14 апрель 2019 2 769

Як приготувати салат з куркою і селерою

Кілька років тому багато людей не знали про те, що таке селера, і цей продукт був рідкісним гостем на їхніх столах. Але на сьогоднішній день багато вже спробували його і оцінили всі переваги. Він поживний, корисний, низькокалорійний, як і куряча грудка. З нього завжди можна приготувати вітамінний салат і доповнити його смак м'ясом.

Рецепт салату з куркою і селерою
Інгредієнти Кількість
селери - 3 черешка
волоських горіхів - 2 столові ложки
солі і спецій - за смаком
курячої грудки - 1 штука
консервованих печериць - 150 грам
сметани - 50 мілілітрів
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 78 Ккал

З дуже доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині, можна приготувати вітамінний салат.

  1. Черешки помити, просушити і порізати їх невеликими шматочками;
  2. М'ясо відварити 30 хвилин, охолодити і нарізати кубиками;
  3. Печериці дістати з банки, порізати скибочками;
  4. Горіхи просушити в мікрохвильовці, очистити їх від лушпиння і подрібнити ;
  5. Скласти в миску всі підготовлені інгредієнти, додати до них трохи спецій, заправити сметаною, перемішати.

Якщо в холодильнику сметани не знайшлося, її можна замінити звичайним майонезом і капнути в нього кілька крапель лимонного соку.

Страва з селерою, яблуком і куркою

З селери можна приготувати багато різних закусок і для цієї мети використовуються не тільки черешки, але і корінь.

Інгредієнти:

  • селера – 1 корінь;
  • 300 грам курячого м'яса;
  • майонез – 50 мілілітрів;
  • сіль;
  • листя салату;
  • цукор;
  • лимон – 1 штука;
  • 50 мл сметани;
  • приправи;
  • 1 яблуко.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 87 ккал.

  1. Корінь селери почистити, помити і відварити його у воді, порізати кубиками;
  2. М'ясо помістити в каструлю, відварити 40 хвилин, дати йому трохи охолонути і нарізати шматочками;
  3. З яблука видалити насіння і шкірку і натерти його;
  4. У миску скласти всі продукти, посипати спеціями, цукром і сіллю;
  5. В окремій ємності змішати майонез і сметану, додати лимонний сік і цим соусом полити все;
  6. Викласти на красиву тарілку салатні листя, зверху покласти блюдо і прикрасити зеленню.

У приготуванні такої страви все дуже просто, але результат буде чудовим. Щоб воно вийшло більш низькокалорійним, то від майонезу можна відмовитися.

Пишне тісто для піци — рецепт для тих, хто не любить суху основу.

Рецепти турецької кухні допоможуть урізноманітнити повсякденне меню і зробить його більш цікавим і оригінальним.

Як приготувати смачні, ароматні сушіння на сковороді читайте в нашій статті.

Салат з коренем селери, огірком і куркою

Якщо все, що на столі вже набридло і хочеться спробувати щось більш оригінальне і незвичайне, завжди можна приготувати новий салат і подати його своїм рідним.

Інгредієнти:

  • огірки солоні – 4 штуки;
  • грінки житні;
  • сіль;
  • майонез – 70 мілілітрів;
  • грудка куряча;
  • приправи;
  • 1 корінь селери.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

  1. Почистити від шкірки селера, помити його, нарізати соломкою і залити окропом на 10 хвилин;
  2. Варене м'ясо і огірки порізати кубиками;
  3. Викласти в миску підготовлені інгредієнти, додати спеції і сіль, полити майонезом і перемішати, зверху посипати сухарями.

Смак такого страви виходить насиченим і цікавим, тому його можна давати не тільки дорослим, але й дітям.

Закуска з куркою, селерою і виноградом

Закуска з винограду, м'яса і селери – чудове святкове блюдо, яке варто спробувати приготувати. В ній поєднується солодкість, пікантність і ніжність, тому вона обов'язково сподобається гостям.

Інгредієнти:

  • 0,1 кілограма винограду;
  • 20 грам маку;
  • зелень;
  • куряче м'ясо – 0,25 кілограма;
  • сіль;
  • горіхи волоські – 4 столові ложки;
  • черешки селери – 2 штуки;
  • спеції;
  • майонез.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 93 ккал.

  1. Філе відварити, нарізати маленькими кубиками;
  2. Зелень і черешки подрібнити;
  3. На суху, добре розігріту сковороду викласти горіхи і мак, обсмажити 2 хвилин;
  4. Скласти всі інгредієнти в миску, додати порізаний на половинки виноград, додати за смаком приправи, сіль, майонез, перемішати.

Така закуска дуже поживна і багата на мікроелементи. Особливо корисно готувати її навесні, коли людині не вистачає вітамінів.

Салат з курячим філе, ананасами та стебловим селерою

Ті люди, які люблять соковиті, легкі і свіжі закуски, обов'язково повинні спробувати приготувати страву за цим рецептом. Всі продукти, які входять нього, низькокалорійні і багаті мікроелементами.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • сіль;
  • 200 грам черешків селери;
  • ананас консервований – 5 гуртків;
  • приправи;
  • йогурт – 60 мілілітрів;
  • гарбузове насіння – 30 грам.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 107 ккал.

  1. Черешки помити, порізати;
  2. Відварити у воді філе, трохи охолодити і нарізати його разом з ананасами кубиками;
  3. Викласти в салатник м'ясо, черешки, ананаси, додати улюблені спеції, трохи солі, полити все йогуртом, перемішати, а зверху посипати насінням гарбуза.

Закуска, приготована за цим рецептом, виходить поживною та корисною. Вона ідеально підходить для перекусу і легкого сніданку або обіду.

Нотатки кулінарів

Якщо для приготування салату використовуються не черешки селери, а його корінь, то його обов'язково потрібно почистити, відварити або ж залити його окропом на кілька хвилин. Так він стане більш смачним, м'яким. Черешки не потребують попередньої підготовки – вони миються і відразу ж ріжуться.

Щоб страви з куркою і селерою були більш смачними, їх можна заправляти не тільки сметаною або майонезом, але і комбінувати ці два інгредієнти і додати кілька крапель лимонного соку. Більш дієтичним буде варіант з йогуртом, який потрібно вибирати без смакових добавок і барвників.

Куряче м'ясо потрібно купувати тільки свіже, з рожевим відтінком і без різкого, неприємного запаху. Її можна відварити, обсмажити на маслі або ж запекти разом зі спеціями в духовці – на смак кулінара.

Що ще почитати: