Рецепти супу з плавлених сирків з дивовижним смаком і ароматом
Напевно, багато хто звик використовувати плавлений сир для бутербродів, не замислюючись про те, які страви з нього можна ще зробити. А даремно! Цей ситний і відмінний продукт відмінно підходить для супів.
Сирні супи у великій кількості представлені в меню багатьох ресторанів, але вартість у них висока, та й смак залишає бажати кращого. Тому краще всього приготувати це частування самостійно.
До того ж, під час приготування можна проявити фантазію і кмітливість, приготувавши справжній кулінарний шедевр!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче м'ясо (філе, філе) - | 600 грам |
Вода - | 3 літра |
Плавлені сирки - | 200 грам |
Картопля - | півкілограма |
Морквина - | 1 штука |
Цибулю - | 2 штуки |
Масло вершкове - | 50 грам |
Зелена цибуля, кріп, петрушка - | за смаком |
Сіль, перець і спеції - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 84 Ккал |
Приготування:
- Куряче м'ясо промивається холодною водою. Заливаємо воду в каструлю, викладаємо в неї курку і варимо на середньому вогні;
- Як тільки закипить, знімаємо піну, підсолюємо, кладемо перець і пару штук лаврушки. Все вариться 20 хвилин під кришкою;
- Далі очищаємо картоплю й нарізаємо на скибочки. Засипаємо картоплю до курки і відварюємо 15 хвилин;
- Чистимо від шкірки моркву і цибулю. Моркву слід протерти теркою, а цибулю дрібно порубати ножем;
- Ставимо сковорідку на вогонь і кладемо туди вершкове масло. На розтоплене масло засипаємо нарізану цибулину з натертою морквою, та все слід прожарити. Готову зажарку викладаємо в бульйон;
- Плавлені сирки потрібно розрізати на квадратики і додати в суп. Все вариться 10 хвилин;
- Нарізаємо дрібно кріп, петрушку і зелений лук. Перед подачею суп зверху посипається нарізаною зеленню.
Суп з плавлених сирків з грибами
Продукти для супу:
- 100 грам плавлених сирків;
- Печериці – 200 грам;
- 1 штука морквини;
- 4 штуки картоплі;
- 2 зубчики часнику;
- Соняшникова олія;
- Невеликий шматочок гострого перцю;
- Петрушка пучок;
- Пара штук лаврового листа;
- Кухонна сіль за смаком;
- Два літри чистої води.
Страва готується близько 30-40 хвилин.
Приготування:
-
- У каструлю заливається вода і вона ставиться на середній вогонь. Воду довести до кипіння;
- Картоплю чистимо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки або кубики. Засипаємо картоплю в киплячу воду. Також додаємо туди листя лаврушки;
-
- Моркву та печериці промиваємо і очищаємо. Морква протираємо великою теркою. Печериці ріжемо тонкими пластинами;
-
- Сковорідку необхідно поставити на середній вогонь, налити в неї олію і розігріти. Викладаємо моркву і гриби. Всі компоненти слід прожарити, під час обсмажування все необхідно перемішувати, після скласти в каструлю;
-
- Далі готуємо сир. Його слід протерти великою теркою або розрізати дрібними кубиками. Після того, як картопля звариться, сир викладається в бульйон. Суп вариться до розчинення сиру, приблизно 5-10 хвилин;
-
- Петрушку дрібно нарізаємо, часник рубаємо на дрібні шматочки, а перець нарізаємо у вигляді кілець. Перед передачею, його необхідно приправити сумішшю з петрушки, часнику і перцю.
Французький сирний суп
Продукти, які знадобляться для супу:
- Філе індички – 600 грам;
- 200 грам плавлених сирків;
- Півкілограма картоплі;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- Дві морквини;
- Трохи вершкового масла;
- Вода – 3 літри;
- Кухонна сіль, чорний перець – за смаком;
- Кріп, петрушка – по пучку;
- Пара штук лаврового листа.
Супчик готується 1 годину 10 хвилин.
Приготування:
- Індичку промивається холодною водою. Потім м'ясо поміщається в ємність і заливається водою. Ставимо воду з м'ясом на вогонь і розігріваємо. Після закипання бульйону, зверху знімаємо піну і підсолюємо, перчимо і додаємо пару листочків лаврушки. Все вариться ще 20 хвилин і м'ясо виймається з каструлі;
- Картоплю чистимо і ріжемо невеликими скибочками або кубиками. Далі засипаємо його в ємність з бульйоном;
- Далі очищаємо моркву і ріпчасту цибулю від шкірки. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву протираємо великою теркою. Ставимо Сковороду на середній вогонь, кладемо на неї вершкове масло і розтоплюємо. На розтоплене масло викладаємо цибулю і морквину, підсолюємо і перчимо. Овочі смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо зажарку в бульйон до картоплі, і залишаємо варитися приблизно 7 хвилин;
- Нарізаємо м'ясо на середні кубики, а сир протираємо великою теркою. М'ясо засипається в суп і відварюється 5 хвилин. Далі засипаємо туди протертий плавлений сир і добре перемішати. Вимикаємо вогонь;
- Петрушку слід дрібно нарізати. Перед подачею суп потрібно посипати зеленню.
Порадуйте своїх близьких, приготувавши соковиті курячі крильця в медово соєвому соусі.Кращі рецепти з листкового бездріжджового тіста читайте тут.А ви знаєте, як зварити яйця в мікрохвильовій печі в шкаралупі без наслідків? Майстер-клас на сторінці #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/kak-svarit-yajtsa-v-mikrovolnovke.html
Суп-пюре з плавлених сирків
Компоненти для супу:
- Картопля – 4 штуки;
- Вода – 2 літри;
- 200 грам плавлених сирків;
- Сир твердого сорту – 100 грам;
- Вершки – 100 мл;
- Кріп, петрушка – декілька гілочок;
- 1 зубчик часнику;
- Кухонна сіль, щіпка чорного перцю;
- Пара штук лаврового листа.
Час приготування – 30-40 хвилин.
Етапи приготування по кроках:
- Необхідно підібрати відповідний посуд для супу. Бажано взяти каструлю об'ємом в 3 літри. Заливаємо в ємність воду і ставимо на середній вогонь. Кладемо туди кілька лаврушек;
- Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Кубики картоплі кладемо в киплячу воду і прикриваємо кришкою. Варимо до готовності картоплі, 15-20 хвилин;
- Після того як картопля повністю зваритися, знімаємо з вогню і переставляємо на робочий стіл. Виймаємо з неї лавровий лист. Далі за допомогою товкачика або заглибного блендера. Розминаємо картоплю, повинно вийти рідке картопляне пюре;
- Картопляне пюре ставиться на вогонь і доводять до кипіння;
- Плавлені сирки натираються великою теркою і додаються в пюре;
- Потім наливаємо 100 мл вершків;
- Суп-пюре слід посолити, поперчити і залишаємо на маленькому вогні до повного розчинення плавленого сиру;
- Кріп з петрушкою дрібно нарізаємо, часник видавлюємо через часникодавку, а сир натирається дрібної теркою. Готовий суп заправляємо сумішшю із зелені, часнику і тертого сиру. Також суп можна подавати з грінками зі смаком сиру.
Рибний суп з плавленим сиром
Продукти, які знадобляться для супу:
- 100 грам плавлених сирків;
- Філе риби – 300 грам;
- Картопля – 3 штуки;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- 1 штука морквини;
- Рослинна олія;
- Півтора літра води;
- ½ Ст. ложки кухонної солі;
- Кріп, петрушка пучок.
Час приготування – 40 хвилин.
Приготування:
- Воду наливаємо в ємність і ставимо на вогонь. Підсолюємо і розігріваємо;
- Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо на кубики. Засипаємо в гарячу воду кубики картоплі і відварюємо 10 хвилин;
- Готуємо рибу. В якості риби можна використовувати минтай без кісток. Рибу слід добре промити холодною водою. Далі нарізаємо її на середні шматочки. Додаємо рибу до картоплі і відварюємо 15 хвилин;
- Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибуля рубаємо ножем на дрібні кубики, а морква протираємо великою теркою. Сковорода ставиться на середній вогонь, додаємо в неї трохи рослинного масла і розігріваємо. Засипаємо на нього цибулю і моркву, смажимо. Готову зажарку кладемо в бульйон і відварюємо 10 хвилин;
- Потім плавлені сирки розрізаємо на невеликі кубики або протираємо великою теркою. Засипаємо його в суп і відварюємо пару хвилин до повного розчинення сиру;
- В кінці нарізаємо дрібно зелень і посипаємо зверху суп.
Корисні поради
- Для того, щоб суп був густим в нього слід додати більше плавленого сиру. А якщо потрібен рідкий, то сиру слід покласти менше;
- Ніжність і аромат супу додають вершки будь-якої жирності;
- Крім звичайного плавленого сиру можна використовувати сир зі смаком шинки, грибів, бекону, з зеленню або часником.
Суп з плавлених сирків від гурманів, відеорецепт:
Це, звичайно, не всі рецепти сирних супів, існує ще безліч різноманітних перших страв з плавленном сиром. Але, знаючи рецептуру основних і стандартних сирних супів, можна проявити фантазію і придумати своє оригінальне частування, яке зможе здивувати всіх членів сім'ї.