Як приготувати салат з куркою і селерою
Кілька років тому багато людей не знали про те, що таке селера, і цей продукт був рідкісним гостем на їхніх столах. Але на сьогоднішній день багато вже спробували його і оцінили всі переваги. Він поживний, корисний, низькокалорійний, як і куряча грудка. З нього завжди можна приготувати вітамінний салат і доповнити його смак м'ясом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
селери - | 3 черешка |
волоських горіхів - | 2 столові ложки |
солі і спецій - | за смаком |
курячої грудки - | 1 штука |
консервованих печериць - | 150 грам |
сметани - | 50 мілілітрів |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 78 Ккал |
З дуже доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині, можна приготувати вітамінний салат.
- Черешки помити, просушити і порізати їх невеликими шматочками;
- М'ясо відварити 30 хвилин, охолодити і нарізати кубиками;
- Печериці дістати з банки, порізати скибочками;
- Горіхи просушити в мікрохвильовці, очистити їх від лушпиння і подрібнити ;
- Скласти в миску всі підготовлені інгредієнти, додати до них трохи спецій, заправити сметаною, перемішати.
Якщо в холодильнику сметани не знайшлося, її можна замінити звичайним майонезом і капнути в нього кілька крапель лимонного соку.
Страва з селерою, яблуком і куркою
З селери можна приготувати багато різних закусок і для цієї мети використовуються не тільки черешки, але і корінь.
Інгредієнти:
- селера – 1 корінь;
- 300 грам курячого м'яса;
- майонез – 50 мілілітрів;
- сіль;
- листя салату;
- цукор;
- лимон – 1 штука;
- 50 мл сметани;
- приправи;
- 1 яблуко.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 87 ккал.
- Корінь селери почистити, помити і відварити його у воді, порізати кубиками;
- М'ясо помістити в каструлю, відварити 40 хвилин, дати йому трохи охолонути і нарізати шматочками;
- З яблука видалити насіння і шкірку і натерти його;
- У миску скласти всі продукти, посипати спеціями, цукром і сіллю;
- В окремій ємності змішати майонез і сметану, додати лимонний сік і цим соусом полити все;
- Викласти на красиву тарілку салатні листя, зверху покласти блюдо і прикрасити зеленню.
У приготуванні такої страви все дуже просто, але результат буде чудовим. Щоб воно вийшло більш низькокалорійним, то від майонезу можна відмовитися.
Пишне тісто для піци — рецепт для тих, хто не любить суху основу.
Рецепти турецької кухні допоможуть урізноманітнити повсякденне меню і зробить його більш цікавим і оригінальним.
Як приготувати смачні, ароматні сушіння на сковороді читайте в нашій статті.
Салат з коренем селери, огірком і куркою
Якщо все, що на столі вже набридло і хочеться спробувати щось більш оригінальне і незвичайне, завжди можна приготувати новий салат і подати його своїм рідним.
Інгредієнти:
- огірки солоні – 4 штуки;
- грінки житні;
- сіль;
- майонез – 70 мілілітрів;
- грудка куряча;
- приправи;
- 1 корінь селери.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 105 ккал.
- Почистити від шкірки селера, помити його, нарізати соломкою і залити окропом на 10 хвилин;
- Варене м'ясо і огірки порізати кубиками;
- Викласти в миску підготовлені інгредієнти, додати спеції і сіль, полити майонезом і перемішати, зверху посипати сухарями.
Смак такого страви виходить насиченим і цікавим, тому його можна давати не тільки дорослим, але й дітям.
Закуска з куркою, селерою і виноградом
Закуска з винограду, м'яса і селери – чудове святкове блюдо, яке варто спробувати приготувати. В ній поєднується солодкість, пікантність і ніжність, тому вона обов'язково сподобається гостям.
Інгредієнти:
- 0,1 кілограма винограду;
- 20 грам маку;
- зелень;
- куряче м'ясо – 0,25 кілограма;
- сіль;
- горіхи волоські – 4 столові ложки;
- черешки селери – 2 штуки;
- спеції;
- майонез.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 93 ккал.
- Філе відварити, нарізати маленькими кубиками;
- Зелень і черешки подрібнити;
- На суху, добре розігріту сковороду викласти горіхи і мак, обсмажити 2 хвилин;
- Скласти всі інгредієнти в миску, додати порізаний на половинки виноград, додати за смаком приправи, сіль, майонез, перемішати.
Така закуска дуже поживна і багата на мікроелементи. Особливо корисно готувати її навесні, коли людині не вистачає вітамінів.
Салат з курячим філе, ананасами та стебловим селерою
Ті люди, які люблять соковиті, легкі і свіжі закуски, обов'язково повинні спробувати приготувати страву за цим рецептом. Всі продукти, які входять нього, низькокалорійні і багаті мікроелементами.
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- сіль;
- 200 грам черешків селери;
- ананас консервований – 5 гуртків;
- приправи;
- йогурт – 60 мілілітрів;
- гарбузове насіння – 30 грам.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 107 ккал.
- Черешки помити, порізати;
- Відварити у воді філе, трохи охолодити і нарізати його разом з ананасами кубиками;
- Викласти в салатник м'ясо, черешки, ананаси, додати улюблені спеції, трохи солі, полити все йогуртом, перемішати, а зверху посипати насінням гарбуза.
Закуска, приготована за цим рецептом, виходить поживною та корисною. Вона ідеально підходить для перекусу і легкого сніданку або обіду.
Нотатки кулінарів
Якщо для приготування салату використовуються не черешки селери, а його корінь, то його обов'язково потрібно почистити, відварити або ж залити його окропом на кілька хвилин. Так він стане більш смачним, м'яким. Черешки не потребують попередньої підготовки – вони миються і відразу ж ріжуться.
Щоб страви з куркою і селерою були більш смачними, їх можна заправляти не тільки сметаною або майонезом, але і комбінувати ці два інгредієнти і додати кілька крапель лимонного соку. Більш дієтичним буде варіант з йогуртом, який потрібно вибирати без смакових добавок і барвників.
Куряче м'ясо потрібно купувати тільки свіже, з рожевим відтінком і без різкого, неприємного запаху. Її можна відварити, обсмажити на маслі або ж запекти разом зі спеціями в духовці – на смак кулінара.