22 апрель 2019 1 661

Як спекти пиріг з родзинками в духовці і мультиварці

Ізюм корисний продукт, в якому містяться корисні мікроелементи і вітаміни. Деякі люди не люблять його, але якщо правильно приготувати з ним десерти, то навіть маленькі діти з задоволенням будуть чай з солодкою випічкою.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
родзинки - 1 склянка
мелений мускатний горіх - 3 грама
сода - 3 грама
вода - 2 склянки
масло вершкове - 0,5 пачки
борошно - 400 грам
цукор - 0,2 кілограма
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал

Якщо часу на приготування чогось солодкого зовсім немає, завжди можна скористатися легкими рецептами і з простих продуктів приготувати смачний і корисний пиріг з родзинками.

  1. Форму просушити, трохи змастити борти і дно маслом, духовку прогріти до 180 градусів;
  2. Родзинки перекласти в каструлю, залити окропом і варити 10 хвилин на невеликому вогні, додати масло і помішувати, поки воно не розтане, зняти з вогню і охолодити;
  3. У каструлю всипати цукор, соду мелений мускатний горіх, корицю, борошно, акуратно перемішати і викласти у форму;
  4. Готувати в духовці 35 хвилин.

При бажанні, готовий десерт можна зверху прикрасити цукровою пудрою.

Пиріг «Мазурка» з горіхами і родзинками

Пиріг «Мазурка» готується дуже швидко, а його смак порадує всіх членів сім'ї, якщо подати до нього чашку чаю або гарячого, ароматного кава.

Інгредієнти:

  • 50 грам кураги;
  • цукор -75 грам;
  • сода – 2 грами;
  • 1 яйце;
  • 50 грам родзинок;
  • 0,5 стакан волоських горіхів;
  • борошно -100 грам;
  • 50 грам чорносливу.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 360 ккал.

  1. Всі сухофрукти добре промити і просушити за допомогою паперових рушників;
  2. Горіхи просушити і подрібнити їх разом з курагою, чорносливом на маленькі шматочки;
  3. З'єднати в готельної ємності цукор з яйцями і добре розтерти, додати подрібнені сухофрукти, горіхи, перемішати;
  4. Борошно змішати з содою і ввести в яєчну масу, приготувати тісто і перекласти у форму;
  5. Готувати в духовці півгодини при 180 градусах.

Такий пиріг можна подавати до кави, чаю, разом з маслом його смак дуже багатий і насичений.

Татарський пиріг з рисом та родзинками

Татарський пиріг з родзинками і рисом один з найбільш смачних і ніжних. Готується він з простих продуктів, які є в будинку у кожної господині.

Інгредієнти:

  • родзинки — 0,5 склянки;
  • рис – 1,5 склянки;
  • дріжджі сухі – 5 грам;
  • яйце;
  • борошно;
  • 70 грам цукру;
  • сіль;
  • молоко – 0,25 літра;
  • маргарин — 120 грам.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 261 ккал.

  1. У невеликій кількості води розвести дріжджі;
  2. Маргарин розтопити в мікрохвильовці, додати до нього молоко, цукор, щіпку солі, яйце, розведені дріжджі, все добре перемішати;
  3. Додати в опару борошно, замісити ніжне, м'яке тісто, накрити вафельним рушником і дати 60 хвилин постояти, щоб тісто піднялося;
  4. Рис відварити, сполоснути, родзинки обсмажити на маслі і з'єднати між собою, перемішати;
  5. Тісто ділиться на дві половини, одна з них розкочується, перекладається форму, а зверху-начинку;
  6. Другу частину розкачати і закрити нею начинку, краї защипати;
  7. Пиріг накрити рушником і дати 20 хвилин, щоб тісто піднялося, а потім змастити збитим жовтком і готувати при 180 градусах в духовці до золотистого кольору.

Пиріг виходить не дуже солодким, але дуже смачним. При бажанні, можна додати під час приготування більше цукру і його смак зміниться.

Пиріг з сиром та родзинками

Багато діти дуже люблять пиріг з сиром та родзинками. Він готується легко і швидко, з додаванням не тільки жовтків, але і білків.

Інгредієнти:

  • 0,6 кілограма борошна;
  • розпушувач – 10 грам;
  • масло вершкове – 350 грам;
  • 2 склянки цукру;
  • сир – 1 кілограм;
  • 200 мілілітрів молока;
  • 6 штук яєць;
  • родзинки – 1 стакан.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 г: 290 ккал.

  1. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким, потім викласти його в миску, додати 100 грам цукру і розтерти;
  2. Борошно перемішати з розпушувачем, додати вершкову масу, перемішати, щоб вийшла крихта;
  3. Сир перекласти в глибоку ємність, додати півсклянки цукру, жовтки, молоко, щоб начинка стала м'якою, а потім за допомогою блендера добре збити;
  4. Білки збити міксером до пишноти;
  5. Родзинки запарити окропом на 10 хвилин, потім просушити і викласти сирну масу, перемішати;
  6. У масу з сиру акуратно ввести збиті білки, перемішати;
  7. 2/3 частини крихти викласти на дно форми, зверху покласти сирну начинку і посипати залишками тіста;
  8. Готувати в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

Пиріг виходить легким, смачним і ніжним, тому навіть маленькі діти будуть від нього в захваті.

Салат з квасолею та грибами — швидко, смачно і просто.

Шарлотка — це один з найбільш простих варіантів швидкої домашньої випічки.

До святкового столу приготуйте буженину з свинини запечену з пряними травами і спеціями. Рецепти тут.

Пиріг з яблуками і родзинками в мультиварці

В мультиварці можна приготувати не тільки смачні перші та другі страви, десерти. Особливо добре виходять пироги, які рівномірно готуються і залишаються ніжними і м'якими.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 220 грам борошна;
  • 0,5 склянки родзинок;
  • цукор – 1 склянка;
  • яблука – 3 штуки;
  • масло.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 255 ккал.

  1. Яблука помити, просушити, видалити шкірку, серцевину і порізати невеликими тонкими шматочками;
  2. Ізюм залити на 10 хвилин окропом, воду злити, а його віджати і трохи просушити на паперовому рушнику;
  3. Яйця розбити в миску і з допомогою міксера збити до пишноти, додати цукор і протягом 10 хвилин продовжити процес збивання, щоб маса стала густий;
  4. На яєчну масу просіяти борошно, замісити рідке тісто;
  5. Маслом змастити чашу, викласти на дно частину тіста, зверху покласти яблука, родзинки і полити рештою тестом;
  6. Поставити чашу в каструлю і готувати 1 годину в режимі «випічки».

Щоб пиріг вийшов смачним і не осів після приготування, кришку мультиварки краще всього не відкривати перші 15 хвилин, а дати десерту настоятися і охолонути. Подавати такий пиріг краще всього порційними шматочками, які зверху прикрашаються цукровою пудрою і листочками м'яти.

Корисні поради

Щоб пироги вийшли більш пишними і повітряними, борошно потрібно обов'язково просіяти через сито як мінімум два рази. Якщо її потрібно розвести в рідині, то вливається молоко в борошно і поступово вимішується, а не на оборот. Таким чином можна уникнути утворення грудочок.

Щоб дріжджове тісто не прилипало до рук, їх потрібно змастити рослинним маслом.

Бісквітне тісто замішується дуже обережно, щоб воно не осіло. Для цього борошно вводиться в білкову масу в останню чергу і перемішується не круговими рухами, а зверху вниз.

Щоб пісочне тісто залишалося м'яким і ніжним навіть після приготування, замішувати його потрібно не більше двох хвилин. Якщо в ньому буде недостатня кількість цукру, то після випікання воно стане жорстким і буде мало розсипчастим.

Пиріг з родзинками рівномірно приготується і придбає золотисту скоринку в процесі приготування, якщо в ньому буде достатня кількість цукру. Якщо його буде мало – випічка буде блідою, але якщо багато – то все пригорить і буде мати непривабливий і непрезентабельний зовнішній вигляд.

Щоб пиріг був ароматним і не мав неприємних, сторонніх запахів, замішувати тісто потрібно тільки в чистому посуді.

Родзинки та інші сухофрукти перед застосуванням потрібно обов'язково залити окропом і дати їм постояти 10 хвилин. Так їх можна буде добре промити, видалити можливі забруднення і при цьому трохи розм'якшити. Після цього всі добре віджимається від зайвої рідини і трохи просушується на рушник. Завдяки цьому простому секрету випічка вийде більш смачною, соковитою і ніжною.

Що ще почитати: