15 апрель 2019 1 041

Як правильно готувати купати в мультиварці

Купати – це рубане м'ясо, яке заправлене в довгу оболонку з-під кишок. За зовнішнім виглядом це невеликі ковбаски, які готують різними способами – запікають, обсмажують або роблять на пару.

Ця страва може чудово замінити звичайну магазинну ковбасу, при цьому в домашньому приготуванні ковбаски вийдуть набагато смачніше, а головне вони будуть натуральними.

А якщо у вас є в наявності такий диво-прилад, як мультиварка, то процес приготування буде дуже швидким. Так що не варто відкладати приготування цієї страви на потім, краще його почати готувати прямо зараз.

Рецепт приготування купатов в мультиварці
Інгредієнти Кількість
для начинки: -
свинячого фаршу - півкілограма
яловичого фаршу - півкілограма
жирної свинини - півкілограма
часнику - 5 зубчиків
цибулин - 3 шт.
хмелі-сунелі - пара пучок
гвоздики у меленому вигляді - щіпка
чорного меленого перцю - щіпка
мускатного горіха - щіпка
перцю чилі в дробленому вигляді - ½ Ч. ложки
солі - щіпка
петрушки - 10 грам
для соусу: -
томатної пасти - 1 велика ложка
сметани - 3 великі ложки
соєвого соусу - півтори великі ложки
часнику - 2 зубчики
води - 50 мл
додатково: -
черева свиняча - 4,5-5 метрів
рослинної олії - 3 великі ложки
свіжої зелені - трохи
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 328 Ккал

Приступаємо до приготування:

    1. Для початку свиняче м'ясо потрібно промити, видалити плівки, прожилки;
    2. Нарізаємо м'ясо на невеликі кубики;
    3. З цибулин потрібно прибрати шкірку, нарізати головки дрібними кубиками;
    4. Часникові зубці звільняємо від шкірки і шаткуємо дрібними шматочками;
    5. Зелень петрушки споліскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
    6. У глибоку чашку викладаємо яловичий і свинячий фарш;
    7. Далі до фаршу викладаємо нарізане м'ясо кубиками;
    8. Додаємо до м'яса дрібно нарізану цибулю, часник, зелень;
    9. Потім заправляємо все спеціями, підсолюємо за смаком;
    10. Основу слід добре перемішати, краще це робити руками;
    11. Після цього добре промиваємо череву прохолодною водою. Цей процес слід виконати кілька разів;
    12. На м'ясорубку встановлюємо спеціальну насадку, на неї надягаємо череву і приступаємо до наповнення черева начинкою;
    13. Краще робити ковбаски невеликими. Краю слід зав'язувати нитками;
    14. Далі в ємність мультиварки наливаємо воду, близько двох літрів;
    15. Викладаємо у воду купати;
    16. Закриваємо прилад кришкою і вибираємо режим «Варка»;
    17. Через хвилин 5-7 потрібно акуратно підчепити нижні купати ложкою, щоб вони не прилипли до дна мультиварки;
    18. Як тільки вода прогріється, необхідно перемкнути режим. Важливо щоб рідина не закипіла, інакше все купати тріснуть;
    19. Перемикаємо в режим «Підтримка» і залишаємо готуватися протягом 20 хвилин. У цьому режимі купати проварятся рівномірно;
    20. Потім викладаємо все купати на тарілку;
    21. Воду з мультиварки виливаємо, ємність добре протираємо;
    22. У чашці слід підготувати соус. Викладаємо томатну пасту, сметану, підливаємо соєвий соус, видавлюємо через прес очищені часникові зубчики;
    23. Всі компоненти потрібно добре розмішати, підливаємо воду, щоб соус став трохи рідким;
    24. Далі в ємність мультиварки потрібно налити рослинне масло, включаємо режим «Смаження» і залишаємо прогріватися;
    25. Викладаємо купати, обсмажуємо з усіх боків, щоб вони рівномірно просмажаться;
    26. Потім потрібно в ємність налити соус, переключити в режим «Підтримка», прикриваємо кришку;
    27. Готуємо купати в соусі приблизно 15 хвилин;
    28. Далі розкладаємо ковбаски на тарілку, поливаємо соусом і декоруємо зеленню.

Як готувати купати на пару

Інгредієнти для приготування:

  • купати – 1 упаковка (4 штуки);
  • ½ Ст. ложки гірчиці;
  • сметана нежирна – 2,5 ст. ложки;
  • рослинне масло.

Час приготування — 1-1,5 години.

Калорійність – 325 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Ковбаски можна придбати вже готові, тоді процес приготування буде швидким;
  2. Якщо ж ви хочете приготувати їх самі, тоді знадобиться кілограм змішаного фаршу. Основу слід приправити спеціями і сіллю;
  3. Потім черева заповнюється фаршем і перев'язується з двох сторін нитками. Слід зробити 4 невеликі ковбаски;
  4. У ємність мультиварки наливаємо воду, приблизно 1 літр, зверху встановлюємо ґрати для пароварения;
  5. На поверхню решітки викладаємо купати;
  6. Встановлюємо прилад в режим «Варка на пару» і залишаємо готуватися протягом 15-20 хвилин;
  7. Після цього з мультиварки слід злити всю воду, насухо протерти чашу;
  8. Наливаємо рослинне масло, ставимо програму «Смаження» і залишаємо прогріватися;
  9. У гаряче масло поміщаємо купати, засмажуємо з двох сторін по 10 хвилин;
  10. Далі в чашці готуємо соус. Викладаємо сметану, додаємо гірчицю і розмішуємо;
  11. Викладаємо соус до ковбасок;
  12. Обсмажуємо ковбаски в соусі ще 20 хвилин;
  13. Потім розкладаємо купати на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню.

Купати в мультиварці з картоплею

Інгредієнти для приготування:

  • купати – 12 штук;
  • півтора кілограма картопляних бульб;
  • масло коров'яче;
  • 5-6 стебел свіжого кропу.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність – 336 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для початку промиваємо картопля, зчищають з бульб шкірку;
  2. Розрізаємо бульби на дві частини, викладаємо в ємність мультиварки;
  3. Заливаємо картоплю водою, засипаємо 1 ч. ложку солі;
  4. Зверху накриваємо сіткою для варіння на пару;
  5. Викладаємо на решітку ковбаски. Деякі проколюють їх виделкою, але цього робити не варто, інакше вони стануть сухими;
  6. Вибираємо режим «Готувати на пару», вибираємо час за замовчуванням 30 хвилин;
  7. Тим часом промиваємо зелень і шаткуємо на дрібні шматочки;
  8. Через півгодини знімаємо грати з ковбасками;
  9. Картоплю викладаємо на тарілку, поливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо зеленню;
  10. У ємність мультиварки підливаємо трохи олії, ставимо режим «Смаження» і прогріваємо;
  11. У розігріте масло викладаємо купати і обсмажуємо близько 15-20 хвилин;
  12. Кладемо купати до картоплі і подаємо на стіл.

Піца «Хвилинка» на сковороді — читайте як правильно приготувати смачну закуску з простих продуктів.

Візьміть на замітку рецепт сирного кексу з цукатами — ну, дуже смачна випічка до чаю!

Печінка по царськи — дуже ніжна, соковита і неймовірно смачна. Це, мабуть, найкраще блюдо, яке можна приготувати з цього субпродукту.

Ковбаски в соусі в агрегаті Редмонд

Компоненти для приготування:

  • купати – 4 штуки;
  • олія рослинна;
  • вино біле сухе – 180 мл;
  • одна головка цибулі;
  • 300 грам моркви;
  • ½ Ст. ложки гірчиці;
  • мелений перець на свій смак;
  • трохи кухонної солі;
  • 15 грам цукру.

Час приготування – 1-1,5 години.

Калорійність — 329 ккал.

Як приготувати купати в соусі в мультиварці Редмонд:

  1. У чашу мультиварки підливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Смаження»;
  2. Як тільки масло прогріється, викладаємо в нього купати і обсмажуємо з двох сторін протягом 20 хвилин. Бажано перед обсмажуванням купати проткнути з двох сторін;
  3. Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо на півкільця;
  4. Морквяний коренеплід споліскуємо, прибираємо шкуркуи;
  5. Протираємо коренеплоди теркою з крупною решіткою або нарізаємо тонкою соломкою;
  6. Виймаємо з мультиварки ковбаски і викладаємо на тарілку;
  7. Засипаємо в чашу мультиварки нарізану цибулю і обсмажуємо протягом 5 хвилин;
  8. Після цього до цибулі засипаємо моркву і обсмажуємо разом ще 5-7 хвилин;
  9. Потім знову до овочів викладаємо купати;
  10. У миску наливаємо вино, додаємо гірчицю, трохи солі, спецій, ложечку цукру;
  11. Всі компоненти розмішуємо до однорідності;
  12. Заливаємо ковбаски соусом;
  13. Готуємо купати в соусі ще близько 30-35 хвилин;
  14. Після цього виймаємо купати з овочами, поливаємо соусом і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • купати можна купити готові, але при бажанні їх можна приготувати самостійно. Для самостійного приготування краще використовувати змішаний фарш і свинячі черева для наповнення фаршу;
  • щоб купати не лопнули при приготуванні, їх можна проколоти;
  • щоб ковбаски були соковитими і ароматними, в кінці обсмажування їх можна залити будь-яким соусом.

Купати – це дуже ситне, але в той же час смачне частування. Його можна готувати на свята, для зустрічі гостей, ну або просто для вечірнього сімейного вечері. Додатково до них можна подати запечений або відварну картоплю і будь-який соус.

Що ще почитати: