Як спекти мафіни з вишнею в домашніх умовах
Мафіни з вишнею є відмінним ласощі до чаю. Вони завжди виходять дуже легкими і ніжними, а начинка з вишні надає їм оригінальний смак і аромат. Цю випічку можна робити постійно хоч кожен день, але при цьому вона ніколи не буде набридати і набридати.
Її з задоволенням наминати і дорослі, і діти. Головне правильно її зробити, тому обов'язково потрібно знати всі секрети її приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 280 грам |
цукор - | стакан |
розпушувач - | 15 грам |
сіль - | щіпка |
молоко - | 170 мл |
вишня - | 150 грам |
мускатний горіх мелений - | ¼ Ч. ложки |
яйце - | 1 штука |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 Ккал |
Як будемо робити:
- Для початку потрібно просіяти борошно через сито, це збагатить її повітрям і зробить пишною. За рахунок цього мафіни будуть ніжними, легкими;
- Далі ягоди потрібно добре промити, просушити рушниками з паперової основи;
- Вибираємо з вишні всі кісточки;
- Висипаємо борошно в глибоку чашку, підсипаємо розпушувач і цукор. Всі сухі складові добре розмішуємо;
- Молоко слід перелити в сотейник і прогріти до 30-40 градусів;
- Заливаємо в молоко, рослинне масло і добре змішуємо;
- Потім розбиваємо одне яйце і кладемо в молочно-масляну суміш, добре вимішуємо;
- Переливаємо рідку суміш в борошно і розмішуємо;
- Основа повинна вийти густоватой з неоднорідною структурою. Замішувати тісто потрібно віночком або вилкою;
- Не варто для розмішування використовувати міксер, тому що він може пошкодити структуру тіста і зробити його занадто рідким;
- Бажано до вишні підсипати трохи борошна, це зробить ягоди більш сухими і вони не осядуть в тесті;
- Викладаємо вишню в рідку основу і акуратно розмішуємо, вишня має рівномірно розподілитися по всій структурі тесту;
- Формочки для випікання мафін потрібно добре промазати рослинним маслом;
- Кладемо рідке тісто на 1/3 формочок;
- Ставимо формочки на деко;
- Гріємо духову піч до 200 градусів і прибираємо в неї деко з формочками;
- Випікаємо протягом 20-25 хвилин;
- Витягуємо готові маффіни з духовки, даємо трохи охолонути і акуратно виймаємо з формочок.
Шоколадні мафіни з вишнею
Складові компоненти:
- два курячих яйця;
- цукор – 270 грам;
- 100 грам коров'ячого масла;
- стакан питного йогурту;
- какао-порошок – 75-80 грам;
- ¼ Кілограма борошна;
- трохи солі;
- 10 грам розпушувача;
- ¼ Склянки вишні;
- щіпка ваніліну.
Період приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 295 ккал.
Як потрібно робити:
- У ємність потрібно розбити курячі яйця, всипати цукор і добре змішати виделкою;
- Масло слід помістити в сотейник і розтопити на плиті;
- Після того як масло буде рідким, його потрібно трохи охолодити і залити в суміш з яєць і цукру;
- Заливаємо туди ж питний йогурт, бажано брати з жирністю 1,5 %;
- В окрему ємність потрібно ретельно просіяти борошно через сито пару разів;
- Далі необхідно всипати муку розпушувач і сіль;
- До сухих компонентів слід засипати ванільний порошок;
- Далі всі сухі інгредієнти ретельно розмішуємо;
- Після цього просіваємо какао і змішуємо з борошном і іншими компонентами;
- У ємність з сухої суміші вливаємо яєчну суміш;
- Акуратно за допомогою віночка або вилки замішуємо тісто. Основа повинна вийти густою з неоднорідною структурою
- Викладаємо готове тісто з силіконовим або металевих формах. Формочки обов'язково потрібно попередньо змастити олією;
- У середину кожної формочки з тістом кладемо вишеньку;
- Розжарюємо духову піч до 180 градусів і прибираємо туди мафіни;
- Випікатися вони повинні протягом 20-25 хвилин;
- Потім потрібно вийняти випічку, залишити остигати і вже, потім необхідно вийняти випічку з формочок.
Візьміть на замітку рецепти кексів зі згущеним молоком — спробуйте наші рецепти.
Візьміть на замітку рецепт смаженого рису з креветками.
Рецепт мідій з часниковим соусом — морепродукти тільки смачніше.
Кексики з вишнею та шоколадом
Які компоненти будуть потрібні:
- три курячих яйця;
- борошно – 120 грам;
- 100 грам цукру;
- ½ Склянки вишні;
- 70 грам натурального коров'ячого масла;
- 70 грам темного шоколаду;
- 1 ч. ложка розпушувача.
Скільки потрібно готувати – 60 хвилин.
Калорійність – 320 ккал.
Процес приготування:
- У сотейник кладемо шматочок коров'ячого масла, додаємо до нього шматочки темного шоколаду;
- Ставимо сковороду на повільний вогонь і прогріваємо до повного розтоплення всіх компонентів;
- В окрему миску розбиваємо курячі яйця і гарненько розмішуємо міксером;
- Потім заливаємо до яєць суміш з шоколаду і масла і змішуємо;
- В іншій чашці з'єднуємо борошно, цукор і розпушувач;
- Після цього з'єднуємо рідку суміш з сухими компонентами, добре розмішуємо;
- Вишню промиваємо, виймаємо кісточки;
- Перекладаємо ягоду в основу і добре перемішуємо;
- Викладаємо тісто у формочки;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди формочки;
- Випікаємо мафіни приблизно 20-25 хвилин;
- Після цього викладаємо мафіни з духовки, охолодити і виймаємо з формочок;
- Прикрасити верх можна збитими вершками, посипати тертим шоколадом.
Сирні маффіни з ягодами
Для мафін потрібні інгредієнти:
- 170 грам сиру;
- стакан вишні;
- цукор – 125 грам;
- два яйця;
- справжнє коров'яче масло – 80 грам;
- 230 грам борошна вищого сорту;
- 180 мл молока;
- невелика щіпка солі;
- ½ Ч. ложки харчової соди.
Скільки потрібно робити – 1 годину.
Калорійність – 310 ккал.
Процес приготування:
- Спочатку слід підготувати ягоду. Вишню ретельно промиваємо прохолодною водою;
- Ягоду потрібно перекласти на друшляк, щоб стекла вода;
- Виймаємо з ягоди всі кісточки;
- Викладаємо в каструлю з товстими стінками масло і розтоплюємо;
- В окремій чашці з'єднуємо всі сухі компоненти – борошно, цукор, сіль, розпушувач;
- У розтоплене масло викладаємо сир і гарненько розмішуємо;
- Далі розбиваємо курячі яйця і поміщаємо в суміш з сиром;
- Розмішуємо сир, яйця і масло до рівномірної структури;
- Вливаємо молоко і розмішуємо;
- Після цього перемішуємо суху і рідку суміш;
- Гарненько перемішуємо до утворення рівномірної структури;
- Далі всипаємо ягоду, розмішуємо ще раз до повного розподілу всієї ягоди;
- Формочки з силікону промазуємо рослинним маслом;
- Кладемо основу по формочках, кожну формочку наповнюємо майже на¾;
- Прогріваємо духову піч до 200 градусів;
- Поміщаємо формочки в духовку і залишаємо запікатися на півгодини;
- Після цього виймаємо формочки з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо мафіни.
Пісна випічка
Для пісних мафін потрібні такі компоненти:
- молоко соєве ванільне — 380 мл;
- борошно пшеничне – 300 грам;
- вишня в сушеному вигляді – 170 грам;
- цукор – 120 грам;
- масло кокосове – 80 мл;
- 15 грам коричневого цукру;
- борошно лляне – 50 грам;
- 2 маленькі ложки розпушувача;
- щіпка кориці в молотом вигляді;
- мелений кардамон – щіпка;
- трохи кухонної солі.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 254 ккал.
Як потрібно робити:
- У миску всипаємо звичайний і коричневий цукор;
- Вливаємо соєве молоко додаємо кокосову олію. Всі інгредієнти потрібно ретельно розмішати;
- В іншу ємність миску насипаємо борошно, додаємо кардамон, корицю, сіль, розпушувач. Всі сухі компоненти добре змішуємо;
- Далі з'єднуємо суху і рідку суміш;
- Ретельно вимішуємо, повинна вийти густа основа;
- Викладаємо в основу суху вишню і добре розмішуємо, ягода має рівномірно розподілитися по основі;
- Викладаємо тісто по формочках з силікону. Формочки обов'язково треба змастити маслом;
- Гріємо духову піч про 180 градусів і прибираємо в неї формочки;
- Запікаємо мафіни протягом 30 хвилин;
- Далі виймаємо формочки з духовки, охолодити і дістаємо мафіни з формочок.
Корисні поради
- замішувати тісто потрібно вручну. Якщо його замішувати міксером, то воно вийде дуже рідким і не таким повітряним;
- вишню можна використовувати свіжу або заморожену;
- готовність мафін можна перевіряти зубочисткою або сірником, якщо на поверхні сірники або зубочистки не залишається рідке тісто, то значить випічка готова.
Приготування мафін з вишнею досить цікаве заняття. Їх можна приготувати практично в будь-яких формах, з будь-якої форми і з будь-якого матеріалу – силікону або металу. Якщо у вас є спеціальні формочки з паперу, бо це буде ще простіше. Після випікання випічку можна прикрасити збитими вершками або тертим шоколадом.