08 май 2019 2 929

Як спекти мафіни з вишнею в домашніх умовах

Мафіни з вишнею є відмінним ласощі до чаю. Вони завжди виходять дуже легкими і ніжними, а начинка з вишні надає їм оригінальний смак і аромат. Цю випічку можна робити постійно хоч кожен день, але при цьому вона ніколи не буде набридати і набридати.

Її з задоволенням наминати і дорослі, і діти. Головне правильно її зробити, тому обов'язково потрібно знати всі секрети її приготування.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 280 грам
цукор - стакан
розпушувач - 15 грам
сіль - щіпка
молоко - 170 мл
вишня - 150 грам
мускатний горіх мелений - ¼ Ч. ложки
яйце - 1 штука
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Як будемо робити:

  1. Для початку потрібно просіяти борошно через сито, це збагатить її повітрям і зробить пишною. За рахунок цього мафіни будуть ніжними, легкими;
  2. Далі ягоди потрібно добре промити, просушити рушниками з паперової основи;
  3. Вибираємо з вишні всі кісточки;
  4. Висипаємо борошно в глибоку чашку, підсипаємо розпушувач і цукор. Всі сухі складові добре розмішуємо;
  5. Молоко слід перелити в сотейник і прогріти до 30-40 градусів;
  6. Заливаємо в молоко, рослинне масло і добре змішуємо;
  7. Потім розбиваємо одне яйце і кладемо в молочно-масляну суміш, добре вимішуємо;
  8. Переливаємо рідку суміш в борошно і розмішуємо;
  9. Основа повинна вийти густоватой з неоднорідною структурою. Замішувати тісто потрібно віночком або вилкою;
  10. Не варто для розмішування використовувати міксер, тому що він може пошкодити структуру тіста і зробити його занадто рідким;
  11. Бажано до вишні підсипати трохи борошна, це зробить ягоди більш сухими і вони не осядуть в тесті;
  12. Викладаємо вишню в рідку основу і акуратно розмішуємо, вишня має рівномірно розподілитися по всій структурі тесту;
  13. Формочки для випікання мафін потрібно добре промазати рослинним маслом;
  14. Кладемо рідке тісто на 1/3 формочок;
  15. Ставимо формочки на деко;
  16. Гріємо духову піч до 200 градусів і прибираємо в неї деко з формочками;
  17. Випікаємо протягом 20-25 хвилин;
  18. Витягуємо готові маффіни з духовки, даємо трохи охолонути і акуратно виймаємо з формочок.

Шоколадні мафіни з вишнею

Складові компоненти:

  • два курячих яйця;
  • цукор – 270 грам;
  • 100 грам коров'ячого масла;
  • стакан питного йогурту;
  • какао-порошок – 75-80 грам;
  • ¼ Кілограма борошна;
  • трохи солі;
  • 10 грам розпушувача;
  • ¼ Склянки вишні;
  • щіпка ваніліну.

Період приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 295 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У ємність потрібно розбити курячі яйця, всипати цукор і добре змішати виделкою;
  2. Масло слід помістити в сотейник і розтопити на плиті;
  3. Після того як масло буде рідким, його потрібно трохи охолодити і залити в суміш з яєць і цукру;
  4. Заливаємо туди ж питний йогурт, бажано брати з жирністю 1,5 %;
  5. В окрему ємність потрібно ретельно просіяти борошно через сито пару разів;
  6. Далі необхідно всипати муку розпушувач і сіль;
  7. До сухих компонентів слід засипати ванільний порошок;
  8. Далі всі сухі інгредієнти ретельно розмішуємо;
  9. Після цього просіваємо какао і змішуємо з борошном і іншими компонентами;
  10. У ємність з сухої суміші вливаємо яєчну суміш;
  11. Акуратно за допомогою віночка або вилки замішуємо тісто. Основа повинна вийти густою з неоднорідною структурою
  12. Викладаємо готове тісто з силіконовим або металевих формах. Формочки обов'язково потрібно попередньо змастити олією;
  13. У середину кожної формочки з тістом кладемо вишеньку;
  14. Розжарюємо духову піч до 180 градусів і прибираємо туди мафіни;
  15. Випікатися вони повинні протягом 20-25 хвилин;
  16. Потім потрібно вийняти випічку, залишити остигати і вже, потім необхідно вийняти випічку з формочок.

Візьміть на замітку рецепти кексів зі згущеним молоком — спробуйте наші рецепти.

Візьміть на замітку рецепт смаженого рису з креветками.

Рецепт мідій з часниковим соусом — морепродукти тільки смачніше.

Кексики з вишнею та шоколадом

Які компоненти будуть потрібні:

  • три курячих яйця;
  • борошно – 120 грам;
  • 100 грам цукру;
  • ½ Склянки вишні;
  • 70 грам натурального коров'ячого масла;
  • 70 грам темного шоколаду;
  • 1 ч. ложка розпушувача.

Скільки потрібно готувати – 60 хвилин.

Калорійність – 320 ккал.

Процес приготування:

  1. У сотейник кладемо шматочок коров'ячого масла, додаємо до нього шматочки темного шоколаду;
  2. Ставимо сковороду на повільний вогонь і прогріваємо до повного розтоплення всіх компонентів;
  3. В окрему миску розбиваємо курячі яйця і гарненько розмішуємо міксером;
  4. Потім заливаємо до яєць суміш з шоколаду і масла і змішуємо;
  5. В іншій чашці з'єднуємо борошно, цукор і розпушувач;
  6. Після цього з'єднуємо рідку суміш з сухими компонентами, добре розмішуємо;
  7. Вишню промиваємо, виймаємо кісточки;
  8. Перекладаємо ягоду в основу і добре перемішуємо;
  9. Викладаємо тісто у формочки;
  10. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди формочки;
  11. Випікаємо мафіни приблизно 20-25 хвилин;
  12. Після цього викладаємо мафіни з духовки, охолодити і виймаємо з формочок;
  13. Прикрасити верх можна збитими вершками, посипати тертим шоколадом.

Сирні маффіни з ягодами

Для мафін потрібні інгредієнти:

  • 170 грам сиру;
  • стакан вишні;
  • цукор – 125 грам;
  • два яйця;
  • справжнє коров'яче масло – 80 грам;
  • 230 грам борошна вищого сорту;
  • 180 мл молока;
  • невелика щіпка солі;
  • ½ Ч. ложки харчової соди.

Скільки потрібно робити – 1 годину.

Калорійність – 310 ккал.

Процес приготування:

  1. Спочатку слід підготувати ягоду. Вишню ретельно промиваємо прохолодною водою;
  2. Ягоду потрібно перекласти на друшляк, щоб стекла вода;
  3. Виймаємо з ягоди всі кісточки;
  4. Викладаємо в каструлю з товстими стінками масло і розтоплюємо;
  5. В окремій чашці з'єднуємо всі сухі компоненти – борошно, цукор, сіль, розпушувач;
  6. У розтоплене масло викладаємо сир і гарненько розмішуємо;
  7. Далі розбиваємо курячі яйця і поміщаємо в суміш з сиром;
  8. Розмішуємо сир, яйця і масло до рівномірної структури;
  9. Вливаємо молоко і розмішуємо;
  10. Після цього перемішуємо суху і рідку суміш;
  11. Гарненько перемішуємо до утворення рівномірної структури;
  12. Далі всипаємо ягоду, розмішуємо ще раз до повного розподілу всієї ягоди;
  13. Формочки з силікону промазуємо рослинним маслом;
  14. Кладемо основу по формочках, кожну формочку наповнюємо майже на¾;
  15. Прогріваємо духову піч до 200 градусів;
  16. Поміщаємо формочки в духовку і залишаємо запікатися на півгодини;
  17. Після цього виймаємо формочки з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо мафіни.

Пісна випічка

Для пісних мафін потрібні такі компоненти:

  • молоко соєве ванільне — 380 мл;
  • борошно пшеничне – 300 грам;
  • вишня в сушеному вигляді – 170 грам;
  • цукор – 120 грам;
  • масло кокосове – 80 мл;
  • 15 грам коричневого цукру;
  • борошно лляне – 50 грам;
  • 2 маленькі ложки розпушувача;
  • щіпка кориці в молотом вигляді;
  • мелений кардамон – щіпка;
  • трохи кухонної солі.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 254 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У миску всипаємо звичайний і коричневий цукор;
  2. Вливаємо соєве молоко додаємо кокосову олію. Всі інгредієнти потрібно ретельно розмішати;
  3. В іншу ємність миску насипаємо борошно, додаємо кардамон, корицю, сіль, розпушувач. Всі сухі компоненти добре змішуємо;
  4. Далі з'єднуємо суху і рідку суміш;
  5. Ретельно вимішуємо, повинна вийти густа основа;
  6. Викладаємо в основу суху вишню і добре розмішуємо, ягода має рівномірно розподілитися по основі;
  7. Викладаємо тісто по формочках з силікону. Формочки обов'язково треба змастити маслом;
  8. Гріємо духову піч про 180 градусів і прибираємо в неї формочки;
  9. Запікаємо мафіни протягом 30 хвилин;
  10. Далі виймаємо формочки з духовки, охолодити і дістаємо мафіни з формочок.

Корисні поради

  • замішувати тісто потрібно вручну. Якщо його замішувати міксером, то воно вийде дуже рідким і не таким повітряним;
  • вишню можна використовувати свіжу або заморожену;
  • готовність мафін можна перевіряти зубочисткою або сірником, якщо на поверхні сірники або зубочистки не залишається рідке тісто, то значить випічка готова.

Приготування мафін з вишнею досить цікаве заняття. Їх можна приготувати практично в будь-яких формах, з будь-якої форми і з будь-якого матеріалу – силікону або металу. Якщо у вас є спеціальні формочки з паперу, бо це буде ще простіше. Після випікання випічку можна прикрасити збитими вершками або тертим шоколадом.

Що ще почитати: