31 март 2019 2 617

Канапе з креветками — відмінна закуска до святкового столу

Канапе – це легка святкова закуска. А креветки – це завжди смачна і презентабельна їжа. Канапе найчастіше використовують на фуршетах, але можна і просто для прикраси столу. Хоча багато вважають, що для їх приготування обов'язково необхідні шпажки, але це зовсім не так. Головне – це розмір, щоб вони були тільки на один-два укусу.

Готуємо закуску з вареними креветками та авокадо
Інгредієнти Кількість
авокадо - 200 г
креветок - 350-400 г
лайма (або лимона) - 1/4 шт.
болгарського перцю - 1 шт.
зеленої цибулі - для прикраси
майонезу - 100 г
хліба - 200-300 г
свіжого огірка - 1 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал
  • Очищені креветки покласти варитися у підсолену воду, в яку попередньо додані порізаний лайм і гілочки розмарину.
  • Готувати не більше 7-10 хвилин. Далі вийняти їх і покласти сушитися.
  • Хліб нарізати тонкими скибочками і обсмажити на сухий сковорідці до золотисто-коричневої скоринки. Також для цих цілей можна скористатися тостером.
  • Авокадо очистити від шкірки, розрізати навпіл і вийняти кісточку. Далі нарізати його тонкими часточками, огірок – тонкими кружечками.
  • На підготовлений хліб викладати шарами: трохи майонезу, авокадо, огірок, майонез, варені креветки. Далі акуратно покласти невеликий кружечок болгарського перцю і посередині посипати порізану зелену цибулю.

З кедровими горішками

Інгредієнти:

  • кедрові горіхи – 150 г;
  • хліб – 200-220 г;
  • зелений салат – 50-80 г;
  • креветки – 250-300 г;
  • сіль;
  • соус песто.

Час приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність – 152 ккал/100 р.

Кедрові горіхи покласти обсмажуватися на сухій сковороді протягом 15-20 хвилин. Хліб нарізати на порційні шматочки і підсмажити в тостері або на сухій сковороді. Очищені морепродукти відварити в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. На хлібні скибочки викласти листя салату, зверху змастити їх соусом песто, присипати кедровими горішками. Акуратно викласти креветки.

З помідорами черрі

Інгредієнти:

  • помідори черрі – 300-350 м;
  • 200-250 г креветок;
  • 1,5 цибулини;
  • 200-220 мл вершків (15-20%);
  • 150-180 мл білого сухого вина;
  • 180-200 г цибулі-порею;
  • 120-150 г базиліка;
  • 30-50 г вершкового масла;
  • 180-200 г камамбера.

Час приготування – 50-60 хвилин.

Калорійність – 118 ккал/100 р.

Морепродукти відварити в киплячій підсоленій воді (5-8 хвилин). На сковороді в розтопленому вершковому маслі обсмажити нарізану ріпчасту цибулю порей. Коли вони стануть м'якими і напівпрозорими, додати біле вино, а потім вершки.

Ретельно перемішати і тушкувати, поки маса не придбає густоти сметани. Після додати порубаний базилік. Помідори черрі розрізати навпіл і вичистити з них нутрощі. Викласти в кожну половинку трохи крему, зверху – скибочки сиру камамбер і по 1 креветці. Викласти канапе на деко і поставити в духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився. Це гаряча закуска.

Напевно вам сподобається паста з креветками в часниково-вершковому соусі.

За посиланням ви знайдете рецепт креветок в клярі.

На закуску приготуйте салат «Цезар з креветками» по цього рецептом.

Рецепти канапе з маринованими креветками

З огірком

Інгредієнти:

  • 2 свіжих огірка;
  • 1 яйце;
  • 80-100 г твердого сиру;
  • 60-80 г майонезу;
  • 180-200 г маринованих креветок;
  • кріп.

Час приготування – 55-60 хвилин.

Калорійність – 163 ккал/100 р.

Яйце відварити. Огірки нарізати тонкими пластинами. Яйця порубати, сир натерти, змішати з майонезом. Покласти невелику кількість яєчно-сирної маси на огірок і згорнути його рулетиком. Скріпити зубочисткою або шпажкою. Поставити торцем на тарілку, з іншого кінця вставити гілочку кропу і 1-3 креветки (в залежності від отриманої товщини рулетика і розмірів креветок). Те ж саме зробити з іншими компонентами, виставляючи їх на плоску тарілку.

З сиром та оливками

Інгредієнти:

  • 1/2 лимона;
  • 100-120 г оливок;
  • 180-200 г твердого сиру;
  • 150-180 г маринованих креветок.

Час приготування – 45-50 хвилин.

Калорійність – 170 ккал/100 р.

Сир нарізати однаковими кубиками розміром приблизно 1,5×1,5 див. Лимон нарізати тонкими пластинами. Зібрати по черзі на шпажку: оливка з одного краю лимона, маринована креветка з іншого боку лимона, кубик сиру. Таким чином креветка виходить оберненої лимоном.

З маслинами і огірком

Інгредієнти:

  • 100-150 г свіжого огірка;
  • 50-80 г листового салату;
  • мариновані креветки – 100-120 г;
  • маслини – 100-120 р.

Час приготування – 50-60 хвилин.

Калорійність – 67 ккал/100 р.

Огірок нарізати на кругляшки. Нанизати на шпажку в наступному порядку: обернути маслину креветкою і проколоти, на круглячок огірка покласти невеликий листочок салату і увіткнути шпажку з креветкою і маслиною. Поставити на тарілку огірком вниз.

Фуршетні канапе з тигровими креветками

Інгредієнти:

  • тигрові креветки – 380-400 м;
  • 1 лимон;
  • помідори черрі – 350-400 г;
  • кунжут (сирої) – 50-80 г;
  • 1 яєчний білок;
  • салат листовий;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець, спеції.

Час приготування – 60-80 хвилин.

Калорійність – 119 ккал/100 р.

Креветки очистити від панцира, не зачіпаючи при цьому хвостик. Вичавити сік третини лимона, додати трохи солі і перцю або спецій для морепродуктів. Покласти туди морепродукти, поставити маринуватися на 1-1,5 години. В цей час збити білки до утворення піни, але не дуже міцною.

У сковороду налити олію рослинну олію і нагріти його. Далі замариновані морепродукти вмочити в білкову піну, потім присипати кунжутом. Покласти їх обсмажуватися в маслі. Як тільки вони почнуть закручувати хвостики – перевернути на іншу сторону. Обсмажити з кожної сторони 3-5 хвилин до коричневого кольору. Викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Помідори черрі розрізати навпіл. Залишок лимона нарізати тонкими пластинками. Нанизати на шпажку: лимон, креветку, помідор. Помідор бути зрізом вниз для стійкості. Потім поставити їх на викладену салатом тарілку.

Крекери на шпажках

Інгредієнти:

  • королівські креветки – 250-300 г;
  • соєвий соус – 60-80 мл;
  • 1/8 лимона;
  • сирний крем – 200-220 г;
  • петрушка, кріп;
  • крекер – 100-120 г;
  • олія рослинна.

Час приготування – 60-65 хвилин.

Калорійність – 115 ккал/100 р.

Видавити лимонний сік, змішати його з соєвим соусом. Очистити морепродукти і покласти їх у підготовлений маринад. Залишити на 25-30 хвилин. Порубати зелень і змішати з сирним кремом.

Замариновані морепродукти обсмажують на розігрітому маслі по 3-5 хвилин з кожного боку. Обсушити серветками. На кожну печеньку викласти по чайній ложці сирної маси. Креветку проколоти шпажкою, щоб вийшов своєрідний «парус», і вставити в крекер. Прикрасити гілочкою петрушки.

Дуже важливо не переварювати/пересмажувати морепродукти. Інакше вони стануть «гумовими». Тому час приготування замороженого продукту – 10-15 хвилин, свіжого – 3-5 хвилин.

Вибираючи морепродукти в магазині, потрібно стежити за його якістю. Не повинно бути великої кількості льоду, животики світлі, очі чорні, хвостики трохи підвернуті. Запах – рибно-морський. У випадку якщо вас бентежить їх запах або колір, від покупки краще відмовитися. При придбанні креветок в упаковці потрібно прослідкувати за терміном придатності та цілісністю упаковки.

На відео — простий рецепт приготування канапе з креветкми:

Що ще почитати: