23 апрель 2019 4 672

Як приготувати фаршировані макарони черепашки

Маючи упаковку великих макаронних виробів для фарширування і трохи кулінарної фантазії, можна щодня годувати свою сім'ю новим блюдом. Воно буде щораз іншого смаку в залежності від обраної начинки.

Стандартний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
черепашок - 200 г
фаршу готового з цибулею - 200 г
вершків (33%) - половина склянки
сухого білого вина - 30 мл
цибулин - цибулини;
часнику - невеликий зубчик
тертого пармезану - 3 ст. ложки
яєчних жовтка - 2 шт.
рафінованої оливкової олії - 30 грам
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Якщо вам набридли звичайні макарони як чергову страву, їх можна зробити оригінальними і незвичайними. Спочатку їх треба відварити правильно. Додати в закипающую воду трохи солі, оливкової олії і опустити макаронні вироби в каструлю. Потім наповнити м'ясним фаршем.

Як готувати фаршировані макарони черепашки з фаршем:

  1. Відварити черепашки в солоній воді згідно з рекомендаціями на упаковці;
  2. Поки вони варяться треба подрібнити цибулину і підготувати фарш;
  3. На сковороді підігріти масло, покласти в нього цілу головку часнику, через 30 секунд її прибрати. Обсмажити цибулю протягом 3 хвилин, потім влити в сковороду вино і випарювати його півхвилини;
  4. З'єднати один жовток з вершками і пармезаном, вилити соус в сковорідку. На слабкому вогні довести до кипіння;
  5. Відварені черепашки начинити фаршем, покласти в соус, акуратно перемішати і тушкувати 8 хвилин;
  6. Викласти готові макаронні вироби в тарілку, посипати пармезаном.

Як наповнити макарони фаршем та сиром

Макарони часто стають незаслужено нелюбимими з-за невірного приготування. Тут є свої секрети. Черепашки класти тільки в підсолену воду, додавши оливкова олія.

Вам знадобиться:

  • 300 г макаронних виробів;
  • 200 г будь-якого готового фаршу;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • цибулина;
  • 60 грам томатної пасти;
  • 50 грам рафінованої олії;
  • 80 грам натертого сиру;
  • 3 помідора.

Черепашки вдасться приготувати за 40 хвилин. У готовому блюді на 100 грам доводиться 276 ккал.

Приготування:

Крок 1

Нашаткувати дрібно цибулину і обсмажити в олії, до неї додати м'ясний фарш, томат, соус соєвий, тушкувати до готовності фаршу.

Крок 2

Макарони відварити окремо, у великій кількості підсоленого окропу. Відкинути їх на друшляк. Після того, як вся вода стече, можна приступати до фарширування. Чайною ложкою викладати начинку в кожну мушлю.

Крок 3

Підготувати форму для випічки, змастивши її олією. Викласти фаршировані макарони, на них кружечки порізаних томатів, припорошити всі натертим сиром.

Крок 4

Духовку розігріти. Поставити в нього блюдо, готувати 20 хвилин. Якщо немає духової шафи, можна скористатися плитою, тільки зробити мінімальний вогонь і прикрити сковорідку кришкою.

Фаршировані макарони з фаршем в соусі в мультиварці

У цьому рецепті головне – приготувати однорідний соус. Відварювати сухі мушлі чи ні – вибір за вами.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг яловичого фаршу;
  • 300 г великих черепашок для фарширування;
  • 100 г бекону;
  • цибулина;
  • середня морквина;
  • невеликий корінь селери;
  • 0,5 кг моцарели;

Для соусу:

  • літр молока;
  • півпачки масла;
  • 100 грамів борошна.

Фаршировані черепашки будуть готові за 45 хвилин. Одна порція містить 299 ккал.

Приготування:

  1. Нашаткувати дуже дрібно цибулину, бекон, моркву, корінь селери. У чашу мультиварки покласти шматочок масла, додати підготовлені овочі і включити функцію «обсмажування». Встановити час – 5 хвилин;
  2. Додати до овочів м'ясний фарш, перемішати, готувати 10 хвилин;
  3. Отриманою начинкою нафарширувати сухі черепашки;
  4. Приготувати соус в мультиварці. Розтопити в ємності трохи вершкового масла і змішати його з борошном, додати тонкою цівкою гаряче молоко. Всю цю масу проварити в режимі «мультиповар», достатньо буде 3 хвилин;
  5. Викласти фаршировані черепашки в соус, зверху кружальця моцарели. Готувати 20 хвилин. Це блюдо виглядає красиво і апетитно, і тому його можна навіть поставити на святковий стіл.

Як приготувати фаршировані черепашки з овочами

Макарони можна готувати і без м'ясного фаршу, виходить теж смачно. Для цього черепашки відварити до стану al dente – готові макарони на м'які поверхні, а всередині жестковатые.

Потім готові черепашки вивалити на друшляк і злити зайву воду. Холодною водою не промивати. Після цього приступати до найважливішого моменту – приготування овочевої начинки.

Вам будуть потрібні:

  • великі черепашки – 200 г;
  • 2 суцвіття цвітної капусти;
  • 2 суцвіття брокколі;
  • морквина;
  • невеликий кабачок;
  • жменька зеленого горошку;
  • 2 великих помідора;
  • 1 ч. ложка рубаного часнику;
  • щіпка базиліка;
  • сіль і гострий перець – за смаком.

Загальний час готування складе 35 хвилин. В одній порції — 230 ккал.

Приготування:

  1. Відварити половину пачки великих черепашок;
  2. Цвітну капусту і брокколі злегка відварити, порізати дрібним кубиком. Морква, кабачки, свіжі томати порізати кубиком і обсмажити на олії. До них додати цвітну капусту, броколі, жменьку горошку, перемішати;
  3. Підготовленою начинкою наповнити черепашки;
  4. Взяти томати, занурити їх в окріп і прибрати з них шкірку. Потім помідори подрібнити, посипати рубаним часником, базиліком, сіллю і гострим перцем;
  5. Після цього відварені черепашки, наповнені овочевою начинкою викласти у сковороду, змащену маслом, додати приготовлений томатний соус. Тушкувати 15 хвилин.

Спробуйте приготувати каву по віденськи — його смак зачарував вже багатьох кавоманів.

Швидка піца на кефірі — візьміть на замітку цей рецепт страви для дружньої вечірки.

Спробуйте приготувати овочі на грилі — це смачно і корисно. Пропонуємо вам ознайомитися як приготувати баклажани на грилі.

Як готувати солодке блюдо

Солодкі фаршировані макарони черепашки з сиром – це страва для швидкого сніданку. Подобається всім, за смаком нагадує вареники.

Інгредієнти:

  • 250 грам домашнього сиру;
  • яйце;
  • 40 цукру;
  • половина пачки макаронних виробів «ракушка»;
  • щіпка звичайної солі.

Макарони з сиром готуються 15 хвилин. У 100 грамах готового страви міститься 210 ккал.

Приготування:

  1. Відварити макаронні вироби у відповідності з рекомендаціями на коробці. Якщо бажаючих пообідати виявилося більше, просто збільшіть кількість черепашок;
  2. Поставили варитися макарони. В цей час займіться начинкою. Важливо, щоб начинка з сиру була однорідною. Тому його треба гарненько розтерти, змішати з яйцем, дрібним цукром;
  3. Коли черепашки будуть готові – викласти їх на тарілку, і акуратно нафарширувати сирною масою;
  4. Викласти макаронні вироби в широку сковороду (або сотейник), додати трохи гарячої води, прикрити кришкою, тушкувати кілька хвилин, не допускаючи бурхливого кипіння;
  5. Готові черепашки дістати шумівкою, викласти на тарілку. Готово!
  6. Подавати на стіл у гарячому вигляді, полити сметаною, вершковим маслом, фруктовим сиропом, медом або улюбленим солодким соусом.

Кулінарні нотатки

  1. Поради з приготування соусу до мушель: змішати листочки базиліка з оливковою олією і пармезаном, приправити сіллю і перцем, за бажанням додати подрібнений зубчик часнику;
  2. Щоб часник віддав свій аромат олії, його треба класти тільки в розігріте масло, виймати через кілька секунд, і лише після цього можна додати томати свіжі або у власному соку, свіжий рубаний базилік і спеції;
  3. Макаронні вироби «черепашки» вийдуть смачними і блискучими, якщо в каструлю з водою, додати 20 г оливкової олії;
  4. Щоб макарони відмінно «чіпляли» соус, їх не можна промивати водою;
  5. Коли фаршировані черепашки тушкуються в сковороді, під час готування треба підливати трохи гарячої води;
  6. Поради з приготування сирної начинки: домашній сир протерти через сито, додати в нього дрібний цукор, курячий жовток, розтоплене масло, щіпку солі, всі інгредієнти добре перемішати;
  7. Якщо ви використовуєте для фарширування заморожені овочі, то перед приготуванням їх розморожувати не треба, покладіть в сковорідку і накрийте кришкою. У цьому випадку обсмажування овочів займе менше часу;
  8. Не забудьте покласти в чашу мультиварки разом з фаршированими черепашками вершковий соус. З ним страва вийде дуже ніжним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: