Як смачно приготувати рулет з лаваша з корейською морквою
Лаваш з морквою по-корейськи і іншими, не менш апетитними інгредієнтами відмінно підійде на роль закуски. Їм в рівній мірі можна прикрасити святковий стіл, і повсякденний вечерю.
Зазвичай це блюдо подається у вигляді нарізаного на неширокі шматки рулету, що дозволяє зручно регулювати розмір з'їдається порції і насолоджуватися окремими шматочками разом з іншими учасниками трапези.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш (тонкий) - | 2 штуки |
яйце - | 2 штуки |
плавлений сирок - | 2 штуки |
морква по-корейськи - | 0,2 кг |
часник - | 1 зубчик |
зелень кропу або петрушки - | 50 г |
майонез - | 4 столові ложки |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 204 Ккал |
Рецептура цього блюда і справді вкрай проста, впоратися ній під силу кожному, хто задумає побалувати себе і близьких оригінальним частуванням.
Хід приготування лаваша з корейською морквою і часником:
- Яйця круто відварити, зняти шкаралупу, натерти, використовуючи велику тертку;
- Шматочки корейської моркви по можливості подрібнити (вкоротивши їх, що спростить подальшу готування);
- В окремій мисці розім'яти обидва плавлених сирка допомогою виделки (якщо використовується звичайний сир, то просто натерти його на тертці), змішати з морквою, яйцями і попередньо подрібненим часником і зеленню;
- Все змішати, приправивши майонезом;
- Кожен з листів лаваша розділити на кілька частин відповідного розміру;
- По кожній з частин рівномірно розподілити начинку, а потім повернути їх в рулетики і нарізати кожен на шматочки товщиною 2,5 см;
- Всю закуску розкласти на блюді, прикрасивши залишками зелені і подати до столу.
Читайте як приготувати млинці на кефірі та молоці — спробуйте приготувати це просте і смачне блюдо.
Рецепт юшки з осетра — ароматний суп, неймовірно смачний і апетитний.
Візьміть на замітку рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста. Це один з найпростіших десертів до чаю.
Рецепт рулету з лаваша з корейською морквою і куркою
Якщо до закуски додати трохи курячого м'яса, то вона перетворюється в самостійний і дуже ситне блюдо, яке сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 0,5 кг;
- лаваш (тонкий) – 2 штуки;
- морква по-корейськи – 150 г;
- салат зелений – 0,2 кг;
- сир вершковий – 0,2 кг;
- сіль і перець – за смаком.
Час приготування: 50 хв.
Калорійність: 139 ккал.
Хід приготування:
- Відварену грудинку курки остудити і подрібнити;
- Один з листів лаваша вкласти на стіл і витратити 100 г вершкового сиру на те, щоб змастити його поверхню;
- Промиті і обсушені салатні листи викласти поверх сирного шару;
- Далі покрити салат другим листом лаваша і знову нанести шар вершкового сиру, а після посипати його подрібненої куркою, залишивши з одного боку відступ 15-20 см (щоб спростити згортання рулету);
- Курячий шар приправити перцем і викласти шар корейської моркви;
- Згорнути всі шари в рулет;
- Не засипаний куркою вільний край додатково змастити сиром (якщо він залишився), щоб закріпити його;
- Обмотати рулет харчовою плівкою і покласти остуджуватися в холодильник;
- Чотири години потому рулет можна дістати, нарізати і подати на стіл.
Лаваш з крабовими паличками і морквою
Корейська морква сама по собі надає страві цікавий смак, а в поєднанні з крабовими паличками він стає справді оригінальним.
Інгредієнти:
- лаваш — 1 штука;
- морква по-корейськи — 0,1 кг;
- сир — 0,1 кг;
- бекон — 0,1 кг;
- крабові палички — 0,1 кг;
- яйце — 3 штуки;
- огірок — 2 штуки;
- олія оливкова – 20 мл
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 180 ккал.
Хід приготування:
- Яйця відварити, очистити, натерти з сиром з допомогою дрібної терки;
- Огірок вимити, дати воді стекти і теж натерти (відкинути огіркову масу в друшляк, даючи надлишків рідини стекти);
- Моркву подрібнити з допомогою ножа;
- Кожну крабову паличку поділити на дві складових, від'єднавши червону частину від білої;
- Розташувати аркуш лаваша на робочій поверхні, трохи змастити поверхню олією;
- Рівномірно розподілити по листу шарами всі подрібнені продукти (начинку);
- Поверх всієї начинки викласти білу частину крабових паличок, розташувавши червоні частини по одному краю (який буде виступати при закручуванні рулету);
- Повільно і акуратно, не змішуючи шари, згорнути рулет, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину;
- Через зазначений час дістати закуску, поділити на порції і викласти в спеціальне блюдо.
Лаваш з гострою морквиною і ковбасою
Цей варіант хороший для тих, хто не любить обтяжувати себе і не втрачається, намагаючись поєднувати екзотику і буденність в одному флаконі. Або для тих, хто звик збирати продукти у своєму холодильнику за принципом «з миру по нитці». Зазвичай саме так трапляються дуже цікаві кулінарні експерименти.
Інгредієнти:
- лаваш – 2 штуки;
- морква по-корейськи – 0,2 кг;
- сир – 150 г;
- ковбаса – 150 г;
- майонез – 50 мл
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 224 ккал.
Хід приготування:
- Сир натерти, використовуючи дрібну тертку;
- Ковбасу подрібнити з допомогою ножа;
- Розгорнути лаваш поверх столу, нанести на нього тонкий майонезний шар (головне, не перестаратися, надлишок майонезу занадто розм'якшує лаваш, і рулет буде «розповзатися»);
- На майонез покласти морквяний шар (чим товще він буде, тим більш гострою вийде закуска);
- Поверх моркви викласти другий лист лавашу, його також змастити майонезом;
- Наступний шар – сирний, а потім – ковбасний;
- Скрутити всі шари в рулет, розділити страву на шматочки і пригостити ним домочадців.
Рецепт лаваша з морквяно-сирною начинкою
В останньому рецепті перелік продуктів мінімальний, але саме завдяки цьому особливо добре відчувається смак кожного компонента.
Інгредієнти:
- лаваш — 1 штука;
- сир плавлений м'який — 0,1 кг;
- морква по-корейськи — 0,1 кг;
- майонез — 50 г;
- листя салату — 4 штуки.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 225 ккал.
Хід приготування:
- Поверх робочого столу лист лаваша викласти і покрити його м'яким сиром (щоб урізноманітнити смак страви можна брати не тільки звичайні сири, але й ті, що містять добавки, а насиченості смаку додадуть сири твердих сортів);
- Після м'якого сиру викласти другий шар начинки – морква по-корейськи (так само вітається, якщо морквина була приготована з якими-небудь додатковими інгредієнтами);
- На моркву рівномірно нанести заготовлений майонез (це зробить начинку більш соковитою), приправити сіллю за смаком;
- Салатні листи промити в проточній воді і дати їм трохи обсохнути і розкласти так, щоб вони покрили весь майонезний шар (салат можна замінити звичайною подрібненою зеленню петрушки або кропу);
- Щільно згорнути лаваш з начинкою, надавши йому форму рулету, обернути харчовою плівкою і відправити на полицю холодильника на 40 хвилин;
- Нарізати рулет на порційні частини і приступити до трапези.
Корисні поради
Ні в одній справі не можна обійтися без рекомендацій професіоналів, приготування рулетів з лавашів з морквою по-корейськи це теж стосується:
- щоб закуска вийшла легкою, більша частина начинки повинна складатися із зелені і подрібнених овочів, а використовуваний соус (наприклад, майонез) володіти низьким відсотком жирності;
- найголовніше в таких рулетах – не допустити розмокання лаваша, тому викладання начинки і подальше закручування рулету має відбуватися максимально швидко;
- перш, ніж приступати до готування, обов'язково переконайтеся в тому, що всі компоненти рулету мають однакову температуру (інакше в процесі може утворитися конденсат і лист лаваша розмокне);
- обов'язково заздалегідь спробуйте моркву на смак, щоб оцінити наскільки сильно потрібно буде перчити або солити блюдо (врахуйте, що «солоності» додає і використання майонезу).
З урахуванням усіх цих рад буде неважко приготувати відмінну закуску, тому немає сенсу чекати, потрібно відразу братися за готування, тим більше, що часу на це піде зовсім небагато.