Три домашніх рецепта булочок з корицею
До чаювання приготуйте солодкі здобні булочки, надавши їм форму бантиків, трояндочок або сердечок. Обов'язково додайте корицю, смак у неї яскравий, і плюшок вона додасть чудовий аромат.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 2 шт. |
свіжого молока - | 250 мл |
масла «Селянського» - | 150 г |
цукру - | 6 ст. ложок |
солі - | 2 г |
дріжджів (сухих) - | 8 г |
меленої кориці - | 20 г |
борошна - | 4,5 ст. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 296.6 Ккал |
Інгредієнтів – мінімум, а плюшки виходять незабутніми. Найважливіше в усьому рецепті – правильно приготувати дріжджове тісто, з'єднавши всі продукти в однорідну масу.
Готуємо:
- У підігріте молоко додати вершкове масло, цукор, щіпку солі.
- Суміш остудити і розчинити в ній сухі дріжджі. Потім вбити два яйця, поступово всипати борошно. Ретельно вимісити тісто. Прикрити бавовняним рушником, поставити в тепло. Два рази, коли тісто підніметься, обім'яти його руками.
- Готове тісто поділити на рівні частини. Кожну частину розкачати в корж. Потім посипати корицею і сформувати рулет. Його нарізати шматочками (приблизно за чотири сантиметри).
- Кожен рулет защипнути з однієї сторони так, щоб кориця була не видна. Деко змастити олією і викласти плюшки так, щоб сторона з корицею була зверху.
- Змастити вироби яєчним жовтком і запекти при -180 º c.
Характеристика використовуваних продуктів на 100 грам:
Найменування продукту | У відсотках | Калорійність (ккал) | ||
---|---|---|---|---|
Білки | Жири | Вуглеводи | ||
Пшеничне борошно | 0,4 | 0,05 | 3 | 14,2 |
Яйце | 4,2 | 3,8 | 0,1 | 50 |
Молоко цільне | 3,8 | 0,4 | 1,3 | 7,4 |
Масло вершкове | 0,12 | 16,5 | 0,1 | 146,8 |
Цукор | — | — | 19,1 | 78,2 |
Разом: | 8,52 | 20,7 | 23,6 | 296,6 |
Плюшки з корицею і цукром
Тісто приготувати, як і в попередньому рецепті, тільки поверхню змастити начинкою з цукру, олії кориці. Встояти неможливо буде, коли з'явиться аромат свіжих булочок і запашної кориці.
Вам будуть потрібні:
- 1 кг борошна;
- 625 мл молока;
- 80 р масла «Селянського»;
- 30 г (2 пакети) дріжджів;
- 50 г дрібного цукру;
- 8 г кардамону;
- 2-4 г солі.
- 2,5 ст. л. олії;
- 2 ст. л. дрібного цукру;
- 20 г кориці;
- 1 велике яйце.
Знадобиться: 2 години 20 хвилин. Кількість калорій: 318.
Як готувати:
- Підготувати тісто: підігріти молоко і розчинити в ньому дріжджі, залишити на 8-10 хвилин.
- Як тільки з'явиться на поверхні піна, додати цукровий пісок, топлене масло, кардамон і щіпку солі.
- Частинами всипати підготовлену борошно і добре вимісити тісто. Дати йому настоятися в теплому місці близько 60 хвилин.
- Приготувати начинку: масло розтопити, змішати з цукровим піском, корицею.
- Готове тісто розкачати тонким шаром. Поверхню змастити ароматною начинкою, згорнути рулет.
- Для зручності взяти гострий ніж і, злегка змочуючи його гарячою водою, нарізати рулет кружальцями (товщиною не більше 2 сантиметрів).
- Застелити деко промасленим пергаментом, викласти булочки, залишаючи між ними невелика відстань, щоб вироби не злиплися при випічці.
- Дати плюшок підійти півгодини. Заздалегідь включити духовку, встановивши температуру 220-225 градусів.
