Як приготувати пиріг з куркою і грибами
Пироги з такою начинкою користуються заслуженою популярністю. Це блюдо виходить дивовижно смачним, а простота приготування приваблює багатьох господинь. Таким пирогом можна нагодувати всю сім'ю. Існує кілька варіацій цієї страви, які обов'язково варто взяти на замітку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | півтора склянки |
води - | чверть склянки |
кефіру або молока - | 50 мл |
вершкового масла - | 100 г |
дріжджів - | 10 г |
солі - | щіпка |
яєць - | 3 шт. |
курячої грудки - | 300 г |
печериць - | 300 г |
лука - | 1 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Спочатку готується тісто, для цього борошно змішується з сухими дріжджами, вершковим маслом, яйцем, водою, ретельно перемішується. Готова маса забирається в тепле місце «доходити».
Гриби очищаються, промиваються в проточній воді і обсмажуються з подрібненою цибулею до отримання золотистої скоринки. Філе можна відварити або обсмажити, кому як подобається.
Тісто ділиться навпіл, велика частина з яких руками розминається з сковороді, змащеній олією. Викладається начинка: гриби, порізане філе. Друга частина тесту тонко розкочується і закриває пиріг зверху. По бортику тісто з'єднати, в деяких місцях проткнути верх виделкою. Запікання проводиться в розігрітій духовці півгодини.
Лоранський пиріг з куркою і грибами
Цей вид відрізняється від класичного відкритим верхом. Але цей варіант виходить таким ніжним і смачним, що рецепт відразу ж потрапляє в блокнот для записів будь-якої господині. Кожен, хто хоч раз скуштував шматочок цього дивовижного страви, що не зможе від нього відмовитися. Для приготування необхідно підготувати:
- Банку печериць;
- Куряче філе;
- 3 яйця;
- Цибулина;
- Склянка жирних вершків;
- 120 г сиру;
- Борошно;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- Чверть склянки води;
- Сіль, перець, олія.
Час приготування: близько 2 годин.
Калорійність: 166 ккал.
Рада! Замість консервованих можна використовувати свіжі печериці, а лісові гриби зроблять страву ще смачніше.
У глибокій чашці збивається яйце і розм'якшене вершкове масло. Після чого в однорідну масу додається вода і борошно до отримання м'якого тіста середньої густоти. Воно забирається в холодильник «відпочити».
Куряче філе відварюється, подрібнюється. Варити його бажано в досить солоній воді, інакше пиріг вийде злегка пріснуватим. Дуже смачно виходить, якщо філе ще обсмажити на олії. На середньому вогні, близькому до сильного, гриби з цибулею смажать до утворення приємного золотого кольору. Начинка готова, коли з грибів випарується вся вода.
Тісто виймається з холоду, воно стає еластичним і пружним, легко розкочується в пласт 0,5 мм, який стелеться на деко. По краях формуються бортики. Начинка викладається на шар тіста, розподіляється по всій поверхні.
В чаші збиваються яйця, вершки, тертий сир, отриманою сумішшю щедро поливається начинка пирога. Запікається лоранський пиріг в розігрітій духовці. Готовність наступає черга 40-45 хвилин.
Пиріг з млинців з куркою і грибами
Пиріг з млинців — відмінний спосіб урізноманітнити меню і створити щось оригінальне і смачне. Коли звичайні млинці набридли, і хочеться новенького, можна зробити дивовижний пиріг.
Для приготування пирога потрібні прості тонкі млинці, в якості наповнення відмінно підійдуть гриби з куркою. Цей старослов'янська рецепт користується популярністю до цих пір.
Приготування млинців:
- Півлітра молока;
- Борошно;
- Чверть пачки вершкового масла;
- Склянку окропу;
- 2 яйця;
- Сіль, цукор, олія для смаження.
Час приготування становить 2 години, але неперевершений смак цієї страви обов'язково порадує всіх домашніх.
Калорійність страви – понад 220 ккал.
Млинці можна випікати будь, просто у випадку заварювання тесту окропом, вони виходять дуже ніжні, тонкі і дуже смачні. Секрет полягає в наступному: замішується тісто з усіх інгредієнтів. Маса повинна вийти як сметана середньої густоти, ліниво сповзати з ложки. Потім в масу тонкою цівкою вливається крутий окріп при постійному помішуванні.
У результаті виходить гладке рідкувате тісто.
Приготування начинки:
- Упаковка свіжих або заморожених грибів;
- 2 великі цибулини;
- Півкілограма курячого філе (стегна або грудка);
- Пачка молока;
- Пів склянки борошна;
- Пів пачки вершкового масла;
- 300 г твердого сиру.
Гриби відварюють і промиваються.
Цибулю порізати кубиками, обсмажити в олії, після готовності цибулі сюди додаються гриби.
Філе подрібнюється і обсмажується окремо. Потім грибна маса змішується з куркою і остуджується.
Для приготування соусу борошно обсмажується на вершковому маслі. Коли з'явиться приємних горіховий аромат, в масу додається молоко і улюблені спеції.
Форма заповнюється шарами: кожен шар млинців заповнюється начинкою, промащується соусом і посипається сиром.
Останній шар млинцевий, зверху сир, готову страву поміщається в духовку.
Млинцевий пиріг готовий вже через 7 хвилин!
Заливний пиріг з начинкою з грибів і куркою
Цей рецепт можна сміливо забрати в скарбничку простих страв швидкого приготування. Заливна закуска просто тане у роті. Цей розкішний пиріг стане відмінним доповненням в недільний обід чи на свято.
Привабливо, що часу на його приготування потрібно небагато, тому він може стати стратегічним варіантом закуски, коли несподівані гості ось-ось з'являться на порозі.
Для приготування потрібні такі продукти:
- 1 ½ склянки борошна;
- 3 яйця;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 1 ½ склянки сметани середньої густоти;
- Філе курки;
- 1 банка грибів (300 г свіжих або заморожених, що має господиня);
- 180 г сиру;
- Сіль.
Час приготування становить близько 1 години.
Калорійність – 195 ккал.
Для приготування тіста всі інгредієнти перемішуються: борошно, яйця, розпушувач і сметана. Маса повинна вийти однорідною, після чого вона поміщається в тепло.
На розігрітому маслі обсмажується цибуля, потім гриби. Готовність наступає тоді, коли рідина википить повністю. Філе курки дрібно ріжеться і викладається до грибів. На цьому етапі можна суміш посолити і поперчити. Через 10-15 хвилин начинка готова.
Половина підійшов злегка тісто виливається на сковорідку, викладається начинка, зверху вона заливається залишками маси. Пиріг посипається сиром і оговтується в духову шафу.
Запікання проводиться 30-40 хвилин. Остаточна готовність перевіряється сірником.
Читайте як приготувати на обід курячі сердечка в сметані в мультиварці.
Читайте як приготувати смажені королівські креветки в часниковому соусі.
Салат з моркви по-корейськи з квасолею і куркою — читайте цей простий традиційний рецепт національної страви кухні з азійськими нотками.
Корисні рекомендації
Жодне застілля не проходить без такої універсальної і ситної закуски, як пироги. Вони супроводжують усі свята, а деякі господині балують своїх домочадців цим блюдом кожні вихідні. Рецептів пирогів величезна кількість, але існують і загальні рекомендації з приготування цього ароматного страви:
- Для отримання тонкої скоринки круте тісто достатньо додати лише одне яйце;
- Даний дріжджове тісто повинне підніматися мінімум двічі, після чого воно ретельно вимішується не менше півгодини вручну;
- Якщо робиться закритий пиріг, то більша частина тесту розподіляється внизу, а верх тонко розкочується;
- Курка для пирога відварюється і остуджується в солоної рідини, тоді вона не буде сухий;
- Начинку в пироги бажано викладати остуженную;
- Суху курячу начинку можна поліпшити, якщо додати в неї вершки, бульйон або соус;
- Якщо тісто складно розкочується, вона прилипає до качалку, можна скористатися скляною пляшкою, наповненою холодною водою. А руки при цьому змазують соняшниковою олією.
Пироги – простий спосіб порадувати рідних і гостей!
Приємного апетиту і вдалих вам експериментів!