05 июнь 2019 7 010

Як приготувати свинячі реберця в мультиварці

Свинячі реберця — це дуже поживний і дуже ситний продукт. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами – з овочами, крупами, салатами і підливою з різних соусів. Якщо ви тривожитеся за свою фігуру і не сидіть на дієтах, то це блюдо доведеться як не можна до речі.

Та й готувати його не так вже й складно! А якщо у вас в будинку є ще й мультиварка, оскільки процес приготування зовсім спрощується. Пропонуємо скористатися наступними рецептами.

Соковиті свинячі реберця в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Свинячі ребра - 1 кілограм
Цибулю - 300 грам
Вода - 500 мл
Рослинна олія - 50 мл
Лаврушка - 2 штуки
Сіль - 1 велика ложка
Перець мелений - за бажанням
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 181 Ккал

Як зробити:

  1. Якщо м'ясо заморожене, то його слід розморозити. Бажано його розморожувати при кімнатній температурі. Якщо часу немає, то його можна покласти в мікрохвильовку і розморозити в режимі «розморожування»;
  2. Потім реберця ретельно промивається холодною водою;
  3. Промиті реберця потрібно розрубати на середні шматочки;
  4. У чашку мультиварки заливаємо олію, вибираємо режим «Смажити» і розігріваємо олію;
  5. На розпечене масло викладаємо шматочки реберець і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Періодично перевертаємо їх дерев'яною лопаткою або ложкою;
  6. З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його у вигляді кілець;
  7. Далі цибулю засипаємо до ребер. Додаємо туди сіль, перець, лаврушку;
  8. Заливаємо водою, щоб вона покрила м'яса;
  9. Закриваємо каструлю щільно кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» 40-50 хвилин;
  10. Після цього відкриваємо кришку, реберця добре перемішуємо;
  11. Міняємо режим на «Смаження» і готуємо, поки вода повністю не випарується;
  12. Готове м'ясо можна подати з картоплею, приготованою на пару.

Рецепт реберець з картоплею в мультиварці

Потрібні такі компоненти:

  • Півкілограма свинячих ребер;
  • Кілограм картоплі;
  • Одна цибулина;
  • 200 грам моркви;
  • 400 мл води;
  • Рослинна олія;
  • Сіль;
  • Щіпка, при бажанні, чорного меленого перцю;
  • Трохи спецій.

Як готувати:

    1. Реберця промиваємо, прибираємо прожилки і плівки. Розрізаємо їх на середні шматочки;

    1. У ємність мультиварочной машини наливаємо олію, кладемо в нього шматочки свинячих ребер і виставляємо режим «Випічка»;
    2. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків приблизно хвилин 15-20. У процесі обжарювання їх періодично перевертаємо;
    3. Лук очищаємо і ріжемо його на дрібні кубики;
    4. Моркву чистимо і рубаємо ножем у вигляді брусочків;

    1. Засипаємо овочі в каструлю до м'яса і смажимо пару хвилин;
    2. З картоплі очистити шкірку, промиваємо його і ріжемо кубиками;
    3. Після цього шматочки картоплі засипаємо до решти інгредієнтів, заливаємо водою і додаємо сіль, чорний мелений перець, спеції;

  1. Всі інгредієнти перемішуємо, виставляємо режим «Гасіння» і тушкуємо приблизно 50 хвилин;
  2. Після цього реберця з картоплею можна подавати до столу!

Як майстерно приготувати тушковані свинячі реберця з овочами в мультиварці

Продукти:

  • 800 грам свинячих реберець;
  • Кілограм картоплі;
  • Півкілограма білокачанної капусти;
  • Цибуля – 1 штука;
  • 200 грам моркви;
  • 300 грам або солодкого болгарського перцю;
  • Томатна паста – 200 грам;
  • Звичайне масло рослинне;
  • Трошки солі і, при бажанні, чорного меленого перчика;
  • 1 ч. ложка прованських трав.

Як зробити:

  1. Свинячі ребра промиваємо водою і очистити від прожилок, плівок. Розрізаємо їх на середні шматочки;
  2. Викладаємо м'ясо в мультиварочную машину, наливаємо соняшникова масло, підсолюємо, перчимо і додаємо прованські трави;
  3. Цибулину і моркву очищаємо від шкірки. Цибулю ріжемо кільцями, моркву рубаємо на кубики;
  4. Викладаємо овочі до м'яса і ставимо режим «Смаження»;
  5. Всі компоненти обсмажуємо хвилин 10-15. Під час смаження періодично перемішуємо інгредієнти;
  6. Поки м'ясо з овочами готується, готуємо картоплю. Зрізаємо з нього шкірку і розрізаємо його на середні шматочки;
  7. Далі викладаємо картоплю до іншим компонентом і смажимо ще 5 хвилин;
  8. Капусту слід нашаткувати соломкою і також засипати до овочів і ребрышкам;
  9. Заливаємо все водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти;
  10. Додаємо туди томат, у літній час можна додати свіжі помідори;
  11. Солодкий перець розрізаємо, вичищаємо насіння і ріжемо соломкою. Викладаємо його в мультиварку;
  12. Всі підсолюємо, перчимо за смаком. Ставимо режим «Гасіння» і готуємо півтора години;
  13. Через це час всі компоненти приготуються, і це блюдо можна буде подавати на стіл.

Медові свинячі реберця в мультиварці Редмонд

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Кілограм свинячих ребер;
  • 200 мл соєвого соусу;
  • 50 грам меду;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль і спеції.

Рецептура:

  1. Свинячі ребра промиваємо, зрізаємо прожилки і плівки. Викладаємо на паперовий рушник для обсушування;
  2. Далі м'ясо розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в глибоку чашку;
  3. Готуємо соус для маринування. Якщо мед дуже густий, то його слід розігріти на водяній бані до рідкого стану;
  4. Потім у мисці змішуємо мед з соєвим соусом;
  5. Часникові часточки очищаємо від шкірки і пропускаємо через прес або трьом на дрібній тертці;
  6. Викладаємо в суміш з меду і соєвого соусу часник і приправи для м'яса;
  7. Готовий соус виливаємо в м'ясо маринуємо в ньому ребра протягом 30-40 хвилин;
  8. Після цього промариновані реберця поміщаємо в чашку мультиварки і заливаємо їх медовим соусом;
  9. Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо м'ясо 2 години;
  10. Як тільки прозвучить сигнал, м'ясо можна виймати з мультиварки і викладати на тарілку;
  11. Медові реберця можна подавати з картоплею, макаронами, будь кашами і овочами.

Риба на пару в мультиварці — дієтичне блюдо, яке подобається всім.

Рецепт піджарки з свинини. Візьміть на замітку, це виручить вас практично до будь-якого гарніру.

Покроковий рецепт з фото запеченої щуки під різними соусами. Читайте тут.

Суп з свинячих реберець в мультиварці

Компоненти для приготування:

  • Свинячі ребра – 300-400 грам;
  • 200 грам цибулі;
  • Одна морквина;
  • Півкілограма картоплі;
  • Масло соняшнику (звичайне раст.);
  • Сіль;
  • Лаврушка – 2 штуки;
  • Спеції.

Готування:

  1. З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
  2. Моркву чистимо ножем і протираємо середньої теркою;
  3. Овочі викладаємо в ємність мультиварочной машини, наливаємо олію і ставимо режим «суп»;
  4. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору;
  5. Поки овочі смажаться, з картоплі очищаємо шкірку і розрізаємо його невеликими кубиками;
  6. До овочів у каструлю викладаємо свинячі реберця, попередньо промиті;
  7. Після цього викладаємо шматочки картоплі;
  8. Далі наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і спеції;
  9. Закриваємо кришку, клапан слід виставити режим «Закрито»;
  10. Готуємо суп до закінчення програми. Приблизно 25 хвилин;
  11. Готовий суп повинен постояти хвилин 10 і тільки після цього його можна подавати на стіл;
  12. Можна прикрасити дрібно порубаним зеленою цибулею.

Смажені свинячі реберця по-азійськи в мультиварці

Потрібно наступне:

  • Півкілограма свинячих реберець;
  • 4 зубчики часнику;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • Соус устриць – 20 мл;
  • Масло соняшнику (звичайне ростить.);
  • Перчик запашний горошком – 5-6 штук;
  • Сіль і відповідні спеції.

Етапи такі:

  1. Реберця промиваємо і розрізаємо на порції;
  2. У миску викладаємо видавлений часник, подрібнені горошини запашного перцю і перемішуємо;
  3. Потім до часнику і горошку додаємо сіль, соус сої і устриць. Перемішуємо соус;
  4. М'ясо натираємо з усіх сторін соусом і залишаємо на півгодини, щоб вони добре промариновались;
  5. Після цього в ємність мультиварки наливаємо олію соняшника і ставимо програму «Смаження;
  6. На розігріте масло викладаємо промариновані ребра, поливаємо залишками соусу і смажимо;
  7. Час обсмажування становить приблизно 15-20 хвилин. Через цей період м'ясо можна перевіряти на готовність;
  8. Готові ребра подаємо на стіл з гарніром.

Корисні підказки кухарів

  • Для приготування краще всього використовувати молоде м'ясо з прожилками сала. У процесі обжарювання сало розтопиться і додасть соковитість м'яса;
  • Якщо використовуються заморожені реберця, то їх потрібно правильно розморозити. Бажано їх розморожувати в холодильнику на нижній полиці. Вони збережуть всі свої смакові якості і після приготування вийдуть відмінними;
  • Перед приготуванням м'ясо краще всього натерти спеціями і сіллю. Це зробить його більш ароматним і соковитим.

Рецепти свинячих реберець допоможуть вам зробити ваше меню більш різноманітним і смачним. Особливо це частування сподобається чоловічій половині вашої родини, тому що свинина поживна і дуже ситна. Обов'язково виконуйте всі рецептуру, додайте спеції і овочі.

Тоді ви зможете приготувати дуже ароматне і смачне частування для всієї родини!

Що ще почитати: