24 июнь 2019 1 460

Як приготувати найсмачніший печінковий торт

Іноді достатньо піднести звичайний продукт в незвичайному поданні, щоб домочадці зовсім по-новому глянули і на класичний буденний вечерю, і на саму господиню. Адже, тільки побачивши оригінальне в простому, можна навчитися справжнім кулінарним шедеврам – таким, наприклад, як дуже смачний і ситний печінковий торт.

На його приготування піде зовсім небагато часу, а економність рецепта приємно здивує.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичої печінки - 600 г
яєць - 3 шт.
молока - 1/2 стак.
борошна - 1/2 стак.
моркви - 2 середніх
цибулин - 3 середніх
легкого майонезу - 200 г
зелені петрушки і кропу - 30 г
натурального лимонного соку - 1/2 ч. ложки
солі і перцю - за смаком
соди - 1/2 ч. ложки
рафінованої олії - 3 ст. ложки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 186 Ккал

Найсмачніший печінковий торт готується так:

  1. Печінка (бажано, свіжу, а не заморожену) потрібно ретельно обмити, нарізати на шматки;
  2. Прокрутити субпродукт через м'ясорубку в глибоку миску. Посуд не повинна бути алюмінієвої, так як печінкова маса в ній може потемніти, придбати «брудний відтінок»;
  3. В отриманий фарш тепер треба додати спеції, вбити всі 3 яйця, і, безперервно розмішуючи масу дерев'яною лопаткою, тонкою цівкою влити молоко і просіяти туди ж, борошно;
  4. Коли на поверхні однорідної в'язкої маси не залишиться більше грудочок, всипати в миску соду і ще раз інтенсивно перемішати. Накрити фарш серветкою і відставити поки в сторону;
  5. Поки печінковий тісто «доходить», потрібно приготувати піджарку. Для цього цибулю краще нарізати маленькими кубиками (але не шаткувати його), а моркву — тонкою соломкою. Для любителів невеликих моркви, кількість її можна трохи знизити, а замість нарізки – натерти на середній тертці;
  6. На розігріту сковороду потрібно вилити половину порції масла, розігріти його протягом хвилини, і викласти підготовлені овочі. Обсмажувати їх не потрібно, достатньо спассировать 3 хвилини на вогні вище середнього, час від часу помішуючи;
  7. Після пасерування овочів, потрібно перекласти їх зі сковороди в глибоку тарілку і залишити остуджуватися, тим часом, приступивши до приготування майонезної заправки;
  8. Викласти весь майонез в зручну скляну або пластикову ємність, додати свіжий сік лимона і перемішати. Потім, покласти в соус дуже дрібно нарізану зелень. Перед тим, як нарізати петрушку, можна відщипнути кілька гілочок для прикраси верхівки торта;
  9. Для печінкових коржів, сковороду рекомендується взяти діаметром 23-25 див. Прогріти її на малому вогні з рештою олією і ополоником вилити, розподіляючи по всій площі сковороди, першу партію «тесту». Блін не повинен вийти тонким – не менше 7 мм, але і товщі 1 см робити його не бажано;
  10. Накрити сковороду кришкою, протримати корж близько двох хвилин. Потім лопаткою його підчепити і поглянути – якщо млинець підрум'янився і легко відстає від дна сковороди, тоді обережно, можна, допомагаючи собі другий лопаткою, його перевернути і обсмажити вже іншу сторону;
  11. Зняти корж зі сковороди, переклавши його на плоску тарілку і відразу приступити до обжарке наступного. Поки другий корж готується, перший слід покрити тонким шаром овочевий піджарки, а зверху тонким шаром, виделкою розподілити майонезний соус;
  12. Потім, точно також чинимо з наступним млинцем – і так, поки тісто не закінчиться. Самий верхній корж, поверх майонезній заливки, можна прикрасити гілочками зелені, а безпосередньо перед подачею – четвертинками варених яєць, покладених красиво;
  13. Гарніром до печінковому пирога підходить картопляне пюре або овочевий салат. Щоб не перевантажувати шлунок великою кількістю калорій, салат краще заправити рослинним маслом.

Тушкована індичка з овочами — дуже ніжне блюдо, яке підійде як для дитячого харчування, так і для тих хто сидить на дієті.

Візьміть на замітку рецепти ароматною скумбрії на грилі — рибка з димком, те, що потрібно.

Читайте як приготувати найніжніших крем для покупних коржів, це допоможе додати звичайної магазинної випічці оригінальних смаків.

Найсмачніший печінковий торт з грибами і сиром

Всього буде потрібно:

  • 600 г печінки (будь-який);
  • 2 великі цибулини;
  • 700 гр свіжих печериць;
  • 2 шт. плавлених сирків;
  • 1 пучок молодої зеленої цибулі;
  • 3 зуб. часнику;
  • 3 шт. яйця;
  • 12 скл. борошна;
  • 180 гр легкого майонезу;
  • сіль і перець – за смаком;
  • 1/2 стак. молока;
  • 1/2 ч. ложки хлібної соди;
  • 3 ст. ложки рафінованої олії.

Час приготування – приблизно 1 година.

Кількість калорій на 100 грам продукту – 204 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Печінку промити; якщо є прожилки, плівка і проточні трубки – все це потрібно прибрати і нарізати субпродукт на шматки;
  2. Пропустити печінку через м'ясорубку разом з ½ цибулини. Додати у фарш, спеції, борошно, вбити яйця і розвести масу молоком. Перед закінченням заміна всипати соду і ретельно зганяти фарш;
  3. Треба дати час подіяти соді – не менше 15 хвилин. Для цього треба поки відставити миску з тестом в бік і приступити до роботи з грибною заправкою;
  4. Цибулю можна нарізати тонкими півкільцями і третина його, обсмажити з 1 ст. ложкою соняшникової олії до напівготовності. Потім викласти на сковороду нарізані тонкими пластинами гриби і протушкувати на вогні вище середнього, близько 4 хвилин, помішуючи з невеликою періодичністю;
  5. Тепер можна доповісти залишився цибулю, ще 1 ст. ложку олії і, додавши дрібку солі, прогріти заправку ще протягом 3 хвилин. Потім перекласти начинку в інший посуд для охолодження;
  6. В окрему миску викласти весь майонез, додати часник, видавлений через прес, натерті плавлені сирки і покришений дрібно зелену цибулю. Розмішати все гарненько;
  7. Випекти коржі. Для цього, на розігріту з рештою олією сковороду, вилити, і розподілити по площі дна, товстий (до 1 см) печінковий млинець. Потримати під кришкою приблизно 2-3 хвилини, перевернути і витримати стільки ж часу;
  8. Не варто чекати, поки приготуються всі коржі, щоб починати збір торта. Як тільки черговий блін готовий і перекладений зі сковороди на тарілку, потрібно одразу налити наступний і, поки він печеться, зайнятися прошарком;
  9. На кожен корж (всього їх має вийти 5), викласти шар грибної обжарювання, розподілити її по поверхні і обмазати сирної заправкою. Таким чином укласти всі шари;
  10. Верхівку торта прикрасити за бажанням, проте – порада на майбутнє: сир і субпродукти чудово поєднуються зі свіжими помідорами і, крім того, цей овоч, фігурно нарізану, служить дуже ефектною прикрасою.

Поради досвідчених кулінарів

  • Не потрібно купувати свинячу печінку, якщо на ній помітні плями, або незрозумілі згустки – у хорошої свинячої печінки повинен бути рівний коричневий колір;
  • Великі, жорсткі трубки, що пронизують шматок печінки – ознака старого тварини. Брати таке м'ясо нерозумно і неекономно;
  • Печінковий фарш можна розбавляти не тільки молоком – замінивши частину молока на несолодкі вершки, можна отримати в результаті дуже ніжний і тане в роті продукт.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: