Смачні страви з яловичого фаршу для всієї родини
З яловичого фаршу можна приготувати різноманітні страви – всім відомі котлети, тефтелі, пельмені, манти, і інші смачні частування обов'язково робляться із застосуванням цього смачного, а головне ситного продукту.
Ці частування активно застосовуються для повсякденного меню, а також для святкового столу. Тому кожна господиня обов'язково повинна мати у себе в запасі кілька рецептів смачних страв з яловичого фаршу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичого фаршу - | 700 грам |
лука - | 2 головки |
часнику - | одна головка |
грибів - | ¼ Кілограма |
горіхів - | 130 грам |
яєць - | 1 шт. |
бринзи - | 100 грам |
оливкової олії - | 4 великі ложки |
помідор - | 600 грам |
соку з томату - | 2 склянки |
петрушки - | 4-5 стебел |
сушеного базиліка - | 1 ч. ложка |
перцю і солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал |
Як потрібно робити:
- Для початку очищаємо одну головку цибулі і нарізаємо дрібними шматочками;
- З чотирьох зубців знімаємо шкірку і шаткуємо ножем дрібними пластинками або пропускаємо через часникодавку;
- Горіхи подрібнюємо до стану крихти;
- Споліскуємо пучок петрушки і розрізаємо на невеликі шматочки;
- Викладаємо в чашку фарш, додаємо шматочки цибулі, часнику. Також засипаємо горіхи, зелень;
- Додаємо до фаршу одне куряче яйце, сіль, перець;
- Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, повинна вийти основа з рівномірною структурою;
- Бринзу потрібно розрізати на 10 кубиків;
- Фарш ділимо на 10частей;
- З кожної частини робимо невелику коржик, в центр викладаємо шматочок бринзи і формуємо круглі тефтелі;
- У глибоку жаровню підливаємо оливкове масло, ставимо на плиту і розігріваємо;
- В розпечене масло кладемо тефтелі, засмажуємо їх з двох сторін по 3-5 хвилин і прибираємо з вогню;
- Потім очищаємо цибулю від лушпиння і рубаємо на дрібні шматочки;
- Цибулю викладаємо на іншу сковорідку, підливаємо оливкова олія і ставимо на вогонь. Засмажуємо хвилин 5 до прозорості;
- Помідори споліскуємо, ріжемо на кілька частин, викладаємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре;
- Викладаємо томатну суміш до цибулі і залишаємо готуватися ще хвилин 5-7;
- Потім заливаємо сік з томатів, додаємо сіль, базилік, перець і доводимо до кипіння;
- Заливаємо тефтелі готовим соусом з томатів, прибираємо на вогонь і залишаємо гаситися під кришкою протягом 20 хвилин.
Гострий фарш з овочами
Для приготування нам буде потрібно:
- половина кілограма яловичого фаршу;
- 800 грам замороженої квасолі;
- 600 грам помідорів в консервованому вигляді;
- 120 мл соку із томатів;
- дві часточки часнику;
- дві цибулини;
- 150 мл соняшникової олії;
- 1 ч. ложка чорного перцю в молотом вигляді;
- щіпка гострого перцю в молотом вигляді (червоний);
- кілька дрібок солі.
Період приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 245 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Очищаємо головку цибулі від шкірки і ріжемо дрібними шматочками;
- З зубчиків знімаємо шкірку і пропускаємо через часникодавку;
- Наливаємо в сковороду масло, ставимо на вогонь, додаємо цибулю і часник. Готуємо чверть години;
- Далі додаємо фарш, розмішуємо і обсмажуємо приблизно 20 хвилин;
- Виймаємо помідори з банки. Викладаємо в друшляк, щоб стік весь сік і розсіл;
- Якщо на поверхні помідор є шкірка, то її потрібно прибрати;
- Нарізаємо помідори на дрібні шматочки і кладемо до фаршу;
- Тушкуємо м'ясо з помідорами ще приблизно хвилин 10;
- Квасоля промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки;
- Викладаємо шматочки квасолі до фаршу, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися близько 15 хвилин;
- Кладемо томатну пасту, доливаємо сік з томатів і залишаємо тушкуватися ще 10 хвилин;
- В кінці приправляємо чорним і червоним меленим перцем, підсолюємо, тушкуємо хвилини 3-4 і знімаємо з вогню.
Запіканка
Для приготування такої страви з яловичого фаршу в духовці потрібні компоненти:
- 800 грам фаршу з яловичого фаршу;
- 800 грам картопляних бульб;
- цибуля — 1 штука;
- ½ Головки часнику;
- 80 мл молока;
- шматочок сиру твердого сорту – 70 грам;
- 130 грам горошку в замороженому вигляді;
- яйце – 1 штука;
- трохи оливкової олії;
- шматочок натурального коров'ячого масла на 60 грам;
- 60 грам для соусу барбекю;
- соус з томатів – ¼ склянки;
- петрушка – 60 грам.
Період приготування – 1,5 години.
Калорійність – 240 ккал.
Як будемо робити:
- Для початку потрібно очистити картоплю від шкірки, добре промити і нарізати середніми скибочками;
- Викладаємо картоплю в каструлю, заливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь отвариваться;
- Поки вариться картопля, очищаємо цибулю від шкірки, нарізаємо на дрібні шматочки, з часникових зубчиків знімаємо шкірку і видавлюємо пресом;
- Підливаємо на сковорідку оливкову олію, прогріваємо, засипаємо цибулю і часник. Обсмажуємо хвилин 10 і знімаємо з вогню;
- Як тільки картопля стане м'яким, знімаємо його з вогню, зливаємо воду, трохи відливаємо відвару для приготування пюре;
- Додаємо до картоплі шматочок коров'ячого масла, підливаємо відвар і робимо з картоплі однорідне пюре;
- Шматочок сиру протираємо і додаємо в картопляне пюре, підсолюємо і приправляємо перцем. Гарненько перемішуємо;
- У глибоку форму для випічки потрібно постелити папір з пергаменту, духовку розпалюємо і залишаємо прогріватися;
- Викладаємо в чашку фарш, додаємо до нього заморожений горошок, одне яйце, панірування;
- Далі додаємо до фаршу соус для барбекю, томатний соус;
- Петрушку споліскуємо, шаткуємо дрібними шматочками і перекладаємо в основу;
- В кінці викладаємо засмажку з цибулі і часнику, підсолюємо. Всі компоненти добре розмішуємо;
- На дно форми викладаємо фарш, добре його утрамбовуємо і прибираємо в духовку;
- Фарш потрібно запікати півгодини;
- Далі виймаємо з духовки форму, викладаємо зверху шар з картопляного пюре і знову прибираємо запікатися;
- Залишаємо запікатися ще півгодини до повної готовності;
- Далі витягуємо форму, залишаємо постояти хвилин 10 і кладемо на тарілку;
- Подаємо на стіл, попередньо розрізавши на шматочки.
Кекси з м'яса з перепелиними яйцями
Якщо ви не знаєте, Що приготувати із свино-яловичого фаршу, то рецепт цих смачних кексів для вас. Які інгредієнти потрібні:
- змішаний фарш (свино-яловичий) — 750 грам;
- одна цибулина;
- морквяний коренеплід – 200 грам;
- яйця перепелині – 6 штук;
- 110 грам сирного продукту твердого сорту;
- пучок свіжої зелені;
- соняшникова олія.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 255 ккал.
Як будемо робити:
- Моркву слід ретельно промити теплою водою, видаляємо з поверхні бруд, шкірку;
- Протираємо морквину на середній тертці;
- З поверхні лука знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні квадратики;
- У жаровню підливаємо трохи соняшникової олії, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- Висипаємо на прогріте олія цибулю, засмажуємо кілька хвилин до рум'яного кольору;
- Далі кладемо протерту моркву, змішуємо і засмажуємо овочі хвилин 6-7;
- Підсмажені овочі викладаємо до фаршу додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо;
- Викладаємо перепелині яйця в підсолену воду, ставимо отвариваться до готовності, близько 10 хвилин;
- Поле цього охолоджуємо яйця, зчищають шкаралупу;
- Форми з силікону для запікання кексів потрібно змастити соняшниковою олією;
- Викладаємо у форми до половини фарш;
- Потім в кожну форму кладемо по 1 перепелиному яйцю, верх закриваємо фаршем;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів;
- Прибираємо форми з м'ясними кексами в духову піч на 40 хвилин;
- Хвилин за 10 до кінця приготування, посипаємо верх м'ясних кексів тертим сиром і дрібно посіченою зеленню.
Сирна запіканка з морквою — читайте як приготувати смачне і корисне блюдо, читайте в нашій статті.
Тушковані овочі з овочами — чудове блюдо, ситне, просте і смачне.
Читайте як приготувати шикарний кекс в мультиварці, який можна приготувати за 5 хвилин.
Дієтичні страви з яловичого фаршу
Голубці
Інгредієнти для приготування:
- 800 грам фаршу;
- цибуля – 300 грам;
- рис – 180 грамів;
- один вилок капусти;
- склянка вершків;
- половина склянки молока;
- 80 грам томатної пасти.
Період приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 175 ккал.
Процес приготування:
- Капусту промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності;
- Потім розділяємо капусту на листя, викладаємо їх на друшляк, щоб стекла вся рідина;
- Рис слід відварити до напівготовності;
- Викладаємо у фарш рис, сіль, спеції і ретельно перемішуємо;
- Цибулю чистимо від луски і шаткуємо на невеликі шматочки;
- Засипаємо цибулю в основу, знову розмішуємо;
- Викладаємо начинку на капустяне листя і щільно їх звертаємо;
- Кладемо голубці в пароварку;
- В окремій чашці з'єднуємо вершки, молоко, томатну пасту і спеції. Всі компоненти добре перемішуємо;
- Заливаємо соусом голубці і залишаємо готуватися. Якщо голубці готуються в пароварки, то весь процес приготування займе 45-50 хвилин;
- Після цього кладемо голубці на тарілку, поливаємо соусом і подаємо на стіл.
Суп з яловичим фаршем
Які інгредієнти будуть потрібні:
- 400 грам яловичого фаршу;
- горошок зелений сушений – 250 грам;
- 5-6 штук картоплі;
- 200 грам цибулі;
- одна морквина;
- три літри води;
- рослинна олія;
- сіль на свій смак;
- суміш спецій.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 169 ккал.
Процедура приготування:
- У каструлю підливаємо трохи олії, додаємо фарш і прожарюємо його хвилин 5-7;
- Далі заливаємо воду і залишаємо отвариваться;
- Картоплю потрібно очистити від шкірки, споліскують і ріжемо на невеликі шматочки;
- Викладаємо в бульйон з фаршем картоплю і залишаємо варитися до м'якості картоплі;
- Промиваємо сухий горох і засипаємо в бульйон;
- Лук очищаємо, ріжемо дрібними кубиками;
- Морквину споліскуємо, зчищають бруд і шкірку. Протираємо коренеплід у велику стружку;
- Викладаємо в бульйон цибулю і моркву;
- Проварюємо суп хвилин 10-15;
- В кінці приправляємо сіллю, спеціями, варимо ще 7 хвилин;
- Вимикаємо вогонь, наполягаємо 15 хвилин і розливаємо по тарілках.
З яловичого фаршу можна готувати різноманітні страви, які припадуть дуже до речі для сімейного обіду або для святкового меню. Фарш вважається універсальним продуктом, який можна додавати в різні страви. Головне не забути про спеції та прянощі, які додадуть приємний аромат і відмінний смак.