Як смачно приготувати сирний крем-суп
Сирний крем-суп є французьким стравою, рецепт якого потрапив до нас в роки правління перших імператорів. Як і в той час, він залишається популярним і сьогодні з-за свого ніжного і витонченого смаку.
Приготувати його нескладно. З цим завданням впорається і звичайна домогосподарка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курки - | 400 г |
Картоплі середнього розміру - | 5 шт. |
Цибулі-порею - | 1 шт. |
Моркви - | 5 шт. |
Сиру - | 400 г |
Зелені, спецій до супу, сухариків, солі - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 53 Ккал |
Для того щоб приготувати класичний сирний крем-суп, необхідно зробити бульйон. Найголовніше при приготуванні — прибрати весь жир з нього.
Якщо жир знаходиться в надлишковій кількості в м'ясі, то разом з сиром бульйон вийде дуже наваристим і важким. Допустити цього не можна. Тому уважно читайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся цією стравою.
Як приготувати сирний крем-суп?
Варимо бульйон, помістивши в каструлю м'ясо, картоплю, цибулю та моркву. З кінця цього виймаємо курку, охолоджуємо і рубаємо її на малі шматки.
Приготовлені у воді овочі подрібнюємо блендером.
Отриману масу ставимо на піч, додаємо туди сирок, чекаємо, коли він розплавиться. Перемішуємо суміш. Кладемо продукти у вигляді курки і солі з приправами.
До столу несемо з сухариками і зеленню. Знижуємо загальний рівень калорій, замінивши бульйон водою.
Варто пам'ятати, що це сирне блюдо прекрасним чином може поєднуватися з грінками з часнику. Для грінок потрібно приготувати продукт у вигляді найсвіжішого білого хліба і зробити нарізку його на маленькі шматочки.
Скибки помістити на сковороду, в якій вже заздалегідь лежить терта часникова суміш в олії. Готувати потрібно до появи золотистого кольору, постійно помішуючи ложкою.
Сирний крем-суп з куркою
Суп з курки завжди користувався попитом у багатьох людей. Це традиційне блюдо для росіян. Однак його можна урізноманітнити, додавши туди смачний інгредієнт у вигляді сиру.
Вийде легке і смачне блюдо, яке, до речі, готувати нескладно. Ця страва обов'язково порадує всю сім'ю, тому обов'язково навчитеся його готувати.
Для виготовлення потрібно взяти набір продуктів у вигляді:
- Філе курки — 250 г;
- Картоплі — 4 шт.;
- Моркви — 1 шт.;
- Цибулі-порею — 3 шт.;
- Плавленого сиру — 3 шт.;
- Часнику — 3 зубця;
- Рисової крупи — 6 ст. л.;
- Спецій для юшки.
Час приготування: 60 хв
Калорійність: 63 ккал.
Суп з сиру з курочкою варити можна швидко. Важлива дія — варіння м'яса протягом сорока хвилин. Для цього потрібно покласти курку в каструлю з водою і кип'ятити. Потім по закінченню часу варто вийняти філе і помістити в каструлю промитий рис.
Поки суп продовжує варитися, можете порізати овочі: моркву, картоплю і цибулю. Їх потрібно покласти в суп незадовго приготування рису. Далі в суп слід опустити вже нарізану курочку.
Суп проварюється до готового стану картоплі. За пару хвилин до зняття супу з печі, в нього опустити розплавлений сирок, після цього суп слід ретельно перемішати, посолити, поперчити, додати зелені і порубаний часник.
Сирний крем-суп з плавленим сиром і креветками
Знадобиться взяти інгредієнти у вигляді:
- Плавлених сирків — 300 гр;
- Цибулі-порею — 2 шт.;
- Помідорів — 4 шт.;
- Перцю болгарського — 2 шт.;
- Рису — 4 ст. л.;
- Креветок — 150 гр.
Час приготування: 60 хв
Калорійність: 60 ккал.
Для приготування супу з сиру з морським продуктом (креветками), потрібно поставити каструлю з водою на вогонь. Потім окремо на сковороді обсмажити цибулю до золотистого тону. До нього необхідно додати дрібно подрібнені шматки з помідорів і солодкого перцю, згасити.
Далі під вскипевшую воду ввести сир поступово і заважати до тих пір, поки він повністю не розчиниться. По мірі того як плавлений сирок буде розчинений в супі, в каструлю додати заздалегідь промитий рис і овочі зі сковороди.
Варити до готовності. Зварені креветки подаються вже до приготовленого страви, їх розкладають в суп в тарілки.
Якщо ви ще не пробували готувати плов в мультиварці, то рекомендуємо вам почати з наших рецептів. Як приготувати плов зі свининою в мультиварці. З такою помічницею всі страви виходять на славу.
А тут зібрані відмінні рецепти лазаньї з лаваша. Якщо подасте це блюдо гостям, то вони неодмінно попросять вас навчити їх готувати таку смакоту.
Славнозвісні булочки із родзинками ви тепер можете спокійно випікати в домашніх умовах самостійно, особливо, коли під рукою такі легкі рецепти з покроковим фото.
У хід йдуть гриби
Сирний крем-суп з грибами і сухариками — страва для гурманів. Він легкий, ніжний і дієтичний. Спробуємо приготувати його далі.
Для приготування вишуканої страви потрібно взяти набір продуктів у вигляді:
- Плавленого сиру — 600 г;
- Бульйону курки — 3 л;
- Моркви — 3 шт.;
- Маленького цибулі-порею;
- Картоплі — 6 шт.;
- Грибів — 400 г;
- Пучка з зеленню;
- Спецій;
- Сухариків — 200 р.
Час приготування: 60 хв
Калорійність: 93 ккал.
Для супу потрібно зробити бульйон. Для цього беремо каструлю з водою, встановлюємо її на піч і кладемо в неї помиту курочку.
Протягом сорока хвилин варимо бульйон, періодично знімаючи пінку з майбутнього супу. Поки суп готується, сіль не додаємо. Додавати її варто вже після приготування.
Очищаємо, миємо й ріжемо моркву з цибулею, які обсмажуємо до золотистого відтінку. Потім жаримо грибочки, разом з овочами і відправляємо це все в суп. Туди ж іде картопля, помита і дрібно порізана.
Варимо страва до стану готовності, за десять хвилин до закінчення варіння додаємо сир. Подаємо до столу з зеленню і сухариками, що зробити досить просто: беремо хліб, ріжемо його на кубики.
Включаємо піч, дістаємо сковороду, додаємо на неї масло. Туди відправляємо сухарики. До них ж відправляємо трохи сиру. Все швидко смажимо, постійно розмішуючи. Сухарі відправляємо на серветку, щоб стік весь жир з них. Подаємо до столу, до супу.
Підказки шеф-кухарів
Приготувати сирний крем-суп нескладно, знаючи деякі хитрощі від знаменитих французьких та італійських майстрів. Всі вони досить прості, тому запам'ятати їх нескладно.
- Для додання страві пікантності, легкості і ароматності додайте туди трав. У літній час можна застосувати свіжу духмяну траву, а в зимовий – підійдуть і свіжоморожені, і засушені прянощі;
- Для додання супу характерного його ніжного смаку, варто додати туди трохи вершків;
- Для того, щоб всі подрібнені продукти не занурювалися на дно, варто обсмажити борошно і додати її в блюдо. Для цього в сковороду з олією додати дві ложки борошна і обсмажити їх протягом п'яти хвилин. Робити обжарку слід на середньому вогні і постійно робити помішування, для того, щоб борошно не прилипла до сковороді. Потім, не зупиняючись робити помішування, додати туди один стакан з вируючим супом, розмішати і все вилити в суп. Рекомендують навіть застосувати не більше однієї ложки з борошном на півтора літра бульйону, інакше суп стане дуже густий;
- Звичайно, всі продукти повинні бути свіжими. Ніколи не використовуйте заморожені креветки, черствий несвіжий сир, заморожене вершкове масло. Однак, що стосується овочів, можна використовувати готовий супной набір, який продають у магазинах в замороженому вигляді. Такі овочі не зіпсують смак страви. Головне — вибирати їх уважно;
- Хліб для сухариків можна взяти як бородинський, так і білий. Бородінський буде краще підкреслювати сирні нотки.
Приємного апетиту!