Як приготувати свинячі реберця з картоплею в духовці
Найкраще страва яке містить відразу і гарнір, і м'ясне блюдо. А свинячі реберця, приготовлені разом з картоплею, не тільки заощадять час господаркам, але і здивують своєю соковитістю і пікантним смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
реберця - | кілограм |
картопля - | кілограм |
цибулина - | 1 шт. |
морквина - | 1 шт. |
часник - | пару зубчиків |
соняшникова олія - | 50 мл |
вода - | стакан |
прянощі - | за смаком |
сіль - | 3 ч. л. |
зелень - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Реберця з картоплею — блюдо дуже ситне, живильне і в той же час швидке в приготуванні. А що може бути краще їжі, яка швидко готується?
- Свинячі ребра помити, порізати на порційні шматочки. Всі овочі почистити;
- На великому вогні нагріти сковорідку з олією і помістити туди реберця. Вони повинні обсмажитися з двох сторін так, щоб з'явилася скориночка золотистого кольору (близько 3-4 хвилин з кожної сторони);
- Моркву і цибулю нарізати півкільцями. Ребра викласти в окрему каструлю;
- Овочі підсмажити до золотистого кольору (не більше 10 хвилин на середньому вогні. Викласти все до м'яса;
- Каструлю залити кип'яченою водою, посолити і поперчити. Додати прянощі на свій смак. Тушкувати все під кришкою протягом 20 хвилин;
- Почистити і порізати картоплю так, щоб шматочки були не більше 3 см;
- Додати картоплю до м'яса з овочами і тушкувати ще близько півгодини. Воду додавати більше не треба;
- Почищений і подрібнений часник додати до ребер і перемішати. Після цього тушкувати все разом ще хвилин 10;
- Подавати страву необхідно гарячим, прикрасивши зеленню на свій смак.
Варіант приготування страви в духовці
А ось такий рецепт реберець ідеально підійде для будь-якого святкового вечері. Завдяки запіканню з ребер виділяється сік і рівномірно просочує картоплю, що робить страву особливо соковитим і смачним.
Інгредієнти:
- реберні пластини – 1,5 кг;
- картопля – 1 кг.;
- гірчиця – 100 гр.;
- півголівки часнику;
- розмарин – 30 гр.;
- майоран – 60 гр.;
- сіль за смаком;
- масло для змащування форми;
- стакан води;
- прянощі за смаком.
Час: 120 хвилин.
Калорійність: 99 калорій на порцію.
- Щоб приготувати свинячі реберця, запечені з картоплею в духовці, спочатку потрібно підготувати м'ясо: помити, зрізати зайвий жир, посолити, поперчити і добре натерти часником, який попередньо подрібнити. Обернути харчовою плівкою і дати промаринуватися півгодини. При бажанні реберця можна нарізати на порційні шматочки, але набагато ефектніше готувати і подавати їх цілком, розрізаючи вже за обідом;
- Картоплю почистити і нарізати кружками не товщі 3 див.;
- Порізану картоплю обмазати сіллю і перцем, а також прянощами. Можна додати сушений часник, паприку, кріп, чебрець або базилік. Все залежить від смакових уподобань;
- Велику форму варто змастити рослинним маслом, щоб картопля не припекся до дна. Спочатку викласти рівномірно картоплю, а зверху на нього – промариновані ребра. Гірчицею добре обмазати м'ясо і налити в форму склянку води;
- Щільно закрити форму фольгою, гарненько загорнувши краю. Випікати в духовці на 190 градусах одну годину 20 хвилин;
- Зняти з форми фольгу і помістити блюдо ще на 10 хвилин у духовку;
- Подаючи, прикрасити зеленню або свіжими овочами.
Свинячі реберця, тушковані з картоплею в томатному соусі в мультиварці
Реберця, як і будь-яке м'ясо, можна маринувати різними способами і у різних маринадах. Тут є де розвернутися фантазії, але саме томатний соус додасть страві необхідної соковитості і дозволить м'яса бути дуже ніжним. А мультиварка допоможе зробити все швидко і смачно.
Інгредієнти:
- кіло ребер;
- картопля – 500 гр.;
- пару помідорів;
- пару репчатых цибулини;
- пару морквин;
- селера (стебло);
- часник – кілька зубчиків;
- склянка томатного соку;
- свіжа зелень;
- сіль за смаком;
- стакан води;
- 2 ч. л. хмелі-сунелі;
- суміш перців;
- рослинна олія для обсмажування.
Час: 100 хвилин.
Калорійність: порція містить 100 ккал.
- Реберця нарізати на порційні шматочки вздовж кісточки і добре промити;
- У миску налити томатний сік. У разі використання томатної пасти необхідно до неї додати півсклянки води і добре розвести. До томатної суміші додати сіль, суміш перців і хмелі-сунелі;
- Половину часнику подрібнити і натерти м'ясо. Ребра помістити в томатний маринад і залишити на півгодини;
- Помідори з цибулею, часником, селерою і морквою почистити і помити. Морква та томати потерти на крупній тертці, цибулю покришити півкільцями, а селеру порізати кубиками. Всі овочі викласти в чашу мультиварки, яку попередньо змастити невеликою кількістю масла;
- Овочі посолити і смажити на режимі «Смаження» 10 хвилин;
- Картоплю порізати шматочками, викласти до овочів і злегка підсмажити ще кілька хвилин;
- Ребра помістити зверху на овочі, перемішати і додати склянку води. Перевести мультиварку на режим «Гасіння» і тушкувати півтори години (час залежить від мультиварки);
- Після закінчення гасіння потримати страву трохи на підігріві, а потім подавати гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Солянка з капусти і сосиски — рецепт простого, але ситного страви на кожен день.
Рис з креветками по-тайськи — пряне азіатське блюдо, яке підкорило світ.
Як приготувати печиво без масла і маргарину читайте в нашій статті.
Свинячі реберця з грибами і картоплею у фользі
Приготувати реберця в духовці з картоплею дуже просто і швидко. А ось надати страві пікантності і поживності допоможуть гриби. Рецепт свинячих реберець з картоплею та грибами у фользі сподобається господиням своїм незвичним шармом.
Інгредієнти:
- 1 кілограм ребер;
- 6 картоплин;
- 1 велика морквина;
- часник за смаком;
- один ріпчаста цибуля;
- 300 гр. шампіньйонів;
- 50 мл. оцту;
- сіль за смаком;
- 200 грам сметани;
- масло для змащування форми;
- дрібку чорного перцю;
- прянощі (орегано, базилік, паприка, петрушка) за смаком.
Час: 75 хвилин.
Калорійність: 120 калорій на порцію.
- Помити реберця, порізати по кісточці на шматочки. У оцет додати всі прянощі з сіллю і перцем, і обмазати м'ясо з усіх боків. Залишити маринуватися;
- Картоплю і моркву почистити і помити, порізати середніми брусочками. Гриби помити, зрізати почорнілі місця і низ ніжки. Порізати на середні шматочки. Часник подрібнити і додати до овочів, все посолити і поперчити, додати сметану;
- На дно форми постелити фольгу і змастити її олією. Викласти овочі, зверху ребра. Цибулину почистити і нарізати кільцями. Укласти зверху на ребра так, щоб вони були повністю прикриті цибулею;
- Фольгою щільно укутати форму і відправити в розігріту до 230 градусів духовку на 90 хвилин;
- Час в духовці залежить від її потужності і розміру реберець, тому періодично необхідно перевіряти страва;
- Зняти фольгу і поставити на 15 хвилин у духовку до зарум'янювання.
Свинина з картоплею в горщиках
Будь-яке блюдо, приготовлене у глиняних горщиках, не тільки виходить неймовірно смачним і ароматним, але й зберігає всі корисні вітаміни та поживні властивості овочів. А все із-за того, що страва готується на пару, який виділяється у кожному горщику. Як же приготувати свинячі реберця з картоплею в горщиках? Не будемо вас мучити і приступимо.
Інгредієнти:
- ребра – 800 гр.;
- бульби картоплі – 6 штук;
- ріпчаста цибулина;
- болгарський перець – 1 штука;
- стручкова квасоля – 200 гр.;
- помідор – 2 штуки;
- рослинне масло – 30 гр.;
- щіпка солі;
- вода;
- чорний перець і перець горошком – за смаком;
- лаврушка – по листочку в кожен горщик;
- зелень для прикраси.
Час: 2 години.
Калорійність: в одній порції — 80 ккал.
- Ребра помити і просушити. Нарізати на середні шматочки так, щоб у кожному горщику було кілька шматочків;
- Натерти всі шматочки сіллю з перцем і залишити маринуватися;
- Підготувати овочі: почистити і помити. Картоплю нарізати на середні кубики розміром у кілька див., а перець і квасолю нарізати невеликими пластинами. Цибулю і помідори порізати на дрібні шматочки;
- На великому вогні в розпеченій сковороді, змащеній маслом, обсмажити реберця 3-4 хвилини з усіх сторін;
- Розкласти обсмажені ребра по горщикам, а на тому ж маслі обсмажити картоплю і цибулю. Викласти овочі зверху на м'ясо;
- Порізану квасоля, перець і помідори додати в кожен горщик рівномірно. Додати перець горошком і лавровий лист. Трохи посолити і залити до половини водою;
- Поставити горщики в духовку і включити її на 200 градусів. Готувати 90 хвилин;
- Вийняти формочки і дати постояти поза духовки ще хвилин 20. Подавати, прикрасивши зеленню.
Корисні поради
У кожної страви є свої секрети приготування. Реберця з картоплею теж можна готувати, користуючись деякими хитрощами:
- Замість солі в маринад можна додати соєвий соус;
- Маринуватися ребра повинні від півгодини до 2-3 годин;
- В якості гарніру до них можна додавати будь-які овочі;
- Замість сметани за рецептом можна додавати майонез або вершки;
- Оливкова олія чудово підійде до всіх рецептами;
- Замість зазначених прянощів можна додавати різні готові суміші або комплекси приправ на свій смак.
Свинячі реберця з картоплею – це універсальне блюдо, яке готується швидко, але при цьому неймовірно поживне і поживне. Готувати їх можна як у будні дні, так і для особливих урочистих прийомів їжі.