Як смачно приготувати тушковану капусту з фаршем
Капуста, тушкована з м'ясним фаршем – це дуже простеньке і в теж час ситне блюдо. Його можна робити щодня на обід або вечерю. Воно обов'язково сподобається всім рідним.
А якщо в нього додати спеції і приправи, то воно вийде ароматним і пікантним. В нього можна додавати фарш з будь-якого м'яса – свинини, яловичини, курки. А капусту можна використовувати білокачанну, цвітну, пекінську.
Крім цього, капуста з фаршем — дуже корисна страва, воно містить високий рівень вітамінів. Його можна їсти під час багатьох дієт, і воно абсолютно ніяк не зашкодить фігурі. Так, як же його можна приготувати?
Тим, хто досі не знає, пропонуємо кілька рецептів приготування тушкованої капусти з фаршем. Але для початку розберемося, який рівень харчовою цінністю і калорійністю міститься в цьому столі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста білокачанна - | 800 грам |
Фарш м'ясний - | 300 грам |
Морква - | 1 штука |
Цибулю - | 1 штука |
Рослинна олія - | для смаження |
Сіль і перець - | за смаком |
Паприка - | 10 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 104 Ккал |
Як зробити:
Очищаємо моркву від бруду і шкірки. Нарізаємо її у вигляді соломки;
З ріпчастої цибулі забирається лушпиння, і ріжемо його півкільцями;
Білокачанну капусту шаткуємо на тонку соломку;
Ставимо на плиту сковорідку, заливаємо олію і висипаємо туди овочеву нарізку з цибулі і моркви. Смажимо хвилини 3;
Потім кладемо до овочів м'ясний фарш. Готуємо 5 хвилин, поки м'ясо не стане світлого кольору;
Далі додаємо туди сіль, мелену паприку і мелений чорний перець, добре перемішуємо дерев'яною лопаткою;
Засипаємо до всіх інгредієнтів нашатковану капусту;
Зменшуємо вогонь, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 10;
В кінці знімаємо з вогню, викладаємо в тарілку і ставимо на стіл.
Капуста тушкована з фаршем і рисом
Що нам потрібно:
- Один невеликий качан капусти на 1 кілограм;
- М'ясний фарш змішаний – 300 грам;
- 150 грам моркви;
- Ріпчасту цибулю на 200 грам;
- 250 грам рису;
- Вода – 250 мл;
- Рослинна олія;
- Трохи солі.
Готуємо:
- Насамперед необхідно промити рис. Промиваємо його в 3-4 водах. Далі заливаємо його холодною водою і вимочуємо хвилин 20;
- Морквину, промиваємо, зчищають бруд зі шкіркою і трьом середньої теркою;
- Прибираємо з лука шкірку і рубаємо його на дрібні квадратики;
- Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо олію, прогріваємо;
- На розігріте масло поміщаємо морквяну стружку разом з м'ясним фаршем. Солимо і перемішуємо. Засмажуємо хвилин 5;
- Далі засипаємо в жаровню шматочки цибулі і обсмажуємо ще хвилин 5-7;
- Вилок капусти чистимо від поганих листочків і ріжемо тонкими смужками або невеликими кубиками;
- З жаровні виймаємо засмажку з овочів і фаршу. Викладаємо туди шматочки капусти і заливаємо її склянкою води з сіллю;
- Потім зверху кладемо рис, а зверху рису — засмажку з фаршу і овочевий нарізки;
- Накриваємо все кришкою і ставимо на плиту на повільний вогонь. Готуємо все протягом години;
- Після години відкриваємо, пробуємо на смак, якщо рис м'який, то блюдо готове і його потрібно зняти з плити;
- В капусту з рисом і фаршем можна покласти невелику кількість вершків, смак від цього стане набагато краще.
Тушкована капуста з картоплею і фаршем
Компоненти для готування:
- 1-1,5 кг білокачанної капусти;
- Півкіло картоплі;
- Півкіло м'яса;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- Морква – 250 грам;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Переходимо до приготування:
- Шматок м'яса миємо й ріжемо середніми шматочками. Пропускаємо їх через м'ясорубку до стану фаршу;
- З лука знімаємо піну і ріжемо соломкою;
- Наливаємо в жаровню або казанок трохи рослинного масла висипаємо туди цибулю і смажимо 3-4 хвилини;
- Далі викладаємо до цибулі фарш, підсолюємо, приправляємо і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Залишаємо смажитися на 10-15 хвилин;
- Морква промиваємо, удираем шкірку і зайву бруд. Протираємо її великою теркою;
- З бульб картоплі знімаємо шкірку, миємо й ріжемо кубиками;
- Засипаємо шматочки моркви до фаршу з цибулею, перемішуємо і засмажуємо пару хвилин;
- Потім засипаємо кубики картоплі, змішуємо і тушкуємо хвилин 7;
- Далі з капусти чистимо погані листя і рубаємо її на тонкі смужки;
- Перекладаємо соломку капусти до фаршу з картоплею, при необхідності підсолюємо і перемішуємо;
- Накриваємо казанок кришкою і залишаємо готуватися на невеликому вогні приблизно 40 хвилин;
- В кінці блюдо приправляємо спеціями і наполягаємо 20 хвилин.
Як приготувати тушковану капусту з фаршем в мультиварці
Які інгредієнти потрібно придбати:
- Капуста свіжа – 700 грам;
- 250 грам м'ясного фаршу;
- Одна цибулина;
- Морква – 150 грам;
- Один болгарський перчик;
- 3 часникового стебла;
- Томатна паста – 1 велика ложка;
- Рослинна олія;
- 1 велика ложка цукрового піску;
- Щіпка солі і чорного меленого перцю.
Як робиться:
- Цибулю чистимо від луски і ріжемо середніми кубиками;
- В мультиварку виливаємо трохи рослинного масла, ставимо режим «Випічка» і прогріваємо;
- На розігріте масло висипаємо шматочки цибулі і смажимо;
- Далі вкладаємо туди м'ясний фарш і готуємо пару хвилин. Перемішуємо дерев'яною лопаткою;
- Морквину промиваємо, очищаємо шкірку і трьом великою теркою. Кладемо в каструлю до інших компонентів;
- Стебла часнику розрізаємо на середні шматочки і поміщаємо в мультиварочную ємність;
- Капусту очистити від непотрібних листів. Шаткуємо тонкою соломкою і засипаємо до фаршу;
- Перчик розрізаємо, вичищаємо насіння, прибираємо плодоніжку і ріжемо на дрібні квадратики. Його також викладаємо до м'яса і овочів;
- В одній склянці води розводимо 1 велику ложку томатної пасти, додаємо туди сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і виливаємо в каструлю;
- Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо приблизно 40 хвилин;
- Як тільки прозвучить сигнал, що все добре змішуємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.
Заварні млинці на молоці виходять дуже м'якими і ніжними. Дізнайтеся, як правильно приготувати.
А ви знаєте як швидко варити червону квасолю? Читайте чим корисний продукт і де його використовують.
Як приготувати домашню локшину для курячого супу. Читайте як готувати цікаві рецепти різновиди локшини.
Тушкована капуста з фаршем і грибами в мультиварці Редмонд
Компоненти для готування:
- Капуста білокачанна – 1-1,5 кг;
- 500 грам м'ясного фаршу;
- 300 грам шампіньйонів;
- Морква – 1 штука;
- Одна цибулина;
- 200 мл томатного соку;
- Рослинна олія;
- Одна часникова часточка;
- Запашний чорний перець – 5 горошин;
- Трохи солі;
- Петрушка, базилік, кріп – 5-6 гілочок.
Як приготувати:
- Моркву чистимо від шкірки, бруду і розрізаємо на невеликі кубики;
- З цибулини знімаємо шкірку і ріжемо на дрібні квадратики;
- У мультиварочную чашку заливаємо рослинне масло, ставимо режим «Випічка» і прогріваємо;
- На розігріте масло висипаємо овочеву нарізку і обсмажуємо протягом 15 хвилин;
- Тим часом капусту шаткуємо на тонку соломку;
- Гриби промиваємо та нарізаємо у вигляді пластинок;
- Викладаємо в каструлю до засмажки м'ясний фарш і перемішуємо лопаткою;
- Далі засипаємо соломку капусти разом з шматочками грибів;
- З часточки часнику знімаємо шкірку і нарізаємо дрібно ножем. Засипаємо його до решти інгредієнтів разом з горошинками чорного запашного перцю;
- Заливаємо все соком томату і виставляємо режим «Гасіння»;
- Тушкуємо все протягом 2,5 годин під закритою кришкою;
- Як тільки пролунає звуковий сигнал, вимикаємо, залишаємо настоятися протягом 20 хвилин.
Тушкована кольорова капуста з курячим фаршем
Компоненти для приготування:
- Качан цвітної капусти;
- 400 грам курячого фаршу;
- Один бульба картоплі;
- 2 цибулини;
- Томати в томатному соку – 1 банка;
- 4 великі ложки сухої суміші каррі;
- Перчик чилі – 1 штука;
- 200 грам свіжого зеленого горошку;
- Рослинна олія;
- Трохи солі.
Приготування:
- Качан цвітної капусти промиваємо, поділяємо суцвіття;
- З лука знімаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем;
- Ставимо на плиту металеву ємність з товстими стінками, наливаємо олію і прогріваємо;
- На розпечене масло засипаємо цибульні шматочки і обсмажуємо 5 хвилин;
- Бульби картоплі чистимо від шкірки і ріжемо середніми шматочками;
- Викладаємо картоплю до цибулі, присипаємо сухою сумішшю каррі і перемішуємо;
- Потім додаємо туди курячий фарш, солимо і змішуємо;
- Через 15 хвилин заливаємо все томатним соком, покласти нарізані томати, суцвіття цвітної капусти, зелений горошок;
- Додаємо подрібнений перець чилі і підсолюємо;
- Тушкуємо все до готовності капусти, приблизно через 15-20 хвилин вона повинна стати м'якою;
- Готову страву настоюється 15-20 і подається разом з відвареним рисом.
Капуста з кабачком, тушкована з фаршем
Що потрібно:
- Півкілограма капусти;
- Кабачок – 1 штука;
- М'ясний фарш – 250 грам;
- Цибуля – 1 головка;
- Помідор – 1 штука;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і перцю.
Як робиться:
- Капусту ріжемо соломкою і обсмажуємо на рослинній олії, на сильному вогні близько 5 хвилин. Постійно перемішуємо;
- З цибулини знімаємо піну і ріжемо на невеликі кубики;
- На окрему сковороду наливаємо масло, засипаємо цибулю з фаршем і смажимо, постійно перемішуємо;
- З помідора знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками;
- Кабачок очищаємо від шкірки і виймаємо насіння. Розрізаємо його на кубики;
- Моркву чистимо і тремо середньої теркою;
- Овочеву нарізку поміщаємо в каструлю, додаємо туди капусту і обсмажений фарш з цибулею;
- Наливаємо 150 мл води і готуємо протягом 30-40 хвилин;
- Готове блюдо повинне постояти 20 хвилин і потім подаємо на стіл.
Корисні поради
- Капусту слід використовувати тверду, зимову. Молода — може розваритися і перетворитися на кашу;
- Під час гасіння можна додати пару гілочок зелені, вони додадуть приємний аромат;
- Перед приготуванням порізану капусту слід посолити і гарненько пом'яти. Це додасть соковитість, і вона швидше приготується;
- Також у страву можна додати спеції і приправи, вони додадуть аромат і пікантний смак.
Ось, в принципі, і все. Виявляється, немає нічого складного і надприродного. Приготування цієї страви під силу кожному. Обов'язково зробіть його за запропонованими рецептами.
Не забудьте приправити все спеціями і зеленню, від цього ваша капуста вийде ще краще і смачніше.