19 апрель 2019 2 539

Як смачно і швидко приготувати суп з грибами і плавленим сиром

Суп на основі плавленого сиру виходить дуже ніжним, густим і смачним. Після одноманітності борщів і різних простих супів дане творіння може здатися справжнім шедевром. Його вершковий і витончений смак зможе здивувати будь-кого.

Професійні кухарі радять готувати цей суп з додаванням сиру високоякісних сортів, таких як сир Гауда і йому подібні. Вони пояснюють це тим, що в плавленном сирі є великий відсоток жирності, так і різних зайвих добавок в ньому занадто багато.

Але для домашнього приготування легко можна застосувати цей жирний продукт. Його найчастіше використовують, тому що він не надто дорого коштує, та й смаку зовсім не псує.

Сирний суп, який готується з звичайними плавленными сирками, завжди виходить жовтого непрозорого кольору. Найчастіше при правильно підібраному кількості даного продукту суп виходить досить густого складу. Саме тому дане блюдо часто називають крем-супом.
Рецепт сирного супу з грибами і плавленим сиром
Інгредієнти Кількість
будь-якого бульйону - 2 л
плавлених сирків - 150 г
грибів, бажано свіжих - 120 г
картоплі - 2 шт.
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
масла рослинного - 2 ст. л.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

Бульйон довести до киплячого стану, додати сіль за смаком і картоплю, попередньо нарізавши його невеликими кубиками. Варити на помірному вогні. Гриби необхідно окремо варити в киплячій воді протягом 20 хвилин. Після того, як вони будуть готові, дістати і також їх подрібнити. Отриманий грибний бульйон залишити.

На добре нагріту сковороду вилити необхідну кількість олії і додати моркву, яку необхідно попередньо натерти на дрібній тертці. Смажити протягом трьох хвилин.

У сковороду до моркви додати гриби, а потім і цибулю. Тушкувати до повної прозорості цибулі і млявості моркви.

Додати обсмажені овочі до бульйону з картоплею. Сюди ж додати плавлений сир. При наявності сиру у формі бруска, стоїть окремо його розтопити, попередньо розламавши на шматочки, і вже потім вилити в бульйон.

У тому випадку, якщо сирок дуже м'який, то його можна відразу додати, і він самостійно розчиниться. Після розчинення продукту можна додати до всіх продуктах близько ста мілілітрів грибного бульйону.

Після того як всі інгредієнти додаються, можна поварити на повільному вогні суп близько десяти хвилин.

Цей суп виходить ароматним і красивим. Подавати його можна в будь-який час доби.

Суп-пюре з грибами і плавленим сиром

Складові:

  • 3 плавлених сирка;
  • 3 або 4 картоплини;
  • 1 морква середніх розмірів;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 1,5 л очищеної води;
  • 2 ст. л. масла рослинного;
  • 150 г свіжих грибів;
  • Кріп, петрушка.

Сир необхідно натерти на крупній тертці або нарізати у формі невеликих кубиків.

Картоплю очистити, добре промити, і також порізати на кубики.

Варто натерти моркву на крупній тертці.

Дрібно порізану цибулю разом з морквою відправити на розігріту сковороду і обсмажити до готовності.

Під час цього необхідно налити кількість води в каструлю і поставити на плиту.

Опустити туди картоплю і гриби, попередньо додавши у воду сіль і спеції.

Після того як рідина закипить, додаються плавлені сирки. Все це має варитися до того часу, поки картопля повністю не буде готовий.

Після цього готовий суп додаються цибулю і моркву, які були обсмажені до готовності. Зняти з плити і весь вміст перетерти через дрібне сито. Знову повернути на плиту і закип'ятити.

Прокип'ятити суп необхідно не менше п'яти хвилин. Дуже важливо під час кипіння безупинно його помішувати, оскільки він може пригоріти.

Перед тим як подати на стіл, можна доповнити суп з грінками тертим часником і зеленню.

Суп з сушених грибів з плавленим сиром

Список необхідних продуктів:

  • 100 г грибів (сушених);
  • 1 цибулина середніх розмірів;
  • 1 невелика морква;
  • 4 картоплини;
  • 100 г вермішелі;
  • 1,5 столові ложки сиру плавленого;
  • Сіль за смаком.

Гриби потрібно перебрати і замочити. Бажано на всю ніч.

Воду з грибів злити і залити новою. Відварити до готовності продукту, потім дістати і дрібно порізати.

В отриманий грибний бульйон додати необхідну кількість солі і картоплі, який попередньо потрібно порізати на дрібні кубики.

Цибулю і моркву також як можна дрібніше нарізати і смажити на сковороді до напівготовності, потім додати туди гриби і ще деякий час смажити. Не забувати постійно помішувати.

Додати обсмажені і готові цибулю, моркву і гриби в бульйон з картоплею.

Досипати в суп, вермішель і кип'ятити до її готовності. Час приготування залежить від типу самої вермішелі.

На завершення приготування практично готовий суп покласти плавлений сир, який необхідно заважати до повного його розчинення.

Вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і надати час, щоб суп зміг настоятися.

Курячий суп з грибами і плавленим сиром в мультиварці

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих печериць;
  • 2 цибулини середніх розмірів;
  • 1 морква;
  • 4 курячі гомілки;
  • 3 або 4 картоплини;
  • 300 г плавленого сиру;
  • Вода;
  • Перець, сіль, спеції у відповідності зі смаком і особистими уподобаннями.

Включити в мультиварці режим «Випічка». Покласти в чашу нарізану цибулю з морквою у формі кубиків і обсмажувати протягом п'яти хвилин. Потім додати в каструлю дрібно порізані гриби і обсмажувати до випаровування всієї рідини. У процесі смаження додати поперчити і посолити за смаком. Викласти гриби в будь-яку ємність.

Гомілки заздалегідь підготувати, знявши з них шкуру. Покласти їх у чашу разом з картоплею, нарізаним кубиками. Залити все водою.

Встановити режим «Гасіння» на півтори години і залишити. Після закінчення даного часу дістати гомілки і все м'ясо відокремити від кістки. Чисте м'ясо повернути назад в бульйон з картоплею. І туди ж додати гриби.

Плавлений сир додавати невеликими частинами і помішувати, домагаючись повного його розчинення.

Полити, поперчити і додати спеції у відповідності з власним смаком.

Дане страву можна подавати на стіл з сухариками і зеленню.

Суп гуляш по-угорськи з яловичини рецепт вам точно сподобається.

Суп з плавлених сирків, найцікавіші рецепти французької кухні.

Дієтичний рецепт щавлевого супу з яйцем без м'яса, різноманітить ваше меню і допоможе зберегти фігуру.

Корисні поради

  1. Для сирного супу практичніше набувати плавлений сир в баночках, оскільки він набагато краще і швидше розчиняється у воді, ніж звичайний сирок, який продається загорнутим у фольгу;
  2. Для цього супу не варто застосовувати продукт, який давно лежить в холодильнику. Варто застосувати тільки свіжий і якісний сир;
  3. Перед тим як натерти сир на тертці, його варто помістити в морозильну камеру хвилин на десять. Так буде набагато простіше з ним впоратися, та й половина продукту не залишиться на тертці;
  4. Сир будь-якої якості і виробника можна додавати в страви тільки після повної готовності всіх овочів та інших продуктів;
  5. Дуже смачно поєднувати в супах сир і молоко або вершки з високим відсотком жирності;
  6. Для того щоб прискорити процес приготування можна додати замість картоплі будь-які макарони

Сирний суп з грибами – це відмінна заміна обридлим буденним першим стравам. За допомогою нього можна урізноманітнити будь банальну меню. Існує багато різних способів готування цієї страви. В нього часто додають різні інгредієнти, такі як м'ясо, морепродукти і овочі.

Експериментуйте і приємного апетиту!

Що ще почитати: