Незабутній шашлик з індички: рецепти приготування маринаду і по кроках
Шашлик з індички — дуже смачна страва. Можливо, воно не таке популярне, як шашлик зі свинини або баранини, але це не означає, що цей шашлик чомусь гірше.
Найголовніше — правильно приготувати маринад. Замариноване м'ясо індички дуже м'яке і соковите.
Але перед тим, як почати готувати рецепти шашлику з індички, варто вивчити всі властивості цього м'яса.
Калорійність і користь індички
Індичка — дієтичне і в теж час дуже поживне м'ясо. Воно відмінно підходить для приготування різних страв – супів, салатів спільно з кашами і овочами.
Це м'ясо можна ще запікати, їсти у вареному або смаженому вигляді. Але для початку все-таки варто з'ясувати яка ж калорійність у індички.
Рівень її калорійність на 100 грам становить близько 197 ккал. Якщо м'ясо з шкіркою, то цей показник буде — 216 ккал на 100 грам. Однак це середній показник, варто врахувати, що кожна частина індички має різну калорійність:
- Грудка — сама низькокалорійна частина. Ця частина має найбільшу кількість соковитою і м'якою м'якоті. Калорійність 100 грамів такого м'яса, позбавленого від шкірки, становить приблизно 80 ккал;
- Ніжки мають дуже високий рівень калорійності. 100 грам ніжок індички складає 150 ккал;
- Крильця — найбільш калорійна частина індички. Середній показник становить 1700 ккал.
Не варто забувати про те, що калорійність залежить від способів приготування м'яса:
- Індичка варена — 84 ккал;
- М'ясо, приготоване на пару — 85 ккал;
- Калорійність тушкованою індички — 1200 ккал;
- М'ясо в смаженому вигляді — 167 ккал;
- Індичка, приготована на грилі — 185 ккал.
Ще в ньому міститься дуже великий рівень білка, на 100 грам м'яса припадає 20 грам білка. Завдяки такому співвідношенню, його можна використовувати під час багатьох дієт і просто для здорового харчування.
Кращі рецепти маринаду для шашлику з індички
Маринад має велике значення для шашлику. Завдяки маринаду він виходить ніжним, ароматним і соковитим.
Тому важливо правильне приготування маринаду. Розглянемо рецепти найбільш часто використовуваних маринадів для шашлику з індички.
Врахуйте, що кількість інгредієнтів кожного маринаду розраховано на 2 кілограми м'яса.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 500 грам |
лука - | 3 штуки |
солодкого перцю - | 2 штуки |
томатної пасти - | 100 грам |
солі - | на свій розсуд |
меленого чорного і червоного перцю - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 43 Ккал |
Покрокове приготування:
- У ємність для маринаду залити кефір;
- Нарізати цибулю кільцями і засипати в цю ємність;
- Потім нарізається перець, найкраще різати кільцями, щоб потім його можна було легко надіти на шампур. Нарізаний перець теж потрібно покласти в кефір;
- В отриману суміш потрібно покласти спеції, томатну пасту і все гарненько посолити;
- Маринад з кефіром готовий, в ньому можна маринувати м'ясо.
З майонезом
- Майонез — 300 грам;
- 5 цибулин цибулі;
- Оцет — 50 грам;
- 1 ст. л. кухонної солі;
- Спеції – мелений чорний і червоний перець.
Приготування майонезного маринаду для шашлику з індички:
- Майонез викладаємо в невелику ємність. Потім його потрібно посолити і поперчити;
- Цибулю потрібно нарізати великими кільцями. Засипати в майонез і змішати;
- В кінці додаємо в суміш столову ложку оцту;
- Маринад готовий. У цій суміші можна маринувати м'ясо індички. Воно вийде соковитим і ароматним.
На основі лимонного соку
Складові маринаду:
- Один середній лимон;
- Соняшникова олія — 50 грам;
- 200 грамів соєвого соусу;
- 5 цибулин цибулі;
- 1 щіпка солі;
- Спеції – сухий базилік, чорний перець, майоран.
Приготування:
- У посуд для маринування видавити сік з лимона;
- Змішати його з соєвим соусом. Потім додаємо туди соняшникова олія;
- Дві цибулини потрібно пропустити через м'ясорубку, а три нарізати кільцями. Потім весь цибулю теж змішується з соком, соєвим соусом і олією;
- Всю суміш потрібно посолити, покласти всі зазначені спеції;
- Маринад готовий і в нього можна закладати м'ясо для маринування.
Російська маринад
- Квас — 1 літр;
- 100 грам меду;
- 5 цибулин цибулі;
- 3 штуки солодкого перцю.
Приготування:
- У спеціальний посуд для маринування потрібно залити один літр квасу;
- Туди ж кладемо мед і добре розмішуємо до повного розчинення;
- Цибулю потрібно нарізати кільцями і покласти в квас;
- Солодкий перець теж нарізається у вигляді кілець і засипається в суміш з квасу, меду і цибулі. Все перемішується.
Замариноване м'ясо в цьому маринаді виходить м'яким і нежноым Квас додасть йому незвичайний смак.
Маринуємо на вині
Компоненти маринаду:
- 500 грам червоного або білого вина, краще всього використовувати домашнє вино;
- 1 штука лимона;
- 5 цибулин цибулі;
- Пачка чорного горошку;
- Імбир свіжий — 20 грам;
- 20 грам перуки;
- Сушений базилік, цибуля-порей, крес-салат – все за власним бажанням.
Приготування:
- Вино залити в спеціальний посуд для маринування м'яса;
- Якщо воно занадто солодке, то в нього потрібно вичавити сік з одного лимона. Смак цитруса додасть провину незвичайний смак;
- Цибулю нарізаємо у вигляді великих кілець і кладемо в вино;
- Засипаємо туди чорний горошок, імбир, паприку і пряні трави (базилік, цибуля-порей і крес-салат). Все добре перемішуємо;
- Маринад з вина готовий. М'ясо в ньому дуже добре промаринується і вийде неймовірно соковитим.
Радимо вам ще один рецепт цікавого маринаду для шашлику з індички:
Ази приготування смачного шашлику
Шашлик з індички можна приготувати на природі, пікніку, так і в домашніх умовах. Зробити це може кожен, адже технологія всім відома.
Спочатку потрібно нарізати м'ясо індички. Шматочки повинні бути середніми, так як сильно дрібні будуть швидко засушиваться і підгорати на багатті, а надто великі можуть залишитися сирими всередині.
До речі, кількість м'яса залежить виключно від кількості учасників бенкету. На компанію з 6 чоловік досить 2 кг.
Потім, звичайно, дуже важливо, щоб м'ясо добре добре просочилося в будь-якому із запропонованих вище маринадів. І ось тоді, коли воно достатній час просякнув і відстоялося в спеціальному соусі і травах, можна приступати до найцікавішого.
Нанизуємо індичку на шампури (можна чергувати шматочки з цибулею або овочами, наприклад, болгарським перцем або грибами) і приступаємо до смаження. Головне – не дати шашлику підгоріти.
Власне кажучи, от і все. Шашлик готовий. Можна насолоджуватися ароматом і надзвичайним смаком!
Пропонуємо ще кілька способів приготування відмінного шашличка з вогником.
Вашій увазі всі етапи приготування смачного шашлику:
Рецепт по-вірменськи
Компоненти, які будуть потрібні:
- М'якоть індички — 500 грам;
- 3 цибулини ріпчастої цибулі;
- Один невеликий лимон;
- Чорний мелений перець — на ваш розсуд;
- Щіпка солі.
Етапи приготування рецепту шашлику з індички по-вірменськи:
- М'якоть індички порізати на середні шматочки і покласти у спеціальну посуд;
- Солимо і перчимо;
- Цибулю потрібно дрібно нарізати і висипати в ємність;
- Лимон розрізаємо і видавлюємо сік. М'ясо потрібно добре полити соком;
- Цедру лимона дрібно порізати і теж покласти до м'яса. Після цього все гарненько перемішуємо і ставимо в холодне місце на 5 годин;
- Промаринованное м'ясо потрібно надіти на шампури і смажити над розжареним вугіллям;
- Потім, коли шашлик буде повністю готовий, його можна подавати на тарілках, не знімаючи з шампурів;
- Для гарніру можна використовувати свіжі помідори, цибулю, шматочки лимона, солодкий перець.
Ароматне м'ясо в духовці
Компоненти для шашлику з грудки індички в духовці:
- 1 кг грудок індички;
- 3 цибулини;
- 150 грам червоного винного оцту;
- 500 грам білих грибів;
- Один пучок свіжого базиліка;
- 3 зубчики часнику;
- 1 щіпка солі;
- ½ Ч. л. меленого чорного перцю;
- Рослинне масло.
Приготування за рецептом:
- М'ясо потрібно добре промити і обтерти паперовою серветкою. Потім філе нарізати на середні шматочки;
- Шматки м'якоті викладаються в глибоку чашку;
- Індичку потрібно добре поперчити і посолити;
- Пучок базиліка необхідно ретельно вимити і потім дрібно нарізати. Його слід покласти в м'ясо;
- Часник натерти на дрібній тертці або видавити через землянку. Він також додається в ємність;
- Цибулю порізати на великі кільця і покласти зверху м'яса;
- Всі компоненти полити червоним винним оцтом і ретельно перемішати. Потім чашку з замаринованной індичкою потрібно прибрати в холод на 30 хвилин;
- Поки індичка маринується, гриби промити і відварити їх близько 6-7 хвилин;
- Після того, як м'ясо промаринується, його потрібно надіти на шпажки. Нанизувати потрібно спільно з грибами і цибулею, чергуючи шматочок м'яса, кільця цибулі і гриб;
- Витягуємо грати з духовки, змащуємо олією і викладаємо на неї шашлик;
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї шашлик. Під решітку потрібно поставити ємність, щоб в неї стікав сік;
- М'ясо запікати приблизно 40 хвилин. У процесі запікання шпажки потрібно постійно перевертати, щоб м'ясо добре пропеклося. Ще його слід іноді поливати маринадом;
- Готовий шашлик з індички в духовці можна подавати прямо на шпажках. Вони викладаються на тарілки і прикрашаються листом салату, шматочками овочів – помідорів, кільцями солодкого перцю.
Чекаєте приходу гостей? Головну страву свята — бараняча нога, запечена в духовці. Спробуйте і не пошкодуєте!
Як можна смачно курячі крильця замаринувати? Тут ви знайдете відповідь разом з рецептами і порадами кулінарів.
Дізнайтеся тут про корисні властивості яловичого мови і про те, які страви з нього можна приготувати.
Зверніть увагу!
- Маринади потрібно готувати в скляному або пластиковому посуді. Ні в якому разі не готуйте їх в алюмінієвому посуді, оскільки кислота роз'їдає цей метал і будь маринад стане несмачним;
- Чим більше шматки м'яса, тим довше вони маринуються;
- М'ясо стане більш м'яким, якщо в маринад додати газовану воду;
- Необхідно контролювати вміст в маринаді з оцту, вина, лимонного соку, щоб м'ясо не стало занадто жорстким.
Шашлик з індички — прекрасне блюдо для свят, сімейної вечері або просто для відпочинку на природі. Звичайно, щоб це блюдо вийшло смачним, слід докласти певних зусиль і трохи фантазії.
Але воно того варто, правильно приготований шашлик з індички стане улюбленою стравою всіх членів вашої родини!
Пропонуємо подивитися чудовий спосіб маринування шашлику з індички і смаження його на сковороді: