13 апрель 2019 1 247

Рецепт популярних булочок «Синабон» з корицею

«Синабон» — це молода випічка, якій трохи більше тридцяти років, але яка встигла підкорити серця багатьох гурманів на різних континентах. У чому секрет такої популярності і як приготувати таке кондитерське диво на своїй кухні? Відповіді на всі ці питання можна буде знайти, прочитавши до кінця цю статтю.

Історія створення булочок Cinnabon

Історія найвідоміших у світі булочок з корицею почалася в 1985 році в американському місті Сіетл, де батько і син Комены, після тривалих, копітких пошуків ідеальних інгредієнтів для «найкращою у світі булочки з корицею» і експериментів з їх пропорціями відкрили свою першу пекарню.

Зараз товарна марка Cinnabon відома більш ніж в 60 країнах світу, в яких радують своєю випічкою понад 1100 пекарень. Беручи до уваги, що росте з кожним днем кількість шанувальників булочок з корицею «Синабон», з упевненістю можна припустити, що мережа пекарень буде продовжувати рости.

Основний секрет успіху і популярності випічки «Синабон» полягає в інгредієнтах, що використовуються для приготування і ретельно проработанном рецепті, який тримається в найсуворішому секреті. Для начинки булочок з Індонезії доставляють спеціально вирощену корицю особливого сорту – Макара, а замішування тіста здійснюється на борошну з високим (можна навіть сказати – підвищеним) вмістом клейковини.

Читайте як приготувати торт «Сльози ангела» — чудовий десерт з вишуканою легкістю і ніжним смаком.

Заливний пиріг з картоплею і рибою — ситне блюдо, яке чудово поєднується з овочевими салатами.

Суп з курячими фрикадельками — смачне дієтичне блюдо, яке так люблять діти.

Класичний покроковий рецепт

Нехай творці торгової марки Cinnabon не поспішають ділитися рецептом своїх булочок, а в наших супермаркетах важко відшукати корицю сорти Макара і борошно з необхідним вмістом клейковини, але методом проб і помилок нашим кондитерам вдалося розгадати, якщо не абсолютно точний, то максимально наближений до оригінального фірмового страви рецепт цієї відомої випічки.

Рецептура, можливо, на перший погляд здасться складним, але докладний опис кожного з етапів приготування допоможе подолати можливі страхи перед випічкою і обійти виникають складності в процесі його освоєння.

Почати варто з замішування тіста.

Дріжджове тісто для класичних булочок «Синабон»
Інгредієнти Кількість
пресованих свіжих дріжджів - 50 г
теплого коров'ячого молока - 200 мл
білого кристалічного цукру - 100 г
яєць - 2 шт.
розм'якшеного вершкового масла - 150 г
кухонної солі - 5 г
борошна - 600-700 г
клейковини - 30 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 305 Ккал

Послідовність замішування тіста:

  1. Спочатку потрібно поставити опару з теплого молока, 1/3 загальної кількості цукру і дріжджів. На активізацію дріжджів піде не більше 15 хвилин, тому не варто втрачати цей час, а потрібно відразу перемикатися на інші процеси;
  2. Поки підходить опара потрібно підготувати здобу і приготувати клейковину. Для здоби в посудині, в якій буде замішуватися тісто, потрібно збити яйця з цукром, кухонною сіллю і розм'якшеним вершковим маслом;
  3. Оскільки в наших магазинах немає можливості придбати борошно з високими вмістом клейковини, то її кількість підвищують штучно. Для клейковини невелику кількість борошна змішати з водою (пропорція 1:2). Отриманий шматочок тіста потрібно промити під струменем проточної і обов'язково холодної води, поки в руках не залишиться «ганчірка» неоднорідної структури – це і є клейковина;
  4. В ємність зі здобою влити опару, розмішати, потім додати клейковину, знову розмішати, після чого можна вмішувати борошно. Тісто необхідно старанно вимісити до того стану, коли воно перестане липнути до рук;
  5. Колобочек готового тіста перекласти в змащену маслом посудину і залишить у спокої і теплі на 1-2 годинки, періодично обминаючи його, щоб не втекло.

Як готувати начинку

Поки тісто расстаивается і підходить не потрібно втрачати дорогоцінний час, слід зайнятися приготуванням начинки. Завитки традиційних «синабонок» переслоены начинкою з трьох складових продуктів, які взяті в наступних пропорціях:

  • 200 г коричневого цукру;
  • 70 г кориці в порошку;
  • 100 г вершкового масла.

Якщо масло дістати з холодильника до початку всієї роботи з випікання булочок, то на приготування начинки піде всього лише 3-4 хвилини.

Сто грамів такої цукрово-коричної прошарку додасть готовим булочкам 403,6 кілокалорій.

Приготування: коричневий цукор змішати з порошком кориці, вершкове масло потрібно розм'якшити.

Тим, хто не любить корицю або захотів чогось новенького («Шокобон», як називають такі булочки) можна запропонувати варіант шоколадної начинки з:

  • 100 г білого кристалічного цукру;
  • 60 г какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування шоколадної начинки займе ті ж 3-4 хвилини, що і класична начинка з корицею, а калорійність складе 450,8 ккал/100 р.

Спосіб приготування: змішати какао-порошок кристалічний цукор, потім отриману масу перетерти з розм'якшеним маслом.

Як правильно формувати булочки з корицею «Синабон»

Коли тісто і начинка готові, можна приступати до формування правильних булочок «Синабон». Що зовнішній вигляд домашньої випічки був максимально схожим на оригінальне фірмове ласощі, потрібно озброїтися не лише качалкою, але і сантиметровою стрічкою. Послідовність формування виробів наступна:

  1. Підійшов колобок тіста потрібно трохи обім'яти, щоб маса стала більш еластичною, потім надати йому форму схожу на прямокутник;
  2. Після цього активно працюючи качалкою необхідно розкачати тісто в корж – практично ідеальний прямокутник, товщина якого буде не більше 5 мм На цьому етапі знадобиться сантиметрова стрічка, оскільки прямокутник потрібно розгортати до тих пір, поки його ширина і довжина не стануть рівними 30 і 40 сантиметрах;
  3. На прямокутний плат тесту потрібно нанести розм'якшене вершкове масло. Зробити це можна пензликом або руками, кому як зручно. Зверху масло рясно посипати цукром з корицею. У випадку з шоколадною начинкою її просто потрібно рівномірно розподілити по поверхні тіста. Щоб по краях булочки добре склеїлися, начинка не повинна доходити до країв на 2-3 см;
  4. Після нанесення начинки тісто потрібно згорнути в тугий рулет, чим щільніше будуть прилягати один до одного шари тесту, тим більше виріб буде схоже на оригінал. У фірмових «синабонках» тісто робить п'ять витків;
  5. Довгий рол з тіста потрібно нарізати на окремі булочки, висота яких буде 3-4 див. Щоб при нарізуванні заготовки не деформувалися, робити це потрібно дуже гострим ножем і як би пиляючими рухами. Замість ножа можна скористатися тонкою волосінню або міцною ниткою;
  6. Сформовані булочки укладаються на деко зрізом вниз, на відстані 0,5-1 см один від одного. Після 20-30 хвилин расстойки їх випікають перші п'ять хвилин при 180 градусах (для красивої скоринки), а потім при 165 градусах до готовності приблизно 25-30 хвилин.

Рецепти крему і глазурі

Ще одна особливість випічки, яка відрізняє «Синабон» від звичайних булочок з корицею – це вершковий крем, яким покривають готові булочки. У традиційному рецепті для крему використовується вершковий сир «Філадельфія», але якщо його немає, прекрасною заміною може виступити ніжний без крупинок сир.

Для вершкового крему, яким буде покриватися готова випічка потрібно взяти:

  • 200 г ніжного сиру;
  • 100 г жирної сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 40 г вершкового масла високої якості.

На приготування крему піде не більше 15 хвилин, тобто трохи менше того часу, яке «синабонки» проведуть в духовці.

Калорійність вершкового покриття – 346,5 ккал/100 р.

Приготування і правила використання: спочатку потрібно збити м'яке масло і цукрову пудру, потім додати потроху м'який сир і жирну сметану, вимішати міксером все в однорідну кремоподібну масу.

Щоб крем застиг до покриття їм випічки, його краще залишити поряд з духовкою. Перед нанесенням крему на поверхню булочок їх потрібно трохи остудити, так покриття не розтане і не стече все з гарячих виробів.

Крім вершкового крему булочки покривають ще шоколадною та орєхово-карамельної глазур'ю. Для шоколадної глазурі використовуються:

  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 г солодкого вершкового масла;
  • 100 мл нежирних коров'ячих вершків.

На приготування такої глазурі піде близько 20 хвилин, а її харчова цінність дорівнює 396,0 ккал/100 р.

Як приготувати: на водяній бані розтопити мало і шоколад, в гарячу суміш тонкою цівкою влити вершки, розмішати до однорідного стану і глазур готова.

Для горіхово-карамельного начинки необхідні такі продукти:

  • 50 г жирного сиру;
  • 40 г м'якого вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 50 мл готового карамельного сиропу;
  • 100 г подрібнених горіхів пеку (або будь-яких інших).

Така глазур буде готуватися трохи довше, ніж вершковий крем, але за 20-25 хвилин вона буде готова, її калорійність – 447,1 ккал/100 р.

Алгоритм приготування: спочатку сир, цукрову пудру і вершкове масло збити в кремову масу, після чого влити карамель і акуратно розмішати, щоб вона рівномірно розійшлася в суміші. Готові булочки покрити кремом і посипати горіховою крихтою.

Підводячи підсумок такому докладному рецептом знаменитих булочок «Синабон», варто сказати, що загальний час приготування випічки складе 2-2,5 години, а калорійність готової випічки з начинкою з кориці, покритої вершковим кремом, дорівнює 327,7 ккал/100 р.

Корисні поради

Здавалося б, що всі секрети приготування цих чудових булочок вже були озвучені, але наостанок хотілося б сказати кілька слів про їх зберіганні. Покриті вершковим кремом або глазур'ю булочки потрібно зберігати в закритих контейнерах в холодильнику, щоб випічка не обвітрилася, а глазур не зіпсувалася.

Але якщо господиня знає, що таке кількість булочок її сім'я не зможе з'їсти відразу, можна не покривати всі булочки кремом, а робити це безпосередньо перед подачею їх до столу. За такої умови «синабонки» можна зберігати у звичайній хлібниці.

Що ще почитати: