15 апрель 2019 1 903

Як приготувати смачний салат «Обжорка» з печінкою

Свою назву такий салат отримав неспроста, адже за складом він навряд чи підійде людям на дієті, однак, варто тільки спробувати, і зупинитися вже неможливо. Кулінарії відомо велика кількість способів приготування цього смачного страви, все розрізняються лише в наявності самого головного інгредієнта, а ним може бути або м'ясо, або печінка, також можна використовувати гриби або ковбасу.

Найчастіше цей салат готується з печінки, до якої додаються різні інгредієнти. Кілька таких варіантів будуть розглянуті нижче.

Рецепт салату «Обжорка» з печінкою і солоними огірками
Інгредієнти Кількість
Печінка будь-яка (відварна) - 300 г
Огірки солоні - 4 шт.
Морква - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Майонез - 150 г
Масло рослинне - 30 мл
Сіль, перець - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Як приготувати покроково:

  1. Попередньо відварену печінку (в даному випадку, курячу) дрібно нарізати і перетерти на тертці;
  2. До печінки додати майонез, обидва інгредієнти ретельно перемішати і відставити у бік;
  3. Помити і почистити моркву потерти на крупній тертці;
  4. Цибулю почистити і порізати півкільцями;
  5. Поставить сковороду на вогонь, влити в неї соняшникова олія, як тільки вона розігріється, обсмажити цибулю до золотистого кольору;
  6. Потім додати до цибулі моркву, перемішати овочі і обсмажувати до того моменту, поки морква не стане м'якою;
  7. Обсмажені овочі перекласти в окремий посуд і дати їм охолонути;
  8. Солоні огірки просушити серветкою, потім нарізати тонкою соломкою;
  9. Всі компоненти салату готові, можна приступати до його формування шар за шаром, для цього потрібна широка і плоска тарілка;
  10. Першим шаром рівномірно викладається половина печінки з майонезом;
  11. На печінку викласти половину огірків;
  12. Огірки покрити тонким шаром майонезу, потім на них викласти половину обсмажені з цибулею моркви;
  13. Далі послідовність шарів потрібно повторити: печінка, огірок, майонез, обсмажування;
  14. Завершальним шаром можна прикрасити салат сіточкою з майонезу, а також дрібно нарізаною зеленню.

Печінковий салат з грибами

Ще один смачний варіант приготування «Обжорки» — це додати рецепт ситні гриби:

Що потрібно В якій кількості
Яйце куряче 4 шт
Смажена печінка 200 гр
Печериці 300 гр
Цибулина 2 шт
Часник 5 зубчиків
Морква 2 шт
Солоні огірки (корнішони) середнього розміру 8 шт
Зелень За смаком
Майонез За смаком
Олія рослинна Для смаження

На приготування такого салату піде приблизно 35 хв. Калорійність в 100 гр – близько 170 ккал.

Як приготувати:

  1. Насамперед необхідно відварити курячі яйця;
  2. Поки варяться яйця, можна зайнятися іншими продуктами: цибулю почистити і порізати півкільцями, часник і гриби нарізати тонкими пластинками;
  3. Печінка, морква і солоні огірки нарізати тонкою соломкою;
  4. Зелень дрібно порубати;
  5. Готові яйця остудити, почистити і порізати півкільцями;
  6. Поставити сковорідку на вогонь, влити в неї рослинне масло;
  7. Як тільки температури дна сковороди буде на потрібному рівні, викласти на нього цибулю і часник разом;
  8. Обсмажувати обидва інгредієнта необхідно до тих пір, поки вони не почнуть давати сильний характерний запах, після чого їх можна злегка підсолити;
  9. До майже готової цибульно-часниковою суміші додати моркву, злегка помішуючи інгредієнти лопаткою, обсмажити їх;
  10. Як тільки морква стане м'якою, у сковороду ввести нарізані печериці, обсмажувати все разом ще не менше 3-х хв, після чого спробувати на смак і додати за необхідності сіль;
  11. В окремій глибокої посуді з'єднати разом яйця, солоні огірки і обсмажені овочі, заправити їх необхідною кількістю майонезу і перемішати;
  12. Розкласти готову страву по тарілочках, кожну порцію прикрасити рубаною зеленню.

Салат з печінкою і сиром шарами

«Обжорку» можна приготувати не тільки з курячої печінки, але і з будь-якої іншої. А якщо ввести в неї ще й сир, блюдо вийде вдвічі поживніше:

Що необхідно Скільки потрібно
Печінка яловича відварна 300 гр
Морква середня 2 шт
Цибуля ріпчаста 2 шт
Сир твердих сортів 150 гр
Яйце куряче 4 шт
Оцет яблучний Кілька крапель
Сіль, перець, зелень За смаком
Майонез За смаком

Приблизний час приготування салату – 40-45 хв. В 100 гр страви буде міститися близько 175 ккал.

Як приготувати сирну «Обжорку»:

  1. Окремо необхідно відварити яйця і моркву (її не потрібно попередньо чистити);
  2. Поки йде процес варіння, можна зайнятися печінкою: її необхідно порізати тонкою соломкою і відкласти в сторону;
  3. Остудити морква, очистити від шкірки, розділити на дві (або три) частини, потім кожну частину порізати тонкою соломкою;
  4. Варені яйця остудити і почистити, відокремити білки від жовтків, білки натерти на крупній тертці, а жовтки пом'яти виделкою;
  5. Сир перетерти на крупній тертці;
  6. Цибулю почистити і порізати на четвертинки, викласти в невелику миску і полити невеликою кількістю яблучного оцту;
  7. Зелень дрібно порізати;
  8. Взяти широке плоске блюдо, першим шаром викласти подрібнену яловичу печінку;
  9. Змастити печінка майонезом, зверху викласти цибулю, на цибулю – шар моркви, все це знову покрити тонким шаром майонезу;
  10. Ще одним шаром викласти тертий сир;
  11. На сир тертий яєчний білок, знову все покрити майонезом;
  12. Присипати салат подрібненим жовтком, а жовток – рубаною зеленню;
  13. Дати салату постояти в холодильнику трохи часу, після чого його можна подавати на стіл.

Як приготувати юшку з яйцем читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати вишукану запіканку з яйцем і помідорами за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепт картопляної запіканки зі сметаною.

«Обжорка» з курячою печінкою і баклажанами

Даний рецепт буде примітний ще й тим, що приготований за нього салатик потрібно вживати в теплому вигляді:

Продукти для страви Їх кількість
Печінка куряча свіжа 0,5 кг
Цибуля ріпчаста 1 шт
Молоко 250 мл
Томат 2 шт
Баклажан 1 шт
Часник 3 зубчики
Перець солодкий болгарський 1 шт
Кінза петрушка За кілька гілочок
Вода 3 ст. л.
Рослинна олія Для смаження
Сіль, перець За смаком
Майонез (або сметана) За смаком

Приготування салату займе близько 40 хв. Калорійність становитиме 161 ккал.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Печінку промити, порізати на кубики, вкласти в глибоку посуд;
  2. Залити печінку молоком, підсолити і залишити на 20 хв;
  3. Тим часом можна зайнятися овочами: цибулю порізати на кільця, баклажан – на колечка, часникові зубчики – пластинками, перець – довгими смужками, а томати – часточками;
  4. Поставити на вогонь сковороду, влити олію, дочекатися, поки вона нагріється, після чого можна обсмажити печінку;
  5. Викласти на окрему тарілку печінку, а в сковороду з тим же маслом вкласти цибулю і баклажан, потім ввести до них перець і часник;
  6. Влити в овочі воду, посолити їх, знову вкласти печінка, гасити всі інгредієнти близько 7 хв;
  7. По закінченню часу ввести до решти інгредієнтів помідори і зелень, все перемішати, зняти сковороду з вогню;
  8. Подавати готову страву в теплому вигляді.

Корисні поради

«Обжорка» — дуже смачний, поживний, ситний і висококалорійний салат, тому його не рекомендується вживати людям, які віддають перевагу виключно здорове харчування і дієти.

Печінку можна використовувати будь-яку: курячу, яловичу, свинячу. Салат можна приготувати двома способами – це викласти шарами або просто змішати всі інгредієнти.

Ще більш смачним вийде блюдо, якщо замінити корнішони на малосольні огірочки.

Що ще почитати: