Рецепти освіжаючих салатів зі стеблових селерою
Які тільки овочі, фрукти, ягоди та рослини не використовує в їжу людина. Багаторічні практики застосування різних провиантов сформували певну культуру харчування практично в кожній країні світу.
Ясно одне – смачно поїсти це важливо, але було б непогано, щоб всі складові страви були недаремні. Нижче мова піде про стеблевом селері – справжній діамант серед коренеплодів.
Відомі властивості пікантного рослини
Стебловий селера – поширена рослина на столах людей, які хочуть підтримати або зберегти не тільки здоров'я, але й фігуру в цілому. Практично всі дієти включають до складу дозволених страв селера, так як його калорійність мінімальна.
Клітковина, що входить до складу рослини, добре очищає організм від шкідливих речовин і виводить шлаки, а це шлях до стрункої фігури. Ще йде на користь проносний і сечогінний ефект стебел.
До речі, красу і молодість шкіри теж можна зберегти надовго, вживаючи зелена рослина. Багато літні люди чудово виглядають тому, що протягом усього життя рослину використовують в їжу.
Селера допомагає у відносинах чоловіків і жінок не погасити вогонь. Рослина підвищує чоловічу силу, а ще жіночу впевненість у собі.
Коренеплід не тільки складається з сприятливих якостей, але і добре поєднується з іншими овочами і зеленню, а це значить, що можна дивувати гостей і домочадців різною їжею кожен день.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стебел селери - | 8 шт. |
ріпчастої цибулі - | 1 головка |
білокачанної капусти - | 400 г |
зелені на вибір (петрушка, кріп, кінза) - | пучок |
молодого зеленого цибулі - | пучок |
солі - | за смаком |
цукру - | щіпка |
оливкової або соняшникової олії - | 4 ст. л. |
оцту - | 1 ч. л. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Простий рецепт салату з селери стеблового включає в себе традиційно набір продуктів, який є в холодильнику звичайної людини. Найпростіше блюдо завжди викликає більше захоплення, ніж складний набір інгредієнтів.
Завдяки відсутності в ньому заморських складових, таке блюдо буде добре вписуватися в традиційну слов'янську кухню.
Взяти глибоку миску, в неї нашаткувати капусту і ріпчасту цибулю. Стебла селери порізати тонко поперек.
Молодий цибулю з зеленню дрібно нарізати і трохи розтерти з сіллю в глибокій тарілці, щоб вийшов сік. Змішати овочі і зелень, додати цукор, побризкати оцтом і полити олією, можна пригощатися.
Така страва стане гарним доповненням до м'яса або риби. Не потрібно побоюватися, що цибуля залишить неприємний запах, наявність зелені нейтралізує його.
Салат із селери стеблового з яблуком – цікаве поєднання
Смак селери добре відтіняють фрукти, тому, якщо поєднати його з яблуком, то вийде оригінальне і легке частування для святкового столу. На 2 персони для салату з стеблового селери і яблука знадобляться:
- 4 стебла селери;
- 2 великих солодких яблука;
- Кілька гілочок кропу;
- 1 розетка будь-якого салату;
- Жменя горіхів (краще волоських);
- Щіпка солі;
- 300 гр. сметани.
Для приготування страви всі складові потрібно помити. Селера нарізати кубиком. Яблуко очистити, видалити кісточки, теж нарізати кубиком.
Кріп помити і дрібно порубати. Салат порвати руками. Горіхи потовкти у ступці. Змішати в тарілці нарізані інгредієнти.
Залити сметаною і посолити. Розкласти порційно і прикрасити горіхами. Тарілка з таким салатом точно не залишить байдужими вічно сидять на дієті дівчат, які відмовляють собі у смачненькому заради витонченою фігурки.
Представляємо вам іншу версію такого салатику у відеозапису:
Інші рецепти салатів з стеблового селери
З салатами з селери можна і потрібно експериментувати. Господині намагаються догодити своїм сім'ям, пригощаючи їх оригінальними стравами. Селера може стати зіркою сімейного обіду, якщо подати його з незвичайними інгредієнтами.
Неповторний з руколою
На 2 порції:
- 4 селерових стебла;
- Пучок рукколи;
- Пучок кропу;
- 1 головка червоної цибулі;
- 1 банку риби «Тунець у власному соку»;
- 1,5 ст. л. бальзамічного оцту;
- 2 ст. л. оливкової олії.
Рукколу промити і викласти на дно красивою тарілки. У селери зрізати верхній шар і нарізати ніжну частину скибочками, з'єднати з руколою.
Ялтинський цибулю нарізати тонкими кільцями і побризкати їх бальзаміком. Кріп дрібно покришити і посипати ним селера.
Із консерви злити рідину і розкласти м'ясо тунця на зелень. Зверху розкласти ялтинського кільця цибулі, полити страву маслом.
Салат стане справжньою знахідкою для супротивників селери, вони по достоїнству оцінять суміш запахів і смаків.
Оригінальний, з ніжним м'ясом курки і дрібним горошком
Продукти для салату з селери стеблового з курячим м'ясом на 2 особи:
- 5 стебел свіжої селери;
- 1 варена куряча грудинка;
- Половина червоної цибулини;
- 200 гр. молодого гороху;
- 2 яйця;
- 4 пера молодої зеленої цибулі;
- 1 ч. л. сушеного кропу;
- 150 гр. сметани;
- 12 ч. л. солі;
- Щіпка чорного перцю.
4 стебла селери нарізати поперек приблизно по 5 см, вийдуть своєрідні човники. Один стебло дрібно нарубати.
Курячу грудку розділити на волокна, червоний цибулю нашаткувати дрібно.
Варити яйця близько 10 хвилин, охолодити і натерти на дрібній тертці. Горошок обдати окропом.
Молодий цибулю дрібно нарізати. Змішати зі сметаною інгредієнти, крім кропу, присолити, поперчити.
Викласти суміш в «човники», присипати дрібкою кропу кожну.
Це страва прикрасить закусочний стіл на розкішному прийомі або буде вигідно виглядати серед канапе з різними начинками.
Радимо взяти на замітку ще один рецепт з селерою і курячою грудкою. Він прекрасно підійде тим, хто на дієті.
Етапи його приготування у відео-сюжеті:
Освіжаючий з огірком
Дане блюдо на 2 порції в себе включає:
- 6 стебел селери;
- 2 огірка середнього розміру;
- 1 молодий кабачок;
- 2-3 гілочки листової петрушки;
- 2 ст. л. оцту;
- Сіль, перець — за смаком;
- 1 ст. л. цукру;
- 50 гр. оливкової олії для заправки.
Помитий селера стеблової нарізати тонкою соломкою. Чисті огірки теж покришити соломкою, важливо стежити, щоб вона була такого ж розміру, що і селеру.
Кабачок вимити, порізати соломкою розміром, як і попередні продукти. Полити кабачок оцтом, присипати дрібкою солі, цукру і залишити на 10-15 хвилин промаринуватися.
Петрушку миту дрібно нарубати. По закінченні часу змішати всі інгредієнти, ще раз посолити, поперчити і скропити олією.
Таке блюдо ідеально поєднується з сухим білим вином.
Незвичайне блюдо з сиром
Інгредієнти на 4 порції:
- 8 стебел рослини селери;
- 1 качан китайської капусти;
- 400 гр. несолоного сиру;
- Пучок молодої цибулі;
- 4 ст. л. будь-якого рослинного масла;
- 12 ч. л. солі.
Чисті стебла порізати дрібно, китайську капусту нашаткувати. Сир можна поламати на шматочки руками. Цибулю крупно порізати і трохи пом'яти, щоб отримати сік.
Змішати всі, додавши масло і сіль за смаком. Пікантним стравою можна здивувати дорогих гостей, подавши його до міцного алкоголю, наприклад, горілці.
Коли на вулиці спекотно, рятує не тільки холодна вода, але і страви, які подаються в холодному вигляді. Іспанський томатний суп Гаспачо — класика на вашому столі. Цей суп відразу освіжить і підбадьорить вас!
У цій статті зібрані легкі рецепти страв з універсальним салатом Айсберг. Осягати нові кулінарні вершини!
Думки про схуднення не дають спокою? Тоді почніть діяти, почавши, наприклад, їсти морську капусту. Як це працює, дізнайтеся тут. Бажаємо вам швидкого зниження ваги!
Сміливе рішення кулінарів
Справді сміливий рецепт, це салат, в якому з'єднаний солодкий банан і специфічний селера. На 2 порції такого диво-страви знадобиться:
- 1 стиглий банан;
- 2 середніх яблучка кисло-солодких сортів;
- 4 стебла селери;
- 300 гр. класичного йогурту;
- 10-15 листків меліси;
- По 1 щіпці солі і перцю.
Отже, з банана зняти шкірку і нарізати його кільцями. Яблучка помити, вирізати серцевину, а м'якоть разом з шкіркою нарізати брусочками. Селера – скибочками.
Мелісу дрібно нарубати. З'єднати всі інгредієнти, заправивши йогуртом, перцем і сіллю.
Корисні рекомендації
Щоб салат вийшов смачним, його потрібно готувати виключно зі свіжих продуктів. Якщо використовуються заморожені продукти або консерви, потрібно стежити за терміном їх придатності. Навіть 2 рази заморожені овочі не додадуть такого особливого аромату.
Звичайно, набагато краще, якщо всі продукти вирощені на власній ділянці. Якщо ж такого немає, то вибір інгредієнтів являє собою своєрідний квест з пошуку найсмачніших примірників.
Якщо є бажання спробувати блюдо, багате вітамінами, продукти краще для нього підбирати сезонні, тоді існує найбільша ймовірність того, що всі корисності потраплять в організм людини.
У разі, якщо стебла селери довго пролежали в холодильнику і пов'яли, їх можна реанімувати.
Для цього стебла помістити в теплу воду з оцтом на півгодини. Після цього вигляд рослини значно покращиться.
Для салату краще, якщо всі інгредієнти в ньому будуть холодні. Так продукти віддадуть весь свій аромат страви. Мабуть, єдиним винятком є томати, їх пахощі розкривається саме в теплому вигляді.
Щоб відчути всю витонченість селери, його потрібно нарізати якомога дрібніше, тоді він більше пустить соку, який, змішавшись з заправкою страви, додасть йому особливу пікантність.
З селерою стебловим найкращої заправкою до салату буде оливкова олія або майонез, їх пікантність підкреслить смак рослини. Домашній ж майонез – однозначно кращий вибір.
Ось і підійшла наша стаття з рецептами до завершення, однак прощатися ми не будемо, а краще представимо вам ще один відео-рецепт салату з селерою і квасолею, який відмінно підійде для святкового столу: