Як швидко і смачно приготувати фарш з овочами
Якщо хочеться зробити що-небудь смачне і красиве на обід, але немає варіантів, то можна скористатися рецептами простого страви – фаршу з овочами. Готувати це частування досить просто, та й по часу не надто довго.
А результат виходить навіть краще простих котлет або тефтелькою. Фарш з овочами зможе зробити сімейний обід святковим і не дозволить вийти з-за столу голодним. А от як його можна приготувати, ви зможете дізнатися з наших рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фаршу з яловичини і свинини - | половина кілограма |
моркви - | 1 шт. |
перцю болгарського - | 1 шт. |
картоплі - | 2-3 шт. |
лука - | 1 шт. |
зеленого горошку - | 130 грам |
часнику - | 2 зубчики |
томатної пасти - | 140 грам |
солі - | на свій смак |
води - | 250 мл |
олії соняшникової - | для обсмажування |
приправи - | на смак |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Як готувати фарш з овочами на сковороді:
- Краще тушкувати все у глибокій сковороді вок;
- З лука чистимо шкірку і шаткуємо на невеликі кубики;
- З часникових зубчиків прибираємо лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками;
- Наливаємо олію у сковорідку і ставимо на газ;
- На гаряче масло треба засипати шматочки цибулі, часнику і залишаємо обсмажуватися;
- Як тільки цибуля стане трохи м'яким, викладаємо фарш, розмішуємо і розбиваємо всі грудки;
- Картоплю і моркву чистимо від шкірки і добре промиваємо;
- Нарізаємо моркву кубиками або половинками кружечків;
- Картоплю ріжемо соломкою;
- Після того як сік випарується, у фарш потрібно додати томатну пасту і перемішати;
- Потім наливаємо склянку води, додаємо трохи солі, спеції;
- Засипаємо моркву з картоплею, розмішуємо і залишаємо готуватися;
- Тушкувати до готовності картоплі, приблизно чверть години;
- Перець споліскуємо, очистити від плодоніжки і насіння;
- Розрізаємо овоч соломкою або на невеликі квадратики;
- Після цього викладаємо горошок, нарізану перець;
- Сковорідку слід прикрити кришкою, залишаємо тушкуватися до закипання;
- Далі відключаємо вогонь і залишаємо постояти під кришкою ще хвилин 15.
Котлети з овочами і фаршем
Інгредієнти для котлет:
- фарш з яловичого і свинячого м'яса – половина кілограма;
- 200 грам білокачанної капусти;
- 100 г листового салату;
- один солодкий перець;
- одна морква середнього розміру;
- половина середнього кабачка;
- цибуля – 2 штуки;
- кілька часточок часнику;
- шматочок вершкового масла на 30 грам;
- олія рослинна;
- трохи кухонної солі;
- сухарі для панірування;
- суміш спецій.
Скільки потрібно готувати – 1 годину.
Калорійність – 185 ккал.
Процедура приготування:
- Якщо у вас має непропущенное м'ясо, то з нього необхідно зробити фарш. Для початку м'ясо обполіскується, нарізати на невеликі шматочки;
- Капусту споліскуємо і розрізаємо на середні шматочки;
- Морквяний коренеплід потрібно добре промити, очистити від шкірки і нарізати на 3-4 частини;
- Кабачок потрібно очистити від насіння, розрізаємо його на товсті кружечки;
- З перцю вичищаємо насіння, ретельно миємо;
- Цибулю чистимо від луски і кожну цибулину ріжемо на четвертинки;
- Часточки часнику чистимо від шкірки;
- М'ясо разом з овочами прокручуємо м'ясорубкою або подрібнюємо в блендері;
- Насипаємо в основу пару щіпок солі і суміш приправ;
- Добре вимішуємо основу, її необхідно гарненько відбити;
- На поверхню плоскої тарілки або обробної дошки насипаємо трохи панірувальних сухарів;
- Формуємо з фаршу середні котлети овального розміру і обсипаємо їх паніровкою;
- У сковороду потрібно налити рослинне масло, додаємо шматочок вершкового масла і поміщаємо прогріватися на вогонь;
- У прогріте гаряче масло поміщаємо котлети і засмажуємо їх на невеликому вогні;
- Кожну сторону потрібно смажити приблизно за 10 хвилин;
- Можна котлети смажити до появи рум'яної скоринки, тоді їх слід перекласти у форму для запікання і поставити в духовку на 15 хвилин.
Овочі з м'ясним фаршем в духовці
Інгредієнти для приготування:
- 450 грам фаршу з яловичого і свинячого м'яса;
- 2 цукіні;
- одна цибулина;
- помідори – 1 кілограм;
- один баклажан;
- кілька пучок меленого перцю;
- трави сушені за смаком;
- сіль – кілька щіпок;
- рослинне масло.
Період приготування – 1,5 години.
Калорійність – 175 ккал.
Як потрібно готувати:
- Для початку потрібно підготувати овочі. Баклажан, цукіні, помідори потрібно ретельно промити;
- Нарізаємо овочі у вигляді кубиків і викладаємо в ємність;
- Посипаємо сіллю, спеціями і ретельно перемішуємо;
- З цибулини чистимо шкірку і ріжемо на півкільця, викладаємо в ємність з овочами і ще раз розмішуємо;
- Форму для запікання потрібно промазати рослинним маслом і викласти на неї рівномірним шаром овочеву суміш;
- У фарш додаємо сіль, спеції і ретельно розмішуємо;
- Поділяємо фарш на 3-4 частини і з кожної частини робимо коржики;
- Викладаємо коржі з фаршу зверху овочів;
- Прогріваємо духовку до 200 градусів і прибираємо туди форму;
- Запікати слід, поки фарш не покриється золотистою скоринкою;
- Після цього виймаємо форму, все ретельно розмішуємо;
- Ставимо форму в духовку і залишаємо готуватися ще близько 30-40 хвилин;
- Як тільки шматочки овочів стануть м'якими, форму можна виймати з духовки і подавати на стіл.
Запіканка в духовці
Продукти:
- 400 грам змішаного фаршу з свинини, яловичини;
- два баклажана;
- два кабачки середнього розміру;
- помідори – 2-3 штуки;
- один морквяний коренеплід;
- два яйця;
- шматочок сиру – 70 грам;
- 2-3 ложки майонезу;
- сіль на свій смак;
- приправи за бажанням.
Процес приготування займе 1,5 години.
Калорійність – 210 ккал.
Процес приготування:
- Баклажани і кабачки добре промиваємо. Розрізаємо овочі у вигляді пластинок;
- Пластинки баклажанів посипаємо сіллю, розмішуємо і залишаємо постояти деякий час;
- З кабачків знімаємо шкірку;
- Морквяний коренеплід промиваємо, очищаємо від шкірки;
- Протираємо моркву на тертці з крупною решіткою;
- На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо прогріватися на вогонь;
- Викладаємо на масло фарш і морквину;
- Обсмажуємо фарш з морквою до напівготовності, приблизно 10-15 хвилин;
- Фарш з морквою потрібно приправити сіллю і спеціями;
- Баклажани промиваємо від зайвої солі;
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо шматочки баклажанів;
- Далі кладемо шар фаршу;
- Потім розкладаємо кабачки, посипаємо їх сіллю, спеціями;
- Викладаємо знову шар фаршу, на м'ясо кладемо овочі. Чергуємо до тих пір, поки не закінчаться овочі і фарш;
- Помідори споліскуємо і нарізаємо кубиками;
- Зверху викладаємо шматочки помідорів;
- В окрему миску викладаємо майонез і яйця;
- Шматочок сиру протираємо теркою з дрібною решіткою і викладаємо сир в миску з яйцями і майонезом;
- Добре розмішуємо заливку до однорідної структури;
- Готової заливкою заливаємо запіканку з овочів і фаршу;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї форму;
- Запікаємо запіканку протягом 40 хвилин;
- Бажано верх накрити листом фольги, приблизно за 30 хвилин до закінчення його можна буде прибрати;
- Готову запіканку виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо на тарілки.
Мариновані кабачки по-корейськи — читайте як приготувати цю гостру закуску.
Візьміть на замітку рецепт шоколадно-бананового торта — вам знадобиться цей десерт вже дуже скоро.
Як приготувати смачні ледачі біляші — дуже проста випічка в нашій колекції рецептів.
Тушковані овочі з м'ясом в мультиварці
Готувати будемо з наступних компонентів:
- три баклажана;
- 500 грам томатів;
- цибуля – 300 грам;
- 600 грам яловичого фаршу з м'яса;
- 4 зубчики часнику;
- 200 грам сиру твердого сорту;
- 50 грам коров'ячого масла;
- половина літра молока;
- два курячих яйця;
- 75 грам пшеничного борошна;
- трохи чорного меленого перцю;
- сіль на свій смак;
- соняшникова олія.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 230 ккал.
Процедура приготування:
- З лука прибираємо лушпиння і розрізаємо на невеликі кубики;
- З часточок часнику очистити шкірку і розрізаємо на дрібні шматочки;
- У каструлю наливаємо рослинне масло, виставляємо режим «Смаження» і засипаємо в цибуля з часником;
- Обсмажуємо цибулю з часником до напівпрозорості;
- Потім викладаємо фарш, посипаємо сіллю, чорним перцем і залишаємо зажариваться протягом 10-15 хвилин;
- Після цього викладаємо фарш в тарілку;
- Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками. Посипаємо овочі сіллю;
- Перекладаємо баклажани в каструлю, підливаємо рослинне масло і викладаємо кружечки баклажанів;
- Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору приблизно 5-7 хвилин;
- Помідори споліскуємо і розрізаємо на тонкі кружечки;
- Сир натираємо на тертці з великими зубцями;
- Потім приступаємо до приготування соусу. У каструлю з товстими стінками викладаємо вершкове масло і ставимо на вогонь;
- Як тільки масло розтопиться, засипаємо в нього борошно і швидко розмішуємо, щоб не утворилися грудочки;
- Потім починаємо повільно заливати молоко і при цьому добре розмішуємо;
- Прогріваємо соус на повільному вогні до кипіння;
- Після цього знімаємо соус з вогню і додаємо трохи солі;
- Яйця розбиваємо в миску і добре збиваємо виделкою;
- Переливаємо яйця в соус і розмішуємо;
- Потім починаємо викладати всі компоненти в мультиварку. На дно кладемо шар з кружечків баклажанів, на них кладемо фарш;
- Далі кладемо помідори і залишки баклажанів;
- Заливаємо все соусом і посипаємо протертим сиром;
- Включаємо мультиварку в режим «Випічка» і залишаємо запікати протягом 50 хвилин;
- Після того як все буде готово, залишаємо постояти ще близько 20 хвилин.
Корисні поради
- фарш краще використовувати змішаний, він виходить соковитим і ніжним;
- для приготування можна використовувати будь-які овочі. Фарш добре поєднується з помідорами, болгарським перцем і кабачками;
- обов'язково використовуйте спеції і прянощі, вони додадуть аромат і хороший смак.
Фарш з овочами – це прекрасний варіант для сімейного обіду або вечері. Це блюдо виходить дуже ароматним, смачним і ситним. Головне, при приготуванні, виконувати всі рекомендації, які вказані в рецепті.