11 апрель 2019 1 817

Незабутній шашлик з індички: рецепти приготування маринаду і по кроках

Шашлик з індички — дуже смачна страва. Можливо, воно не таке популярне, як шашлик зі свинини або баранини, але це не означає, що цей шашлик чомусь гірше.

Найголовніше — правильно приготувати маринад. Замариноване м'ясо індички дуже м'яке і соковите.

Але перед тим, як почати готувати рецепти шашлику з індички, варто вивчити всі властивості цього м'яса.

Калорійність і користь індички

Індичка — дієтичне і в теж час дуже поживне м'ясо. Воно відмінно підходить для приготування різних страв – супів, салатів спільно з кашами і овочами.

Це м'ясо можна ще запікати, їсти у вареному або смаженому вигляді. Але для початку все-таки варто з'ясувати яка ж калорійність у індички.

Рівень її калорійність на 100 грам становить близько 197 ккал. Якщо м'ясо з шкіркою, то цей показник буде — 216 ккал на 100 грам. Однак це середній показник, варто врахувати, що кожна частина індички має різну калорійність:

  1. Грудка — сама низькокалорійна частина. Ця частина має найбільшу кількість соковитою і м'якою м'якоті. Калорійність 100 грамів такого м'яса, позбавленого від шкірки, становить приблизно 80 ккал;
  2. Ніжки мають дуже високий рівень калорійності. 100 грам ніжок індички складає 150 ккал;
  3. Крильця — найбільш калорійна частина індички. Середній показник становить 1700 ккал.

Не варто забувати про те, що калорійність залежить від способів приготування м'яса:

  • Індичка варена — 84 ккал;
  • М'ясо, приготоване на пару — 85 ккал;
  • Калорійність тушкованою індички — 1200 ккал;
  • М'ясо в смаженому вигляді — 167 ккал;
  • Індичка, приготована на грилі — 185 ккал.
Не потрібно забувати про поживних і корисних властивостях індички. Це м'ясо має дуже низький рівень жиру, на 100 грам припадає всього 1 грам.

Ще в ньому міститься дуже великий рівень білка, на 100 грам м'яса припадає 20 грам білка. Завдяки такому співвідношенню, його можна використовувати під час багатьох дієт і просто для здорового харчування.

Кращі рецепти маринаду для шашлику з індички

Маринад має велике значення для шашлику. Завдяки маринаду він виходить ніжним, ароматним і соковитим.

Тому важливо правильне приготування маринаду. Розглянемо рецепти найбільш часто використовуваних маринадів для шашлику з індички.

Врахуйте, що кількість інгредієнтів кожного маринаду розраховано на 2 кілограми м'яса.

На основі кефіру
Інгредієнти Кількість
кефіру - 500 грам
лука - 3 штуки
солодкого перцю - 2 штуки
томатної пасти - 100 грам
солі - на свій розсуд
меленого чорного і червоного перцю - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 43 Ккал

Покрокове приготування:

  1. У ємність для маринаду залити кефір;
  2. Нарізати цибулю кільцями і засипати в цю ємність;
  3. Потім нарізається перець, найкраще різати кільцями, щоб потім його можна було легко надіти на шампур. Нарізаний перець теж потрібно покласти в кефір;
  4. В отриману суміш потрібно покласти спеції, томатну пасту і все гарненько посолити;
  5. Маринад з кефіром готовий, в ньому можна маринувати м'ясо.

З майонезом

Компоненти маринаду:

  • Майонез — 300 грам;
  • 5 цибулин цибулі;
  • Оцет — 50 грам;
  • 1 ст. л. кухонної солі;
  • Спеції – мелений чорний і червоний перець.

Приготування майонезного маринаду для шашлику з індички:

  1. Майонез викладаємо в невелику ємність. Потім його потрібно посолити і поперчити;
  2. Цибулю потрібно нарізати великими кільцями. Засипати в майонез і змішати;
  3. В кінці додаємо в суміш столову ложку оцту;
  4. Маринад готовий. У цій суміші можна маринувати м'ясо індички. Воно вийде соковитим і ароматним.

На основі лимонного соку

Складові маринаду:

  • Один середній лимон;
  • Соняшникова олія — 50 грам;
  • 200 грамів соєвого соусу;
  • 5 цибулин цибулі;
  • 1 щіпка солі;
  • Спеції – сухий базилік, чорний перець, майоран.

Приготування:

  1. У посуд для маринування видавити сік з лимона;
  2. Змішати його з соєвим соусом. Потім додаємо туди соняшникова олія;
  3. Дві цибулини потрібно пропустити через м'ясорубку, а три нарізати кільцями. Потім весь цибулю теж змішується з соком, соєвим соусом і олією;
  4. Всю суміш потрібно посолити, покласти всі зазначені спеції;
  5. Маринад готовий і в нього можна закладати м'ясо для маринування.

Російська маринад

Інгредієнти для маринаду:

  • Квас — 1 літр;
  • 100 грам меду;
  • 5 цибулин цибулі;
  • 3 штуки солодкого перцю.

Приготування:

  1. У спеціальний посуд для маринування потрібно залити один літр квасу;
  2. Туди ж кладемо мед і добре розмішуємо до повного розчинення;
  3. Цибулю потрібно нарізати кільцями і покласти в квас;
  4. Солодкий перець теж нарізається у вигляді кілець і засипається в суміш з квасу, меду і цибулі. Все перемішується.

Замариноване м'ясо в цьому маринаді виходить м'яким і нежноым Квас додасть йому незвичайний смак.

Маринуємо на вині

Компоненти маринаду:

  • 500 грам червоного або білого вина, краще всього використовувати домашнє вино;
  • 1 штука лимона;
  • 5 цибулин цибулі;
  • Пачка чорного горошку;
  • Імбир свіжий — 20 грам;
  • 20 грам перуки;
  • Сушений базилік, цибуля-порей, крес-салат – все за власним бажанням.

Приготування:

  1. Вино залити в спеціальний посуд для маринування м'яса;
  2. Якщо воно занадто солодке, то в нього потрібно вичавити сік з одного лимона. Смак цитруса додасть провину незвичайний смак;
  3. Цибулю нарізаємо у вигляді великих кілець і кладемо в вино;
  4. Засипаємо туди чорний горошок, імбир, паприку і пряні трави (базилік, цибуля-порей і крес-салат). Все добре перемішуємо;
  5. Маринад з вина готовий. М'ясо в ньому дуже добре промаринується і вийде неймовірно соковитим.

Радимо вам ще один рецепт цікавого маринаду для шашлику з індички:

Ази приготування смачного шашлику

Шашлик з індички можна приготувати на природі, пікніку, так і в домашніх умовах. Зробити це може кожен, адже технологія всім відома.

Спочатку потрібно нарізати м'ясо індички. Шматочки повинні бути середніми, так як сильно дрібні будуть швидко засушиваться і підгорати на багатті, а надто великі можуть залишитися сирими всередині.

До речі, кількість м'яса залежить виключно від кількості учасників бенкету. На компанію з 6 чоловік досить 2 кг.

Розраховуйте приблизно по 300 грам м'яса на одну людину.

Потім, звичайно, дуже важливо, щоб м'ясо добре добре просочилося в будь-якому із запропонованих вище маринадів. І ось тоді, коли воно достатній час просякнув і відстоялося в спеціальному соусі і травах, можна приступати до найцікавішого.

Нанизуємо індичку на шампури (можна чергувати шматочки з цибулею або овочами, наприклад, болгарським перцем або грибами) і приступаємо до смаження. Головне – не дати шашлику підгоріти.

Власне кажучи, от і все. Шашлик готовий. Можна насолоджуватися ароматом і надзвичайним смаком!

Пропонуємо ще кілька способів приготування відмінного шашличка з вогником.

Вашій увазі всі етапи приготування смачного шашлику:

Рецепт по-вірменськи

Компоненти, які будуть потрібні:

  • М'якоть індички — 500 грам;
  • 3 цибулини ріпчастої цибулі;
  • Один невеликий лимон;
  • Чорний мелений перець — на ваш розсуд;
  • Щіпка солі.

Етапи приготування рецепту шашлику з індички по-вірменськи:

  1. М'якоть індички порізати на середні шматочки і покласти у спеціальну посуд;
  2. Солимо і перчимо;
  3. Цибулю потрібно дрібно нарізати і висипати в ємність;
  4. Лимон розрізаємо і видавлюємо сік. М'ясо потрібно добре полити соком;
  5. Цедру лимона дрібно порізати і теж покласти до м'яса. Після цього все гарненько перемішуємо і ставимо в холодне місце на 5 годин;
  6. Промаринованное м'ясо потрібно надіти на шампури і смажити над розжареним вугіллям;
  7. Потім, коли шашлик буде повністю готовий, його можна подавати на тарілках, не знімаючи з шампурів;
  8. Для гарніру можна використовувати свіжі помідори, цибулю, шматочки лимона, солодкий перець.

Ароматне м'ясо в духовці

Компоненти для шашлику з грудки індички в духовці:

  • 1 кг грудок індички;
  • 3 цибулини;
  • 150 грам червоного винного оцту;
  • 500 грам білих грибів;
  • Один пучок свіжого базиліка;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 щіпка солі;
  • ½ Ч. л. меленого чорного перцю;
  • Рослинне масло.

Приготування за рецептом:

  1. М'ясо потрібно добре промити і обтерти паперовою серветкою. Потім філе нарізати на середні шматочки;
  2. Шматки м'якоті викладаються в глибоку чашку;
  3. Індичку потрібно добре поперчити і посолити;
  4. Пучок базиліка необхідно ретельно вимити і потім дрібно нарізати. Його слід покласти в м'ясо;
  5. Часник натерти на дрібній тертці або видавити через землянку. Він також додається в ємність;
  6. Цибулю порізати на великі кільця і покласти зверху м'яса;
  7. Всі компоненти полити червоним винним оцтом і ретельно перемішати. Потім чашку з замаринованной індичкою потрібно прибрати в холод на 30 хвилин;
  8. Поки індичка маринується, гриби промити і відварити їх близько 6-7 хвилин;
  9. Після того, як м'ясо промаринується, його потрібно надіти на шпажки. Нанизувати потрібно спільно з грибами і цибулею, чергуючи шматочок м'яса, кільця цибулі і гриб;
  10. Витягуємо грати з духовки, змащуємо олією і викладаємо на неї шашлик;
  11. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї шашлик. Під решітку потрібно поставити ємність, щоб в неї стікав сік;
  12. М'ясо запікати приблизно 40 хвилин. У процесі запікання шпажки потрібно постійно перевертати, щоб м'ясо добре пропеклося. Ще його слід іноді поливати маринадом;
  13. Готовий шашлик з індички в духовці можна подавати прямо на шпажках. Вони викладаються на тарілки і прикрашаються листом салату, шматочками овочів – помідорів, кільцями солодкого перцю.

Чекаєте приходу гостей? Головну страву свята — бараняча нога, запечена в духовці. Спробуйте і не пошкодуєте!

Як можна смачно курячі крильця замаринувати? Тут ви знайдете відповідь разом з рецептами і порадами кулінарів.

Дізнайтеся тут про корисні властивості яловичого мови і про те, які страви з нього можна приготувати.

Зверніть увагу!

  • Маринади потрібно готувати в скляному або пластиковому посуді. Ні в якому разі не готуйте їх в алюмінієвому посуді, оскільки кислота роз'їдає цей метал і будь маринад стане несмачним;
  • Чим більше шматки м'яса, тим довше вони маринуються;
  • М'ясо стане більш м'яким, якщо в маринад додати газовану воду;
  • Необхідно контролювати вміст в маринаді з оцту, вина, лимонного соку, щоб м'ясо не стало занадто жорстким.

Шашлик з індички — прекрасне блюдо для свят, сімейної вечері або просто для відпочинку на природі. Звичайно, щоб це блюдо вийшло смачним, слід докласти певних зусиль і трохи фантазії.

Але воно того варто, правильно приготований шашлик з індички стане улюбленою стравою всіх членів вашої родини!

Пропонуємо подивитися чудовий спосіб маринування шашлику з індички і смаження його на сковороді:

Що ще почитати: