Як приготувати сирники з сирної маси
На перший погляд, здається, що сирники готувати зовсім не складно: змішав сир з іншими інгредієнтами, сформував коржі, обсмажив і готово. Але головний інгредієнт – сир — часто потребує додаткових маніпуляцій.
Щоб у готовому виробі не зустрічалися крупинки, і вся консистенції була ніжною і однорідною, його потрібно декілька разів перетерти через сито, а це додаткові витрати часу.
Обійти процес перетирання сиру через сито можна, взявши за основу сирну масу з магазину, яка вже доведена до потрібної однорідності. Оскільки зазвичай цей продукт вже містить цукор і добавки у вигляді ванілі, родзинок, кураги, то класти ці інгредієнти в тісто додатково не потрібно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сирної маси - | 200 г |
яєць - | 1 шт. |
цукру - | 30 г |
борошна в тісто - | 90 г |
гашеного соди - | 3 р |
кухонної солі - | 3 р |
рослинного масла без запаху - | для обсмажування |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
За цим рецептом сирники готуються з сирної маси, в якій немає будь-яких добавок (родзинки, курага тощо), але можна взяти продукт, наприклад, з ароматом ванілі, вона зробить готові сирні оладки більш ароматними.
Інструкція приготування сирників:
- Замісити сирне тісто, змішавши сирну масу, яйце, цукор (його можна не класти, якщо маса досить солодка), гашену соду і борошно;
- Тісто вийде досить рідким, майже таким, як для оладок, але не варто намагатися зробити його гущі, додаючи борошно.
- У великих кількостях вона здатна забити смак сиру тому, щоб надати потрібну форму і консистенцію сирників, на неглибоку тарілку потрібно насипати борошна, на борошно викласти 1,5 столових ложки тіста і обваляти його в борошні, формуючи сирну коржик;
- Обвалені в борошні заготовки акуратно перекласти на сковороду з розпеченим рослинним маслом і смажити до карамельної скоринки з обох сторін.
- Оладки з сирної маси з пилу-жару подавати до столу. Їх можна їсти як самостійне блюдо з варенням, згущеним молоком або сметаною, так і в якості доповнення до чаю.
Як приготувати сирники з сирної маси з родзинками і манкою
Манка, як і борошно, виступають у ролі кондитерського цементу, який скріплює всі інгредієнти разом. Щоб манка краще спрацювала, тіста після замішування трохи постояти. Це дасть час «кондитерському цементу» увібрати зайву вологу і більш надійно з'єднати всі інгредієнти разом.
Для сирників з родзинками і манкою інгредієнти знадобляться у таких пропорціях:
- 500 г сирної маси;
- 2 курячих яйця;
- 100 г манної крупи;
- 100 г родзинок;
- 200 г цукрового піску;
- 5 г гашеного соди;
- олія для обсмажування.
Витрати часу для приготування цієї страви будуть приблизно рівні 45 хвилинам.
Калорійність 100 грамів сирників, приготовані за цим рецептом, буде в середньому становитиме 229,4 кілокалорії.
Послідовність дій:
- Родзинки запарити в окропі, щоб у готових сирних оладушках він не був незрозумілими гумовими вкрапленнями. Розпарені сухофрукти обсушити на паперовому полотенечке. Звичайно, якщо він вже є в складі сирної маси, то додатково класти його в тісто не потрібно;
- Яйця розтерти з цукром, викласти до них сирну масу і соду. Перемішати масу до однорідного стану і в останню чергу ввести манку, знову розмішати і дати постояти 15 хвилин;
- Отриманої тісто викладати мокрою ложкою на сковороду з розпеченою олією і обсмажувати з обох сторін. При бажанні можна додатково панірувати заготовки в манці або борошні, надаючи їм більш правильну форму.
Страви з тонкого лаваша — це не тільки чудові закуски, але і прекрасні страви національних кухонь світу.
Пиріг з консервованими персиками — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями кулінарів.
Читайте як приготувати ніжні відбивні з яловичини з помідорами.
Рецепт дієтичного страви в духовці
Перетворити калорійні сирники в дієтичне блюдо досить просто. Для цього потрібно замінити кілька інгредієнтів і поміняти спосіб теплової обробки.
Головне завдання в замішуванні тіста – скріпити інгредієнти разом борошном і манкою, які досить калорійні, на відміну від кокосової стружки, яка теж непогано впоратися з цим.
Пишності сирників здатні надати не тільки сода або розпушувач, але і звичайні вівсяні висівки.
Для дієтичних сирних оладок потрібні такі інгредієнти:
- 400 г сирної маси з 0% жирності;
- 1 куряче яйце;
- 80 г кокосової стружки;
- 15 г вівсяних висівок.
Тривалість процесу замішування тіста, формування і випікання сирників буде в межах 65 хвилин.
Рівень калорійності цього дієтичного страви – 180,8 ккал/100 р.
Покроковий рецепт дієтичних сирників з сиру і сирної маси в духовці:
- Сирну масу розтерти з курячим яйцем, всипати висівки і дати суміші постояти 20 хвилин;
- Потім мокрою столовою ложкою брати масу і викладати її на посипану кокосовою стружкою поверхню. Обвалювати сирні колобки в стружці, перетворюючи їх на подобу цукерок Рафаелло;
- На деко, застелене папером для випічки, викласти на невеликій відстані один від одного сирні рафаэллки. Запекти їх в протягом 20 хвилин при температурному режимі на рівні 180 градусів.
Корисні поради
У процесі приготування сирників дуже важливо отримати тісто потрібної консистенції. Так, вироби з надто рідкого просто розваляться і розповзуться на сковороді, а надто щільного – вийдуть сухими і жорсткими, без сирною ніжності. Тому борошно ніколи не варто відразу всю всипати в тісто, краще це робити невеликими порціями.
Щоб у готових сирників була хрустка золотиста кірочка, їх обов'язково потрібно панірувати в борошні або манки. Без панірування на готових виробах теж буде скоринка, але не така хрустка.
Якщо тісто печеться не в духовці, а на сковороді з рослинним маслом, то потрібно не забути з вогню відразу викласти готові коржі на паперову підстилку (серветку або рушник), яка вбере в себе зайвий жир.