11 май 2019 34 763

Рецепти супу з плавлених сирків з дивовижним смаком і ароматом

Напевно, багато хто звик використовувати плавлений сир для бутербродів, не замислюючись про те, які страви з нього можна ще зробити. А даремно! Цей ситний і відмінний продукт відмінно підходить для супів.

Сирні супи у великій кількості представлені в меню багатьох ресторанів, але вартість у них висока, та й смак залишає бажати кращого. Тому краще всього приготувати це частування самостійно.

До того ж, під час приготування можна проявити фантазію і кмітливість, приготувавши справжній кулінарний шедевр!

Сирний суп з куркою
Інгредієнти Кількість
Куряче м'ясо (філе, філе) - 600 грам
Вода - 3 літра
Плавлені сирки - 200 грам
Картопля - півкілограма
Морквина - 1 штука
Цибулю - 2 штуки
Масло вершкове - 50 грам
Зелена цибуля, кріп, петрушка - за смаком
Сіль, перець і спеції - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 84 Ккал
Крім картоплі, цибулі та моркви в суп можна покласти капусту, броколі, селера, кукурудзу і так далі.

Приготування:

  1. Куряче м'ясо промивається холодною водою. Заливаємо воду в каструлю, викладаємо в неї курку і варимо на середньому вогні;
  2. Як тільки закипить, знімаємо піну, підсолюємо, кладемо перець і пару штук лаврушки. Все вариться 20 хвилин під кришкою;
  3. Далі очищаємо картоплю й нарізаємо на скибочки. Засипаємо картоплю до курки і відварюємо 15 хвилин;
  4. Чистимо від шкірки моркву і цибулю. Моркву слід протерти теркою, а цибулю дрібно порубати ножем;
  5. Ставимо сковорідку на вогонь і кладемо туди вершкове масло. На розтоплене масло засипаємо нарізану цибулину з натертою морквою, та все слід прожарити. Готову зажарку викладаємо в бульйон;
  6. Плавлені сирки потрібно розрізати на квадратики і додати в суп. Все вариться 10 хвилин;
  7. Нарізаємо дрібно кріп, петрушку і зелений лук. Перед подачею суп зверху посипається нарізаною зеленню.

Суп з плавлених сирків з грибами

Продукти для супу:

  • 100 грам плавлених сирків;
  • Печериці – 200 грам;
  • 1 штука морквини;
  • 4 штуки картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • Соняшникова олія;
  • Невеликий шматочок гострого перцю;
  • Петрушка пучок;
  • Пара штук лаврового листа;
  • Кухонна сіль за смаком;
  • Два літри чистої води.

Страва готується близько 30-40 хвилин.

Приготування:

    1. У каструлю заливається вода і вона ставиться на середній вогонь. Воду довести до кипіння;
    2. Картоплю чистимо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки або кубики. Засипаємо картоплю в киплячу воду. Також додаємо туди листя лаврушки;

    1. Моркву та печериці промиваємо і очищаємо. Морква протираємо великою теркою. Печериці ріжемо тонкими пластинами;

    1. Сковорідку необхідно поставити на середній вогонь, налити в неї олію і розігріти. Викладаємо моркву і гриби. Всі компоненти слід прожарити, під час обсмажування все необхідно перемішувати, після скласти в каструлю;

    1. Далі готуємо сир. Його слід протерти великою теркою або розрізати дрібними кубиками. Після того, як картопля звариться, сир викладається в бульйон. Суп вариться до розчинення сиру, приблизно 5-10 хвилин;

    1. Петрушку дрібно нарізаємо, часник рубаємо на дрібні шматочки, а перець нарізаємо у вигляді кілець. Перед передачею, його необхідно приправити сумішшю з петрушки, часнику і перцю.

Французький сирний суп

Продукти, які знадобляться для супу:

  • Філе індички – 600 грам;
  • 200 грам плавлених сирків;
  • Півкілограма картоплі;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • Дві морквини;
  • Трохи вершкового масла;
  • Вода – 3 літри;
  • Кухонна сіль, чорний перець – за смаком;
  • Кріп, петрушка – по пучку;
  • Пара штук лаврового листа.

Супчик готується 1 годину 10 хвилин.

Приготування:

  1. Індичку промивається холодною водою. Потім м'ясо поміщається в ємність і заливається водою. Ставимо воду з м'ясом на вогонь і розігріваємо. Після закипання бульйону, зверху знімаємо піну і підсолюємо, перчимо і додаємо пару листочків лаврушки. Все вариться ще 20 хвилин і м'ясо виймається з каструлі;
  2. Картоплю чистимо і ріжемо невеликими скибочками або кубиками. Далі засипаємо його в ємність з бульйоном;
  3. Далі очищаємо моркву і ріпчасту цибулю від шкірки. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву протираємо великою теркою. Ставимо Сковороду на середній вогонь, кладемо на неї вершкове масло і розтоплюємо. На розтоплене масло викладаємо цибулю і морквину, підсолюємо і перчимо. Овочі смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо зажарку в бульйон до картоплі, і залишаємо варитися приблизно 7 хвилин;
  4. Нарізаємо м'ясо на середні кубики, а сир протираємо великою теркою. М'ясо засипається в суп і відварюється 5 хвилин. Далі засипаємо туди протертий плавлений сир і добре перемішати. Вимикаємо вогонь;
  5. Петрушку слід дрібно нарізати. Перед подачею суп потрібно посипати зеленню.

Порадуйте своїх близьких, приготувавши соковиті курячі крильця в медово соєвому соусі.Кращі рецепти з листкового бездріжджового тіста читайте тут.А ви знаєте, як зварити яйця в мікрохвильовій печі в шкаралупі без наслідків? Майстер-клас на сторінці #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/kak-svarit-yajtsa-v-mikrovolnovke.html

Суп-пюре з плавлених сирків

Компоненти для супу:

  • Картопля – 4 штуки;
  • Вода – 2 літри;
  • 200 грам плавлених сирків;
  • Сир твердого сорту – 100 грам;
  • Вершки – 100 мл;
  • Кріп, петрушка – декілька гілочок;
  • 1 зубчик часнику;
  • Кухонна сіль, щіпка чорного перцю;
  • Пара штук лаврового листа.

Час приготування – 30-40 хвилин.

Етапи приготування по кроках:

  1. Необхідно підібрати відповідний посуд для супу. Бажано взяти каструлю об'ємом в 3 літри. Заливаємо в ємність воду і ставимо на середній вогонь. Кладемо туди кілька лаврушек;
  2. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Кубики картоплі кладемо в киплячу воду і прикриваємо кришкою. Варимо до готовності картоплі, 15-20 хвилин;
  3. Після того як картопля повністю зваритися, знімаємо з вогню і переставляємо на робочий стіл. Виймаємо з неї лавровий лист. Далі за допомогою товкачика або заглибного блендера. Розминаємо картоплю, повинно вийти рідке картопляне пюре;
  4. Картопляне пюре ставиться на вогонь і доводять до кипіння;
  5. Плавлені сирки натираються великою теркою і додаються в пюре;
  6. Потім наливаємо 100 мл вершків;
  7. Суп-пюре слід посолити, поперчити і залишаємо на маленькому вогні до повного розчинення плавленого сиру;
  8. Кріп з петрушкою дрібно нарізаємо, часник видавлюємо через часникодавку, а сир натирається дрібної теркою. Готовий суп заправляємо сумішшю із зелені, часнику і тертого сиру. Також суп можна подавати з грінками зі смаком сиру.

Рибний суп з плавленим сиром


Продукти, які знадобляться для супу:

  • 100 грам плавлених сирків;
  • Філе риби – 300 грам;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • 1 штука морквини;
  • Рослинна олія;
  • Півтора літра води;
  • ½ Ст. ложки кухонної солі;
  • Кріп, петрушка пучок.

Час приготування – 40 хвилин.

Для рибного супу можна використовувати філе сьомги або лосося, тоді суп наповниться яскравими фарбами.

Приготування:

  1. Воду наливаємо в ємність і ставимо на вогонь. Підсолюємо і розігріваємо;
  2. Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо на кубики. Засипаємо в гарячу воду кубики картоплі і відварюємо 10 хвилин;
  3. Готуємо рибу. В якості риби можна використовувати минтай без кісток. Рибу слід добре промити холодною водою. Далі нарізаємо її на середні шматочки. Додаємо рибу до картоплі і відварюємо 15 хвилин;
  4. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибуля рубаємо ножем на дрібні кубики, а морква протираємо великою теркою. Сковорода ставиться на середній вогонь, додаємо в неї трохи рослинного масла і розігріваємо. Засипаємо на нього цибулю і моркву, смажимо. Готову зажарку кладемо в бульйон і відварюємо 10 хвилин;
  5. Потім плавлені сирки розрізаємо на невеликі кубики або протираємо великою теркою. Засипаємо його в суп і відварюємо пару хвилин до повного розчинення сиру;
  6. В кінці нарізаємо дрібно зелень і посипаємо зверху суп.

Корисні поради

  • Для того, щоб суп був густим в нього слід додати більше плавленого сиру. А якщо потрібен рідкий, то сиру слід покласти менше;
  • Ніжність і аромат супу додають вершки будь-якої жирності;
  • Крім звичайного плавленого сиру можна використовувати сир зі смаком шинки, грибів, бекону, з зеленню або часником.

Суп з плавлених сирків від гурманів, відеорецепт:

Це, звичайно, не всі рецепти сирних супів, існує ще безліч різноманітних перших страв з плавленном сиром. Але, знаючи рецептуру основних і стандартних сирних супів, можна проявити фантазію і придумати своє оригінальне частування, яке зможе здивувати всіх членів сім'ї.

Що ще почитати: