Салати з курячою печінкою: рецепти з фото
Куряча печінка, є субпродуктом, може успішно конкурувати з м'ясом, а за багатьма показниками навіть перевершувати його. Ситний, смачний і поживний продукт, до того ж, має досить бюджетну вартість.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряча печінка - | 500 г |
Цибулю - | 2 головки |
Кукурудза - | 1 банку |
Оцет - | 1 ст. л. |
Цукор - | 1 ч. л. |
Сіль - | 2 ч. л. |
Яйця - | 4 шт. |
Майонез домашній - | 250 мл |
Вода - | 1 л |
Чорний перець - | 0.5 ч. л. |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Самий повсякденний і простий рецепт з використанням печінки з тих продуктів, які завжди є в наявності.
У даному рецепті можна застосовувати як курячу печінку, так і будь-яку іншу. Але саме з нею він виходить м'якше. Ставимо на конфорку каструлю з водою. Промиваємо охолоджений продукт неодноразово в проточній воді, щоб зійшла кров і відправляємо її варитися близько 20 хвилин.
Обов'язково збирайте утворилася зверху піну, щоб менше гіркоти залишалося в самому продукті.
Чистимо і подрібнюємо цибулю середніми півкільцями. Перекладаємо в невелику піалу, додаємо сіль, перець, цукор, оцет і заливаємо одним склянкою води.
Все перемішуємо і залишаємо промаринуватися на одну годину. У глибоку салатницю викладаємо консервовану кукурудзу, кубиками нарізані варені яйця, порізані довгою соломкою печінку і цибулю.
Заправляємо все майонезом, перемішуємо і залишаємо настоятися.
Листковий салат з печінки
Це блюдо підійде до будь-якого тожеству. Воно має відмінні смакові характеристики і добре виглядає на столі.
Компоненти:
- Огірки мариновані – 5 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Яйця – 4 шт.;
- Майонез – 200 мл;
- Печінка куряча 250 г;
- Рослинне масло – 100 мл
Масло наливаємо в сковороду і засмажуємо шматочки печінки, попередньо помиті і злегка обсушені.
Огірки шаткуємо дрібними кубиками. Ставимо варити яйця і моркву в ємності з водою. Це займе близько 20 хвилин.
Цибулю чистимо і, подрібнивши, пасеруємо в окремому сотейнику на рослинному маслі.
Остудивши відварені продукти, чистимо і подрібнюємо на тертці.
Печінка дуже дрібно нарізаємо шматочками. В плоске блюдо викладаємо продукти шарами, на кожному проробляючи майонезну сітку, в такому порядку: половина печінки, морква, цибуля, огірки, половина яєць, що залишилася, печінка, яйця.
Але можна і змішати всі інгредієнти.
Не потрібно ущільнювати продукти або розмазувати ложкою майонез, інакше салат буде важким і втратить свою легкість і легкість.
Готуємо страву з печінки курки і свіжих овочів
Компоненти:
- Куряча печінка – 450 г;
- Листя салату – 6 шт.;
- Помідор – 2 шт.;
- Огірок – 2 шт.;
- Вершки нежирні – 100 мл;
- Гірчиця – 1 ст. л.;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Печериці – 200 г;
- Соєвий соус – 50 мл;
- Сіль, перець – за смаком.
Промиваємо і обсушуємо печінка, засмажуємо на олії. Чисті листя салату рвемо в салатницю шматками довільного розміру.
Помивши і нашаткувати слайсами гриби обсмажуємо гриби разом з печінкою. Овочі нарізами кубиками, відправляємо до зеленого салату. Додаємо до грибів гірчицю, вершки і соєвий соус, все перемішуємо і, протушив близько 5 хвилин, викладаємо до овочів.
Перемішуємо, підсолюємо, перчимо і гарячим подаємо до столу.
Пікантний салат
До складу цієї страви входять ординарні продукти, проте їх поєднання один з одним виявляється досить незвичайним.
Компоненти:
- Куряча печінка – 350 г;
- Яблука кислі – 2 шт.;
- Буряк велика – 1 шт.;
- Волоські горіхи – 50 г;
- Сир – 100 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Листя салату – 5 шт.;
- Часник – 2 зубки;
- Лимон – 1 шт.;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Майонез – 100 мл
Добре вимиваємо буряк, занурюємо в глибоку залізну миску, заливаємо водою і проварюємо близько двох годин. Очищаємо овочі від шкірки, брусками шаткуємо й засмажуємо на олії.
Промивши і обсушивши печінка на паперових кухонних рушниках, викладаємо обсмажитися до овочів. З яблук знімаємо шкірку і соломкою. В плоске блюдо рвемо чисті листки салату, збризкуємо лимонним соком. Буряк, сир і часник подрібнюємо на середній тертці.
На зелені листя салату викладаємо шарами продукти: частина буряків і заправляємо майонезом, зверху обсмажену печінку з овочами, знову буряк, на неї суміш з яблук, часнику і сиру, перемазываем майонезом і прикрашаємо зверху перемеленими волоськими горіхами.
Салат з квасолею і копченою ковбасою — прості і смачні рецепти.
Рецепт приготування вівсяної каші на воді. Корисно, смачно і дуже просто. А якщо додати сухофрукти або... загалом читайте рецепти і вибирайте свій улюблений.
А ви пробували цей рецепт морквяного пирога? Його не тільки просто приготувати, але і це дуже смачно.
Ситний салат з курячою печінкою і омлетом
Хочете здивувати гостей новим смачним салатом? Цей рецепт – саме те, що вам треба.
Компоненти:
- Куряча печінка – 200 г;
- Виноград – 100 г;
- Листя салату – 5 шт.;
- Оливкова олія – 150 мл;
- Яйця – 5 шт.;
- Молоко – 150 мл;
- Часник – 2 зубки;
- Кінза – 3 гілочки;
- Сіль, спеції – за смаком.
Засмажуємо на добре розігрітому маслі печінка близько 10 хвилин. Викладаємо в окрему ємність і даємо охолонути.
Збиваємо омлетное тісто і трохи підсолюємо. Смажимо два великих тонких омлету.
Миємо й обсушуємо виноград. Більш підходящий буде кишмиш, так як він не має кісточок, а ягоди нам потрібні цілими. Очищений часник подрібнюємо. Охолоджену печінку шаткуємо довгою соломкою, викладаємо в блюдо з рваними листям салату.
Омлет нарізаємо тонкими смужками. Кінзу рвемо і разом з омлетом, часником і виноградом відправляємо в миску з продуктами.
Всі підсолюємо, додаємо спеції, поливаємо оливковою олією, вимішуємо і подаємо гостям.
Салат теплий з курячою печінкою і моцарелою
Компоненти:
- Помідори – 4 шт.;
- Листя салату – 8 шт.;
- Моцарелла – 200 г;
- Соєвий соус – 50 мл;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Цибуля біла – 1 шт.;
- Куряча печінка – 300 г;
- Соняшникова олія – 100 мл;
- Перепелині яйця – 6 шт.
Обсмажуємо на олії великі шматки печінки. Промиваємо тогматы і листя салату, чистимо цибулю. В окрему ємність рвемо листя салату, зверху викладаємо цілі шматки печінки, нарізані великими шматками томати, сир, півкільця цибулі і половинки варених яєць. Солимо, додаємо спеції і приправляємо соєвим соусом.
Кулінарні хитрості
Досить часто блюдо з курячої печінки може давати гіркота. Це показник того, що продукт був не дуже свіжим, або під час оброблення тушки були пошкоджені жовчні протоки, рідина розтеклася і вбралася в печінку.
Щоб запобігти цю неприємність і не зіпсувати блюдо, рекомендується перед застосуванням ретельно вимити продукт неодноразово у воді. А потім вимочити в молоці або сироватці протягом двох годин.
Абсолютно неважливо, цілі шматки або вже нарізані для приготування, головне, щоб вся поверхня була покрита рідиною.
Перед термічною обробкою обов'язково виріжте всі сухожилля і плівку. Також можна попередньо відбити продукт дерев'яним молотком, це додасть додаткової м'якості і ніжності страви.
У процесі приготування важливо не перетримати цей субпродукт на вогні, так як він стане жорстким і несмачним.
Приємного апетиту!