02 март 2019 13 272

Як приготувати курку з овочами на сковороді

В домашніх умовах завжди можна приготувати дуже смачні і ароматні страви, які будуть нічим не гірше ресторанних. Куряче м'ясо дуже корисне, ситне в той же час дієтичне, якщо додати до нього овочі, гриби, різні спеції, воно стане ще пахучіше.

Тушкована курка з овочевим асорті на сковороді
Інгредієнти Кількість
кабачки - 300 грам
спеції - за смаком
м'ясо куряче - 0,45 кілограма
масло - для смаження
цибулю - 1 шт.
зелень - за смаком
помідори - 100 грам
сіль - за смаком
морква - 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Це дуже смачне і, при цьому, легке і ніжне блюдо можна приготувати з найпростіших продуктів на сковороді.

  1. Курячі стегна сполоснути у воді, видалити з них шкіру, просушити і порізати невеликими шматочками;
  2. На рослинному маслі обсмажити м'ясо, кубики цибулі і терту моркву протягом 5 хвилин, посипати приправами, влити 150 мл води, тушкувати під кришкою ще 20 хвилин;
  3. Помідори і кабачки порізати брусочками, відправити в сковороду, перешкодити, готувати ще 10 хвилин;
  4. Перед закінченням приготування подрібнити зелень, додати її в блюдо, накрити кришкою і вимкнути.

Блюдо краще подавати в гарячому вигляді з різними кашами, макаронами і пюре.

Рецепт приготування філе курки з томатами і перчиком

Це блюдо – ідеальне рішення для всіх, хто любить трохи гострі і пікантні страви. Його можна готувати не тільки для близьких, але і друзів, які несподівано вирішили приїхати в гості.

Інгредієнти:

  • 2 філе;
  • перець – 150 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль;
  • чилі – 2 штуки;
  • помідори – 150 грам;
  • червоний перець;
  • часник – 4 зубчики.

Час приготування: 45мінут.

Калорійність на 100 грам: 97 ккал.

  1. Кубиками невеликого розміру підготовлене філе порізати і обсмажити його на сковороді зі спеціями і сіллю;
  2. Болгарський перець нарізати великими кубиками, цибулю – у вигляді півкілець і відправити до м'яса з гострим перцем, тушкувати 7 хвилин;
  3. Додати в сковороду помідори кубиками, дрібно порізаний часник, спеції, перемішати, витримати ще 3 хвилини на вогні, вимкнути і дати настоятися.

Блюдо виходить неймовірно смачною, ситною і обов'язково сподобається усіма гостями.

Читайте як приготувати смачні сирний крем для вафельного торта з ягодами. Спробуйте наш варіант десерту.

Для дитячого свята спробуйте приготувати яскравий і оригінальний торт «Хелло Кітті».

Як приготувати незвичайні дитячі капане з оригінальним дизайном і різноманітними начинками.

Як приготувати птицю з грибами і овочами

Гриби – інгредієнт, який повністю змінює смак страви, робить його ще цікавішим і цікавішим.

Інгредієнти:

  • філе – 500 грам;
  • зелень;
  • морква;
  • 0,35 кг печериць;
  • масло;
  • цибулина;
  • солодкий перець – 1 штука.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

  1. М'ясо порізати шматками, помити, добре протерти паперовим рушником, обсмажити на соняшниковій олії;
  2. Моркву подрібнити на тертці, цибулю і болгарський перець порізати півкільцями, викласти до овочів – тушкувати 7 хвилин;
  3. Гриби почистити, нарізати скибочками, покласти в сковороду – готувати на невеликому вогні, залити підлогу склянкою води, покласти приправи і сіль, витримати ще 10 хвилин.

Для такої страви можна використовувати не тільки свіжі, але й сушені гриби, вони надають йому більш сильний і виразний аромат і смак.

Як загасити курку з овочами по-китайськи

Китайську кухню люблять багато людей за її пікантність, оригінальність, але такі страви дуже легко можна покуштувати не тільки в ресторані, але і приготувати їх в простих домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 5 грам цукру;
  • цибулина;
  • 0,35 кг курячої грудки;
  • 100 грам червоного болгарського перцю;
  • морква;
  • перець зелений солодкий – 0,2 кілограма;
  • олія оливкова;
  • 100 мл соєвого соусу.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

  1. Добре помытое і просушену м'ясо порізати смужками, обсмажити на оливковій олії, щоб воно змінило свій колір на білий і трохи підрум'янилося;
  2. Нарізати кільцями моркву, два види перцю – соломкою, а цибулю кубиками;
  3. Відправити в сковороду моркву, протушкувати 3 хвилини, покласти цибулю, витримати стільки ж і перець – смажити ще 4 хвилини, весь час помішуючи;
  4. У склянці з'єднати цукор з соєвим соусом, вилити в сковороду і готувати 3 хвилини.

Таке китайське блюдо дуже смачне, легке і подавати краще за все з рисом або рисовою локшиною, щоб повністю насолодитися його смаком.

Курка теріякі з овочами

М'ясо, приготоване в соусі теріякі – цікаве і незвичайне блюдо, смак якого просто чарівний. Купити соус для цієї страви можна в звичайному магазині, але він обов'язково повинен бути хорошої якості, щоб не зіпсувати смак м'яса.

Інгредієнти:

  • філе – 600 грам;
  • 1 пачка теріякі;
  • цукіні – 150 грам;
  • морква – 80 грам;
  • 0,2 кілограма кабачків;
  • 100 грам стебла цибулі-порею;
  • солодкий перець – 120 грам.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

  1. М'ясо курки нарізати брусочками не дуже великого розміру, викласти його в миску, залити соусом теріякі і поставити в холодильник на півгодини;
  2. Цукіні, морква, кабачок і болгарський перець порізати смужками товщиною 0,5 сантиметра, а цибулю-порей кільцями, все викласти в миску і перемішати;
  3. Сковороду добре розігріти, влити туди оливкова олія, смажити курку з маринаду 7 хвилин;
  4. Викласти овочі до м'яса, перемішати їх з соусом, щоб він повністю покривав їх і смажити 8 хвилин на великому вогні, потім трохи зменшити і тушкувати ще 5 хвилин.

Овочі повинні приготуватися, але при цьому залишитися цілими. Готовність страви легко можна перевірити за моркви, вона повинна бути трохи жестковатой.

Кулінарні поради

Щоб курка з овочами на сковороді вийшла як можна смачнішою, ніжнішою, необхідно обов'язково вибирати тільки якісні та свіжі інгредієнти. Тушка повинна бути не замороженої, а обов'язково тільки охолодженою. Заморожені продукти мають не такий приємний смак як свіжі, тому використовувати їх краще всього для приготування бульйонів, супів.

Краще всього купувати тушки молодих птахів з вагою приблизно 1,5 кілограма. Коли на них проступають сірі плями, варто відмовитися від придбання такої курки. Якщо вибирається тільки грудка, то якщо вона свіжа, вона має привабливий рожевий колір, без потемніння, пошкоджень і солодкуватий запах.

Щоб м'ясо куряче залишалося ніжним і після термічної обробки, його можна нарізати шматочками невеликого розміру і на півгодини залити розсолом. Приготувати його можна з допомогою простих інгредієнтів. В одному літрі води розлучається 50 грам цукру і стільки ж солі, все перемішується і вливається в м'ясо.

На сьогоднішній день господині можуть додавати до страв різні соуси, спеції, зелень, щоб урізноманітнити смак страв. Соєвий соус різноманітить смак м'яса, зробить його ще смачніше і незвичніше. Коли всі страви вже набридли і хочеться спробувати щось нове і незвичайне, завжди можна поекспериментувати і приготувати щось нове. Соєвий соус потрібно вибирати дуже уважно, він повинен бути хорошої якості, краще всього вибирати більш дорогий варіант, оскільки саме від цього інгредієнта залежить остаточний результат.

Крім соєвого соусу, можна використовувати для приготування страв і інші, такі як теріякі – він пікантний, але при цьому з його допомогою виходять неймовірно смачна їжа.

Смак страви стане ще багатшим, якщо за півгодини до його приготування замаринувати м'ясо. Для цього можна використовувати вже готові соуси або ж зробити їх самостійно. Якщо додати до них трохи свіжої зелені, то смак курки стане ще багатшим, але при цьому варто пам'ятати про те, що зелень не потрібно різати досить дрібно, оскільки її потім важко видалити, а ось під час смаження вона придбає чорний відтінок і зіпсує його смак, а також зовнішній вигляд.

З курячим м'ясом поєднуються практично всі овочі – кабачки, морква, помідори, цибуля, цукіні, перець і багато інших. Вони обов'язково повинні бути свіжими, мати привабливий зовнішній вигляд, без потемніння. Якщо на овочах вже проявляються сліди гнилі, є ушкодження, то в такому випадку їх краще викинути, оскільки вони не тільки можуть зіпсувати смак страви, але і нашкодити здоров'ю.

Щоб смак курки з овочами не був прісним, краще всього не шкодувати приправ, але і додавати занадто багато не варто – мелений перець, лаврове листя, чебрець, часник, сушена зелень, гострий перець і багато інші спеції потрібно використовувати з розумом.

Що ще почитати: