19 май 2019 4 880

Як швидко і смачно приготувати фарш з овочами

Якщо хочеться зробити що-небудь смачне і красиве на обід, але немає варіантів, то можна скористатися рецептами простого страви – фаршу з овочами. Готувати це частування досить просто, та й по часу не надто довго.

А результат виходить навіть краще простих котлет або тефтелькою. Фарш з овочами зможе зробити сімейний обід святковим і не дозволить вийти з-за столу голодним. А от як його можна приготувати, ви зможете дізнатися з наших рецептів.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
фаршу з яловичини і свинини - половина кілограма
моркви - 1 шт.
перцю болгарського - 1 шт.
картоплі - 2-3 шт.
лука - 1 шт.
зеленого горошку - 130 грам
часнику - 2 зубчики
томатної пасти - 140 грам
солі - на свій смак
води - 250 мл
олії соняшникової - для обсмажування
приправи - на смак
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Як готувати фарш з овочами на сковороді:

  1. Краще тушкувати все у глибокій сковороді вок;
  2. З лука чистимо шкірку і шаткуємо на невеликі кубики;
  3. З часникових зубчиків прибираємо лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками;
  4. Наливаємо олію у сковорідку і ставимо на газ;
  5. На гаряче масло треба засипати шматочки цибулі, часнику і залишаємо обсмажуватися;
  6. Як тільки цибуля стане трохи м'яким, викладаємо фарш, розмішуємо і розбиваємо всі грудки;
  7. Картоплю і моркву чистимо від шкірки і добре промиваємо;
  8. Нарізаємо моркву кубиками або половинками кружечків;
  9. Картоплю ріжемо соломкою;
  10. Після того як сік випарується, у фарш потрібно додати томатну пасту і перемішати;
  11. Потім наливаємо склянку води, додаємо трохи солі, спеції;
  12. Засипаємо моркву з картоплею, розмішуємо і залишаємо готуватися;
  13. Тушкувати до готовності картоплі, приблизно чверть години;
  14. Перець споліскуємо, очистити від плодоніжки і насіння;
  15. Розрізаємо овоч соломкою або на невеликі квадратики;
  16. Після цього викладаємо горошок, нарізану перець;
  17. Сковорідку слід прикрити кришкою, залишаємо тушкуватися до закипання;
  18. Далі відключаємо вогонь і залишаємо постояти під кришкою ще хвилин 15.

Котлети з овочами і фаршем

Інгредієнти для котлет:

  • фарш з яловичого і свинячого м'яса – половина кілограма;
  • 200 грам білокачанної капусти;
  • 100 г листового салату;
  • один солодкий перець;
  • одна морква середнього розміру;
  • половина середнього кабачка;
  • цибуля – 2 штуки;
  • кілька часточок часнику;
  • шматочок вершкового масла на 30 грам;
  • олія рослинна;
  • трохи кухонної солі;
  • сухарі для панірування;
  • суміш спецій.

Скільки потрібно готувати – 1 годину.

Калорійність – 185 ккал.

Процедура приготування:

  1. Якщо у вас має непропущенное м'ясо, то з нього необхідно зробити фарш. Для початку м'ясо обполіскується, нарізати на невеликі шматочки;
  2. Капусту споліскуємо і розрізаємо на середні шматочки;
  3. Морквяний коренеплід потрібно добре промити, очистити від шкірки і нарізати на 3-4 частини;
  4. Кабачок потрібно очистити від насіння, розрізаємо його на товсті кружечки;
  5. З перцю вичищаємо насіння, ретельно миємо;
  6. Цибулю чистимо від луски і кожну цибулину ріжемо на четвертинки;
  7. Часточки часнику чистимо від шкірки;
  8. М'ясо разом з овочами прокручуємо м'ясорубкою або подрібнюємо в блендері;
  9. Насипаємо в основу пару щіпок солі і суміш приправ;
  10. Добре вимішуємо основу, її необхідно гарненько відбити;
  11. На поверхню плоскої тарілки або обробної дошки насипаємо трохи панірувальних сухарів;
  12. Формуємо з фаршу середні котлети овального розміру і обсипаємо їх паніровкою;
  13. У сковороду потрібно налити рослинне масло, додаємо шматочок вершкового масла і поміщаємо прогріватися на вогонь;
  14. У прогріте гаряче масло поміщаємо котлети і засмажуємо їх на невеликому вогні;
  15. Кожну сторону потрібно смажити приблизно за 10 хвилин;
  16. Можна котлети смажити до появи рум'яної скоринки, тоді їх слід перекласти у форму для запікання і поставити в духовку на 15 хвилин.

Овочі з м'ясним фаршем в духовці

Інгредієнти для приготування:

  • 450 грам фаршу з яловичого і свинячого м'яса;
  • 2 цукіні;
  • одна цибулина;
  • помідори – 1 кілограм;
  • один баклажан;
  • кілька пучок меленого перцю;
  • трави сушені за смаком;
  • сіль – кілька щіпок;
  • рослинне масло.

Період приготування – 1,5 години.

Калорійність – 175 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Для початку потрібно підготувати овочі. Баклажан, цукіні, помідори потрібно ретельно промити;
  2. Нарізаємо овочі у вигляді кубиків і викладаємо в ємність;
  3. Посипаємо сіллю, спеціями і ретельно перемішуємо;
  4. З цибулини чистимо шкірку і ріжемо на півкільця, викладаємо в ємність з овочами і ще раз розмішуємо;
  5. Форму для запікання потрібно промазати рослинним маслом і викласти на неї рівномірним шаром овочеву суміш;
  6. У фарш додаємо сіль, спеції і ретельно розмішуємо;
  7. Поділяємо фарш на 3-4 частини і з кожної частини робимо коржики;
  8. Викладаємо коржі з фаршу зверху овочів;
  9. Прогріваємо духовку до 200 градусів і прибираємо туди форму;
  10. Запікати слід, поки фарш не покриється золотистою скоринкою;
  11. Після цього виймаємо форму, все ретельно розмішуємо;
  12. Ставимо форму в духовку і залишаємо готуватися ще близько 30-40 хвилин;
  13. Як тільки шматочки овочів стануть м'якими, форму можна виймати з духовки і подавати на стіл.

Запіканка в духовці

Продукти:

  • 400 грам змішаного фаршу з свинини, яловичини;
  • два баклажана;
  • два кабачки середнього розміру;
  • помідори – 2-3 штуки;
  • один морквяний коренеплід;
  • два яйця;
  • шматочок сиру – 70 грам;
  • 2-3 ложки майонезу;
  • сіль на свій смак;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування займе 1,5 години.

Калорійність – 210 ккал.

Процес приготування:

  1. Баклажани і кабачки добре промиваємо. Розрізаємо овочі у вигляді пластинок;
  2. Пластинки баклажанів посипаємо сіллю, розмішуємо і залишаємо постояти деякий час;
  3. З кабачків знімаємо шкірку;
  4. Морквяний коренеплід промиваємо, очищаємо від шкірки;
  5. Протираємо моркву на тертці з крупною решіткою;
  6. На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо прогріватися на вогонь;
  7. Викладаємо на масло фарш і морквину;
  8. Обсмажуємо фарш з морквою до напівготовності, приблизно 10-15 хвилин;
  9. Фарш з морквою потрібно приправити сіллю і спеціями;
  10. Баклажани промиваємо від зайвої солі;
  11. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо шматочки баклажанів;
  12. Далі кладемо шар фаршу;
  13. Потім розкладаємо кабачки, посипаємо їх сіллю, спеціями;
  14. Викладаємо знову шар фаршу, на м'ясо кладемо овочі. Чергуємо до тих пір, поки не закінчаться овочі і фарш;
  15. Помідори споліскуємо і нарізаємо кубиками;
  16. Зверху викладаємо шматочки помідорів;
  17. В окрему миску викладаємо майонез і яйця;
  18. Шматочок сиру протираємо теркою з дрібною решіткою і викладаємо сир в миску з яйцями і майонезом;
  19. Добре розмішуємо заливку до однорідної структури;
  20. Готової заливкою заливаємо запіканку з овочів і фаршу;
  21. Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї форму;
  22. Запікаємо запіканку протягом 40 хвилин;
  23. Бажано верх накрити листом фольги, приблизно за 30 хвилин до закінчення його можна буде прибрати;
  24. Готову запіканку виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо на тарілки.

Мариновані кабачки по-корейськи — читайте як приготувати цю гостру закуску.

Візьміть на замітку рецепт шоколадно-бананового торта — вам знадобиться цей десерт вже дуже скоро.

Як приготувати смачні ледачі біляші — дуже проста випічка в нашій колекції рецептів.

Тушковані овочі з м'ясом в мультиварці

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • три баклажана;
  • 500 грам томатів;
  • цибуля – 300 грам;
  • 600 грам яловичого фаршу з м'яса;
  • 4 зубчики часнику;
  • 200 грам сиру твердого сорту;
  • 50 грам коров'ячого масла;
  • половина літра молока;
  • два курячих яйця;
  • 75 грам пшеничного борошна;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • сіль на свій смак;
  • соняшникова олія.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 230 ккал.

Процедура приготування:

  1. З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо на невеликі кубики;
  2. З часточок часнику очистити шкірку і розрізаємо на дрібні шматочки;
  3. У каструлю наливаємо рослинне масло, виставляємо режим «Смаження» і засипаємо в цибуля з часником;
  4. Обсмажуємо цибулю з часником до напівпрозорості;
  5. Потім викладаємо фарш, посипаємо сіллю, чорним перцем і залишаємо зажариваться протягом 10-15 хвилин;
  6. Після цього викладаємо фарш в тарілку;
  7. Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками. Посипаємо овочі сіллю;
  8. Перекладаємо баклажани в каструлю, підливаємо рослинне масло і викладаємо кружечки баклажанів;
  9. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору приблизно 5-7 хвилин;
  10. Помідори споліскуємо і розрізаємо на тонкі кружечки;
  11. Сир натираємо на тертці з великими зубцями;
  12. Потім приступаємо до приготування соусу. У каструлю з товстими стінками викладаємо вершкове масло і ставимо на вогонь;
  13. Як тільки масло розтопиться, засипаємо в нього борошно і швидко розмішуємо, щоб не утворилися грудочки;
  14. Потім починаємо повільно заливати молоко і при цьому добре розмішуємо;
  15. Прогріваємо соус на повільному вогні до кипіння;
  16. Після цього знімаємо соус з вогню і додаємо трохи солі;
  17. Яйця розбиваємо в миску і добре збиваємо виделкою;
  18. Переливаємо яйця в соус і розмішуємо;
  19. Потім починаємо викладати всі компоненти в мультиварку. На дно кладемо шар з кружечків баклажанів, на них кладемо фарш;
  20. Далі кладемо помідори і залишки баклажанів;
  21. Заливаємо все соусом і посипаємо протертим сиром;
  22. Включаємо мультиварку в режим «Випічка» і залишаємо запікати протягом 50 хвилин;
  23. Після того як все буде готово, залишаємо постояти ще близько 20 хвилин.

Корисні поради

  • фарш краще використовувати змішаний, він виходить соковитим і ніжним;
  • для приготування можна використовувати будь-які овочі. Фарш добре поєднується з помідорами, болгарським перцем і кабачками;
  • обов'язково використовуйте спеції і прянощі, вони додадуть аромат і хороший смак.

Фарш з овочами – це прекрасний варіант для сімейного обіду або вечері. Це блюдо виходить дуже ароматним, смачним і ситним. Головне, при приготуванні, виконувати всі рекомендації, які вказані в рецепті.

Що ще почитати: