Як зварити смачний суп з свинячих реберець
Перші страви є основою для повноцінного обіду. Серед широкого вибору рецептів особливою популярністю користуються страви, головним інгредієнтів в яких виступають свинячі ребра.
Вони можуть бути свіжими або копченими – результат по аромату і смаковими якостями буде відмінним. У приготуванні рецепти супів не дуже складні, але дозволять реалізувати кулінарний потенціал у повному обсязі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячі ребра з м'ясом - | 750 -800 р |
картопля - | 300 г |
цибулю - | 120 г |
морква - | 100 г |
сіль - | за смаком |
приправи та спеції - лавровий лист, перець горошок - | за смаком |
вода - | 3,5 л |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 г: 74 Ккал |
Такий варіант першого страви найбільш підходить для денного прийому їжі. Він буде доречний і для дитячого харчування.
Покроковий алгоритм приготування:
- Залити в каструлю воду (пропустити через фільтр за необхідності), довести до кипіння, посолити;
- Свинячі ребра (якщо використовувати свіжі) розморозити і промити (якщо копчені) – вийняти з упаковки, помістити в киплячу воду, варити 45-50 хвилин;
- Всі використовувані в рецепті овочі почистити, порізати (картопля кубиками, цибулю і моркву – яким зручним способом), покласти до ребер, варити ще 15 хвилин;
- За 2-3 хвилини до готовності додати спеції.
Подавати гарячим. Рекомендується додати дрібно посічену свіжу зелень або зелений лук, а також житні грінки.
Шикарний шоколадний бісквіт за нашим рецептом — читайте, готуйте, пробуйте!
Як швидко і смачно приготувати свіжий салат з оцтом з цукром читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт ніжного крему для медового торта зі згущеним молоком.
Кубинський суп
Здійснити захоплюючу кулінарну подорож допоможе оригінальний рецепт традиційного на Кубі страви, в основі якого лежать наступні інгредієнти:
- рис (довгозерний) – 100 г;
- квасоля (чорна, не консервована) – 180 г або 1 склянка;
- чорізо (в'ялена ковбаска з салом і паприкою) – 1 шт;
- томати свіжі (краще вибирати в міру соковиті)– 3 шт (великі);
- цибуля (білий або жовтий) – 1-2 шт;
- ребра свинячі (основний інгредієнт страви) – 250 г;
- лимон/лайм (можна відразу використовувати сік – 10 мл) – 1 шт;
- масло рослинне – 60 мл;
- приправи: сіль, перець червоний і чорний (мелені) – за смаком;
- кінза (кладеться за бажанням).
Час приготування першої страви в хвилинах – 120.
Калорійність страви (100 г) – 510 ккал.
Кроки повного приготування:
- Квасолю (не консервовану) замочити в холодній воді на 10-12 годин (краще поставити з вечора);
- Після того як час пройде, квасолю слід відварити до м'якості (відварити в тій же воді, в якій вона отмачивалась);
- Потім покласти до квасолі рис і варити до моменту, поки він не зваритися на половину (він повинен бути трохи жорсткий);
- Помідори промити, очистити від шкірки і дрібно порізати;
- У сковороду налити олію, набагато прогріти, покласти нарізані помідори, додати сіль і спеції, загасити (10 хвилин), залишити в сковороді;
- Почистити цибулю, дрібно порізати, додати до томатів, тушкувати 2-3 хвилини (до розм'якшення);
- Чорізо порізати на невеликі шматочки і також обсмажити (можна додати до інших овочів);
- Свинячі реберця за смаком посолити, поперчити, обсмажити (на окремій сковороді);
- Покласти тушковані овочі і ребра у бульйон з рисом і квасолею, варити на середньому нагріві ще 30-35 хвилин.
Перед подачею додати сік лимона (на смак), подрібнити кінзу і посипати зверху на суп.
Гороховий суп зі свинячими реберцями
Цей варіант першого страви вважається класичним, коли в якості основи для бульйону виступають свинячі реберця. Приготувати гороховий суп можна для ситного обіду і вечері. Потрібні такі звичні для багатьох інгредієнти:
- горох сушений (можна використовувати цілісний або колотий) – 230 г;
- ребра свинячі (копчені, з невеликим вмістом жирового прошарку) – 400 г;
- овочі: свіжий лук, морква – 1 шт;
- картопля – 3 бульби;
- вода — 2,4 -2,8 л;
- приправи: сіль, перець (горошок), лавровий лист, сушена зелень – за смаком.
Час приготування супу становить 90 хвилин.
Калорійність на 100 г готового продукту – 280 ккал.
Кроки приготування:
- Горох (краще вибирати жовтий) попередньо потрібно замочити на 60-120 хвилин (оптимально – на 4-6 годин, помістивши горох в теплу воду);
- Якщо використовуються свіжі реберця, то їх слід промити, нарізати на невеликі частини, потім залити водою і варити до закипання;
- Після цього воду повністю злити, залити ребра нової чистою водою, поставити на вогонь, варити до закипання, знімаючи піну, що утворюється;
- Як тільки піна перестане утворюватися варити ребра до повної готовності;
- Овочі очистити, подрібнити (картопля порізати на кубики або невеликі шматочки);
- Утворився після варіння реберець бульйон перелити, використовуючи сито, в іншу ємність;
- Злити воду з вимоченого гороху і додати його в підготовлений бульйон, також покласти картоплю, варити на середньому нагріві 15-20 хвилин;
- Моркву і цибулю швидко обсмажити (не більше 3 хвилин) і додати в бульйон;
- Додати сіль і спеції, накрити кришкою і варити ще близько 7-9 хвилин.
Перед звичайною подачею рекомендується розім'яти горох і прикрасити порції (за бажанням) дрібно порізаною зеленню.
Рецепт томатного супу з копченостями
На основі копчених свинячих реберець можна приготувати незвичайний суп, який можна падати не лише на обід або вечерю, але і в урочистих випадках. Для його приготування повинні бути в наявності наступні доступні для придбання в звичайних магазинах інгредієнти:
- томати (свіжі, в'ялені або у власному соку) – 200 г;
- ребра свинячі – 100 г;
- масло рослинне – 50 мл;
- бульйон курячий – 300 мл;
- часник сухий – 10 г;
- цибуля червона (салатний) – 1 шт;
- приправи – сіль, перець, сушена петрушка – за смаком;
- цукор (пісок, білий, без добавок)– за смаком;
- копчена ковбаса – 20 р.
Час приготування — 60 хвилин.
Калорійність – 215 ккал (на 100 г страви).
Кроки приготування:
- Реберця підготувати (вийняти з упаковки, порізати на порційні шматочки), обсмажити на олії до появи м'якості;
- Цибулю почистити і дрібно порізати;
- Ковбасу дрібно порізати, змішати з цибулею і обсмажити;
- В засмажку додати часник і спеції, перемішати;
- В реберця додати курячий бульйон, залишити на повільному вогні на 35 хвилин;
- Томати розім'яти до пюреобразного стану, змішати з бульйоном (по завершенні 35 хвилин);
- Також додати сушену петрушку і цукор, перемішати.
Подавати суп зі свинячих реберець теплим.
Як зварити суп з реберцями і грибами
Подібний варіант першого страви ідеальний для вечері або обіду в холодну пору року, так як виходить наваристим і ситним. Незвичайне смакове поєднання і приємний аромат зроблять блюдо одним з найулюбленіших в сім'ї. Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- реберця свинячі копчені (основа для бульйону) – 350 г;
- цибуля (ріпка) – 2 шт;
- картопля (не морозивний) — 2-3 шт;
- гриби свіжі або заморожені (печериці або гливи, а також лісові) – 1 упаковка (300 г);
- перець червоний солодкий (болгарський) – 1 шт;
- томатна паста (сік з м'якоттю або протерті помідори) – 50 г (можна використовувати звичайний свіжий помідор);
- вода — 2,7 л;
- олія соняшникова 50 мл;
- приправи на вибір за смаком.
Час приготування першого — 90 хвилин.
Калорійність (100 г) – 280 ккал.
Алгоритм приготування:
- Реберця підготувати (свіжі промити, копчені вийняти з упаковки), розрізати на частини;
- Овочі помити і почистити, порізати на невеликі шматочки;
- У воду покласти спеції і сіль за смаком, помістити ребра і варити до м'якості м'яса;
- Потім овочі смажити до появи золотистого кольору;
- Трохи підсмажити і гриби;
- Покласти в бульйон пасеровані овочі і томатну пасту (варити ще 20 хвилин);
- Покласти нарізані на шматочки гриби і картоплю – варити до готовності.
Подавати суп зі свинячими ребрами і грибами зі свіжою зеленню, гарячим.
Кулінарні підказки
Для того щоб горох зварився швидше, його слід замочити в гарячій воді на 5-6 годин. Краще вибирати не цілісний, а колотий, тоді процес приготування супу стане легким. Реберця слід вибирати з великою кількістю м'яса, жиру бути не повинно або зовсім небагато, тоді бульйон вийде світлим, але наваристим.
Якщо є чебрець, розмарин або базилік, то їх використання зробить суп більш цікавим за смаком і ароматом. Уварювання бульйону допоможе регулювати густоту горохового супу.
Вдалі добавки до супів з реберцями – свіжа зелень, свіжі помідори, житні грінки. М'ясо з реберець можна не знімати, а подавати разом з кісточкою (виняток варто зробити лише для дітей).
Перед подачею супи на реберцях слід настояти не менше 10 хвилин, щоб інгредієнти просочилися ароматом.