17 июнь 2019 7 989

Покрокові рецепти солодкої випічки з сиру

Сир – дуже корисний продукт, який повинен бути присутнім в меню кожної людини, незалежно від віку. Його можна вживати в їжу просто так, або ж готувати з них різні смачні ласощі.

Це універсальний інгредієнт, який також можна додавати в різні види випічки. Кекси, запіканки, пироги, ватрушки та інші ласощі, які припадуть до смаку не тільки дорослим, але і маленьким діткам.

Представляємо вашій увазі рецепти чудовою випічки з сиру, яку з легкістю можна готувати в домашніх умовах.

Пиріг «Петербурзький»
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,4 кг
охолоджені яйця - 4 штуки
цукор - 1,5 склянки
какао - 40 грам
розпушувач - 15 грам
масло вершкове - 225 грам
сир - 0,5 кілограма
крохмаль - 2 столові ложки
сіль - щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 350 Ккал

Зі свіжого, м'якого сиру можна приготувати «Петербурзький» пиріг, який буде танути в роті.

Петербурзький пиріг готується довго, але результат вартий всіх очікувань. Тісто виходить ніжним, а сирна начинка дуже смачна і при цьому корисна.

  1. Змішати 15 грам какао з розпушувачем, 125 грамами цукру, сіллю, одним склянкою борошна, всі сухі інгредієнти ретельно перемішати і додати до них дрібно порзане масло і одне яйце, замісити густе тісто, накрити його харчовою плівкою і помістити на півгодини в холодильник;
  2. Через 30 хвилин їх дістати тісто з холодильника, розкачати його і викласти в попередньо змащену форму, сформувати бортики;
  3. Приготувати начинку: взяти 3 яйця, отелить жовтки від білків. Жовтки з'єднати з крохмалем, 0,5 склянкою цукру, сиром і все перемішати. Білки збити з допомогою міксера до пишноти і акуратно ввести їх до решти масі, а потім викласти на тісто;
  4. З решти інгредієнтів – какао, борошна, цукру та олії зробити посипання, а потім акуратно викласти її, як верхній шар;
  5. Готувати в духовці 1 годину при 180 градусах.

Такий десерт можна подавати на сніданок, він дуже ніжний і при цьому ситний.

Німецький маковий творожник

Ще одне дуже смачне блюдо – маковий німецький творожник, який відрізняється соковитістю і вишуканим смаком.

Інгредієнти:

  • 300 грам сиру;
  • 0,25 склянки манки;
  • 70 грам цукру;
  • розпушувач - 1/4 чайної ложки;
  • мак – 1 столова ложка;
  • 25 грам вершкового масла;
  • ванілін;
  • 3 яйця;
  • крохмаль – 1 чайна ложка;
  • щіпка солі.

Час приготування: 95 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 345 ккал.

Готується десерт просто і швидко:

  1. Сир перекласти в глибоку тарілку, вбити в нього яйця, додати сіль, цукор, манну крупу, розпушувач, ваніль, крохмаль і розм'якшене при кімнатній температурі масло;
  2. За допомогою міксера збити масу, щоб вона стала більш соковитою і ніжною, додати мак за смаком, перемішати;
  3. У форму покласти пергамент, вилити туди тісто і готувати 60 хвилин в духовці при 180 градусах.

Такий десерт обов'язково сподобається рідним, а також гостям. Незважаючи на всю його простоту, він радує своїм смаком і завжди виходить навіть у недосвідчених кулінарів.

«Торф'яної» пиріг

Сирний «торф'яної» пиріг користується величезною популярністю у естонців. Вони краще за всіх уміють готувати цей десерт, а завдяки простим інгредієнтів, його можна легко приготувати вдома, щоб порадувати своїх улюблених людей.

Інгредієнти:

  • 4 столові ложки какао;
  • 1 пачка масла вершкового;
  • 0,45 кг борошна;
  • цукор – 350 грам;
  • 4 яйця;
  • ваніль;
  • 0,5 кг сиру.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 305 ккал.

Створити кулінарний шедевр – завдання для людей, які не бояться проблем, навіть якщо у кухні вони особливо не розбираються. Слідуючи простим інструкціям, навіть недосвідчений у кулінарії людина зможе порадувати рідних смачненьким.

  1. Пачку масла розтерти з 150 грамами цукру, додати до цієї суміші какао і 400 грам борошна, все добре перемішати;
  2. Половину отриманого тіста викласти у форму, застеленому пергаментним папером і приготувати начинку;
  3. За допомогою кухонного комбайна збити яйця зі сметаною, цукром і яйцем, додати ванільний цукор за смаком і 50 грам борошна, ретельно перемішати і викласти начинку на тісто;
  4. На начинку викласти другу частину тіста і поставити в духовку на 45 хвилин. Готувати при температурі 190 градусів.

Такий десерт виходить дуже смачним, соковитим і ніжним. Його можна подавати на сніданок, на обід і вечерю, а маленьким дітям він особливо припаде до смаку.

Настоянки з самогону з різноманітними ягодами. Як приготувати пряний напій за нашими рецептами.

Дивно смачний рецепт салату з маринованими опеньками — приготуйте це блюдо вже сьогодні.

Читайте як приготувати просте, повсякденне блюдо з макаронів з овочами.

Варіанти швидкої випічки

Сир, як ми вже говорили, — універсальний компонент, з якого можна приготувати дуже смачні десерти, причому дуже швидко і, при цьому, недорого.

Сирні маффіни

Якщо гості на порозі, можна всього за 30-60 хвилин приготувати смачні ласощі до чаю. Сирні маффіни – один з таких десертів.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг борошна;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • розпушувач – 1 чайна ложечка;
  • 0,4 кг сиру;
  • масло – 1 пачка;
  • 6 яєць.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 290 ккал.

Приготування мафінів просте і надзвичайно легке:

  1. Охолоджені яйця збити з цукром, в цю суміш додати розпушувач, м'яке масло, сир і борошно, все добре вимісити;
  2. Готовим тістом наповнити силіконові формочки і готувати 10-15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Зробити страву більш святковим можна за допомогою збитих вершків і свіжих фруктів. Кожен мафін прикрашається вершками, а на верхівку можна покласти полуницю, малину або інші ягоди.

Печиво «гусячі лапки»

Сирні гусячі лапки – оригінальне і смачне печиво до чаю, яке обов'язково оцінять рідні та гості.

Інгредієнти:

  • 0,2 кг сиру;
  • 0,3 кг борошна;
  • масло – 200 грам;
  • 150 грам цукру;
  • 5 грам розпушувача.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 290 ккал.

Щоб на швидку руку приготувати частування для гостей, завжди можна скористатися простим і легким рецептом випічки печива:

  1. Борошно добре перемішати з розпушувачем і туди порубати масло, додати сир і замісити густе тісто. Якщо воно погано вимішується, можна влити в нього одну або дві ложки холодної води;
  2. Готове тісто викласти в ємність, накрити її харчовою плівкою і помістити на 30 хвилин у холодильник;
  3. Охолоджене тісто ще раз вимісити, розкачати і вирізати з нього гуртки, які з одного боку потрібно обваляти в цукрі, потім повернути їх на 2 частини, цукром всередину, обваляти ще раз з одного боку в цукрі, потім згорнути ще раз навпіл. Верхню частину отриманої черепашки обваляти в цукрі і викласти на деко з пергаментом;
  4. Випікати в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.

Готувати печиво за цим рецептом дуже просто і легко, тим більше, що воно завжди виходить смачним.

Сирні тістечка

Якщо на приготування їжі є 40 хвилин, можна здивувати гостей сирними тістечками. Вони дуже соковиті, ніжні та ароматні, тому обов'язково припадуть до душі і дорослим, і діткам.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг сирної маси;
  • олія соняшникова;
  • 0,5 кг листкового тіста;
  • жовток – 1 штука;
  • 2 столові ложки борошна;
  • білки яєчні – 2 штуки;
  • мед – 100 грам.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 330 ккал.

Приготувати ці повітряні тістечка просто:

  1. Охолоджені яєчні білки збити до густої піни і викласти їх в ємність з сирною масою, перемішати і ввести акуратно просіяне борошно;
  2. Листкове тісто розкачати тонко і вирізати з нього квадратики, які викласти на змащене маслом деко. Краї квадратиків змастити жовтком, а всередину викласти сирну начинку;
  3. Випікати в духовці 20 хвилин при 180 градусах, а після приготування, всередину кожного тістечка покласти трохи меду, щоб він заповнив маленькі тріщинки, які утворилися в десерті під час приготування.

Сирна випічка завжди виходить дуже ніжною, смачною і соковитою. Незалежно від того, як готуються десерти, скільки часу витрачається на їх приготування, справжні кулінарні шедеври можна отримати навіть при мінімумі зусиль і вони обов'язково сподобаються дорослим і дітям.

Що ще почитати: