Як приготувати свинячі реберця в мультиварці
Свинячі реберця — це дуже поживний і дуже ситний продукт. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами – з овочами, крупами, салатами і підливою з різних соусів. Якщо ви тривожитеся за свою фігуру і не сидіть на дієтах, то це блюдо доведеться як не можна до речі.
Та й готувати його не так вже й складно! А якщо у вас в будинку є ще й мультиварка, оскільки процес приготування зовсім спрощується. Пропонуємо скористатися наступними рецептами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинячі ребра - | 1 кілограм |
Цибулю - | 300 грам |
Вода - | 500 мл |
Рослинна олія - | 50 мл |
Лаврушка - | 2 штуки |
Сіль - | 1 велика ложка |
Перець мелений - | за бажанням |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 181 Ккал |
Як зробити:
- Якщо м'ясо заморожене, то його слід розморозити. Бажано його розморожувати при кімнатній температурі. Якщо часу немає, то його можна покласти в мікрохвильовку і розморозити в режимі «розморожування»;
- Потім реберця ретельно промивається холодною водою;
- Промиті реберця потрібно розрубати на середні шматочки;
- У чашку мультиварки заливаємо олію, вибираємо режим «Смажити» і розігріваємо олію;
- На розпечене масло викладаємо шматочки реберець і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Періодично перевертаємо їх дерев'яною лопаткою або ложкою;
- З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його у вигляді кілець;
- Далі цибулю засипаємо до ребер. Додаємо туди сіль, перець, лаврушку;
- Заливаємо водою, щоб вона покрила м'яса;
- Закриваємо каструлю щільно кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» 40-50 хвилин;
- Після цього відкриваємо кришку, реберця добре перемішуємо;
- Міняємо режим на «Смаження» і готуємо, поки вода повністю не випарується;
- Готове м'ясо можна подати з картоплею, приготованою на пару.
Рецепт реберець з картоплею в мультиварці
Потрібні такі компоненти:
- Півкілограма свинячих ребер;
- Кілограм картоплі;
- Одна цибулина;
- 200 грам моркви;
- 400 мл води;
- Рослинна олія;
- Сіль;
- Щіпка, при бажанні, чорного меленого перцю;
- Трохи спецій.
Як готувати:
-
- Реберця промиваємо, прибираємо прожилки і плівки. Розрізаємо їх на середні шматочки;
-
- У ємність мультиварочной машини наливаємо олію, кладемо в нього шматочки свинячих ребер і виставляємо режим «Випічка»;
- Обсмажуємо м'ясо з усіх боків приблизно хвилин 15-20. У процесі обжарювання їх періодично перевертаємо;
- Лук очищаємо і ріжемо його на дрібні кубики;
- Моркву чистимо і рубаємо ножем у вигляді брусочків;
-
- Засипаємо овочі в каструлю до м'яса і смажимо пару хвилин;
- З картоплі очистити шкірку, промиваємо його і ріжемо кубиками;
- Після цього шматочки картоплі засипаємо до решти інгредієнтів, заливаємо водою і додаємо сіль, чорний мелений перець, спеції;
- Всі інгредієнти перемішуємо, виставляємо режим «Гасіння» і тушкуємо приблизно 50 хвилин;
- Після цього реберця з картоплею можна подавати до столу!
Як майстерно приготувати тушковані свинячі реберця з овочами в мультиварці
Продукти:
- 800 грам свинячих реберець;
- Кілограм картоплі;
- Півкілограма білокачанної капусти;
- Цибуля – 1 штука;
- 200 грам моркви;
- 300 грам або солодкого болгарського перцю;
- Томатна паста – 200 грам;
- Звичайне масло рослинне;
- Трошки солі і, при бажанні, чорного меленого перчика;
- 1 ч. ложка прованських трав.
Як зробити:
- Свинячі ребра промиваємо водою і очистити від прожилок, плівок. Розрізаємо їх на середні шматочки;
- Викладаємо м'ясо в мультиварочную машину, наливаємо соняшникова масло, підсолюємо, перчимо і додаємо прованські трави;
- Цибулину і моркву очищаємо від шкірки. Цибулю ріжемо кільцями, моркву рубаємо на кубики;
- Викладаємо овочі до м'яса і ставимо режим «Смаження»;
- Всі компоненти обсмажуємо хвилин 10-15. Під час смаження періодично перемішуємо інгредієнти;
- Поки м'ясо з овочами готується, готуємо картоплю. Зрізаємо з нього шкірку і розрізаємо його на середні шматочки;
- Далі викладаємо картоплю до іншим компонентом і смажимо ще 5 хвилин;
- Капусту слід нашаткувати соломкою і також засипати до овочів і ребрышкам;
- Заливаємо все водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти;
- Додаємо туди томат, у літній час можна додати свіжі помідори;
- Солодкий перець розрізаємо, вичищаємо насіння і ріжемо соломкою. Викладаємо його в мультиварку;
- Всі підсолюємо, перчимо за смаком. Ставимо режим «Гасіння» і готуємо півтора години;
- Через це час всі компоненти приготуються, і це блюдо можна буде подавати на стіл.
Медові свинячі реберця в мультиварці Редмонд
Компоненти, які будуть потрібні:
- Кілограм свинячих ребер;
- 200 мл соєвого соусу;
- 50 грам меду;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль і спеції.
Рецептура:
- Свинячі ребра промиваємо, зрізаємо прожилки і плівки. Викладаємо на паперовий рушник для обсушування;
- Далі м'ясо розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в глибоку чашку;
- Готуємо соус для маринування. Якщо мед дуже густий, то його слід розігріти на водяній бані до рідкого стану;
- Потім у мисці змішуємо мед з соєвим соусом;
- Часникові часточки очищаємо від шкірки і пропускаємо через прес або трьом на дрібній тертці;
- Викладаємо в суміш з меду і соєвого соусу часник і приправи для м'яса;
- Готовий соус виливаємо в м'ясо маринуємо в ньому ребра протягом 30-40 хвилин;
- Після цього промариновані реберця поміщаємо в чашку мультиварки і заливаємо їх медовим соусом;
- Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо м'ясо 2 години;
- Як тільки прозвучить сигнал, м'ясо можна виймати з мультиварки і викладати на тарілку;
- Медові реберця можна подавати з картоплею, макаронами, будь кашами і овочами.
Риба на пару в мультиварці — дієтичне блюдо, яке подобається всім.
Рецепт піджарки з свинини. Візьміть на замітку, це виручить вас практично до будь-якого гарніру.
Покроковий рецепт з фото запеченої щуки під різними соусами. Читайте тут.
Суп з свинячих реберець в мультиварці
Компоненти для приготування:
- Свинячі ребра – 300-400 грам;
- 200 грам цибулі;
- Одна морквина;
- Півкілограма картоплі;
- Масло соняшнику (звичайне раст.);
- Сіль;
- Лаврушка – 2 штуки;
- Спеції.
Готування:
- З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо його на дрібні шматочки;
- Моркву чистимо ножем і протираємо середньої теркою;
- Овочі викладаємо в ємність мультиварочной машини, наливаємо олію і ставимо режим «суп»;
- Обсмажуємо овочі до золотистого кольору;
- Поки овочі смажаться, з картоплі очищаємо шкірку і розрізаємо його невеликими кубиками;
- До овочів у каструлю викладаємо свинячі реберця, попередньо промиті;
- Після цього викладаємо шматочки картоплі;
- Далі наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і спеції;
- Закриваємо кришку, клапан слід виставити режим «Закрито»;
- Готуємо суп до закінчення програми. Приблизно 25 хвилин;
- Готовий суп повинен постояти хвилин 10 і тільки після цього його можна подавати на стіл;
- Можна прикрасити дрібно порубаним зеленою цибулею.
Смажені свинячі реберця по-азійськи в мультиварці
Потрібно наступне:
- Півкілограма свинячих реберець;
- 4 зубчики часнику;
- 40 мл соєвого соусу;
- Соус устриць – 20 мл;
- Масло соняшнику (звичайне ростить.);
- Перчик запашний горошком – 5-6 штук;
- Сіль і відповідні спеції.
Етапи такі:
- Реберця промиваємо і розрізаємо на порції;
- У миску викладаємо видавлений часник, подрібнені горошини запашного перцю і перемішуємо;
- Потім до часнику і горошку додаємо сіль, соус сої і устриць. Перемішуємо соус;
- М'ясо натираємо з усіх сторін соусом і залишаємо на півгодини, щоб вони добре промариновались;
- Після цього в ємність мультиварки наливаємо олію соняшника і ставимо програму «Смаження;
- На розігріте масло викладаємо промариновані ребра, поливаємо залишками соусу і смажимо;
- Час обсмажування становить приблизно 15-20 хвилин. Через цей період м'ясо можна перевіряти на готовність;
- Готові ребра подаємо на стіл з гарніром.
Корисні підказки кухарів
- Для приготування краще всього використовувати молоде м'ясо з прожилками сала. У процесі обжарювання сало розтопиться і додасть соковитість м'яса;
- Якщо використовуються заморожені реберця, то їх потрібно правильно розморозити. Бажано їх розморожувати в холодильнику на нижній полиці. Вони збережуть всі свої смакові якості і після приготування вийдуть відмінними;
- Перед приготуванням м'ясо краще всього натерти спеціями і сіллю. Це зробить його більш ароматним і соковитим.
Рецепти свинячих реберець допоможуть вам зробити ваше меню більш різноманітним і смачним. Особливо це частування сподобається чоловічій половині вашої родини, тому що свинина поживна і дуже ситна. Обов'язково виконуйте всі рецептуру, додайте спеції і овочі.
Тоді ви зможете приготувати дуже ароматне і смачне частування для всієї родини!