Рецепти незабутніх на смак салатів з авокадо і куркою
Салати з курячим м'ясом для нас не новина. Тільки сьогодні ми пропонуємо готувати їх на новий лад, додаючи авокадо, спаржу або фенхель. Курку для салатів не варіть, а запікайте в духовій шафі, це трохи довше, але м'ясо виходить смачніше. Загалом, варіантів маса. Отже, пропонуємо вашій увазі рецепти смачних салатів з авокадо і куркою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молодий зеленої квасолі в стручках - | 200 г |
авокадо - | 1 шт. |
спаржі - | 5 стебел |
цукіні - | 1 шт. |
червоної цибулі - | 1 шт. |
оливкової олії - | 200 мл |
запеченого білого м'яса курки - | 300 г |
яблучного і лимонного соку - | по 40 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 179 Ккал |
Спаржа в будь-якому салаті повинна бути трохи хрусткою. Тому ми її тонко настругали і залишили сирої.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо наріжте смужками, квасоля відваріть до готовності, очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями. Остиглі стручки квасолі розрізати на три частини;
- Наріжте довгою соломкою цукіні, потім викладіть їх в пароварку і готуйте до середньої м'якості овочів. Потім з'єднайте з готовою квасолею, перемішайте;
- Жорстке підстава у спаржі видаліть-і наріжте стебла довгими смужками;
- Авокадо розріжте, видаліть кісточку, зніміть шкірку, м'якоть наріжте середніми кубиками;
- З'єднайте в мисці продукти для заправки: оливкова олія + сік яблучний і лимонний перець мелений + дрібна сіль;
- Викладіть в глибокий салатник відварені стручки квасолі з цукіні, додайте спаржу, кубики авокадо і м'ясо. Полийте приготованою заправкою салат і акуратно перемішайте.
Салат з куркою і маринованим авокадо
Поки ви готуєте інгредієнти і ріжете їх, залиште авокадо маринуватися в оливковій олії, лимонному соку з перчиком чилі.
Кількість продуктів на 5 персон:
- по 100 г салату «Айсберг» + «Романо» + «Латук»;
- рожеві помідори – 3 плоду;
- м'ясо запеченої курки – 300 г;
- 1 стигле авокадо;
- свіжа зелень петрушки, кінзи, кропу, м'яти – по 1 гілочці;
Для маринування авокадо:
- потрібно оливкова олія — 50 мл;
- лимонний сік — 20 мл;
- подрібнений перчик чилі;
- 5 г цукру;
- гілочки кінзи і м'яти.
Для приготування потрібно: 35 хв. В порції міститься: 200 ккал.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для маринаду, який потім стане в нагоді для заправки салату;
- Дві очищені половинки авокадо залийте маринадом, залиште на три години. Після маринування поріжте кубиками;
- Помідори поділіть на половинки, запечіть на грилі в духовці при температурі 250. Трьох хвилин буде достатньо;
- Запечене куряче м'ясо наріжте кубиками;
- Вимийте салат, розкладіть для просихання на рушник, потім наріжте крупно. У мисці змішайте салат, куряче м'ясо, авокадо, полийте заправкою, посипте зеленню, зверху викладіть запашні помідори.
Курячий салат з сиром і аллигаторовой грушею
Якщо у вас в холодильнику вже є запечена курка, залишається тільки все нашаткувати, зібрати за рецептом і поставити на стіл, знадобиться всього хвилин десять. А як ви будете нарізати інгредієнти для цієї страви – виключно питання вашого смаку і переваг.
Вам знадобиться:
- 300 г запеченого або відвареного м'яса;
- стигле авокадо;
- невелика груша;
- 100 г шпинату;
- 100 г сиру
- сік лайма;
- половинка головки червоної цибулі;
- часник сушений (мелений);
- зелена цибуля – 5 пір'я;
- оливкова олія – 2 ½ ст. ложки.
Загальний час приготування складе: 20 хв. Салат містить: 199 ккал на 100 р.
Як зробити:
- Очистіть від шкірки грушу, авокадо, видаліть кісточки і наріжте м'якоть кубиками, перо зеленого цибулі наріжте навскоси;
- Подрібніть червону цибулину дуже дрібно, сир, куряче м'ясо наріжте кубиками;
- У невеликій ємності змішайте рафінована олія, часник сушений, сік, вичавлений з лимона, спеції;
- З'єднайте шпинат, кубики груші, авокадо, цибуля, м'ясо, полийте підготовленої заправкою, ретельно перемішайте.
Незвичайне Олів'є з горіховою заправкою
Наша порада: заправки до салату використовуйте більше інгредієнтів. Оливкова олія з горіхами кешью додасть смаку всьому блюду. Часник і гірчиця – теж прекрасні «підсилювачі» смаку.
Кількість продуктів:
- стигле авокадо – 2 шт;
- відварена морква – 2 шт;
- відварені яйця великі – 2 шт;
- запечена у фользі м'якоть курки – 200 г;
- 1 банка (200 г) горошку;
- ½ Головки білого цибулі;
- огірки тільки свіжі – 2 шт;
- 60 мл рафінованої оливкової олії;
- 1 невеликий лимон для соку;
- 200 г кеш'ю;
- часник;
- 30 г сухої гірчиці;
- чайна ложка винного оцту (краще білого);
- дрібна сіль мелений перець – за смаком.
На приготування потрібно: 25 хв. 100 грамова порція містить: 189 ккал.
Покроковий спосіб:
Крок 1
Почистіть авокадо, видаливши кісточку, наріжте кубиками, збризніть соком лимона. Відварені інгредієнти, запечену курячу м'якоть, огірок порізати кубиком. Рідина з баночки з горохом злийте.
Крок 2
Приготуйте заправку: оливкове масло з'єднайте з подрібненими в блендері горіхами, часником, гірчицею, оцтом винним, дрібною сіллю, перцем. Якщо соус вийде густим, додайте трохи води.
Крок 3
Заправте блюдо, викладіть його в салатник і подавайте на стіл.
Салат з авокадо і помідорів зі сметанною заправкою
У цьому салаті з овочів будемо споруджувати «башточки»: кружечки помідорів доповнимо кубиками авокадо, куркою і цікавим соусом.
Кількість продуктів на 2 персони:
- 150 г філе запеченої курки;
- 1 томат дуже великий;
- 1 авокадо;
- 1 червона цибулина;
- 1 булка;
- оцет бальзамічний – 30-40 мл;
- чайна ложка соку лайма;
- чайна ложка рафінованої олії (оливкової);
Кількість продуктів для заправки:
- часник – 1 очищений зубчик;
- 40 г сметани (нежирної);
- 40 г кефіру (нежирного);
- щіпка кмину;
- 3 горошини чорного перцю;
- щіпка будь солі.
На приготування треба: 25 хв. Калорійність салату: 180 ккал на 100 грам.
Спосіб приготування такого салату з авокадо і куркою:
- Почистіть головку цибулі, дуже тонко наріжте півкільцями, додати бальзамічний оцет, нехай цибулю трохи промаринується;
- З авокадо зчистите шкірку, вирізати кісточку, м'якоть наріжте кубиками, приправити соком лайма;
- Помідор наріжте кружальцями. Зубчик часнику подрібніть. У ступці як слід розтерти кмин, перець, сіль. Філе наріжте кубиками;
- Зробіть сметанную заправку: сметану з'єднайте з кефіром, подрібненим часником, розтертими спеціями, перемішайте;
- На плоску тарілку покладіть гурток помідора, зверху трохи кубиків авокадо, курки, маринованої цибулі, полийте сметанним соусом, потім знову покладіть гурток томату, курку, авокадо, маринований лук і соус. Якщо «вежа» тримається добре, можете повторити шар ще разок, не забуваючи поливати зверху соусом;
- Булочку розрізати на дві половинки, підсмажте в тостері, трохи збризніть маслом і подавайте разом з «вежею».
Торт «Дунайські хвилі» — незвичайний і смачний десерт, який ви зможете приготувати за нашими рецептами.
Торт «Сльози ангела» — ще один смачний десерт для вашого свята.
Навчіться готувати справжні білоруські драники з картоплі з грибами — рецепт тут.
Хрусткий, екзотичний салат з куркою
У компанію до курки ми беремо яйця і листя салату – давно відомий кулінарний дует. А ось авокадо з фенхелем в такому сусідстві буду виглядати не банально.
Вам знадобиться для салату:
- 300 г філе курки;
- 1 невелика авокадо;
- салат будь-який, який подобається – 100 г;
- 1 фенхель;
- 1 яйце;
- щіпка солі.
Вам знадобиться для заправки:
- 1 невеликий лимон;
- 1 яєчний жовток;
- 200 мл рафінованої олії;
- чайна ложка гірчиці із зернами;
- щіпка будь солі.
На салат потрібен час: 30 хв Калорійність страви: 199 ккал на 100 грам.
Як приготувати:
- Приготуйте соус: посоліть яєчний жовток, додайте гірчицю, почніть збивати міксером, додаючи при цьому рафінована олія і вичавлений лимонний сік;
- Відваріть яйця в солоній воді, приберіть шкаралупу і розріжте його навпіл. З авокадо приберіть кісточку, наріжте його довгими брусочками. Обов'язково збризніть його лимонним соком. Поріжте соломкою помитий фенхель;
- Куряче філе посоліть і посмажте до готовності на сковороді. Головне – не пережарьте його;
- Готове м'ясо розберіть на шматочки. Викладіть на тарілку листя улюбленого салату, зверху розкладіть авокадо, фенхель, яйце і м'ясо. Подавайте з майонезним соусом власного приготування.
Кулінарні поради
Щоб полюбити салати з авокадо, треба насамперед навчитися його вибирати, чистити і готувати.
Як вибрати:
- тільки у стиглого авокадо м'якоть стає смачною. Тому вибирайте плід з гладенькою шкіркою, потім стисніть його в долоні, коли він стиглий, то ви відчуєте, як він піддається під вашою рукою. Плід вважається перезрілим, якщо на ньому з'явилися темні плями або ямки. Купувати його не варто, тому що м'якоть вже почала псуватися;
- можете взяти авокадо трохи жорсткувате, довести його до потрібного стану, потримавши при кімнатній температурі в паперовому пакеті два дні. Дуже тверді плоди краще не брати, вони погано дозрівають і дуже часто псуються.
Як почистити:
- розріжте плід вздовж, дійшовши до кісточки. Половинки обхопіть руками і злегка повертайте, тоді одна половинка легко відокремиться від кісточки, інша частина залишиться з кісточкою;
- знімайте шкірку руками, відокремлюйте її, приблизно так само, як чистите банан. Головне, щоб на шкірці залишилося мало корисної м'якоті.
Як приготувати:
- авокадо розріжте безпосередньо перед готуванням, м'якоть може потемніти, як це відбувається з яблуком. Зупинити цей процес допоможе сік лайма чи лимона, якщо ви нанесете його на поверхню;
- залишився від приготування плід зберігайте в холодильнику, обов'язково збризніть його по зрізу соком лимона.
Приємного апетиту!