07 март 2019 2 135

Як смачно приготувати вареники з вишнею

Вареники з вишнею є стравою української кухні, яку у багатьох давно є традиційним частуванням у літній період, коли вишня поспіває. Це блюдо багатьом знайоме ще з самого дитинства, коли мама чи бабуся робила вареники з вишнею та поливала сметанкою.

Як згадаєш, так слинки відразу починають текти. Якщо хтось забув або не знає, як зробити смачні вареники з вишнею, можна скористатися наступними рецептами.

Покроковий рецепт вареників вишневих
Інгредієнти Кількість
борошна - 400 грам
яєць - 1 штука
цукру - 6 великих ложок
свіжої вишні - 0,5 кг
води - половина склянки
солі - трохи
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Як готувати:

Для початку робимо тісто. Для цього борошно засипаємо на поверхню робочого столу у вигляді гірки;

В середині гірки робимо невелику ямку. Розбиваємо яйце і викладаємо в поглиблення;

Засипаємо туди 1 велику ложку цукру і дрібку солі;

Заливаємо воду і вимішуємо тісто. Для початку краще перемішувати ложкою, а коли суміш стане густою, вимішуємо вручну;

У результаті повинно вийти круте тісто. Робимо з нього кульку і залишаємо на деякий час, приблизно на півгодини;

Тепер приступаємо до приготування начинки. Свіжу вишню бажано попередньо очистити від кісточок, тому що з кісточками буде якось незручно потім їсти;

Потім ложкою трохи віджимаємо від зайвої рідини і зливаємо;

Додаємо до вишні 5 великих ложок цукрового піску і змішуємо;

Вистояне тісто можна використовувати далі. Для цього його викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном, поділяємо на дві частини;

З кожної частини розкачуємо тонкі коржі і за допомогою невеликої піали або склянки вирізаємо кружечки. Розмір діаметра кружечків повинен складати приблизно 6 см;

В середину кружалець викладаємо начинку з вишні і акуратно слепляем краї тіста один з одним. Щоб вареники не розклеїлися під час варіння їх краю можна змастити курячим яйцем;

Тепер розберемося, як і скільки часу варити вироби. На плиту ставимо ємність з водою, розігріваємо;

Як вода почне закипати, запускаємо туди вареники. Відварюємо до готовності. Як тільки вони почнуть спливати на поверхню їх можна виймати на блюдо;

Готові вареники можна полити сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Заморожені вишні для вареників

Компоненти для готування:

  • 600 грам борошна;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • 1 склянку кефіру;
  • Половина пачки маргарину або масла;
  • Вишня заморожена – 300 грам;
  • Цукровий пісок – 4 великі ложки;
  • 1 маленька ложечка крохмального порошку;
  • Трохи сметани;
  • Масло вершкове.

Скільки готувати – 1 годину.

Калорійність – 170.

Процес приготування:

  1. Для початку на плиту ставимо ємність з товстими стінками, кладемо туди маргарин або вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;
  2. У велику чашку засипаємо просіяне борошно, в центральній частині робимо поглиблення, заливаємо склянку кефіру;
  3. Далі виливаємо розтоплений маргарин;
  4. Підсолюємо і викладаємо куряче яйце. Всі компоненти вимішуємо ложкою;
    Коли суміш стане густою, і її буде важко перемішувати, починаємо місити вручну;
  5. У результаті повинно вийти круте тісто, залишаємо його хвилин на 20-30;
  6. Робимо начинку. У миску викладаємо заморожену вишню без кісточок і розморожуємо;
  7. Коли вона відтане, зливаємо сік, що виділився;
  8. Тісто розділяємо на кілька частин, з кожної частини прокатуємо тонкий пласт;
    за допомогою склянки чи пиалушки вирізаємо з нього круглі коржики;
  9. На центральну частину кожної коржі кладемо вишню, присипаємо цукром і слепляем краю між собою;
  10. На газ поміщаємо металеву ємність, наливаємо воду, насипаємо солі за смаком і гріємо;
  11. Як тільки вода почне кипіти закидаємо туди вареники і відварюємо;
  12. Як вареники почнуть спливати на поверхню, це буде означати, що вони вже готові;
  13. Готові вареники витягуємо за допомогою шумівки на плоску тарілку;
  14. Поливаємо все сметаною і подаємо на стіл.

Глазур для паски рецепти які варто взяти на замітку. Читайте як можна прикрасити святкові паски.

Здобні рогалики рецепти з повидлом, рецепти з фото і відео. Як правильно приготувати, читайте покрокові рекомендації від досвідчених кулінарів.

Рецепт смачних пісочних кошичків з пісочного тіста з різними начинками. Такі кошики можна використовувати як закуску або як десерт — все залежить від вашої фантазії.

Пісні вареники з ягодами

Для тіста потрібно:

  • Стакан води;
  • Борошно — 600 грам;
  • Рослинне масло – 1 велика ложка;
  • Цукровий пісок – 1 маленька ложечка;
  • Щіпка солі.

Для начинки:

  • Вишня свіжа – півкілограма;
  • Цукор – на свій розсуд.

Період приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 150.

Як робити:

  1. Для початку робимо тісто. В металеву ємність наливаємо олію, теплу воду, засипаємо сіль;
  2. Ємність з усіма інгредієнтами ставимо на плиту і розігріваємо до кипіння;
  3. У киплячу суміш висипаємо половину борошна, все швидко перемішуємо;
  4. Решту борошна висипаємо на поверхню столу;
  5. Ємність з сумішшю знімаємо з плити. Викладаємо всі інгредієнти на борошно і замішуємо руками тісто;
  6. Тісто повинне вийти м'яким і мати еластичну структуру;
  7. Вишню обполіскуємо і виймаємо всі кісточки. Викладаємо в чашку, віджимаємо ложкою зайвий сік;
  8. Тісто розділяємо на кілька порцій. З кожної порції прокатуємо тонкий коржик;
  9. Склянкою з коржі вирізаємо невеликі кружечки;
  10. У середину кожного кружечка кладемо вишню, присипаємо цукром і слепляем краю коржі між собою. Робимо акуратні вареники;
  11. Ставимо На вогонь каструльку з водою, додаємо сіль і прогріваємо;
  12. Як вода закипить, починаємо закидати туди вареники по одному;
  13. Після того, як вареники піднімуться на поверхню води х можна виймати;
  14. Готові вареники викладаємо на велику тарілку і подаємо зі сметаною або вершковим маслом.

Корисні поради

  • Борошно для тіста найкраще просіяти. Це допоможе позбутися від зайвого сміття і зробить борошно більш пишною;
  • Обов'язково перед приготуванням вийміть кісточки з вишні, інакше начинка буде зіпсована. Адже немає нічого хорошого, коли у варениках будуть потрапляти одні кісточки від вишень;
  • Цукру для начинки не шкодуйте, адже вишня сама по собі дуже кисла, тому краще всього класти побільше цукрового піску;
  • Після приготування вареники можна полити вершками, розтопленим маслом, медом або соком від вишні.

Вареники з вишнею виходять досить незвичайними і смачними. Кислинка від вишні надає їм оригінальний смак, а сама ягода истончает прекрасний аромат. Вони відмінно поєднуються з різними солодкими соусами, наприклад зі згущеним молоком, сиропами, з джемом, а також з вершками і розтопленим маслом. Обов'язково зробіть це страва, воно сподобається всім. А діти від нього в захваті і попросять ще добавки!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: