Як приготувати фаршировані макарони черепашки
Маючи упаковку великих макаронних виробів для фарширування і трохи кулінарної фантазії, можна щодня годувати свою сім'ю новим блюдом. Воно буде щораз іншого смаку в залежності від обраної начинки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
черепашок - | 200 г |
фаршу готового з цибулею - | 200 г |
вершків (33%) - | половина склянки |
сухого білого вина - | 30 мл |
цибулин - | цибулини; |
часнику - | невеликий зубчик |
тертого пармезану - | 3 ст. ложки |
яєчних жовтка - | 2 шт. |
рафінованої оливкової олії - | 30 грам |
солі - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Якщо вам набридли звичайні макарони як чергову страву, їх можна зробити оригінальними і незвичайними. Спочатку їх треба відварити правильно. Додати в закипающую воду трохи солі, оливкової олії і опустити макаронні вироби в каструлю. Потім наповнити м'ясним фаршем.
Як готувати фаршировані макарони черепашки з фаршем:
- Відварити черепашки в солоній воді згідно з рекомендаціями на упаковці;
- Поки вони варяться треба подрібнити цибулину і підготувати фарш;
- На сковороді підігріти масло, покласти в нього цілу головку часнику, через 30 секунд її прибрати. Обсмажити цибулю протягом 3 хвилин, потім влити в сковороду вино і випарювати його півхвилини;
- З'єднати один жовток з вершками і пармезаном, вилити соус в сковорідку. На слабкому вогні довести до кипіння;
- Відварені черепашки начинити фаршем, покласти в соус, акуратно перемішати і тушкувати 8 хвилин;
- Викласти готові макаронні вироби в тарілку, посипати пармезаном.
Як наповнити макарони фаршем та сиром
Вам знадобиться:
- 300 г макаронних виробів;
- 200 г будь-якого готового фаршу;
- 20 мл соєвого соусу;
- цибулина;
- 60 грам томатної пасти;
- 50 грам рафінованої олії;
- 80 грам натертого сиру;
- 3 помідора.
Черепашки вдасться приготувати за 40 хвилин. У готовому блюді на 100 грам доводиться 276 ккал.
Приготування:
Крок 1
Нашаткувати дрібно цибулину і обсмажити в олії, до неї додати м'ясний фарш, томат, соус соєвий, тушкувати до готовності фаршу.
Крок 2
Макарони відварити окремо, у великій кількості підсоленого окропу. Відкинути їх на друшляк. Після того, як вся вода стече, можна приступати до фарширування. Чайною ложкою викладати начинку в кожну мушлю.
Крок 3
Підготувати форму для випічки, змастивши її олією. Викласти фаршировані макарони, на них кружечки порізаних томатів, припорошити всі натертим сиром.
Крок 4
Духовку розігріти. Поставити в нього блюдо, готувати 20 хвилин. Якщо немає духової шафи, можна скористатися плитою, тільки зробити мінімальний вогонь і прикрити сковорідку кришкою.
Фаршировані макарони з фаршем в соусі в мультиварці
У цьому рецепті головне – приготувати однорідний соус. Відварювати сухі мушлі чи ні – вибір за вами.
Вам знадобиться:
- 0,5 кг яловичого фаршу;
- 300 г великих черепашок для фарширування;
- 100 г бекону;
- цибулина;
- середня морквина;
- невеликий корінь селери;
- 0,5 кг моцарели;
Для соусу:
- літр молока;
- півпачки масла;
- 100 грамів борошна.
Фаршировані черепашки будуть готові за 45 хвилин. Одна порція містить 299 ккал.
Приготування:
- Нашаткувати дуже дрібно цибулину, бекон, моркву, корінь селери. У чашу мультиварки покласти шматочок масла, додати підготовлені овочі і включити функцію «обсмажування». Встановити час – 5 хвилин;
- Додати до овочів м'ясний фарш, перемішати, готувати 10 хвилин;
- Отриманою начинкою нафарширувати сухі черепашки;
- Приготувати соус в мультиварці. Розтопити в ємності трохи вершкового масла і змішати його з борошном, додати тонкою цівкою гаряче молоко. Всю цю масу проварити в режимі «мультиповар», достатньо буде 3 хвилин;
- Викласти фаршировані черепашки в соус, зверху кружальця моцарели. Готувати 20 хвилин. Це блюдо виглядає красиво і апетитно, і тому його можна навіть поставити на святковий стіл.
Як приготувати фаршировані черепашки з овочами
Макарони можна готувати і без м'ясного фаршу, виходить теж смачно. Для цього черепашки відварити до стану al dente – готові макарони на м'які поверхні, а всередині жестковатые.
Потім готові черепашки вивалити на друшляк і злити зайву воду. Холодною водою не промивати. Після цього приступати до найважливішого моменту – приготування овочевої начинки.
Вам будуть потрібні:
- великі черепашки – 200 г;
- 2 суцвіття цвітної капусти;
- 2 суцвіття брокколі;
- морквина;
- невеликий кабачок;
- жменька зеленого горошку;
- 2 великих помідора;
- 1 ч. ложка рубаного часнику;
- щіпка базиліка;
- сіль і гострий перець – за смаком.
Загальний час готування складе 35 хвилин. В одній порції — 230 ккал.
Приготування:
- Відварити половину пачки великих черепашок;
- Цвітну капусту і брокколі злегка відварити, порізати дрібним кубиком. Морква, кабачки, свіжі томати порізати кубиком і обсмажити на олії. До них додати цвітну капусту, броколі, жменьку горошку, перемішати;
- Підготовленою начинкою наповнити черепашки;
- Взяти томати, занурити їх в окріп і прибрати з них шкірку. Потім помідори подрібнити, посипати рубаним часником, базиліком, сіллю і гострим перцем;
- Після цього відварені черепашки, наповнені овочевою начинкою викласти у сковороду, змащену маслом, додати приготовлений томатний соус. Тушкувати 15 хвилин.
Спробуйте приготувати каву по віденськи — його смак зачарував вже багатьох кавоманів.
Швидка піца на кефірі — візьміть на замітку цей рецепт страви для дружньої вечірки.
Спробуйте приготувати овочі на грилі — це смачно і корисно. Пропонуємо вам ознайомитися як приготувати баклажани на грилі.
Як готувати солодке блюдо
Солодкі фаршировані макарони черепашки з сиром – це страва для швидкого сніданку. Подобається всім, за смаком нагадує вареники.
Інгредієнти:
- 250 грам домашнього сиру;
- яйце;
- 40 цукру;
- половина пачки макаронних виробів «ракушка»;
- щіпка звичайної солі.
Макарони з сиром готуються 15 хвилин. У 100 грамах готового страви міститься 210 ккал.
Приготування:
- Відварити макаронні вироби у відповідності з рекомендаціями на коробці. Якщо бажаючих пообідати виявилося більше, просто збільшіть кількість черепашок;
- Поставили варитися макарони. В цей час займіться начинкою. Важливо, щоб начинка з сиру була однорідною. Тому його треба гарненько розтерти, змішати з яйцем, дрібним цукром;
- Коли черепашки будуть готові – викласти їх на тарілку, і акуратно нафарширувати сирною масою;
- Викласти макаронні вироби в широку сковороду (або сотейник), додати трохи гарячої води, прикрити кришкою, тушкувати кілька хвилин, не допускаючи бурхливого кипіння;
- Готові черепашки дістати шумівкою, викласти на тарілку. Готово!
- Подавати на стіл у гарячому вигляді, полити сметаною, вершковим маслом, фруктовим сиропом, медом або улюбленим солодким соусом.
Кулінарні нотатки
- Поради з приготування соусу до мушель: змішати листочки базиліка з оливковою олією і пармезаном, приправити сіллю і перцем, за бажанням додати подрібнений зубчик часнику;
- Щоб часник віддав свій аромат олії, його треба класти тільки в розігріте масло, виймати через кілька секунд, і лише після цього можна додати томати свіжі або у власному соку, свіжий рубаний базилік і спеції;
- Макаронні вироби «черепашки» вийдуть смачними і блискучими, якщо в каструлю з водою, додати 20 г оливкової олії;
- Щоб макарони відмінно «чіпляли» соус, їх не можна промивати водою;
- Коли фаршировані черепашки тушкуються в сковороді, під час готування треба підливати трохи гарячої води;
- Поради з приготування сирної начинки: домашній сир протерти через сито, додати в нього дрібний цукор, курячий жовток, розтоплене масло, щіпку солі, всі інгредієнти добре перемішати;
- Якщо ви використовуєте для фарширування заморожені овочі, то перед приготуванням їх розморожувати не треба, покладіть в сковорідку і накрийте кришкою. У цьому випадку обсмажування овочів займе менше часу;
- Не забудьте покласти в чашу мультиварки разом з фаршированими черепашками вершковий соус. З ним страва вийде дуже ніжним.
Приємного апетиту!