Як приготувати салат «Малахітовий браслет»
Салат «Малахітовий браслет» — це не просто закуска, це прикраса будь-якого столу. Кільце (браслет) гарного зеленого кольору, подарованого тонкими слайсами ківі, красиво викладеними поверх готового страви, однозначно приверне увагу абсолютно всіх за столом.
Основні інгредієнти – це м'ясо (або інший білковий продукт, наприклад, риба), твердий сир, курячі яйця, майонез для заправки і ківі для прикраси. Але це не вичерпний перелік продуктів, які можна зустріти в цьому салаті. Кожна господиня привносить в традиційний рецепт щось своє.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе - | 800 г |
яєць - | 4 шт. |
твердого сиру - | 100 г |
моркви - | 100 г |
кисло-солодкого яблука - | 100 г |
ківі - | 3 шт. |
часнику - | 6 р |
майонезу - | 90 г |
лимонного соку - | 5 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 Ккал |
Цей варіант закуски виходить не тільки ефектно красивим, але і досить соковитий і ситним, а склад інгредієнтів робить його привабливим в очах любителів фітнесу і тих, хто вирішив схуднути. Знизити калорійність страви можна, замінивши жирний майонез йогуртом.
Покрокова інструкція приготування салату «Малахітовий браслет» з ківі:
- Відварити м'ясо курки, щоб воно зберегло всі свої соки, його потрібно опускати у вже киплячу воду. Готовий продукт розібрати на волокна і дрібно порвати;
- Зварені круто курячі яйця і відварену моркву подрібнити, пропустивши через тертку;
- З яблук зняти шкірку і вирізати ножем або спеціальним пристосуванням серцевину разом з насінням. М'якоть фрукта порізати дрібними кубиками, які окропити лимонним соком, щоб вони не потемніли;
- З ківі також зняти шкірку. Два плода нашаткувати, як і яблука, а один залишити для прикраси салату;
- Сир подрібнити на дрібній тертці. Для заправки змішати майонез з пропущеним через спеціальний прес часником;
- У центр плоского страви (або великої тарілки) поставити склянку, навколо нього викладати шарами підготовлені інгредієнти подрібнені, формую кільце. Черговість шарів: курка, ківі, курячі яйця, варена морква, кубики яблука і твердий сир. Кожен шар потрібно рясно змащувати заправкою;
- Ківі, що залишився невикористаним, порізати максимально тонкими кружечками, якими прикрасити салат зверху;
- Перед подачею краще дати страві настоятися два – три години на полиці в холодильнику.
Салат «Малахітовий браслет» з куркою і чорносливом
У цієї закуски є своя неповторна родзинка – інгредієнт, який одночасно доповнює два основних продукту (курку і ківі). Це чорнослив, який врівноважує своєю солодкістю кислинку ківі і чудово поєднується з білим м'ясом курки.
Для «Малахітового браслета» з родзинкою потрібно взяти продукти в таких пропорціях:
- 300 г відвареного філе курки;
- 5 зварених круто яєць;
- 200 г відвареної моркви;
- 200 г чорносливу;
- 300 г ківі;
- 100 г твердого сиру;
- 30 г зеленої цибулі;
- 100 р майонезу.
На створення їстівного ювелірної прикраси з малахіту піде не більше 20-30 хвилин.
Харчова цінність готового салату, розрахована на 100 грамів, складе 167,2 кілокалорії.
Алгоритм дій в процесі приготування:
- Інгредієнти нашаткувати, кожен окремо. М'ясо розібрати на волокна або перетворити на дрібні кубики. Морква, сир та яйця можна порізати кубиками або подрібнити великою теркою;
- Половину кількості ківі почистити і нашаткувати кубиками, а іншу половину залишити для фінального прикраси. Чорнослив промити і подрібнити кубиками, як і інші продукти. Пір'я зеленої цибулі дрібно порубати ножем;
- Навколо склянки, як і в попередньому рецепті, викласти шарами інгредієнти: курячі яйця, зелений лук, волокна курячого філе, чорнослив, ківі, відварна морква і твердий сир;
- Вийняти з центру салату склянку і прикрасити кільце з усіх боків тонкими слайсами ківі.
Бутерброд з тунцем — смачна закуска, яку приготувати дуже легко.
Візьміть на замітку рецепт торта з вершковим кремом.
Читайте як приготувати рубані котлети з яловичини — наші покрокові рецепти.
Варіант з сьомгою і ківі
Цей варіант «браслета» порадує будь-яку рибну душу, а особливо любителів червоної риби (сьомги). Готуючи цю закуску потрібно бути уважним і обережним з сіллю. Риба вже солона, тому, як правило, додатково досолювати салат не потрібно.
Сьомга неймовірно смачна у поєднанні з іншими продуктами зі складу салату, а особливо з кисло-солодким ківі.
Для рибної варіації малахітової закуски потрібно підготувати:
- 200 г сьомги;
- 4 зварених яйця;
- 100 р ріпчастої цибулі;
- 100 г твердого сиру;
- 250 г томатів;
- 250 г ківі;
- 300 р майонезу.
Навіть якщо яйця не були відварені круто напередодні, то на приготування салату піде максимум 40 хвилин.
Рівень вмісту калорій становить приблизно 223,1 ккал/100 р.
Хід виконання роботи:
- Нашаткувати всі інгредієнти дрібним кубиком, крім яєць і сиру. Їх краще натерти на крупну тертку. Цибулю можна ненадовго замаринувати у воді з оцтом, але це за бажанням;
- Процес складання салату аналогічний попереднім рецептом, тільки трохи змінюється черговість шарів і, беручи до уваги соковитість томатів і ківі, немає необхідності перемазывать кожен шар заправкою. Порядок викладення продуктів: сьомга, ½ кількості ріпчастої цибулі, майонез, твердий сир, томати, залишилися ½ ріпчастої цибулі, майонез, курячі яйця і заключний шар з ківі.
Корисні поради
Центральним елементом композиції салату є ківі, тому можна прибрати або замінити в страві будь-який інший продукт, окрім цього фрукта. Щоб швидко і просто почистити ківі для салату, потрібно з обох сторін гострим ножем зрізати «попки», потім завести чайну ложечку під шкірку і провертаючи в руках відокремити м'якоть від шкірки.
Коли ложка пройшлася навколо всієї поверхні ківі, залишиться просто зняти шкірку легким рухом.
Оскільки салат викладають шарами, кожен з них перемазывается майонезом, то виникає питання: як розподілити заправку на шарах максимально рівномірно. Зробити це набагато простіше буде, якщо розподіляти майонез по кожному шару не ложкою, а розмазувати його виделкою.
Якщо «Малахітовий браслет» готується до застілля з нагоди Восьмого березня, то можна оформити його у вигляді «малахітової» вісімки. Зовнішній вид закуски стане більш ефектним і символічним.
Для формування кільця підійде рівний, циліндричної форми склянку іл будь-яке інше пристосування (наприклад, кільце для формування страв малого діаметра).
У всіх варіантах салату є шар з відварених курячих яєць, але у господинь часто виникають труднощі під час їх очищення, особливо якщо продукт свіжий. Швидко і легко очистити шкаралупу можна, якщо спочатку зламати її, потім трохи поперекатывать яйце між долонями і занурити в холодну воду на деякий час.