково вийде дуже смачною.
- М'ясо помити, залити 1 літром води і варити 25 хвилин з моменту закипання;
- Курку дістати, нарізати шматочками;
- Овочі почистити, моркву порізати соломкою, цибулю – кубиками, а гриби великими шматками;
- Дві хвилини смажити на сковорідці моркву з цибулею, додати гриби і тушкувати овочі ще 5 хвилин і перекласти їх у бульйон разом з м'ясом;
- Вміст каструлі, посолити, поперчити, варити 15 хвилин;
- Просіяти борошно, додати 1 ложку рослинного масла, щіпку солі, яйце і замісити тісто, дати йому 30 хвилин відпочити під серветкою;
- Тісто розділити на дві частини, розкачати як можна тонше і нарізати локшину товщиною 3 міліметри, присипати борошном і залишити на столі на 15 хвилин, щоб вона підсохла;
- В окремій каструлі закип'ятити воду, додати в неї сіль і викласти локшину, яка вариться за 3 хвилини;
- Локшину відкинути на друшляк, дати воді стекти і відправити її в суп.
Приготування макаронних виробів займає багато часу, тому готувати їх краще заздалегідь, перед початком варіння страви.
Гороховий суп-пюре з курячою грудкою і грибами
Смачний, ситний і дуже ніжний гороховий суп-пюре люблять багато людей, але щоб він став ще смачніше, можна використовувати куряче м'ясо і гриби, які надають страві нове, цікаве звучання.
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма грибів;
- 1 цибулина;
- 200 грам лущеного гороху;
- морква – 1 штука;
- лист лавровий – 1 штука;
- 1 стебло селери;
- мелений перець;
- сіль;
- рослинна олія;
- 2 курячі грудки.
Час приготування: 95 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 90 ккал.
- М'ясо помити, залити водою і варити 30 хвилин, дістати філе і порізати його на шматочки, бульйон процідити;
- Гриби помити, порізати невеликими шматочками, цибулю – кубиками, моркву натерти на тертці;
- Стебло селери порізати кружечками;
- У каструлю налити рослинне масло, обсмажити на ньому цибулю, гриби, селеру, моркву;
- Через 5 хвилин додати до овочів курячий бульйон, лавровий лист, горох, варити 40 хвилин на маленькому вогні, додати м'ясо і варити ще 20 хвилин;
- Зняти каструлю з вогню, дістати з неї лавровий лист і дати трохи настоятися.
Після приготування страви, лавровий лист з каструлі потрібно обов'язково діставати, щоб воно не стало гірким.
Рекомендації шеф-кухарів
Стати справжнім майстром на кухні – мрія багатьох кулінарів, але не завжди вдається приготувати їжу ідеально. Користуючись простими підказками і секретами можна врятувати навіть те блюдо, яке на перший погляд безнадійно зіпсовано.
Пересолений суп можна врятувати, якщо опустити в нього марлю, в яку потрібно загорнути трохи каші і проварити все. Сіль вбереться в кашу, а смак супу стане набагато краще.
Можна також покласти шматочок цукру-рафінаду на ложку і опустити в каструлю, а коли він почне танути, то його потрібно дістати і покласти інший. Таку процедуру доведеться повторити кілька разів, поки страва стане не таким солоним.
Суп з грибів готується в невеликій кількості, оскільки повторно його розігрівати небезпечно. Гриби – смачні і ніжні, але під час вторинної термічної обробки вони можуть стати небезпечними для життя і здоров'я людини.
Щоб суп з куркою і грибами вийшов вдалим, потрібно правильно приготувати бульйон. М'ясо завжди заливається тільки холодною водою і після закипання вариться тільки на повільному вогні. При інтенсивному і бурхливому кипінні, бульйон стане каламутним, а його смак значно погіршиться. Необхідно також знімати піну під час варіння.
Овочі в суп потрібно закладати не одночасно, а по черзі, залежно від того, скільки часу потрібно для їх приготування. Якщо в каструлю скласти все і відразу, блюдо вийде не дуже смачним і красивим.