- Збити яйце з 15 мл води і змастити поверхню булочок. Випікати в гарячій духовці (225ºC) 10 хв., потім переключити температуру на 200ºC, готувати ще 15 хвилин.
Використовувані інгредієнти, характеристика на 100 г:
Назва продукту | Кількість (%) | Цінність (ккал) | ||
---|---|---|---|---|
Білків | Жирів | Вуглеводів | ||
Борошно | 0,43 | 0,04 | 2,9 | 15,6 |
Куряче яйце | 2,9 | 3,8 | 0,1 | 35 |
Молоко | 3,0 | 0,3 | 1,2 | 14,4 |
Вершкове масло | 0,12 | 16,5 | 0,1 | 160,8 |
Цукровий пісок | — | — | 35,1 | 92,2 |
Разом: | 6,45 | 20,6 | 39,4 | 318 |
Дізнайтеся, як приготувати домашні булочки з сиром.
Якщо чекаєте гостей, спечіть плюшки з цукром з дріжджового тіста. Ось рецепти цієї чудесної випічки до чаю.
У наступній статті ми розмістили рецепти пампушок на кефірі. Просто і бюджетно!
Коричні булочки з кунжутом
У плюшки для різноманітності смаку можна додати кунжут.
Вам будуть потрібні:
- 450 г борошна;
- 140 мл води;
- 8 ст. л. дрібного цукру;
- 85 р масла;
- яйце;
- 12 г (1 пакет) дріжджів.
- 6 ст. л. цукрового піску;
- 110 р масла «Селянського»;
- 100 г кунжуту;
- 1 ст. л. подрібненої кориці;
- 5 г дрібної солі.
Час приготування: 90 хвилин. Кількість калорій: 439,8.
Як готувати:
- Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким.
- Дріжджі розчинити в половині склянки гарячої води і залишити в теплі.
- Коли на поверхні води з'явиться піна, додати інші інгредієнти: яйце, цукровий пісок, борошно, розм'якшене масло, сіль і замісити густу масу, яка не буде липнути до рук. Залишити тісто в теплі приблизно на 40 хвилин.
- Для начинки перемішати цукор, мелену корицю з маслом. Додати насіння кунжуту, попередньо обсмажені. Добре перемішати кунжут з начинкою.
- Розкачати тісто в пластину товщиною один сантиметр. На середину пласта викласти начинку, розрівняти і сформувати рулет, потім нарізати його шматочками і зробити плюшки.
- Деко застелити кулінарним пергаментом, викласти випічку на відстані один від одного. Після чого випікати при -180 º c приблизно 40 хв., поки не зарум'яниться.
Характеристика інгредієнтів:
Назва інгредієнта | % | Кількість калорій | ||
---|---|---|---|---|
Кількість білків | Кількість жирів | Кількість вуглеводів | ||
Борошно хлібопекарська | 0,3 | 0,01 | 1,9 | 10,6 |
Яйце куряче | 2,8 | 3,7 | 0,09 | 32 |
Незбиране молоко | 3,2 | 0,4 | 1,3 | 17,4 |
Масло | 0,26 | 26,5 | 2,1 | 165,2 |
Цукор | — | — | 55,1 | 112,2 |
Кунжут | 5,0 | 18,4 | 2,7 | 102,4 |
Разом: | 11,26 | 49,0 | 63,1 | 439,8 |
Корисні поради
Плюшки повинні бути зверху золотисто-коричневими і добре пропеченными всередині.
Під час випічки булочок відкривати духовку не рекомендується. Поставити деко всередину, прикрити дверцята обережно, не плескати. Інакше плюшки опаде.
Перш ніж відправити деко з випічкою у газову духовку, її необхідно 15 хвилин розігрівати на сильному вогні. Потім вогонь зменшити до середньої відмітки.
Поставити деко з плюшками, розмістивши їх так, щоб навколо залишалося відстань, щоб повітря циркулювало вільно. Готовність перевірити зубочисткою. Все добре пропеклося, якщо на зубочистці не залишаються шматочки тіста.