Як правильно готувати купати в мультиварці
Купати – це рубане м'ясо, яке заправлене в довгу оболонку з-під кишок. За зовнішнім виглядом це невеликі ковбаски, які готують різними способами – запікають, обсмажують або роблять на пару.
Ця страва може чудово замінити звичайну магазинну ковбасу, при цьому в домашньому приготуванні ковбаски вийдуть набагато смачніше, а головне вони будуть натуральними.
А якщо у вас є в наявності такий диво-прилад, як мультиварка, то процес приготування буде дуже швидким. Так що не варто відкладати приготування цієї страви на потім, краще його почати готувати прямо зараз.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
для начинки: - | |
свинячого фаршу - | півкілограма |
яловичого фаршу - | півкілограма |
жирної свинини - | півкілограма |
часнику - | 5 зубчиків |
цибулин - | 3 шт. |
хмелі-сунелі - | пара пучок |
гвоздики у меленому вигляді - | щіпка |
чорного меленого перцю - | щіпка |
мускатного горіха - | щіпка |
перцю чилі в дробленому вигляді - | ½ Ч. ложки |
солі - | щіпка |
петрушки - | 10 грам |
для соусу: - | |
томатної пасти - | 1 велика ложка |
сметани - | 3 великі ложки |
соєвого соусу - | півтори великі ложки |
часнику - | 2 зубчики |
води - | 50 мл |
додатково: - | |
черева свиняча - | 4,5-5 метрів |
рослинної олії - | 3 великі ложки |
свіжої зелені - | трохи |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 328 Ккал |
Приступаємо до приготування:
-
- Для початку свиняче м'ясо потрібно промити, видалити плівки, прожилки;
- Нарізаємо м'ясо на невеликі кубики;
- З цибулин потрібно прибрати шкірку, нарізати головки дрібними кубиками;
- Часникові зубці звільняємо від шкірки і шаткуємо дрібними шматочками;
- Зелень петрушки споліскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
- У глибоку чашку викладаємо яловичий і свинячий фарш;
- Далі до фаршу викладаємо нарізане м'ясо кубиками;
- Додаємо до м'яса дрібно нарізану цибулю, часник, зелень;
- Потім заправляємо все спеціями, підсолюємо за смаком;
- Основу слід добре перемішати, краще це робити руками;
- Після цього добре промиваємо череву прохолодною водою. Цей процес слід виконати кілька разів;
- На м'ясорубку встановлюємо спеціальну насадку, на неї надягаємо череву і приступаємо до наповнення черева начинкою;
- Краще робити ковбаски невеликими. Краю слід зав'язувати нитками;
- Далі в ємність мультиварки наливаємо воду, близько двох літрів;
- Викладаємо у воду купати;
- Закриваємо прилад кришкою і вибираємо режим «Варка»;
- Через хвилин 5-7 потрібно акуратно підчепити нижні купати ложкою, щоб вони не прилипли до дна мультиварки;
- Як тільки вода прогріється, необхідно перемкнути режим. Важливо щоб рідина не закипіла, інакше все купати тріснуть;
- Перемикаємо в режим «Підтримка» і залишаємо готуватися протягом 20 хвилин. У цьому режимі купати проварятся рівномірно;
- Потім викладаємо все купати на тарілку;
- Воду з мультиварки виливаємо, ємність добре протираємо;
- У чашці слід підготувати соус. Викладаємо томатну пасту, сметану, підливаємо соєвий соус, видавлюємо через прес очищені часникові зубчики;
- Всі компоненти потрібно добре розмішати, підливаємо воду, щоб соус став трохи рідким;
- Далі в ємність мультиварки потрібно налити рослинне масло, включаємо режим «Смаження» і залишаємо прогріватися;
- Викладаємо купати, обсмажуємо з усіх боків, щоб вони рівномірно просмажаться;
- Потім потрібно в ємність налити соус, переключити в режим «Підтримка», прикриваємо кришку;
- Готуємо купати в соусі приблизно 15 хвилин;
- Далі розкладаємо ковбаски на тарілку, поливаємо соусом і декоруємо зеленню.
Як готувати купати на пару
Інгредієнти для приготування:
- купати – 1 упаковка (4 штуки);
- ½ Ст. ложки гірчиці;
- сметана нежирна – 2,5 ст. ложки;
- рослинне масло.
Час приготування — 1-1,5 години.
Калорійність – 325 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Ковбаски можна придбати вже готові, тоді процес приготування буде швидким;
- Якщо ж ви хочете приготувати їх самі, тоді знадобиться кілограм змішаного фаршу. Основу слід приправити спеціями і сіллю;
- Потім черева заповнюється фаршем і перев'язується з двох сторін нитками. Слід зробити 4 невеликі ковбаски;
- У ємність мультиварки наливаємо воду, приблизно 1 літр, зверху встановлюємо ґрати для пароварения;
- На поверхню решітки викладаємо купати;
- Встановлюємо прилад в режим «Варка на пару» і залишаємо готуватися протягом 15-20 хвилин;
- Після цього з мультиварки слід злити всю воду, насухо протерти чашу;
- Наливаємо рослинне масло, ставимо програму «Смаження» і залишаємо прогріватися;
- У гаряче масло поміщаємо купати, засмажуємо з двох сторін по 10 хвилин;
- Далі в чашці готуємо соус. Викладаємо сметану, додаємо гірчицю і розмішуємо;
- Викладаємо соус до ковбасок;
- Обсмажуємо ковбаски в соусі ще 20 хвилин;
- Потім розкладаємо купати на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню.
Купати в мультиварці з картоплею
Інгредієнти для приготування:
- купати – 12 штук;
- півтора кілограма картопляних бульб;
- масло коров'яче;
- 5-6 стебел свіжого кропу.
Період приготування – 1 годину.
Калорійність – 336 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку промиваємо картопля, зчищають з бульб шкірку;
- Розрізаємо бульби на дві частини, викладаємо в ємність мультиварки;
- Заливаємо картоплю водою, засипаємо 1 ч. ложку солі;
- Зверху накриваємо сіткою для варіння на пару;
- Викладаємо на решітку ковбаски. Деякі проколюють їх виделкою, але цього робити не варто, інакше вони стануть сухими;
- Вибираємо режим «Готувати на пару», вибираємо час за замовчуванням 30 хвилин;
- Тим часом промиваємо зелень і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Через півгодини знімаємо грати з ковбасками;
- Картоплю викладаємо на тарілку, поливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо зеленню;
- У ємність мультиварки підливаємо трохи олії, ставимо режим «Смаження» і прогріваємо;
- У розігріте масло викладаємо купати і обсмажуємо близько 15-20 хвилин;
- Кладемо купати до картоплі і подаємо на стіл.
Піца «Хвилинка» на сковороді — читайте як правильно приготувати смачну закуску з простих продуктів.
Візьміть на замітку рецепт сирного кексу з цукатами — ну, дуже смачна випічка до чаю!
Печінка по царськи — дуже ніжна, соковита і неймовірно смачна. Це, мабуть, найкраще блюдо, яке можна приготувати з цього субпродукту.
Ковбаски в соусі в агрегаті Редмонд
Компоненти для приготування:
- купати – 4 штуки;
- олія рослинна;
- вино біле сухе – 180 мл;
- одна головка цибулі;
- 300 грам моркви;
- ½ Ст. ложки гірчиці;
- мелений перець на свій смак;
- трохи кухонної солі;
- 15 грам цукру.
Час приготування – 1-1,5 години.
Калорійність — 329 ккал.
Як приготувати купати в соусі в мультиварці Редмонд:
- У чашу мультиварки підливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Смаження»;
- Як тільки масло прогріється, викладаємо в нього купати і обсмажуємо з двох сторін протягом 20 хвилин. Бажано перед обсмажуванням купати проткнути з двох сторін;
- Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо на півкільця;
- Морквяний коренеплід споліскуємо, прибираємо шкуркуи;
- Протираємо коренеплоди теркою з крупною решіткою або нарізаємо тонкою соломкою;
- Виймаємо з мультиварки ковбаски і викладаємо на тарілку;
- Засипаємо в чашу мультиварки нарізану цибулю і обсмажуємо протягом 5 хвилин;
- Після цього до цибулі засипаємо моркву і обсмажуємо разом ще 5-7 хвилин;
- Потім знову до овочів викладаємо купати;
- У миску наливаємо вино, додаємо гірчицю, трохи солі, спецій, ложечку цукру;
- Всі компоненти розмішуємо до однорідності;
- Заливаємо ковбаски соусом;
- Готуємо купати в соусі ще близько 30-35 хвилин;
- Після цього виймаємо купати з овочами, поливаємо соусом і подаємо на стіл.
Корисні поради
- купати можна купити готові, але при бажанні їх можна приготувати самостійно. Для самостійного приготування краще використовувати змішаний фарш і свинячі черева для наповнення фаршу;
- щоб купати не лопнули при приготуванні, їх можна проколоти;
- щоб ковбаски були соковитими і ароматними, в кінці обсмажування їх можна залити будь-яким соусом.
Купати – це дуже ситне, але в той же час смачне частування. Його можна готувати на свята, для зустрічі гостей, ну або просто для вечірнього сімейного вечері. Додатково до них можна подати запечений або відварну картоплю і будь-який соус.