04 май 2019 9 191

Як приготувати свинячі реберця з картоплею в духовці

Найкраще страва яке містить відразу і гарнір, і м'ясне блюдо. А свинячі реберця, приготовлені разом з картоплею, не тільки заощадять час господаркам, але і здивують своєю соковитістю і пікантним смаком.

Рецепт з кулінарним традиціям
Інгредієнти Кількість
реберця - кілограм
картопля - кілограм
цибулина - 1 шт.
морквина - 1 шт.
часник - пару зубчиків
соняшникова олія - 50 мл
вода - стакан
прянощі - за смаком
сіль - 3 ч. л.
зелень - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

Реберця з картоплею — блюдо дуже ситне, живильне і в той же час швидке в приготуванні. А що може бути краще їжі, яка швидко готується?

  1. Свинячі ребра помити, порізати на порційні шматочки. Всі овочі почистити;
  2. На великому вогні нагріти сковорідку з олією і помістити туди реберця. Вони повинні обсмажитися з двох сторін так, щоб з'явилася скориночка золотистого кольору (близько 3-4 хвилин з кожної сторони);
  3. Моркву і цибулю нарізати півкільцями. Ребра викласти в окрему каструлю;
  4. Овочі підсмажити до золотистого кольору (не більше 10 хвилин на середньому вогні. Викласти все до м'яса;
  5. Каструлю залити кип'яченою водою, посолити і поперчити. Додати прянощі на свій смак. Тушкувати все під кришкою протягом 20 хвилин;
  6. Почистити і порізати картоплю так, щоб шматочки були не більше 3 см;
  7. Додати картоплю до м'яса з овочами і тушкувати ще близько півгодини. Воду додавати більше не треба;
  8. Почищений і подрібнений часник додати до ребер і перемішати. Після цього тушкувати все разом ще хвилин 10;
  9. Подавати страву необхідно гарячим, прикрасивши зеленню на свій смак.

Варіант приготування страви в духовці

А ось такий рецепт реберець ідеально підійде для будь-якого святкового вечері. Завдяки запіканню з ребер виділяється сік і рівномірно просочує картоплю, що робить страву особливо соковитим і смачним.

Інгредієнти:

  • реберні пластини – 1,5 кг;
  • картопля – 1 кг.;
  • гірчиця – 100 гр.;
  • півголівки часнику;
  • розмарин – 30 гр.;
  • майоран – 60 гр.;
  • сіль за смаком;
  • масло для змащування форми;
  • стакан води;
  • прянощі за смаком.

Час: 120 хвилин.

Калорійність: 99 калорій на порцію.

  1. Щоб приготувати свинячі реберця, запечені з картоплею в духовці, спочатку потрібно підготувати м'ясо: помити, зрізати зайвий жир, посолити, поперчити і добре натерти часником, який попередньо подрібнити. Обернути харчовою плівкою і дати промаринуватися півгодини. При бажанні реберця можна нарізати на порційні шматочки, але набагато ефектніше готувати і подавати їх цілком, розрізаючи вже за обідом;
  2. Картоплю почистити і нарізати кружками не товщі 3 див.;
  3. Порізану картоплю обмазати сіллю і перцем, а також прянощами. Можна додати сушений часник, паприку, кріп, чебрець або базилік. Все залежить від смакових уподобань;
  4. Велику форму варто змастити рослинним маслом, щоб картопля не припекся до дна. Спочатку викласти рівномірно картоплю, а зверху на нього – промариновані ребра. Гірчицею добре обмазати м'ясо і налити в форму склянку води;
  5. Щільно закрити форму фольгою, гарненько загорнувши краю. Випікати в духовці на 190 градусах одну годину 20 хвилин;
  6. Зняти з форми фольгу і помістити блюдо ще на 10 хвилин у духовку;
  7. Подаючи, прикрасити зеленню або свіжими овочами.

Свинячі реберця, тушковані з картоплею в томатному соусі в мультиварці

Реберця, як і будь-яке м'ясо, можна маринувати різними способами і у різних маринадах. Тут є де розвернутися фантазії, але саме томатний соус додасть страві необхідної соковитості і дозволить м'яса бути дуже ніжним. А мультиварка допоможе зробити все швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • кіло ребер;
  • картопля – 500 гр.;
  • пару помідорів;
  • пару репчатых цибулини;
  • пару морквин;
  • селера (стебло);
  • часник – кілька зубчиків;
  • склянка томатного соку;
  • свіжа зелень;
  • сіль за смаком;
  • стакан води;
  • 2 ч. л. хмелі-сунелі;
  • суміш перців;
  • рослинна олія для обсмажування.

Час: 100 хвилин.

Калорійність: порція містить 100 ккал.

  1. Реберця нарізати на порційні шматочки вздовж кісточки і добре промити;
  2. У миску налити томатний сік. У разі використання томатної пасти необхідно до неї додати півсклянки води і добре розвести. До томатної суміші додати сіль, суміш перців і хмелі-сунелі;
  3. Половину часнику подрібнити і натерти м'ясо. Ребра помістити в томатний маринад і залишити на півгодини;
  4. Помідори з цибулею, часником, селерою і морквою почистити і помити. Морква та томати потерти на крупній тертці, цибулю покришити півкільцями, а селеру порізати кубиками. Всі овочі викласти в чашу мультиварки, яку попередньо змастити невеликою кількістю масла;
  5. Овочі посолити і смажити на режимі «Смаження» 10 хвилин;
  6. Картоплю порізати шматочками, викласти до овочів і злегка підсмажити ще кілька хвилин;
  7. Ребра помістити зверху на овочі, перемішати і додати склянку води. Перевести мультиварку на режим «Гасіння» і тушкувати півтори години (час залежить від мультиварки);
  8. Після закінчення гасіння потримати страву трохи на підігріві, а потім подавати гарячим, посипавши свіжою зеленню.

Солянка з капусти і сосиски — рецепт простого, але ситного страви на кожен день.

Рис з креветками по-тайськи — пряне азіатське блюдо, яке підкорило світ.

Як приготувати печиво без масла і маргарину читайте в нашій статті.

Свинячі реберця з грибами і картоплею у фользі

Приготувати реберця в духовці з картоплею дуже просто і швидко. А ось надати страві пікантності і поживності допоможуть гриби. Рецепт свинячих реберець з картоплею та грибами у фользі сподобається господиням своїм незвичним шармом.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм ребер;
  • 6 картоплин;
  • 1 велика морквина;
  • часник за смаком;
  • один ріпчаста цибуля;
  • 300 гр. шампіньйонів;
  • 50 мл. оцту;
  • сіль за смаком;
  • 200 грам сметани;
  • масло для змащування форми;
  • дрібку чорного перцю;
  • прянощі (орегано, базилік, паприка, петрушка) за смаком.

Час: 75 хвилин.

Калорійність: 120 калорій на порцію.

  1. Помити реберця, порізати по кісточці на шматочки. У оцет додати всі прянощі з сіллю і перцем, і обмазати м'ясо з усіх боків. Залишити маринуватися;
  2. Картоплю і моркву почистити і помити, порізати середніми брусочками. Гриби помити, зрізати почорнілі місця і низ ніжки. Порізати на середні шматочки. Часник подрібнити і додати до овочів, все посолити і поперчити, додати сметану;
  3. На дно форми постелити фольгу і змастити її олією. Викласти овочі, зверху ребра. Цибулину почистити і нарізати кільцями. Укласти зверху на ребра так, щоб вони були повністю прикриті цибулею;
  4. Фольгою щільно укутати форму і відправити в розігріту до 230 градусів духовку на 90 хвилин;
  5. Час в духовці залежить від її потужності і розміру реберець, тому періодично необхідно перевіряти страва;
  6. Зняти фольгу і поставити на 15 хвилин у духовку до зарум'янювання.

Свинина з картоплею в горщиках

Будь-яке блюдо, приготовлене у глиняних горщиках, не тільки виходить неймовірно смачним і ароматним, але й зберігає всі корисні вітаміни та поживні властивості овочів. А все із-за того, що страва готується на пару, який виділяється у кожному горщику. Як же приготувати свинячі реберця з картоплею в горщиках? Не будемо вас мучити і приступимо.

Інгредієнти:

  • ребра – 800 гр.;
  • бульби картоплі – 6 штук;
  • ріпчаста цибулина;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • стручкова квасоля – 200 гр.;
  • помідор – 2 штуки;
  • рослинне масло – 30 гр.;
  • щіпка солі;
  • вода;
  • чорний перець і перець горошком – за смаком;
  • лаврушка – по листочку в кожен горщик;
  • зелень для прикраси.

Час: 2 години.

Калорійність: в одній порції — 80 ккал.

  1. Ребра помити і просушити. Нарізати на середні шматочки так, щоб у кожному горщику було кілька шматочків;
  2. Натерти всі шматочки сіллю з перцем і залишити маринуватися;
  3. Підготувати овочі: почистити і помити. Картоплю нарізати на середні кубики розміром у кілька див., а перець і квасолю нарізати невеликими пластинами. Цибулю і помідори порізати на дрібні шматочки;
  4. На великому вогні в розпеченій сковороді, змащеній маслом, обсмажити реберця 3-4 хвилини з усіх сторін;
  5. Розкласти обсмажені ребра по горщикам, а на тому ж маслі обсмажити картоплю і цибулю. Викласти овочі зверху на м'ясо;
  6. Порізану квасоля, перець і помідори додати в кожен горщик рівномірно. Додати перець горошком і лавровий лист. Трохи посолити і залити до половини водою;
  7. Поставити горщики в духовку і включити її на 200 градусів. Готувати 90 хвилин;
  8. Вийняти формочки і дати постояти поза духовки ще хвилин 20. Подавати, прикрасивши зеленню.

Корисні поради

У кожної страви є свої секрети приготування. Реберця з картоплею теж можна готувати, користуючись деякими хитрощами:

  1. Замість солі в маринад можна додати соєвий соус;
  2. Маринуватися ребра повинні від півгодини до 2-3 годин;
  3. В якості гарніру до них можна додавати будь-які овочі;
  4. Замість сметани за рецептом можна додавати майонез або вершки;
  5. Оливкова олія чудово підійде до всіх рецептами;
  6. Замість зазначених прянощів можна додавати різні готові суміші або комплекси приправ на свій смак.

Свинячі реберця з картоплею – це універсальне блюдо, яке готується швидко, але при цьому неймовірно поживне і поживне. Готувати їх можна як у будні дні, так і для особливих урочистих прийомів їжі.

Що ще почитати: