Як смачно приготувати вареники з вишнею
Вареники з вишнею є стравою української кухні, яку у багатьох давно є традиційним частуванням у літній період, коли вишня поспіває. Це блюдо багатьом знайоме ще з самого дитинства, коли мама чи бабуся робила вареники з вишнею та поливала сметанкою.
Як згадаєш, так слинки відразу починають текти. Якщо хтось забув або не знає, як зробити смачні вареники з вишнею, можна скористатися наступними рецептами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 400 грам |
яєць - | 1 штука |
цукру - | 6 великих ложок |
свіжої вишні - | 0,5 кг |
води - | половина склянки |
солі - | трохи |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Як готувати:
Для початку робимо тісто. Для цього борошно засипаємо на поверхню робочого столу у вигляді гірки;
В середині гірки робимо невелику ямку. Розбиваємо яйце і викладаємо в поглиблення;
Засипаємо туди 1 велику ложку цукру і дрібку солі;
Заливаємо воду і вимішуємо тісто. Для початку краще перемішувати ложкою, а коли суміш стане густою, вимішуємо вручну;
У результаті повинно вийти круте тісто. Робимо з нього кульку і залишаємо на деякий час, приблизно на півгодини;
Тепер приступаємо до приготування начинки. Свіжу вишню бажано попередньо очистити від кісточок, тому що з кісточками буде якось незручно потім їсти;
Потім ложкою трохи віджимаємо від зайвої рідини і зливаємо;
Додаємо до вишні 5 великих ложок цукрового піску і змішуємо;
Вистояне тісто можна використовувати далі. Для цього його викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном, поділяємо на дві частини;
З кожної частини розкачуємо тонкі коржі і за допомогою невеликої піали або склянки вирізаємо кружечки. Розмір діаметра кружечків повинен складати приблизно 6 см;
В середину кружалець викладаємо начинку з вишні і акуратно слепляем краї тіста один з одним. Щоб вареники не розклеїлися під час варіння їх краю можна змастити курячим яйцем;
Тепер розберемося, як і скільки часу варити вироби. На плиту ставимо ємність з водою, розігріваємо;
Як вода почне закипати, запускаємо туди вареники. Відварюємо до готовності. Як тільки вони почнуть спливати на поверхню їх можна виймати на блюдо;
Готові вареники можна полити сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Заморожені вишні для вареників
Компоненти для готування:
- 600 грам борошна;
- Куряче яйце – 1 штука;
- 1 склянку кефіру;
- Половина пачки маргарину або масла;
- Вишня заморожена – 300 грам;
- Цукровий пісок – 4 великі ложки;
- 1 маленька ложечка крохмального порошку;
- Трохи сметани;
- Масло вершкове.
Скільки готувати – 1 годину.
Калорійність – 170.
Процес приготування:
- Для початку на плиту ставимо ємність з товстими стінками, кладемо туди маргарин або вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;
- У велику чашку засипаємо просіяне борошно, в центральній частині робимо поглиблення, заливаємо склянку кефіру;
- Далі виливаємо розтоплений маргарин;
- Підсолюємо і викладаємо куряче яйце. Всі компоненти вимішуємо ложкою;
Коли суміш стане густою, і її буде важко перемішувати, починаємо місити вручну; - У результаті повинно вийти круте тісто, залишаємо його хвилин на 20-30;
- Робимо начинку. У миску викладаємо заморожену вишню без кісточок і розморожуємо;
- Коли вона відтане, зливаємо сік, що виділився;
- Тісто розділяємо на кілька частин, з кожної частини прокатуємо тонкий пласт;
за допомогою склянки чи пиалушки вирізаємо з нього круглі коржики; - На центральну частину кожної коржі кладемо вишню, присипаємо цукром і слепляем краю між собою;
- На газ поміщаємо металеву ємність, наливаємо воду, насипаємо солі за смаком і гріємо;
- Як тільки вода почне кипіти закидаємо туди вареники і відварюємо;
- Як вареники почнуть спливати на поверхню, це буде означати, що вони вже готові;
- Готові вареники витягуємо за допомогою шумівки на плоску тарілку;
- Поливаємо все сметаною і подаємо на стіл.
Глазур для паски рецепти які варто взяти на замітку. Читайте як можна прикрасити святкові паски.
Здобні рогалики рецепти з повидлом, рецепти з фото і відео. Як правильно приготувати, читайте покрокові рекомендації від досвідчених кулінарів.
Рецепт смачних пісочних кошичків з пісочного тіста з різними начинками. Такі кошики можна використовувати як закуску або як десерт — все залежить від вашої фантазії.
Пісні вареники з ягодами
Для тіста потрібно:
- Стакан води;
- Борошно — 600 грам;
- Рослинне масло – 1 велика ложка;
- Цукровий пісок – 1 маленька ложечка;
- Щіпка солі.
Для начинки:
- Вишня свіжа – півкілограма;
- Цукор – на свій розсуд.
Період приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 150.
Як робити:
- Для початку робимо тісто. В металеву ємність наливаємо олію, теплу воду, засипаємо сіль;
- Ємність з усіма інгредієнтами ставимо на плиту і розігріваємо до кипіння;
- У киплячу суміш висипаємо половину борошна, все швидко перемішуємо;
- Решту борошна висипаємо на поверхню столу;
- Ємність з сумішшю знімаємо з плити. Викладаємо всі інгредієнти на борошно і замішуємо руками тісто;
- Тісто повинне вийти м'яким і мати еластичну структуру;
- Вишню обполіскуємо і виймаємо всі кісточки. Викладаємо в чашку, віджимаємо ложкою зайвий сік;
- Тісто розділяємо на кілька порцій. З кожної порції прокатуємо тонкий коржик;
- Склянкою з коржі вирізаємо невеликі кружечки;
- У середину кожного кружечка кладемо вишню, присипаємо цукром і слепляем краю коржі між собою. Робимо акуратні вареники;
- Ставимо На вогонь каструльку з водою, додаємо сіль і прогріваємо;
- Як вода закипить, починаємо закидати туди вареники по одному;
- Після того, як вареники піднімуться на поверхню води х можна виймати;
- Готові вареники викладаємо на велику тарілку і подаємо зі сметаною або вершковим маслом.
Корисні поради
- Борошно для тіста найкраще просіяти. Це допоможе позбутися від зайвого сміття і зробить борошно більш пишною;
- Обов'язково перед приготуванням вийміть кісточки з вишні, інакше начинка буде зіпсована. Адже немає нічого хорошого, коли у варениках будуть потрапляти одні кісточки від вишень;
- Цукру для начинки не шкодуйте, адже вишня сама по собі дуже кисла, тому краще всього класти побільше цукрового піску;
- Після приготування вареники можна полити вершками, розтопленим маслом, медом або соком від вишні.
Вареники з вишнею виходять досить незвичайними і смачними. Кислинка від вишні надає їм оригінальний смак, а сама ягода истончает прекрасний аромат. Вони відмінно поєднуються з різними солодкими соусами, наприклад зі згущеним молоком, сиропами, з джемом, а також з вершками і розтопленим маслом. Обов'язково зробіть це страва, воно сподобається всім. А діти від нього в захваті і попросять ще добавки!
Приємного апетиту!