19 март 2019 1 306

Як приготувати рулет із курячого філе з різними начинками

Коли вигадувати складні страви колись, традиційні частування подаються на кожне веселощі. Якщо хочеться чогось простого, легкого, але смачного, досить згадати про м'ясні рулети. Це універсальне блюдо, яке цілком може претендувати на звання «зірки вечора».

Гості та домочадці точно не залишаться голодними, адже з простого поєднання продуктів вийде ситне цікаве частування.

Духовка згодиться
Інгредієнти Кількість
філе курки - 600 г
часникових зубки - 3 зубчики
каррі - 20 г
солі - за смаком
чорного і червоного перцю - по 0,5 ч. л.
соняшникової олії - 2 ст. л.
моркви - 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 Ккал
Звичайну курку можна приготувати так, що ніхто не здогадається про неї. Рулет із курячого філе в духовці – саме те блюдо, яке змушує гостей губитися в здогадах. Воно виходить ніжним, наче індичка, м'яким, як кролик і соковитим зразок свинини.

З різноманітністю спецій, свіжих або сушених трав, овочів можна кожного разу отримувати нове поєднання смаків і змінювати зовнішній вигляд рулету. Таке частування слугуватиме основним блюдом або закускою, адже його можна подати в гарячому і холодному вигляді. А якщо покласти кружечки рулету на шматочки хліба, вийдуть цілком симпатичні бутерброди.

Курочку промити і осушити.

Розрізати філе уздовж на дві частини, трохи відбити, присипати спеціями і присолити.

Вистелити деко пекарської папером, на неї внапуск укласти пласти курки.

Часник і моркву почистити, обробити на дрібній тертці. Але можна моркву і нарізати соломкою. На курку викласти часник і моркву, акуратно згорнути рулетик і зав'язати звичайною ниткою.

Стежити, щоб краї не розповзлися. Для цього можна їх поєднати зубочистками або дерев'яними шпажками для канапе.

Рулет акуратно змастити з допомогою пекарській пензлика маслом, поставити в гарячу духовку на пів години при 180 градусах. Страву можна не перевертати, воно приготується і так, головне, не забути видалити нитку і зубочистки.

Завдяки наявності спецій і часнику м'ясо придбає неповторний аромат, а масло допоможе утворитися апетитною скоринки.

Рецепт з грибами

Тільки вони мають оригінальний смак і структуру, яка допомагає з звичайного страви зробити шедевр. У курячий рулет додати гриби? Так! І побільше!

Гриби відтінятимуть ніжний смак курочки, доповнивши його своїм ароматом. А для цього краще в страві використовувати зірваний своїми руками продукт, нехай навіть згодом заморожений.

Якщо є впевненість в тому, що торговець на стихійному ринку надійний і зіпсований продукт продавати не буде, можна сміливо використовувати такі гриби.

Для рулету з грудки курки з грибами необхідно:

  • 1 упаковка (300 гр.) свіжих грибів;
  • 1 велика цибулинка;
  • 1 кг філе;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • 0,5 ст. сметани;
  • Сіль і перчик за смаком;
  • 1 яєчко;
  • 3 ст. л. олії для смаження;
  • Півпучка кропу.

У розігріту сковорідку влити жир, дати йому прогрітися, туди ж покласти чебрець.

Гриби вимити і нарізати довільними шматочками. У посуд з чебрецем додати гриби, смажити близько 6 хвилин помішуючи.

Курку вимити, розрізати пластами вздовж і кожен шматочок трохи відбити, прикривши плівкою. Курочку посолити і приправити перцем.

Деко застелити папером, на неї викласти пласти курочки один на інший у вигляді квадрата так, щоб потім можна було згорнути рулет.

З цибулинки зняти лушпиння, нарізати тонкими полуколечками. Митий кріп дрібно порубати. На м'ясі розподілити сметану, викласти цибулю, гриби і присипати кропом.

Згорнути рулетик і акуратно перев'язати ниткою. Яйце збити і змастити ним м'ясо. Потримати в духовці близько 35 хвилин, заздалегідь її розігрів до 180 градусів. З готового блюда акуратно зняти нитку.

Сметана з грибами – безпрограшний варіант. А в союзі з зеленню страва з курки і сметанно-цибульно-грибною начинкою стане справжнім святом живота.

Сыыыыррр! Готуємо рулетики з сирною начинкою

Сирна скоринка у всіх частування не тільки апетитно виглядають, але і смак надає вишуканий. Якщо в рулет із курячого філе, загорнути сир, він розплавиться і займе собою всі нерівності внутрішньої поверхні м'яска. Вийде своєрідна однорідна маса, смачна і цікава. Сир можна брати будь.

Традиційний твердий простіше у використанні, плавлений додасть особливий вершковий смак, а вишукані сири з цвіллю або іншими смаками створять атмосферу шикарного вечері в дорогому ресторані.

Щоб нагодувати 2 людини курячими рулетиками з додаванням сиру необхідно:

  • 1 помідор;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • 400 гр. грудки;
  • 14 банки консервованих ананасів;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 1 ст. л. лляної олії;
  • 2 ст. л. майонезного соусу.

Помідори помити, не знімаючи шкірки, нарізати кружечками. Сирок натерти на довільній тертці. Ананас нарізати дрібно. Часник очистити, пропустити через прес.

Грудку вимити, розрізати на поздовжні пласти, трохи обробити молоточком для м'яса, приправити. Викласти шматочки мяса на папір або фольгу внапуск, змастити соусом, часником, присипати сиром, ананасом, укласти помідорні кружечки.

Загорнути краї рулету і перев'язати ниткою.

Змастити маслом блюдо з льону і поставити у форму для запікання. Духовку довести до 200 градусів і в гарячу перемістити форму. Готувати рулет близько 35 хвилин.

Страва вийде соковитим і ароматним. Солодкість ананаса і пікантність часнику сподобаються всім гостям. Коли мяско трохи охолоне, треба потихеньку прибрати нитку, щоб вона не потрапила на тарілку гостя.

Одне з самих незвичайних і цікавих страв — бастурма з курячої грудки в домашніх умовах, приготуйте!

Читайте як приготувати курку в кефірі в духовці з покроковими фото і рекомендаціями.

Не знаєте що приготувати з курки на вечерю? Перейдіть по посиланню, вас чекає багато нових, цікавих рецептів на будь-який смак!

Сухофрукти і курка? Чому б і ні!

Якщо до курочці додати чорнослив, вийде досить сміливе поєднання. Його пахощі буде чути далеко і сусіди точно прибіжать напрошуватися на частування. Чорнослив не тільки надає оригінальності страви, але і володіє масою корисних властивостей.

На 2 порції рулету з курячої грудки з чорносливом знадобиться:

  • 200 гр. чорносливу;
  • 400 гр. курячої грудки;
  • 100 гр. очищених волоських горішків;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 30 гр. майонезу.

М'ясо традиційно для рулету миємо, нарізаємо на пластини і відбиваємо. Солимо його і перчимо за смаком.

Чорнослив обдати окропом, а після дрібно нарубати. Горіхи подрібнити будь-яким способом. Змішати в піалі чорнослив і горіхи, полити соком лимона.

Мяско викласти внахлест на фольгу, з одного краю покласти начинку і згорнути, закріпити нитками (можна зубочистками).

Обмазати м'ясо майонезом і відправити в прогрітий до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу зняти нитку, нарізати блюдо поперек порційними шматочками.

Відео-рецепт курячих рулетиків з гірчичним соусом:

З лаваша вийде блюдо акуратне

Страва з лаваша можна брати прямо руками, не боячись їх вимазати. Начинку на лаваш можна покласти яку завгодно. М'ясна, овочева, сирна або фруктова начинка буде однаково смачна у тонкому шарі лавашного листа.

Для рулету з лаваша з курочкою необхідно:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 1 куряче відварне філе;
  • За 40 гр. майонезу, гірчиці і томатного кетчупу;
  • Півпучка будь-зелені;
  • 1 варене яйце.

Курочку подрібнити. Додати до нього майонез, гірчицю і кетчуп. Туди ж потерти яйце без шкаралупи і подрібнену вимиту зеленушку. Розстелити лаваш змастити отриманою начинкою. Ретельно загорнути, нарізати гострим ножем. Красиво розкласти на тарілці і подати закуску гостям.

Даний ресторанну страву — курячі рулетики з грушами, дивіться майстер-клас:

Холодне блюдо стане в нагоді у вигляді перекусу або його можна запропонувати гостям перед вечерею, якщо господиня з них запізнюється.

Що ще почитати: