Рагу з кролика: рецепти ситних і дієтичних страв
М'ясо кролика вважається не тільки дієтичним, тому що воно знежирене, але і дуже ніжним. Спробуйте приготувати рагу з простих інгредієнтів, щоб зрозуміти, наскільки це смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
топленого жиру - | 40 г |
кролика - | 1 шт. |
бульйону - | 250 мл |
сиру - | 160 р |
сухих трав - | 5 г |
лука - | 3 головки |
часнику - | 5 шматочків |
жирних вершків - | 200 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Приготування страви:
- Кролика обробити на філе, знімаючи м'ясо з кісток.
- Цибулю почистити, подрібнити гострим ножем.
- Сир позбавити від оболонки і натерти на тертці.
- У сковороду покласти шматочок жиру і дати йому повністю розійтися. Викласти скибочки кролика і обсмажити до рум'яності з обох сторін. Додати цибулю і перемішати, тушкувати до прозорості. На цьому етапі додати пряні трави, спеції за смаком і бульйон.
- Тушкувати до готовності кролика, прикривши кришкою.
- Коли м'ясо майже готове, зменшити вогонь і влити вершки.
- Через п'ять хвилин додати сир і перемішати, можна подавати до столу.
Варіант приготування з овочами
- 1 кг кролика;
- 3 листків лавра;
- 0,5 л овочевого бульйону;
- 5 г сухого розмарину;
- 1 качан брокколі;
- 1 цибулина;
- 1 кольорова капуста;
- 1 морква;
- 2 картоплі;
- 30 мл олії.
Час: 2 години.
Калорії: 71 ккал.
Процес приготування:
- Вимити тушку, обсушити її і обробити.Нарізати м'ясо порційними шматочками.
- У сковороду налити олію і обсмажити кролика до рум'яності. Перекласти шматочки в гусятницю або гусятницю. Додати розмарин, листя лавра і налити бульйон.
- Поставити на плиту, включити вогонь і тушкувати протягом однієї години. Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками. Обполоснути їх ще раз від крохмалю.
- Викласти картоплю до м'яса і перемішати. Готувати близько двадцяти хвилин.
- Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати. Викласти в сковороду з олією, де був кролик. Обсмажити, помішуючи, до рум'яності.
- Морква очистити, вимити і нарізати кільцями. Додати до цибулі і тушкувати до м'якості.
- Цвітну капусту і брокколі вимити, розібрати на суцвіття. Відправити обидва види капусти, моркву і цибулю в рагу, перемішати.
- Приправити спеціями і готувати під кришкою ще близько двадцяти хвилин.
Ситне блюдо з картоплею
- 650 г кролика;
- 1 л води;
- 0,6 кг картоплі;
- 50 р масла;
- 2 моркви;
- 30 г томатної пасти;
- 3 цибулини;
- 100 мл сметани.
Час: 1 година 50 хвилин.
Калорії: 76 ккал.
Як загасити:
- Кролика вимити, нарізати порційно кухонною сокиркою. Шматочки промити і покласти в миску, залити водою і залишити на тридцять хвилин. За цей час тричі змінити воду на свіжу.
- Моркву очистити, помити і нарізати кільцями. З лука стягнути лушпиння, вимити головки, потім нарізати пір'ям. Картоплю очистити, помити і нарізати.
- Дістати шматки кролика, промити і обсушити. У сковороду покласти шматочок масла, дати йому розійтися. Викласти кролика, приправити спеціями за смаком, обсмажити.
- Після цього викласти його в казан з олією зі сковороди. Туди ж покласти моркву, цибулю і картоплю.
- Доповнити все томатною пастою і сметаною, влити воду. Поставити на вогонь і дати закипає, приправити за смаком. Тушкувати при слабкому вогні протягом однієї години.
Рецепт страви з квасолею
- ½ Тушки кролика;
- 1 пучок кінзи;
- 320 г квасолі;
- 30 г борошна;
- 140 г свинячого жиру;
- 4 шматочки часнику;
- 2 цибулини;
- 40 мл олії;
- 5 томатів;
- 2 солодких перцю.
Час: 1 година 40 хвилин.
Калорії: 155 ккал.
Послідовність дій:
- Квасоля промити і попередньо замочити в холодній воді. Буде ідеально, якщо це буде зроблено з вечора. На наступний день боби промити, залити необхідною кількістю води і прибрати на плиту. Включити вогонь і дати закипіти, потім варити до повної готовності. В кінці приготування квасоля потрібно посолити і перемішати.
- Кролика промити, порізати порційними шматками. У сковороду покласти свинячий жир і розтопити його на слабкому вогні. Викласти скибочки кроля і обсмажити до золотої скоринки з усіх боків.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порубати гострим ножем. У сотейник налити масло і дати йому прогрітися.
- Висипати цибулю і тушкувати до м'якості, не забуваючи помішувати. Потім додати борошно і обсмажити її, активно перемішуючи компоненти. Солодкий перець вимити, очистити від нутрощів, нарізати соломкою.
- Помідори помити, видалити плодоніжки, а м'якоть нарізати кубиками. Часник очистити, зрізати сухий кінець і пропустити часточки через тисняву.
- Додати помідори, часник і перець до цибулі, туди ж спеції і перемішати. Гасити компоненти, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- Потім додати квасолю і все гарненько перемішати. До смаженій кролику влити сметану і тушкувати ще двадцять хвилин під кришкою. Перекласти м'ясо з соусом форму для запікання.
- Вилити зверху овочеву масу, закрити фольгою і прибрати в духовку. Запікати тридцять хвилин при 180 градусах за Цельсієм.
Рагу з кролика у вині
- 0,2 л червоного вина;
- 1 кролик;
- 10 г петрушки;
- 20 г печінки кролика;
- 2 гілки розмарину;
- 230 г макаронів;
- 30 мл олії оливи;
- 1 цибулина;
- 0,2 л курячого бульйону;
- 1 морква;
- 30 г томатної пасти;
- 1 стебло селери;
- 1 зубчик часнику.
Час: 1 година 10 хвилин.
Калорії: 132.
Підготовка компонентів:
- Кролика вимити, очистити від плівок і обробити. М'ясо відокремити від кісток і нарізати невеликими скибочками.
- Цибуля очистити, вимити і нарізати півкільцями. Моркву очистити овочечисткою, натерти на тертці. Селеру помити, очистити і нарізати кільцями.
- Часник очистити, видалити кінчик і пропустити через тисняву.
- Масло налити в сковороду, викласти часник, цибулю, моркву і селеру. Помістити туди ж гілочку розмарину і тушкувати десять хвилин.
- Викласти шматочки кролика і обсмажувати їх до рум'яної скоринки. Додати спеції, томатну пасту, вино і закрити кришку на десять хвилин.
- Коли випарується половина вина, влити бульйон і зменшити вогонь. Печінку помити, очистити від плівок і ниточок, нарізати дрібно.
- У великий сотейник налити воду, закип'ятити її і посолити. Додати пасту і відварити до стану аль денте. Коли кролик майже готовий, додати до нього печінку і пасту, перемішати.
- Тушкувати ще близько п'яти хвилин. Петрушку помити, зірвати листя з гілок. Готову страву подавати, прикрасивши гілочкою розмарину і петрушкою.
На обід можна зробити легкий суп з кролика.
Дізнайтеся секрети приготування шашлику з кролика. Рецепт ви знайдете в цій статті.
За посиланням можна прочитати, як приготувати тушкованого кролика з овочами в мультиварці.
Корисні поради
Щоб блюдо вийшло незвичайним, смачним і ароматним, використовуйте зелень та пряні трави. Це можуть бути естрагон, розмарин, чебрець, м'ята, кріп, петрушка, базилік. Вони додадуть рагу ще і свіжості!
Кулінари попередньо вимочують м'ясо кролика, щоб воно було м'якше і ніжніше. Ви теж можете спробувати. Замочити можна у воді, молоці або вершках за кілька годин до початку приготування.
Крім трав і зелені, в рагу можна додати різні продукти, які вміло перетворять блюдо. Нехай вам здасться дивним, але можна додати горіхи будь-якого виду або улюблені сухофрукти. Але їх попередньо обов'язково потрібно подрібнити.
На відео — рецепт дуже смачного кролика з овочами:
Рагу з кролика – не тільки незвично, але і дуже смачно. М'ясо кроля дуже ніжне і легке, його варто спробувати хоча б раз у житті! Приготуйте рагу по одному з рецептів, щоб переконатися в нашій правоті.