30 апрель 2019 2 922

Як смачно і просто приготувати рулет з індички

З м'яса індички можна приготувати невеликі порційні рулети або один великий. Рулети подають на стіл в якості гарячої закуски з овочевим салатом або як основне блюдо.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
готового фаршу з м'якоті індички - 600 грам
оливок - півсклянки
крупи манної - 1 жменька
спеції - спеції
зелень - за бажанням
перцю солодкого - 1 стручок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

До рулету з індички можна подати соус, мариновані або солоні огірки, салат овочевий і солодкий перець.

У готовий фарш потрібно додати манку, приправити за смаком спеціями і гарненько з'єднати всі інгредієнти. Покласти фарш в холодильник на півгодини. Поки фарш «відпочиває», зайнятися нарізкою оливок і болгарського перцю.

Оливки краще нашаткувати кружечками, перець кубиками, а зелень просто подрібнити. Усі ці компоненти додати в м'ясний фарш. Потім з нього сформувати ковбаску, загорнути її у фольгу і відправити в духову шафу. Температурний режим – 180 градусів, час приготування – 40 хвилин.

Рецепт рулету з фаршу

Рулет з фаршу сподобається і дорослим і дітям. Його можна запікати в кулінарній папері, фользі або пакеті. На стіл подавати в якості основного блюда або холодної закуски.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 г м'якоті індички;
  • цибуля ріпчаста – 150 грам;
  • яйця в кількості 5 штук;
  • 2 невеликі моркви;
  • 2 скибочки черствої булки;
  • 15% сметана – 30 г;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль – 10 г;
  • 2 щіпки перцю чорного.

Для приготування знадобиться час – 55 хвилин. Кожна порція рулету містить 230 ккал.

Як готувати:

  1. Спочатку підготувати начинку. Для цього зварити до повної готовності два яйця, порубати, з'єднати з морквою, натертою на тертці і дрібно порубаним пір'ям зеленого лука. У цю масу розбити 1 яйце, приправити сіллю;
  2. З філе, цибулі і замоченою в молоці булки приготувати фарш. Додати 2 яйця і як слід вимішати м'ясну масу. Приправити спеціями за смаком;
  3. Сформувати основу для рулету. У середину покласти начинку і ретельно зі всіх сторін закрити;
  4. Рулет (швом вниз) перекласти на деко, обмазати сметаною. Готувати 45 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовій шафі;
  5. Такий варіант страви можна готувати заздалегідь, а розігрівати по мірі необхідності, наприклад, на вечерю.

Суп з нутом — ситне блюдо, яке потрібно приготувати обов'язково.

Що можна приготувати з яловичого серця читайте в нашій статті.

Рецепти смачних і соковитих котлет з курячого фаршу з кабачком — спробуйте приготувати це блюдо.

Міні-рулети з індички з начинкою

Невеликі рулети можна зробити з грудки, якщо нарізати її поперек м'ясних волокон.

Необхідні продукти:

  • 700 г філе індички;
  • 200 грам готового яловичого фаршу;
  • 50 г темного ізюму;
  • 50 г очищених волоських горіхів;
  • 50 г консервованих оливок;
  • цибулина;
  • 30 г часнику;
  • 1 невеликий стручок болгарського перцю;
  • 40 г томатної пасти;
  • 20 г селянського масла;
  • коньяк будь – 100 р.

Щоб приготувати страву, потрібно 60 хв. Цінність в калоріях складе 210 ккал.

Приготування:

  1. Родзинки промити і залити коньяком;
  2. Філе індички поділити на три частини. Злегка постукати по них молотком, щоб сформувалася прямокутна форма для майбутніх рулетів;
  3. Цибулину почистити і нашаткувати у вигляді кубиків. Подрібнити часник. Все скласти для обсмажування в сковороду. Продукти придбали золотистий колір, значить, пора додавати ізюм, оливки, горіхи і томатну пасту. Всі продукти прогріти на сковороді пару хвилин;
  4. В іншу сковороду покласти яловичий фарш, трохи обсмажити. Перекласти в сковороду, де «перебували» всі інші продукти. Тушкувати ще 5 хвилин;
  5. Нашаткувати соломкою перець. На відбиті шматочки індички спочатку розкласти соломку з перцю, на неї рівномірно викласти фарш. Сформувати рулет, обв'язати його кулінарною ниткою;
  6. Покласти підготовлені рулети у фольгу. Поставити на півгодини в духовку. Потім прибрати фольгу, змастити рулети маслом вершковим та включити гриль. Щоб страва підрум'янилося досить 5 хвилин;
  7. Готові рулети, але вже охолоджені нарізати на невеликі гуртки;
  8. Порада: такий рулет найкраще подавати з пюре або соусом з печеного яблука.

Рулет з філе індички з грибами і сиром

Смак рулету з м'яса індички можна змінити, якщо приготувати його з начинкою з грибів і сиру. Він стане більш м'яким і ніжним.

Продукти:

  • 1 стегно індички без кістки;
  • 4 печериці;
  • головка цибулі;
  • 100 грам натертого сиру;
  • половинка лимона;
  • 3 гілочки кропової зелені;
  • 60 г масла рослинного;
  • за смаком – сіль;
  • 2 г перцю;
  • 1 чайна ложка паприки.

Загальний час готування не перевищить 50 хвилин. Цінність продукту в калоріях становить 210 ккал.

Покрокова інструкція виглядає наступним чином.

Крок 1

З філе стегна прибрати кістки, зайвий жир і сполучні тканини. Стегно індички розділити на дві однакові частини. Молотком відбити, побризкати зверху вичавленим з лимона соком. Прибрати в миску і поки залишити в спокої.

Крок 2

Зайнятися приготування начинки. На соняшниковій олії обсмажити дрібно нарізані гриби з цибулею і змішати з тертим сиром. За смаком додати сіль і трохи перцю чорного. Начинку розкласти на край відбитого філе індички. Сформувати з кожного шматка рулет, перетягнути його кухарський ниткою.

Крок 3

Взяти відповідну форму, обробити її маслом, викласти рулети і зверху припорошити паприкою. Запікати 45 хвилин при 185 С.

Крок 4

З приготованого блюда прибрати нитки і подати в гарячому вигляді. Для гарніру підійдуть будь-які овочі.

Рулет з індички з чорносливом та курагою в мультиварці

Якщо ви хочете здивувати гостей оригінальної закускою, приготуйте рулети з курагою і чорносливом.

Вимагається:

  • 500 г м'яса індички;
  • яйце;
  • масло рослинне – 5 ст. ложок;
  • черства булочка 100 г;
  • цибулина;
  • курага і чорнослив по 10 штук;
  • сіль – 10 грам;
  • сухарі мелені – 30 грам.

Витрачений час на приготування – 1,5 години. Калорійність в розрахунку на 100 грам становить 230 ккал.

М'ясо нарізати на шматочки. З нього і цибулі зробити фарш. Булку замочити в молоці, потім злегка віджати і з'єднати з м'ясним фаршем. Потім додати яйце (тільки жовток), посолити. Всі продукти з'єднати між собою і поділити отриману м'ясну масу на однакові частини.

Сформувати з цих частин прямокутну основу для рулетів. Для начинки чорнослив і курагу відварити протягом 10 хвилин. Звільнити від кісточок, подрібнити. З'єднати сухофрукти, і розкласти по жменьці фаршу на середину м'ясної основи.

На дошку насипати панірувальні сухарі і обваляти в них рулети. Налити в ємність мультиварки трохи олії і викласти в неї рулети, включити режим «обсмажування», готувати 5 хвилин. Потім додати 150 мл води, посолити і поперчити за смаком. Готувати в режимі «гасіння». Рулети подавати на стіл в гарячому вигляді з зеленим горошком або відварною картоплею.

Кулінарні підказки

Це тільки здається, що приготувати рулет з індички можуть тільки досвідчені господині і професійні кулінари. Насправді, все просто. Досить вивчити послідовність всіх дій, не поспішати і бути акуратним. Дуже важливо придбати для роботи невеликий, гострий і зручний ніж.

Грудка індички є самим ідеальним «матеріалом» для рулетів. Досить розгорнути у вигляді книжки, присмачити спеціями, натерти сіллю. По своєму смаку вибрати начинку, сформувати рулет і обв'язати його нитками або закріпити за допомогою дерев'яних зубочисток.

Також можна приготувати рулети з рубленого філе індички. Вийде незвично і смачно. Їх можна начинити будь-якою начинкою. Це можуть бути обсмажені гриби з додаванням сиру, зелень, овочі або сухофрукти.

У духовці страву можна запікати на овочевій подушці з болгарського перцю і ріпчастої цибулі. Вийде відмінний гарнір, так і м'ясо придбає приємний аромат.

У статті представлені рецепти на всі випадки життя від звичайного обіду до святкового вечері. При цьому всі рецепти викладено доступно, так що впоратися з будь-яким рулетом може зовсім недосвідчена господиня і легко приготувати улюблені м'ясні закуски в домашніх умовах. Вийде і дешевше, і набагато корисніше, ніж у магазині.

Що ще почитати: